Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Konu sahibi ben sana hak veriyorum resmen bakım işini senin üzerine yıkmaya çalışıyorlar.Kv de klozeti bahane edip senin eve kurulcak.Senin kv, oğlumun evinde isteğim gibi kalırım, gelin de bana bakmak zorunda hizmet etmek zorunda kafasını yaşıyor heralde.Normalde vicdanlı bir insanım.Ama aynı durumda ben olsam kaynanam ve kayınbabama bakmak istemezdim çünkü bana çok çektirdiler. Bana o kadar gözyaşı döktüren insanlara muhtaçkende bakmak istemem.Ölseler bile umrumda olmaz, aksine daha onlarsız onların çeneleri laf sokmaları olmadan huzurlu hayat yaşıcam diye şükrederim sevinirim..

Benim babaannem oldu ayni sekilde ameliyat ve ameliyat sonrasi bakimi cok zor oluyor. Gunde bilmem kac saat iki kisi tutup yurutuyordu. Kaldigi odaya girerken bile maskeyle giriyorduk. Sen tek basina bakamazsin zaten esinle konusmalisin bence. Annenin burda kalmasi uygun degil ben soylersem olmaz sen konus diyebilirsin esine bakimini ben cocuk varken yapamam diye tatli dille soylemelisin bence. O cocuk illaki salonda oynayacak gurultu yapacak ne bilim etrafi pisletecek. Insanlarda hic dusunce cok yaa cocuklu kadin sana nasil baksin beee kaynana

Amaç bariz bir şekilde tuvalet ihtiyacını daha rahat gidermek. Siz onun bakımı konusunda kendinizi rahatsız hissediyorsanız kızını ve eşini de çağırın onlar size destek olsunlar. Açık kalp ameliyatı geçiren 100 kilo birinin comelerek günde ortalama 4-5 kere tuvalete gitmesi çok zor olur.

Aslında toparliyorlar, çünkü zaten bu ameliyattan sonra hemen hastaneden çıkarmıyorlar. Bizim tanıdık 1 hafta kadar hastanede kaldı. Çıktığında öyle yatalak olmuyor. Yürüyerek çıkıyor. Evde de çok hareket etmemesi kolunu kullanmaması lazım ama bildiğim kadarıyla kendi işlerini gorebiliyordu.

Tuvalet konusuna çözüm bulunabilirdi,görümcenizde izin alıp bakabilirdi madem 2-3 günlük mevzuysa bu
ama daha uzun süreli kalacağını düşünüyorum,anladığım kadarıyla eviniz küçük,kayınpederinizde gelir muhakkak,kadını bırakıp gitmezler herhalde. Bilemedim bana doğru gelmedi,görümceniz olmasa tabiki bakarsınız ama bu işleri iyi bilen,deneyimli bir görümceniz varken size göndermesi saçma. Klozet konusuda medikal tuvaletler var,atla deve değil yani,alınabilirdi gayet.

2 3 gün gelsin birşey olmaz dicem ama haklısınız, 3 günde ayağa kalkacak gibi değil durumu.

Çok enteresan gerçekten...
Ben onun yerinde olsam mis gibi evimde dinlenirdim. Kocam var, anam var, kızım var der yatardım iyileşmeye bakardım.
Klozet bahane.
İlginç geliyor gerçekten, 'gelinin üstüne yıkılmak' bu bana göre.
Evinde olsa siz de giderdiniz arada, 2 kap yemek yapsanız faydanız olur. Ama sizin evinizde düzen komple değişecek, ufak çocuk var evde, düşüncesizlik resmen.

Siz daha iyi bilirsiniz tabi, ilişkleriniz nasıl, kadın hakkaten kötü niyetli mi?

Tatlı dille "anne sen evinde ol, biz sana sık sık uğrarız" gibi birşeyler söyleyiverin.

Açık kalp ameliyatı diyorsunuz, demek ki durum çok ciddi. Başka başka hastalıkları da varmış ve zaten kilolu, dediğiniz gibi iki üç günle kalmaz o iş. Ben korkardım şahsen. İğnesi, ilacı, pansumanı şunu bunu. Ya ters birşey olursa? Ya birşeyi beceremezseniz? Sağlıkçıymış kızı, niye kendi evinde kalmıyor? Sizin neyinize güveniyor bu kadar da kendini emanet ediyor? Dediğim gibi ya bir aksilik olursa? Ya aniden hastaneye götürmeniz gerekse? Allah korusun ölürse? Ömür boyu sizi suçlarlar artık. Bu derece kilolu, kalp hastası bir kadın ameliyat olacağını da bilir sonuçta. Doktor ani bir kararla mı ameliyata aldı? İnsan o tuvaleti kırdırır da klozet yaptırır kendisi için. Çok mu zor birşey? Valla yerinize olsam kabul etmezdim. Zaten sorulmamış da size. Eşinizle konuşun. Bu derece ağır bir hastanın sorumluluğunu alamayacağınızı söyleyin. Ben hasta bakmayı bilmem deyin. Bir ayı bulur onun kendi evine dönmesi. Tabii bütün herkes de geçmiş olsuna size gelecek. Hayır kızı var ve sağlıkçı! Gerçekten sizde kalması çok saçma ve tehlikeli. Konuşun eşinizle. Bu ne böyle

