Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Evde kızı calısıyormus, sızde ınsanıyet namına cagırmayacak mıydınız yoksa?

Üç gün diye gelip üç ay kalabilir.Ya kv denize ameliyat sonrası bakacaksınız ya da annecim tabi bende kal ameliyat sonrası ama sizin eve de klozet yaptıralım evine geçince rahat edersin deyip onlara da klozet yaptırtın çünkü tuvaleti bahane edip aylarca kalabilir.

İletişimle hersey halledilir yeter ki şu ölüm kalım hali bir normale dönsün

Birkaç günde kalkamayacagini o da biliyordur zaten bir de can sıkan söyleme sekli. Müsait mısınız kabul eder misin demiyor, gelicem kalicam diyor.

Açık kalp ameliyatı riskli ve iyileşme süreci uzun bir ameliyat, kayınvalide bir de şeker hastasıymış iyileşme süreci daha uzun olur.
Daha yeni kayınpederim ameliyat oldu kesinlikle steril bir ortamda bakılması gerekiyor, ziyaretçi vs olmamalı. O yüzden bizimkiler kendi evlerinde kalmadılar gelen giden çok olmasın diye, kızlarının evinde kaldılar 1 ay. Kızla damat çalıştıkları için ev gündüz boş, akşam da farklı odalar da idare ettiler sorun olmadı.
Ama sizin küçük kızınız varmış, hijyen açısından düşünüyorum, küçük çocuklu bir evde hijyeni ne kadar sağlayabileceksiniz, özellikle bu kış mevsiminde çocuklar daha sık nezle, grip olurken. Ben bu açıdan düşünürdüm dediğim gibi yoksa sorun olmazdı benim için.

bu kadar ağır ameliyat geçiren birinin titizlikle bakılması gerekir ameliyat sonrası.
kendi yakın ailesi kızı dururken sana gelmek istemesini garipsedim.
sorun klozet ise ona da çözüm bulunur.
sen tek başına hakedemezssin.
idare ediver nolcak denilecek bir mevzu değil bu.
beş çayına gelmiyor sonuçta.
ameliyattan ne vaziyette çıkacak bakalım.
sonra yatır kaldır giydir en az iki kişi gerekli başına.
bütün bunları düşününce kabul etmemen gerek başta kv nin sağlığı ve iyi bakılması için.
ben tek başıma bakamam hem de korkarım iyi bakamazsam falan diyerek reddetmeye bak.
mantıklı ve doğru olan budur

Ben olsam çocuklu kadını rahatsız etmezdim. Ameliyat öncesinde tuvaleti kırdirir, klozet yaptırırdım. Kızım bakamıyorsa da hastacabakici.

Benim de kızım 28 aylık. Ve inanılmaz gürültülü ev. Annemi hastaneye kaldırdık geçenlerde. Sonra bize gel dedik, ev gürültülü ben evimde kalayım, dinlenemem dedi haklı olarak. Ayrıca çocuk da rahat bırakmaz, merak eder, gitmek ister, biseyini çekiştirir, bardağını kırar vs. Benim kendi öz annem bile bu şekilde bir evde rahat edemeyecegini bilirken, kayınvalidene akıl sır erdiremedim. O sana gelirse çok gerilirsin, neyse gelince duramayacak zaten.

Bir iki hafta bence bakılabilir. Açık kalp ameliyatı zordur ve kocasının ve kızının iyi bakacağına güvenemiyor belki de? Eşinizin annesi sonuçta.
Kendi anneniz ameliyat olsa ve size gelmek istese eşiniz sorun çıkarsa üzülmez misiniz?

Ayrıca aylarca gitmez demişsiniz daha önce gelip aylarca kaldığı oldugu için mi tedirginsiniz?

Valla ben size hak verdim. Kimsesi olmasa anlarım da küçücük çocuğu olan birine sorumluluk yıkmak hiç mantıklı değil. 2-3 günle kalacağını da sanmam. Gündüz ilgilenir akşam da eşin gelince bütün sorumluluğu eşine devredersin. Sen de çocuğunla dinlenmeye çekilirsin.

