Kyk krizi

kivircik2005

🚫
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
398
218
18
Merhaba . Benim isitme engelim var ve cihaz kullaniyorum . Bu benim en zayıf noktam. Kyk da İşitme cihazlarımi gece biri çalar diye çok korkuyorum . Veya da duşta olduğum zaman sesleri duymazsam, alrm duymazsam insanlara zorluk cikartirsam diye çok korkuyorum. Bana dua eder misiniz umarım karşıma iyi insanlar çıkar.

Bu arada aşçılığa gidiyosun yani. Hadi hayırlısı olsun

Kıvırcık herşeyi bu kadar detaylı düşünme böyle yaşanmaz biraz akışına bırak farzet ki öyle oldu olunca bakarsın çaresine, düşünce gücüyle tüm olumsuzlukları kendine çekersin. Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın 🙏
Of çok zor vallahi. Yarin hastaneye gideceğim kbb ye şu an bile kafamda senaryo yazdım. Doktora şunu diyeceğim şunu soracağım şunu yapacagim diye kafamda dönüyor sürekli. Teşekkür ederim Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın 🩵🩵🩵🩵

Ben de işitme cihazıyla duyuyorum ve çıkartmam gerektiğinde cevremdekilere açıkça söylüyorum.Oncelikle kendin kabullen ve utanıp sıkılma bu durumdan.Duşa girerken oda arkadaşlarına söyle cihazı çıkarttığını duymayacagini. Önceden yani 20 li yaşlarda bende cekinirdim ama sonra neden cekiniyorumki bu benim elimde olan bir durum değil benim bı eksikliğim yok diyerek daha özgüvenli hala geldim. Şimdi yeni tanışmış bile olsam söylemem gerekiyorsa hemen söylüyorum çocuklarım bile cihazımı cikarttigim zamn anlıyor ve ona göre yardımcı oluyorlar duymam gereken birşey olduğunu. Lütfen sende kendine güven. Çalınma durumuna gelince dolabın kilitli olur sanırım duşa girerken dolabına koyarsin

Ben de işitme cihazıyla duyuyorum ve çıkartmam gerektiğinde cevremdekilere açıkça söylüyorum.Oncelikle kendin kabullen ve utanıp sıkılma bu durumdan.Duşa girerken oda arkadaşlarına söyle cihazı çıkarttığını duymayacagini. Önceden yani 20 li yaşlarda bende cekinirdim ama sonra neden cekiniyorumki bu benim elimde olan bir durum değil benim bı eksikliğim yok diyerek daha özgüvenli hala geldim. Şimdi yeni tanışmış bile olsam söylemem gerekiyorsa hemen söylüyorum çocuklarım bile cihazımı cikarttigim zamn anlıyor ve ona göre yardımcı oluyorlar duymam gereken birşey olduğunu. Lütfen sende kendine güven. Çalınma durumuna gelince dolabın kilitli olur sanırım duşa girerken dolabına koyarsin
Evet haklısınız ama bu zamanda insanlar kötü. O yüzden endişelendim biraz

Merhaba . Benim isitme engelim var ve cihaz kullaniyorum . Bu benim en zayıf noktam. Kyk da İşitme cihazlarımi gece biri çalar diye çok korkuyorum . Veya da duşta olduğum zaman sesleri duymazsam, alrm duymazsam insanlara zorluk cikartirsam diye çok korkuyorum. Bana dua eder misiniz umarım karşıma iyi insanlar çıkar.
İlk gün herkesle konuşur durumunu açıklarsın. Alarm gibi konularda hoşgörülü olurlar. Odaya zaten herkes elini kolunu sallayarak girmiyor, kimse de oda arkadaşının işitme cihazını çalmaz, hemen anlaşılır kimin aldığı ama sen yine de dolabına koyar kilitlersin çıkardığın zamanlar.
Büyük ihtimal 6 kişilik odada kalacaksın, hepsine de bayılmayacaksın ama kötü geçinmemeye çalış.
Ola ki çok kötü zorba tiplere denk geldin, oda değiştirebilirsin. Engelinden dolayı daha da kolay olur hatta

kilitli dolabın olur orda muhafaza edersin. ayrıca senin kusurun olmayan bir durumdan ötürü çekinecek bir şey yok. tanıştığında açıklarsın insanlara. onlar da durumu bilirler, kimseye zorluk çıkaracağın bir durum olmaz endişe etme.

Antidepresan kullanmıyor muydun canım? Bu ne overthinktir, nevrim döndü...

Bu düşüncen overhink'e giriyor çünkü konuda ki tüm sıfat ve yüklemler "Genel" değil "Özel" kategorisinde bulunuyor resmi olarak.

Şunu desen anlarım;
"Kişisel eşyalarımın çalınmasından korkuyorum." desen ama bu yazdığınsa tamamen detay oluyor.

Bizde kilitli şahsi gardrobun olacağını ve koyacağını söyleriz biter gider.

