kyk bursum krediye dönüştü

ayca shn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
179
26
13
29
2. sınıf lisans öğrencisiyim devletten burs alıyordum fakat krediye çevrildiğini öğrendim . ekim ayında krediye dönüşmüş fakat ben daha yeni gördüm herhangi bir bilgilendirme yapmadan krediye çevirmişler. şimdi ne yapmam gerek 3 yıllık borcumu nasıl hesaplıcam bilen anlayan varsa yardımcı olabilir mi?

Istersen kesebilirsin. Ders notuna bagli olarak krediye doner, yapacak fazla bsu yok okul bittikten 2 yil sonra odemeye baslayacaksin

Istersen kesebilirsin. Ders notuna bagli olarak krediye doner, yapacak fazla bsu yok okul bittikten 2 yil sonra odemeye baslayacaksin
geçen yıl bursu almaya başlarken 330 du. kredi alan arkadaşlarım 13bine imza atmiştı. bu yıl 400 alıyoruz ben nası hesaplıcam toplam ne kadar ödücem onu bilemedim

Bilgilendirme yapmasina gerek yok. Bemde burs aliyorum internetten onay verirken tum sartlari kabul etmis oluyoruz. Kyk nin sitesini arayabilirsin yada iletisim kismindan mail ile ulasabilirsin.

Benim bildigim alttan 3 dersin olunca, sinifta kalinca yafa mal varliginda yanlis bilgilendirme yaptiginda krediye dönüştürüyolar

Okul bittikten iki sene sonra degil calismaya basladiktan iki sene sonra odemeye basliyorsun. Ekimden araliga kadar 330 hesapla. Bu sene 400 liradan 12 ay hesapla.

Okul bittikten iki sene sonra degil calismaya basladiktan iki sene sonra odemeye basliyorsun. Ekimden araliga kadar 330 hesapla. Bu sene 400 liradan 12 ay hesapla.
Çalışmaya basladıktan sonra olduğuna emin misin?
Okulu bitirip diplomasını duvara asıp gönüllü ev kızı olan hatunlarımız ödemiyo mu yani?
Okul bittikten sonra biliyorum bende

Okul bittikten sonra iki yil. Fakat erteletmek icin sansin oluyor, sigortasizsan erteleniyor 1 yil. Bunun da suresi var. Mesela ben dilekce suresinde calisiyordum veremedim, simdi isten ciktim gitsem ertelemiyorlarmis. Benim suan odemem gerek ama odemiyorum.

geçen yıl bursu almaya başlarken 330 du. kredi alan arkadaşlarım 13bine imza atmiştı. bu yıl 400 alıyoruz ben nası hesaplıcam toplam ne kadar ödücem onu bilemedim
Heralde degismiyomus cunku baslangicta sozlesme o sekilde imzalanmis yani belli bir meblaga anlasilmis sonra 400 olmasi seni baglamaz sanirim yine ayni 13 bin odersin bri oyle diyo biri boyle

2. sınıf lisans öğrencisiyim devletten burs alıyordum fakat krediye çevrildiğini öğrendim . ekim ayında krediye dönüşmüş fakat ben daha yeni gördüm herhangi bir bilgilendirme yapmadan krediye çevirmişler. şimdi ne yapmam gerek 3 yıllık borcumu nasıl hesaplıcam bilen anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
O degilde biz evlendik ogrenciyken benim bursum esimin kredisi var silinirmi okurken evlenenlerin kredisi siliniyomus diye bi haber vardi

Ay benim kızımada kredi çıktî. Almalımı? Yoksa almamalımı? Öderken zorluk çekilirmi birde 5 yıllık okulu ne yapmalı sizce tecrübeliler cevap verebilirmi?

Ay benim kızımada kredi çıktî. Almalımı? Yoksa almamalımı? Öderken zorluk çekilirmi birde 5 yıllık okulu ne yapmalı sizce tecrübeliler cevap verebilirmi?

Durumunuz iyiyse almayin. Bos yere kulfet cocuga. Ben universiteyi kendim okurum ailemden para almayim artistligine aldim simdi zor geliyor odemek. Piyasa kotu aldifimiz uc kurusu kredi odemelerine veriyoruz. Misal benim yeni basladi odemem 280 lira ve 4 yil odenecek. Siz bilirsiniz ama ben keske almasaydim dedim.

Çalışmaya basladıktan sonra olduğuna emin misin?
Okulu bitirip diplomasını duvara asıp gönüllü ev kızı olan hatunlarımız ödemiyo mu yani?
Okul bittikten sonra biliyorum bende

Evet eminim. Bene kyk kredisi aldim 2 yil. Ödüyorlar tabi ki, bizim bir akraba 10 sene önce lise zamanında mı ne almış. Bitince eve kağıt gelmiş ama babasına söylemekten çekinmiş. Evlendi 2 sene çalıştı ve 2 sene sonra kyk kredisini ödemediği için maaşına el konuldu. Er ya da geç ödeniyor yanii.

