KYK Kesin Çıkar mı? :(

herseyın caresı var , dıyelım kı aılenın durumu ıyı degıl cogu unıversıted epart tıme ıs ımkanları var, olmadı bos zamanlarda magaza ve kafelerde part tıme çalışabılırler, burslara basvurabılırler, zaten aıle gercekten zor durumda ıse devlet burs verıyor.
bu sayede hem okuyup hem çalışıp ıkı işi aynı anda yapabılırler.
benım de boyle cok arkadasım var , bende ankarada okudum, teyzemle kalıyordum ama ılk yıldan sonra calısmaya basladım-öğrenım kredısı de alıyordum-okuldan da yemek bursu ayarlamıstım gul gıbı gecınıp gıdıyordum hemde kendımı kasmadan yormadan hem ogrencılıgın tadını cıkardım hemde ıs hayatına erken bır adım attım.. tek artım eve masrafım olmamasıydı ama evı otel gıbı kullanıyordum sabah 9 akşam 9 dısardaydım..
evde yada yurtta kalan arkadaslarımda vardı, hepsıde gayet guzel gecındıler , aılelerıne yuk olmadan bu da kısı de bıtıyor.

Hangi yönde etkiliyor kardeşin ünide olması? Olumlu/olumsuz?
Olumlu, hani ayni and birden fazla üniversite okuyan varsa etkiliyor diye biliyorum. Cunku bizim durumumuz iyi oldugu halde cikmisti, o ara 3 kisi okuyorduk üniversite, hicbirimiz de kyk da kalmiyorduk burs almiyorduk, en son kardesime hem burs cikti hem yurt. Bu yuzden cikmis..

Ben de yurtta kaldim ve çok memnundum. İlk başta yedeklerdeydim. Misafir olarak kaldim 3 ay tabi şartları çok zorlayarak mudur sürekli yanına çağırıp çık diyodu ben de cikmam diye diretiyodum sokakta mi kalayim diyodum. Size tavsiyem bi şekilde misafir olarak kapağı atın sonra da asil olana kadar sakin cikmayın

Babamin vefat etmis olmasina, uzerimizde mal olmamasina ve baska sehir yazmama ragmen bana cikmadi. Ama babasinin tarlalari ve evleri olan arkadaslarima cikti ne enteresandir ki. Ya buyuk torpil donuyor ya da tamamen kura ceker gibi cekiyorlar.

Erkek arkadasim kyk yari ozelde kaliyor.. Ve ozel yurtlarin cogundan daha iyi . imkanlari guzel. Ancak zaten yari ozel olmayanlar berbat. 1 hafta misafir olarak baska bir duz yurtta kaldi da iskence gibiydi hasta oldu sevdigim..
Ankarada isen cikar. Cok fazla yurt var Cunku

burslar adaletsiz dağıtılıyor ayrıca ailesi zor durumda olduğu halde burs değil kredi çıkanlar var ve durumu sıkıntısız olduğu halde burs alanlar var. devlete ne yurt nede burs konusunda guvenmeyin her zaman bi b planınız olsun canım yurttada ilk bir yıl kalın sonra başka bişi yapmaya çalışın evde kalmak gibi çünkü çekilmiyo yani

Babamin vefat etmis olmasina, uzerimizde mal olmamasina ve baska sehir yazmama ragmen bana cikmadi. Ama babasinin tarlalari ve evleri olan arkadaslarima cikti ne enteresandir ki. Ya buyuk torpil donuyor ya da tamamen kura ceker gibi cekiyorlar.
benim duyduğuma göre mesela her yıl kafalarına göre yaparlarmış atıyorum 2008 yılında çoğu kişiye yurt çıktı burs daha az çıktı, 2009da çoğu kişiye hem burs hem yurt çıktı, 2010da çoğu kişiye kredi çıktı burs daha az çıktı filan gibi her sene farklı oluyor benim bi tanıdığım depremzede olduğu halde burs çıkmamıştı düşün bu insanın depremde evi falan yıkılmıştı yani. şimdi elinde iphone olan adama yurt ve burs çıkıyor sence adaletli mi bu

Kyk yurtlarında ben kaldım ankarada korkmayın mikrop kapmazsınız tamm odalar sekiz kişilik ama ölmedik çokta zevkliydi. çıkarmı sorusuna gelince bana 2500. yedek olarak çıktı. git kalacak yerim yok de yedek olarak yazsınlar dedi. yedek olarak cuma günü kaydımı yaptırdım. pazartesi günü asıl kaydım gelmişti. sıralamam çok diye korkmayın gidip yedek kayıt yaptırın en kötü ihtimalle bir iki haftaya asıl kayıt olursunuz. sakın sıram çok diye yedek kayıt yaptırmamazlık yapmayın. sıra inanılmaz hızlı ilerliyor. şimdiden başarılar. bu arada yedek kayıt almak zorundalar. sizi kapıya atamıyorlar

Hic degil cok haklisin. Ben de zaten bana ciktigindan degil, etrafimda gordugum kadariyla cikanlarin ihtiyac sahibi olmadigindan dolayi cok uzulmustum. Cikmayanlar da (benim gibi) mecbur ogrenim kredisi aldi. 8 bin aldigim krediyi 13 bin oduyorum. Insafsizlik. Buradan yeni ogrenci arkadaslara da seslenmis olayim, o krediyi almayin. Sikin disinizi ama almayin. Sonra iki sene boyunca kazandiginiz paradan bir sey anlamiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…