• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'nin Fikri...

Tuval_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.330
818
323
3oldu söylüyor bu cümleyi: "Bana kalırsa sade nikah yapın. Masraflarınızı düğüne değil eve harcayın."
Diretmiyor. Gayet güler yüzle söylüyor. Ama insan bozuluyor. Tamamen iyi niyetli diye düşünüyorum.
Fakat erkek annesi daha hevesli olmaz mı böyle düğün dernek işlerinde. 2 oğlundan başka çocuğu yok. Büyük oğluna yapsaymış madem sade nikah.
Kendi kendime kurup durduk yere cephe de almak istemiyorum kv.ye.
Cazgır kv değil. Ama bu fikri hoşuma gitmiyor .
zamanında Sen kendine yapsaydın anne sade nikah dedim gülerek.

Ben de dügün dernek karşıydım, gereksiz masraf. Ama kv böyle deyince "sade nikah yapın" erkek annesisin bu fikri kırıcı bence. Ve neden düğün yapmıyormuşumki dedim. Benim yıllarca savunduğum sade nikah fikrini kv altüst etti. Düğün hayali kuruyorum :))
Kv böyle bir şey demeseydi içimde ukte olarak kalmazdı nikah. Ama dediği için ve ben nikah yaparsam içimde ukte kalır. Hayır yani neden karar veriyor oğlunun adına.
Çok dert edilecek şey değil evet ama aklıma geldikçe canımı sıkıyor.

Sadece teklif etmiş ama ısrar etmemiş bence de düğüne o kadar para bayılmak gereksiz
Ama yapılıyor özenç yani
İsterseniz yapın
Veya o düğün parasıyla yurt dışı turlarına çıkın eşinizle
Bı araba daha alın
Ev alın
Hani içimde ukde kalacak derseniz
En güzel düğünü yapın

Keske benim kayinvalidede sizinki gibi düsünseydide 3 gün dügün yapmasaydi bize. Bütün masraflarin borcu esime kaldi, hala cok sinir olurum. Dügün yapilmali bence maddi durum el veriyorsa ama abartiya kacmadan. Sonucta hepsi masraf.

Daha nişanlısınız bu kadar sorunlar ve takıntılar var evliliğiniz de sizi burda daha sık göreceğe benzer
Ha burada kv ümreden döndü mü
Sade nikaha gelince gayet mantıklı
İlkte tecrübesizdi belliki
Görürsünüz gibi :)
Yok dönmedi.
Şimdi başkası deyince insan sinir olup inada mı bindiriyor nedir?
Sade nikah istiyordum ben yıllarcaa :) ama artık istemiyorum sadelik.

Düğün bizim toplumumuzda maalesef ki en berbat şekilde organize edilen ve amacının tamamen dışında gelişen bir olay.
Ele güne karşı,mantığıyla yapılmış bir olay.
Ev için vs anlarım da sırf düğün için kredi çeken var yahu

Erkek annesi diye düğünleri sevmek zorunda mı?
Aklı başında bir çok insanın düşündüğü gibi düğünün gereksiz masraf olduğunu düşünüyor belli ki.
Siz de sırf kayınvalidenin düşüncesine zıtlık olsun diye fikrinizi değiştirmişsiniz. Bravo. Daha çok sorun yaşarsınız çoook...

kayınvalide deDiğinde batan bişey haklısınız. Başkası 10 kere dese batmaz hatta sade nikah yaparsınız.
Erkek tarafı bu konularda hiç fikir beyan etmicek makul ölçülerde kızın istediğini yapacak bana göre

Eminim ilk oğlndan tecrübe etmiştir gereksiz masraf görmüştür. Bende öyle düşünüyorum ama şimdiki aklımla ozaman biri düğün yapmasa dese cırlardım :)

Takma hiç ben yapıcam düğünü hevesim var de geç

Keske benim kayinvalidede sizinki gibi düsünseydide 3 gün dügün yapmasaydi bize. Bütün masraflarin borcu esime kaldi, hala cok sinir olurum. Dügün yapilmali bence maddi durum el veriyorsa ama abartiya kacmadan. Sonucta hepsi masraf.

Abartmış sizinki. Sonuçta masraflar bize kalacak. Makul bir şeyler hallederiz.

Aklı başında bir çok insanın düşündüğü gibi düğünün gereksiz masraf olduğunu düşünüyor belli ki.
Siz de sırf kayınvalidenin düşüncesine zıtlık olsun diye fikrinizi değiştirmişsiniz. Bravo. Daha çok sorun yaşarsınız çoook...

Kv ya neden oğlunun adına düşünüyor.
Demek ki batıyormuş laflar:)
Artık sıcak bakmıyorum sade nikaha.

kayınvalide deDiğinde batan bişey haklısınız. Başkası 10 kere dese batmaz hatta sade nikah yaparsınız.
Erkek tarafı bu konularda hiç fikir beyan etmicek makul ölçülerde kızın istediğini yapacak bana göre

Eminim ilk oğlndan tecrübe etmiştir gereksiz masraf görmüştür. Bende öyle düşünüyorum ama şimdiki aklımla ozaman biri düğün yapmasa dese cırlardım :)

Takma hiç ben yapıcam düğünü hevesim var de geç
Doğru diyorsunuz.

+1
Kayınvalidenizi takıntı yapmayın. Kadın doğru düzgün fikrini söylemiş işte. Baskı yapmamış, kimseyi ezip karar vermemiş, sadece fikrini söylemiş. Kendi anneniz, kardeşiniz, arkadaşınız hiç mi fikir söylemiyor? Abartmışsınız. Mantığın kız veya erkek annesi olmakla da ilgisi yok.

Kv ya neden oğlunun adına düşünüyor.
Demek ki batıyormuş laflar:)
Artık sıcak bakmıyorum sade nikaha.

Oğlunun adına düşğnmüyor, öneri sunuyor.
Oğlunun adına düşünüyor olsa düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceksiniz derdi.
Aman yapmayın sade nikah. Sade nikah da neyse. Saçın paranızı elalemi eğlendirmek için. En güzeli.

Oğlunun adına düşğnmüyor, öneri sunuyor.
Oğlunun adına düşünüyor olsa düğün yapmıyoruz sade nikahla evleneceksiniz derdi.
Aman yapmayın sade nikah. Sade nikah da neyse. Saçın paranızı elalemi eğlendirmek için. En güzeli.
Neden gelinle damat eğlenmiyor mu?
Şahsen eğlenirim :)
Kuaförede gelinbaşı diye gidip o saçmalığa gerek yok. :)

Back
X