Canım onada ayrı kızdım zaten benim fikrimi almak yok. Öyle kanepede verilmez. Çünkü ameliyat sonrası bakımı çok ama çok önemli. Kaldığı odanın şartları, beslenmesi herşeyi.
Bunu niye sen düşünüyorsun. Klozeti bahane edip emrivaki yapıp gelmeye çalışan kv. Bırak yatsın kanepede. Rahatını hiç bozma. Yemek yapamadığım zamanlar oluyor demişsin. Gene yapma. Umursama. Ver önüne çorbayi içine ekmek doğar icsin. Sonra kendi isteğiyle gider zaten. Kimseye de hesap verme. Ben çocuğa bakmaktan yetişemiyorum kv ye bakmaya de olsun bitsin.
Haa ailesi de gelirse evden cik git. Durma evde. Her seferinde sağlam bahaneler bul.

InsAllah siz ileride sizin gibi bir gelin ile karsilasmazsiniz. Kendi anneniz olsa da ayni seyi dusunur muydunuz?

Canım eşinle de konusabilrsin. 2-3 gün dedi madem ( sanmıyorum) hasta bakıcı bulsun. Bi bakar annesi 2-3 gün kalmıyor süre çok uzadı bir hal çaresine bakar. O da uzun süre hastabakıcıya para ödemek istemez
Ama siz bi konuşmayı deneyin derim. Ciddi ameliyat sonuçta.

Şimdi olmaz deseniz bir sürü sorun olacak size suçlu olacaksınız. Eşinize söyleyin, işinden izin alıp gelip annene bakman lazım bizde kalabilmesi için, çocukla benim yapamayacağımı biliyorsun deyin. Evimde kalmasını istemiyorum diyemezsiniz ama direk diye düşünüyorum. Kv ile senede iki kere görürüz birbirimizi ve çekincem falan yoktur ama ben bile diyemem herhalde. Gerçi benim eşim zaten benim bakamayacağımı bilir, bir sebepten bizde kalması gerekiyorsa izin alır evde dururdu.
Eşiniz ne diyor bu işe? Sanki o hiç ortada yok gibi bu kararlar sırasında.

Öyle bir yazmışsınız ki okuyanlar ameliyattan çıkıp yoğun bakım yerine sizin evinize gelecek sanacaklar.
Yapmayın yahu
Bu kadın servise çıkacak. Orada yürütecekler. Ayaklandırmadan zaten taburcu etmezler. Ameliyattan sonra 5-7 gün hastanede kalsa sonra size gelecek.
Hem 2-3 gün kalayım demiş. "İyileşene kadar kalayım" dememiş ki.

Yemek yapamıyorsanız görümcenize rica edşn, akşamdan yemek yapsın sizde. Mutfağıma girmesin derseniz kendi evinde yapıp tencereyle size getirsin.

En kötüsü görümce izin alsın, annesine sizin evde baksın.

Yani eşlerimizi doğuran kadına, böyle hastalık durumunda yardımcı olmayacaksak ne zaman olacağız?

babam geçen sene kalp ameliyatı oldu..getçekten klozete bile oturup kalkması çok zor oluyordu..ama bir haftada toparladı kendini..bu keyfi bir durum değil bence kabul edin sayılı gün geçer gider..emin olun yaptığınız iyilik fazlasıyla döner dolaşır gelir bulur sizi..

Kendi annen sana sana düşkün kızın yemek yapamaman eşinin kanepede yatması falan sorun olacak mıydı, dur bakalım belki masada kalacak, hayat bu, velev ki çıktı önce servise çıkacak stabil hale gelince eve gelecek, senin durumunu da biliyordur millet, belki yemeğiniye yapıp getirecekler, yardımcı olacaklar,ciddi bir ameliyat geçiriyo kadın ölüm korkusu can acısı tedirginlik had safhadadır,tuhaf geldi yorumlar

Ha nedir gelir aylarca kalmak ister yardım eden olmaz çocuğun sefil olur o zaman dersin lafını ama daha ortada bişey yokken istemem Allah istemem, hastalık hepimiz için bunu da unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…