Kz- Erkek evlat ayrm

benim annem ve babam evlat ayırıyo. benim ikizim var aynı yaştayız o erkek bense kızım. adı özgür. 19 yaşına geldim. hala kendim veremiyorum kararlarımı. şöyle bişey var. herşeyi özgür yapıyo. her sözü özgür söylüyo. her yere özgür gidiyo. benim bi erkek arkadaşım oldu. ailem onu sadece uzaktan görmekle yetindi hatta annem görmedi bile desem yeridir yani. istemediler olmaz dediler. ama geçen gün özgürün bi kız arkadaşı oldu. annem onuda görmedi. özgür sadece söyledi. kız arkadaşı olduğunu. ve düşünebiliyormusunuz annem bişey demedi.benimkisinide tanıyabilirdi. ben şimdi onlardan saklı hala devam ediyorum. sonra özgür gece gündüz dışarıda. bense 5 dakika gazete almaya gidiyorum benden hesap soruyolar nerde kaldın diye. annem de istediği zaman çıkıyo. ben hep evdeyim. izin vermiyolar. NİÇİN SEVGİLİM OLDU DİYE. bu nedir evlat ayırımıdır. erkek ya soylarını devam ettiricek . yazık ailemede yazık .kimse beni düşünmüyo.
senağlama

kimseyi sevmiyorum arkadaşlarımdan başka

seni annemlere göndereyim mi canım istediğin gibi özgür yaşarsın birtanem erkek arkadaşın evede gelir kalır sorun değil ciddiyimm:) ailen yanlış yapıyor dememe gerek yok sanırım.güya koruyorlar ya seni...sevgilin yanlış biri olsaydı ve sen o yanlışı güzel sanıp takılsan peşine bunların bu sıkıntı vermelerine karşılık...daha ne kötü şeylere sebebiyet vereceklerini anlamıyamıyorlar sanırım...bakma sen onlara daha çocukluktan kurtulamamışlar...bende ikizim :)))
annem bir yere gönderilecekse bişey benle gönderirirdi komşularda aaa bişey olur kız çocuğu dediklerinde..(ayyyyyyyy olacaksa evin içine giren hırsız da yapar gider , bayıltıpda)
annemde onu kaçıran tel edip, "ne kadar istiyorsanız verecem alın bu kızı kurtarın beni der" derdi birde kahkaha kopartırdı.. haa çok da iyi yapmış yalnız başıma dünyaları delerim..." yani özgüveninin kırılacağını bir gün birini tanımadan evleneceğini ve belkide çok yanlış biriyle evlilik yapacağını düşünemiyorlar sanırım ..bilakis babam kız çocukları hastasıdır.benim ikizim erkek o garibimlede sürekli kavga ederlerdi sende kız olsaydın ..bir tane oğlun olacağına kadar 10 tane kızın olsun 3 kızım var hepsi senden erkek derdi babamda ...şimdide biz ölürsek borcu falan olur acımayın haklarınızı vermeyin der..bizdede kızlar number one..biriyle çıktığımızda babam tanır ayrıldığımızda üzülür gelir konuşur..annem ayrıldığımıza üzülmezdi..ay sen salakmısın der giderdi odamızdan ..ben eşşek kadar karıydım..tel edip senin sevgilin yok muuu derdi..Allahtan eşim çıktıda karşıma sevgilim var dedimde babama söylemiş biriyle çıkıyormuş diye heyecanlanmış birde bana akıl verirdi sakın sakın bir falsosunu görünce tekmeyi atıyorsunnn gelsin yenisi..adam etmeye uğraşma yorulduğunla kalırsın diyede ders verirdi kapatırdı teli...:))))))))))))...