Kulak için özel durumun, mazeret kapsamındadır hiçbir koşulda ciddiye vardıramazlar konuyu

Overthink yapma kuzum lütfen tansiyon ve strese bağlı hastalık sahibi olursun

Antidepresan kullanmıyor muydun canım? Bu ne overthinktir, nevrim döndü...

Bu düşüncen overhink'e giriyor çünkü konuda ki tüm sıfat ve yüklemler "Genel" değil "Özel" kategorisinde bulunuyor resmi olarak.

Şunu desen anlarım;
"Kişisel eşyalarımın çalınmasından korkuyorum." desen ama bu yazdığınsa tamamen detay oluyor.

Bizde kilitli şahsi gardrobun olacağını ve koyacağını söyleriz biter gider.

Kulak için özel durumun, mazeret kapsamındadır hiçbir koşulda ciddiye vardıramazlar konuyu

Overthink yapma kuzum lütfen tansiyon ve strese bağlı hastalık sahibi olursun
Hayaller paris gercekler overthinkstan

Her şey iyi olacak hiç merak etme ve endişelenme. Kendine güven. Bu kadar ince düşünceliyken kimseyi rahatsız etmezsin merak etme. Ancak bu halin sana zarar verir bunu unutma. İnsanlar nobran, umurlarında değil kime ne rahatsızlık verdikleri. Kendini ezdirmeden, değerlerine sahip çık bu sana yeter bence.

merhaba ben de işitme engelliyim ve koklear implant takıyorum çok şükür ki konuşabiliyorum ama bazen bozukluğu var sen konuşuyor musun? benim de bir zorluk var en zayıf olan sınav ve ders anlama zorluk çekiyorum inşaAllah hayırlı iyi insanlar karşılaşmayı nasip etsin. sen hangi bölüm okuyorsun

Bu kadar kaygılanma. Gayet anlayışlı insanlara denk gelebilirsin. Afrikadan Türkiye'ye okumaya gelen bir kız vardı. Türk arkadaşları kızın maddi durumunun olmadığını, kışın giyecek bir şeyi olmadığını anlayıp alışverişe götürmüşler. Kendi aralarında ödemişler. Kız sonra Müslüman oldu, kendi kızının adını Ayşe koydu.

Ben en doğru arkadaşlarlarımı kykda edindim. Aile oluyorsun. Kötüleri denk gelirse oda değiştirirsin.

merhaba ben de işitme engelliyim ve koklear implant takıyorum çok şükür ki konuşabiliyorum ama bazen bozukluğu var sen konuşuyor musun? benim de bir zorluk var en zayıf olan sınav ve ders anlama zorluk çekiyorum inşaAllah hayırlı iyi insanlar karşılaşmayı nasip etsin. sen hangi bölüm okuyorsun
Ben isitme cihazi takıyorum 2 tane . Ama normal konuşabiliyorum sadece r harfini yuvarlak çıkartıyorum v gibi çıkıyor hafif... Ben öyle aman aman bi isitme zorluğu çekmedim. İlkokulda tek kulak cihaz kullandığım için çok zorlanmistim. Duyuyorum ama algilayamıyordum nedense . Onun dışında çift kulağa geçince bi sıkıntı yaşamadım . Sadece biri kulağıma fısıldadığı zaman anlamıyorum. Ses hiç gelmiyor. Kulak içi cihaza geçmek istiyorum ama çok pahalı. Neredeyse 10 senedir aynı cihazi kullanıyorum. Siemens maşallah hiç bozulmadı. Su dolu bardağa düşürdüm ama hala sapasaglam. Ascilik okuyacagim

Ben isitme cihazi takıyorum 2 tane . Ama normal konuşabiliyorum sadece r harfini yuvarlak çıkartıyorum v gibi çıkıyor hafif... Ben öyle aman aman bi isitme zorluğu çekmedim. İlkokulda tek kulak cihaz kullandığım için çok zorlanmistim. Duyuyorum ama algilayamıyordum nedense . Onun dışında çift kulağa geçince bi sıkıntı yaşamadım . Sadece biri kulağıma fısıldadığı zaman anlamıyorum. Ses hiç gelmiyor. Kulak içi cihaza geçmek istiyorum ama çok pahalı. Neredeyse 10 senedir aynı cihazi kullanıyorum. Siemens maşallah hiç bozulmadı. Su dolu bardağa düşürdüm ama hala sapasaglam. Ascilik okuyacagim
maşaallah aşçılık bölüm çok güzel ben de lisedesen aşçılık okuyordum çok şükür mezun oldum şimdi ki inşaallah 2026 EKPSS girmeyi düşünüyoruz. sen de işitme cihazı sadece kilitli dolabı varsa kilitleyebilirsiniz. bir de kilitlediğinde sonra anahtarları saklayabilirsin. hangi üniversite okuyorsun? istersen koklear implant takmak istiyorsan ince odyoloji hastanesine başvurabilirsin.

Back
X