Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Lakito

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2007
2.702
205
688
İstanbul
Merhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı.siz olsanız kabul eder miydiniz?

Son düzenleme:
İşte birkaç gün ile kalmaz o iş. Bana gelirse şayet ayları bulur kalkması. Ben tabiki üzerime düşeni yaparım ama bana gelip bende kalması çok anlamsız geliyor sadece. Başka şehirden gelse ya da ilgilenecek kimsesi olmasa başım gözüm üstüne.

Kalp kapakçığının değişeceğini söylüyorsunuz gerçekten riskli bir ameliyat. üstelik hem şeker hastası hemde açık ameliyat buyüzden iyileşme süreci uzar , Allah kayın validenize acil şifa versin. Bence sizde bu konuda biraz hoşgörülü olmayı deneyin, sonuçta kayın valide dediğimizde sevdiğiniz eşinizi doğuran ana.. sizde annesiniz, varsın 3,4 gün hatta 1 ay kalıversin n'olacak? Bu yardımınızla alacağınız sevapları düşünün bence

Bu kadar duygusal düşünemiyorum işte ben. Dediğim gibi ben kızım nedeniyle çoğu zaman yemek bile yapamayan biriyim. Halen benimle birlikte yatıyor. Eşim oturma odasında kanepede. Onu da düşündüm kv gelse bizim yatağı versem kızım başka yerde uyumuyor. Oturma odasında kanepede de olmaz. E kv gelince hepsi bana doluşacak kp, görümce, anneanne. Bu kadın kendi evinde mis gibi yatağında yatsa onun için çok daha rahat ve sağlıklı.

Kız çalışıyorsa bakamaz diye düşünmüştür o
KP anneanne zaten yaşlıdır bakamaz
Sen birkaç gün idare et
Şimdi kalmasın dersen hepsiyle aran bozulur istemiyor derler
Baktın gitmiyor yavaş yavaş elini eteğini çekersin

Zor bir ameliyat ama yalniz da degilmis hem esi var. Birde ben sizi anliyorum cocukdsn dolayi bende olsa bende ilgilenemezdim cünkü oglumda kiziniz gibi. Birde kayinvalideniz 2-3 günlügüne gelecegini sanmiyorum cünkü hemen toparlanip gidemez evine 2-3 günde iyilesecek sanki. Allah sifa versin

Görümcem eskiden ameliyat ve yoğun bakım hemşiresiymiş şuanda hastanede başka bir görev ve mevkiide çalışıyor. Yani o benden daha iyi biliyor böyle ciddi ameliyat olan birinin kolay kolay kendini toparlayamayacağını. Öyle iki günlük olmadığını.

Bu yazdığım sizlere tuhaf gelebilir fakat kp ve görümcem sanki sorumluluğun çoğunu bana yıkmak istiyor gibi hissediyorum. Yani iki günlük deyip bana yıkmak istiyorlar gibi.
O zaman bekle bir kaç gün
Almazlarsa hapşır tıksır grip oldum de eline mendili al yat aşağı
Koşarak uzaklaşır :)
Ameliyatlı kadının bağışıklık sistemi zayıf olacağından grip riskini göze alamaz

Kızımlada gidip kalamam eve gidelim diye ağlıyor nereye gitsek. Ancak arada gidebilirim. Gerçekten zor bir kızım var.

Bir iki gün sende kalacağım nedir ya?
Hiç sevmiyorum emri vakileri.. Ama sende bu kadar içini düşünme işlerin.. Gelsin yatak odanı değilde kanepeni ona ayır.. Yatsın kadın yapacağın ne bi tabak yemekte ona ver iki ilgilen.. Bizlerde yaşlanacağız.. Sevabını sen al. Görümcenin bilee bakmaktan kaçtığı kayınvalidene sen bak... Bu güzel birşey.. Hayat böyle canım. Cennet ötelerde.. Burası zor olan yer burası dünya.. Unutmayın! Herşey toz pembe olamaz.. Sabır otu acıdır. İş ki Acıları yudumlarken yüzü ekşitmemekte..

Canım onada ayrı kızdım zaten benim fikrimi almak yok. Öyle kanepede verilmez. Çünkü ameliyat sonrası bakımı çok ama çok önemli. Kaldığı odanın şartları, beslenmesi herşeyi.

Evet kabul ederdım 2 3 güncük idare ediverin eşinizin hatrına en azından :)

Bence şu an asıl endişelenmeniz gereken kayınvalidenizin sağlığı. Allah şifa versin çok riskli ağır bir ameliyat. Herkes sağ hoş olsun da bir kaç gün dayanın sizde nolur. Söyleyiş tavrı hoş olmamış belki sinirlenmenizi anlayabiliyorum ama birazcık sabredebilisiniz eşinizin kızınızın hatrına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…