KYK Kesin Çıkar mı? :(

benim ailemin üzerinede mal mülk yok.bana yedekten gelmişti. okul açıldıktan iki ay sonra falan. 780li sıralardaydım. tabi ki özel yurda kayıt yaptırdığım için gitmemiştim. kaçıncı yedekte olduguna baglı biraz ve kesinlikle fazla torpil döner :)

canım küçük şehirleri bilmem ama büyük şehirlerde torpil dönme ihtimali yüksek. şehrin kapasitesi önemli faktörki ankara çok sayıda öğrencinin olduğu bi yer büyük şehir. sen mecburen yurt başvurusu yapıcaksın ve yazıcaksın dua et asil çıksın. bende kaldım yurtta bende o şekilde okudum ama zor günlerdi tabi. benim zamanımda 8 kişilikti asil yerleşmiştim. şu an 3 kişilik felanmış diye duydum odalar sen bi araştır inşallah şartları kötü değildir. asil olarak çıkmazsa misafirhanede kalırsın ve devlet yemek yardımı yapmaz asil olmayan öğrenciye. yedek sıranı beklersin tabi 10-20 kişilik koğuş mantığındaki odalarda. özel yurtlarda senet yapıyorlar 1 ay özelde kalayım yedek sıram gelince ayrılırım şeklinde yapamıyosun yapmıyo yurt sahipleri. sana senet yapıyolar mesela kaç ay kalacaksan o şekilde. bırakıp gidemezsin zor. benim zamanımda (bikaç yıl önce) ailesinin evi arabası olana kyk çıkıyordu yani. şans.

Çok yardımcı oldun teşekkürler. Misafirhaneler gerçeten 10 kişilik falan mı :O orda nasıl kalınır ki

Asil cikmazsa bile illaki yedek cikar ama siranin sana gelip gelmedigini takip etmen gerekir bu esnada da ya misafir olarak kyk da kalirsin ya da bazinvakiflarin yurtlari oluyo eger dusunursen o tarz seyleri arastir derim en azndan ozeller kadar pahali deil

ankarayı kazanmışsınız burada ev kirası 500 lira olan semtler var. üç arkadaş kalırsanız yurttan ucuza bile gelebilir. ailevi sebeplerle ev olmaz diyorsanız acaba üniversitenizin barınma olanakları var mı? öğrenci evi veya yurt gibi.

Bu arada yeni yapilan yurtlar cok guzel ve gayet lux arkadaslarim kaliyo uc kisilik odalar tuvalet bnyo icinde falan

Benim kardeşim de yarı özel yurtta kalıyor, çok rahat 3 kişi odaları. Otel gibi, inşallah çıkar sana da ama bu ikinci kardeşin üniversite okuması etkiliyor bence. Bizim durumumuz ortalama olduğu halde girdi asilden..

Insanın ayaklarının üstünde durması kötü bişey değil. Sorumluluk alıyorsun. Ailemden maddi yardım almıyorum. Almayan birçok arkadaşım var.
18 yaş bana göre bunun için erken. Mesleği eline alıp kendi kazancını elde ettiği zaman zaten ayakları üzerinde durup sorumluluk almaya başlayacak. Ben ailesinin imkanı olmamasına rağmen onları düşünmeyerek sırf keyfi olarak ayrı şehri yazan gençlere kızıyorum, aileye maddi anlamda bağımlı ancak özgürlük hevesiyle başka şehre gelmiş.üniversitede çok fazla sıkıntı çeken arkadaşım oldu, onlarda aileleri için çok üzüldüler sonradan. Ancak bir işe girip çalışan -ki sorumluluk asıl böyle alınır üste- pek fazla olmadı. Çocukları başka şehirde kendileri başka şehirde sıkıntılı aç tok 4 yıl geçirdiler ... Sırf ayrı şehir yazıp gitmek için olmadık okullara giden öğrencilerim oluyor... Ailelerinin sıkıntılarını yakından gözlemliyorum. Tabi okulsuzluktan bölümün üniversitenin iş imkanı için iyi olmasından kaynaklı tercihler için söylemiyorum.

Ben her türlü kalırım da gelir mi gelmez mi sorunum o merak ediyorum çok :/

kuzum gecen sene kardesm kazandı unıyı ve bızde kyk baktıkhalıyle gıttıgımızde kyk bölge muduruyle görüştük ve bu sene mısafır olarak kalma kalktı dedı bu sene durum nedır bılemem ama mısafır öğrencı kalktı dıye bılıyorum ınsallah cıkar cıkmazsada yedekte sıra bekleyeceksın mecburen canım ınsallah yarı ozel gelır hadı bakalım

Hangi yönde etkiliyor kardeşin ünide olması? Olumlu/olumsuz?

Çok teşekkür edeim inşallah

Çok teşekkür edeim inşallah

ayrıca kardesımde yarıozelde kalıyor 3 kişilk oldukça memnun yemkelerıde ıyıymıs odasının resımlerınıı gosterdı oldukca luks ve yuvalet banyo ıcerde vallahı bızım evden rahattı :)) bı sorun varsa sor tatlm

Nasıl çıktı peki hemen mi sorun olmazsa durumunuz nasıldı merak ettiklerim bunkar

Nasıl çıktı peki hemen mi sorun olmazsa durumunuz nasıldı merak ettiklerim bunkar
canm bızım kız yedekteydı 400 kusur yılın ortasında yenı yurt actılar yanı sans oldu bıraz durumumuz baba emeklı ıkı ablası var bız calısıyoruz :)

Benim demek istediğim farklıydı. Anneme çok düşkündüm mesela o olmadan bişey yapamazdım. Ilk gittiğimde çok zorlandım fakat artık kendi işlerimi kendim yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…