Okul bittikten sonra iki yil. Fakat erteletmek icin sansin oluyor, sigortasizsan erteleniyor 1 yil. Bunun da suresi var. Mesela ben dilekce suresinde calisiyordum veremedim, simdi isten ciktim gitsem ertelemiyorlarmis. Benim suan odemem gerek ama odemiyorum.

Çalışmaya başladıktan sonra 2 yıl. Okul bittikten ne kadar süre sonra çalışmaya başladınız?

Okul bittikten iki sene sonra ödeme planı oluşturulur ödemeye başlaman beklenir. Eğer çalışmıyosan sigortan yoksa dilekçeyle erteletirsin.
Borcun ne kadar olacağıda tamamen kaç sene ne kadar aldığına üzerinr binecek faize göre değişir. Ödeme zamanı gelmedende öğrenemezsin malesef.
Daha önce ödemek istersen bi takım indirimlet ve yapılandırmalar var sadece

Ben de keske almasaydim diyenlerdenim cunku geri odemesi tam bir eziyet, alinan para uc kurus zaten o parayla okunmuyor ailenden de para aliyorsun okudugun surede, aldigin burs cul capuda gidiyor bos yere harcaniyor ne de olsa param var diye guveniyorsun

Yanlış biliyorsunuz, ben de kredi alıyorum çıkmadı burs, şu an 4. sınıfım ve ekim 2018de geri ödemem başlayacak mesela. Okul bittikten iki yıl sonra iş bulsan da bulmasan da ödeme zamanı gelmiş demektir. Erteletebiliyor isteyen ama erteletince de tabi o borcun üstüne faiz biniyor, okul bittikten iki sene sonraki ödeme zamanına kadar da faiz ekleniyor yani para kesinlikle aynı kalmıyor herkesin haberi olsun. Ayrıca krediyi belli bi süre alıp iptal edince de bir sene sonra ödemeye başlamak gerekiyor sanırım. İki sene sonra ödeme konusu alınan krediyi iptal etme durumunda geçerli değil diye biliyorum ama konu sahibi onu bi araştırsın.

Ben de keske almasaydim diyenlerdenim cunku geri odemesi tam bir eziyet, alinan para uc kurus zaten o parayla okunmuyor ailenden de para aliyorsun okudugun surede, aldigin burs cul capuda gidiyor bos yere harcaniyor ne de olsa param var diye guveniyorsun
Aynı durum benim de basımda, çıkmadı bana burs falan, burslar çok adaletsiz dağıtılıyor, benim evi arabası olduğu halde burs çıkan tanıdıklarım var. Son sınıfım, okul biter bitmez sırf şu krediden bir an önce kurtulmak için bir an önce çalışıp onu halletmek istiyorum mesela, iki sene beklemem ben iş bulduktan sonra.

Aynı durum benim de basımda, çıkmadı bana burs falan, burslar çok adaletsiz dağıtılıyor, benim evi arabası olduğu halde burs çıkan tanıdıklarım var. Son sınıfım, okul biter bitmez sırf şu krediden bir an önce kurtulmak için bir an önce çalışıp onu halletmek istiyorum mesela, iki sene beklemem ben iş bulduktan sonra.
Okul bittiği gibi ödemeye başlarsan ciddi bir indirim var. En akıllıcası olur.
Şuan eşiminde benimde borcumuz var yaklaşık 25 bine yakın. Hadi benim ihtiyacım vardı aldım eşim ailesinin yaşadığı şehirde okuduğu halde almış ve durumları iyiydi.

Kızlar bir şey sorabilir miyim size. Evliyken üniversite okuyana burs ya da kredi çıkar mı sadece eş çalışıyorsa bir de ev araba yoksa?

Evet eminim. Bene kyk kredisi aldim 2 yil. Ödüyorlar tabi ki, bizim bir akraba 10 sene önce lise zamanında mı ne almış. Bitince eve kağıt gelmiş ama babasına söylemekten çekinmiş. Evlendi 2 sene çalıştı ve 2 sene sonra kyk kredisini ödemediği için maaşına el konuldu. Er ya da geç ödeniyor yanii.

Çalışmaya başladıktan sonra 2 yıl. Okul bittikten ne kadar süre sonra çalışmaya başladınız?

Hayir hanim efendi okul bittikten sonra 2 yil. Eminim su an ben dahil butun donem arkadaslarim oduyor. 7 8 ay once calismaya basladim sizin dediginiz gibi olsa odemezdik suanda. Bizde okul bittikten sonra staj yapilir 2 yilin 1 yili ucretsiz staj zaten, keske sizin dediginiz gibi olsa bizim daha calisma hayatimiz yeni basladi ne guzel onumuzde 2 yil olurdu. Ayrica dediginiz gibi olsa kimsenin geri odeme sikintisi olmaz calismaya basladiktam sonra 2 yil oh ne guzel birikim de yapar insan, bu devlet adama bu kadar kolaylik saglar mi?

Insanlari yanlis yonlendirmeyelim okul bittikten 2 yil sonra baslar arkadaslar. Eger o tarihte calismiyorsaniz gerekli evraklarla erteletme suresi icinde basvurur erteletirsiniz 1 yil daha.

Back
X