Bir de istemiyorum deme sakın. Allah korusun ameliyatta birşey olsa vicdan azabı duyarsın. Ayrıca hep denir ki kendi annen olsa bakmayacak mısın. Tabiki bakarım o benim annem. Kocamın annesi gelince kocam bakacaksa kabul ama sorumluluğu kadına (geline) yüklemek tamamen bencilce bir düşünce.

hasta bakma okadar sevapki sen ona bakacaksın ama neler kazanacaksın bunları bilsen ömrün boyunca bakarsın. hiç birşey kaybetmezsin canım lütfen buakadar sorun yaratmayın en fazla 1 hafta ne olur güzelce ilgilensen baksan eşin nekdar mutlu olur. çoçuğum var dıyosun yapabildiğin kadar yap ama gelmeyin deme kırılır kadın

bence söyleyin anne evinde daha rahat edersin deyin açın telefonu söyleyin bence
hem görümceniz de sağlıkçıymış bunu da kullanabilirsiniz anne sana X daha iyi bakar deyin
ben bılıyorsun çocukla geçiyor bütün günüm deyin

Ortada bir sağlık sorunu Lakito keyfi gelip kalmak istemiyor ki kadın ameliyat olunca pat diye sizin eve gelecek değil ki 1 hafta 10 günü bulur,yemek işi falan bunlar bir şekilde halledilir kendi annenizde ameliyat olabilirdi eşin olmaz zorlanırız dese ne hissederdiniz.Ameliyat olan birisi için klozet gerçekten ihtiyaç.Görümceniz akşamları gelip pansuman yapabilir ve yemek getirebilir.

Son düzenleme:
Tabii ki de kabul ederdim, hatta kendim teklif ederdim . Senin etrafında ciddi amaliyat geçiren yada ciddi hastalanan biri olmadı herhalde hiç. Normal tuvalete oturamaz tabi bir dene istersen kalp kısmına nasıl baskı iniyor . Ne olacak ki 10 gün kalsın . Tamam küçük çocuğun var ama kadına bir yemeğini verir bir de tuvalete giderken yardım edersin . Abartmayın, ben anneme yıllardır bakıyorum üstelik yemeğini yedirip banyosunu yaptırıyorum. Diyceksin şimdi ama o annen bende sana ben abimin eşine de baktım derim hatta vücut temizliğine kadar yaptım derim. Sizde bir gün yaşlanacaksınız yada hastalancaksınız . Siz bugün bakmazsanız yarın sizede bakan olmaz . Çocuklar da anne babadan ne görüyorsa öyle davranıyor artık benden söylemesi

Bu yazdığım sizlere tuhaf gelebilir fakat kp ve görümcem sanki sorumluluğun çoğunu bana yıkmak istiyor gibi hissediyorum. Yani iki günlük deyip bana yıkmak istiyorlar gibi.
yoo hiç tuhaf değil
bakmayın burda klavye başında yaşlı bakmak sevaptır yazanları , başlarına gelse çıngar cıkarırlar eminim :)
bence arayıp hemen şimdi söyleyin anne sen oyle dedın ama ben dusundum sen 3 gune kalkamazsın ayaga benım de evım musaıt degıl senı yatırmaya hem de cocuk da var ben de mesgul oluyorum , gorumcem hem saglıkcı o daha ıyı bılır deyın
eşiniz ne dıyor bu duruma acaba onunla konusuldu da sımdı mı sızın haberınız oluyor
anama bakarım havası var mı eşinizde ( erkeklerın anasına bakması, anasını eve getirip karısına anama bak demek oluyor )

Konu sahibi samimi bir sekilde kendi annesi bu durumda olsa ve sende kalmak istese yine ne gerek var kendi evinde kalabilir vs diyecek miydin?

Bakmak istememe sebepleriniz sadece bahane. Elle tutulur tek neden istemiyor olmaniz. Istemiyorvda olabilirsiniz saygi duyarim mecbur degilsiniz sonucta. Ama her seyi mecburiyetten yapmiyoruz o da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…