kyk bursum krediye dönüştü

Ay benim kızımada kredi çıktî. Almalımı? Yoksa almamalımı? Öderken zorluk çekilirmi birde 5 yıllık okulu ne yapmalı sizce tecrübeliler cevap verebilirmi?
Eger siz yetebilecekseniz almayın
Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama yetecek parayi gönderebilecekseniz kesinlikle ama kesinlikle almayın
Borçlu mezun olmasın 13 bin borçla mezun olacak dusunsenize

Okul bittikten 2yıl sonra ödemeye başlıyorsun. Ben atanamadım ama senin işin yok sen ödeme bacım diye kimse demedi.
Ayrıca bende başta 13bine imza atmıştım ama şu an 18 bin borcum var. Çünkü ben 1.sınıfken aylık miktar 180 liraydı.her yıl zam gele geke son sınıfta aylık230 alıyordum. Tabi aylık miktara zam geldikçe borca da zam geliyor. Yani şu an borcun 13 binse onu daha fazla ödeyeceksin
Okul bittikten sonra mı yoksa okulun normal bitmesi gereken vakitte n sonra mı ?
Mesela ben okulu diyelim 7 yıla uzattım yine de beklerler mi mezun olmamı

Bu olmamali bildirmeden kendileri dondursun o zman bursumu okulu dondurdugumda sizcede cok sacma degilmi
arkadaşım devlet kimsenin peşinden koşmaz kimsenin işini takip etmez. sen kendi işini kendin takip edicen. gerçekten ses çıkarmadın mı nasılsa yatıyor diye. okul dondurma uzatma kısaltma hepsini bildirmek zorundasın

Okul bittikten sonra mı yoksa okulun normal bitmesi gereken vakitte n sonra mı ?
Mesela ben okulu diyelim 7 yıla uzattım yine de beklerler mi mezun olmamı
Uzatmalar dahil değil. Uzattığın zaman devletin yurdunda bile kalamıyorsun. 4 yıl boyunca kyk yurdunda kalıp okulu bir sene falan uzatınca beşinci yıl kalamıyorsun meselâ, bu da o mantık. Normal mezuniyet tarihinden iki yıl sonra.

Valla kimse haber falan vermiyor konu sahibi eğer alttan dersin kadıysa sınıfta kaldıysan okul uzattiysan falan işte şartları var otomatik dönüyor onu sen takip edeceksin adamlar ödeme vaktinin geldiğini de haber vermiyor mesela ben okulu bitireli 2 yılı geçti diyorum ki herhalde yazı gelir bekledim altı ay sonra araştırdım kyk yi aradım başlamış borcum altı ay önce hatta birikmiş üstüne faiz binmiş günlük 2 tl den sonuç birsürü borcum oldu faiz binmesin diye altı ayı toplam ödedim 1800 lira kadar allahtan sonra geç farketmedim arkadasa haciz gelmiş hiç bakmamıs söyle düşün en azından haberin var ona göre artık ödersin zamani gelince haber vermiyorlar yapacak bişey yok;)

Uzatmalar dahil değil. Uzattığın zaman devletin yurdunda bile kalamıyorsun. 4 yıl boyunca kyk yurdunda kalıp okulu bir sene falan uzatınca beşinci yıl kalamıyorsun meselâ, bu da o mantık. Normal mezuniyet tarihinden iki yıl sonra.
Ödemeyi nasıl yapıyor peki alanlar ?
Bi kolaylik filan yapılıyor mu yoksa her ay burs ne kadarsa o kadar mı oduyorlar

Back
X