seni annemlere göndereyim mi canım istediğin gibi özgür yaşarsın birtanem erkek arkadaşın evede gelir kalır sorun değil ciddiyimm:) ailen yanlış yapıyor dememe gerek yok sanırım.güya koruyorlar ya seni...sevgilin yanlış biri olsaydı ve sen o yanlışı güzel sanıp takılsan peşine bunların bu sıkıntı vermelerine karşılık...daha ne kötü şeylere sebebiyet vereceklerini anlamıyamıyorlar sanırım...bakma sen onlara daha çocukluktan kurtulamamışlar...bende ikizim :)))
annem bir yere gönderilecekse bişey benle gönderirirdi komşularda aaa bişey olur kız çocuğu dediklerinde..(ayyyyyyyy olacaksa evin içine giren hırsız da yapar gider , bayıltıpda)
annemde onu kaçıran tel edip, "ne kadar istiyorsanız verecem alın bu kızı kurtarın beni der" derdi birde kahkaha kopartırdı.. haa çok da iyi yapmış yalnız başıma dünyaları delerim..." yani özgüveninin kırılacağını bir gün birini tanımadan evleneceğini ve belkide çok yanlış biriyle evlilik yapacağını düşünemiyorlar sanırım ..bilakis babam kız çocukları hastasıdır.benim ikizim erkek o garibimlede sürekli kavga ederlerdi sende kız olsaydın ..bir tane oğlun olacağına kadar 10 tane kızın olsun 3 kızım var hepsi senden erkek derdi babamda ...şimdide biz ölürsek borcu falan olur acımayın haklarınızı vermeyin der..bizdede kızlar number one..biriyle çıktığımızda babam tanır ayrıldığımızda üzülür gelir konuşur..annem ayrıldığımıza üzülmezdi..ay sen salakmısın der giderdi odamızdan ..ben eşşek kadar karıydım..tel edip senin sevgilin yok muuu derdi..Allahtan eşim çıktıda karşıma sevgilim var dedimde babama söylemiş biriyle çıkıyormuş diye heyecanlanmış birde bana akıl verirdi sakın sakın bir falsosunu görünce tekmeyi atıyorsunnn gelsin yenisi..adam etmeye uğraşma yorulduğunla kalırsın diyede ders verirdi kapatırdı teli...:))))))))))))...

hadi ya ne kadar güzel.opuyorumnanaktan ama annende çok umursamazmış canıma.sbenimde kolayım bulunmuyo ki. :sm_confused: ortasını bir türlü bulamıyorum. olsun ben kafama göre gidicem. yanlış birşey yaparsamda kendim çekicem artık. ama aileme sormıcam. onlar beni insan yerine koyup dinlemedi. zamanında çok dinledim. bundan sonra böyle. :kızgın: ne güzel sen yuvanı kurmuşsun. keşke bende kurabilsemsenağlamaasıl sorun ondan sonra başlıyo aslında dimi.offf içim karardı yine.:1ninca:

helal olsun teyzemle amcama yaa!!! kusura bakma samimi davranıyorum ama gerçekten bu kadar saçmalığın döndüğü bir toplumda böyle mantıklı insanların bulunduğunu açıkça görünce yakın hissettim kendimi :)
ben 10 yaşındayken bile kendime kıyafet almaya gittiğimi bilirim. 17 yaşında üniversite kazandım tek başıma başka şehire geldim. 21 yaşında tek başıma yurt dışına çıktım.
asıl maharet çocuğu baskı altında tutup korumak değil. asıl maharet, asıl ebeveynlik hem özgürlüğünü sağlayıp özgüveninin gelişmesini sağlamak, kendini koruma yetisi gelişmesini sağlamak hem de aynı zamanda çocuğunun yanında olduğunu hissettirebilmek ve onu ezmeden korumayı başarabilmek. yoksa doğurup eve kapatarak herkes çocuk büyütür.

ah güzelim anne baba olmadan anlaşılmıyor bazı şeyler.bir tv yi aç ve izle neler oluyor dünyada.aileler her zaman bakidir.arkamızdaki dağdır herşeydir.onların çabası hep bizi korumak adınadır.ben de anne olunca anladımCADIARZU

Daha bugün konuştuk aynı konuyu arkadaşlarımla. Çok haklısın @susu. Hala saçmasapan huyları bırakamamış hastalıklı bir toplumuz.
Benden üç yaş büyük ağabeyimin bizden başka bir şehirde yaşayan kız arkadaşı bizim oturduğumuz şehre geliyor, bu şehirde yaşayan öz akrabalarına bir gün bile uğramadan bizde bir hafta kalıp okuduğu şehre dönüyor ailesinden gizli saklı. Biz de dışarıdan gelen "vay be ne kadar mezhebi geniş insanlar" eleştirilerine maruz kalıyoruz. Ben şahsen bu lafları işitecek kadar ahlakı düşük bir insan değilim ama annemle babam evde kalmasına müsaade edince benim karşı çıkmamın bir hükmü olmadığını tahmin edersiniz.
Anababalar benim nazarımda evlatlarına namusu, ahlakı belletirken aynı dili kullanmalılar. Hele ki erkek çocuklarına kadının kutsallığı, şerefi ve saygıyı hak edişi öğretilmeli. "Oğlum; sen annene, kız kardeşine, teyzelerine, halalarına yapılmasını istemediğin hiçbir fenalığı kendi kız arkadaşlarına yapma. Çünkü onların da aileleri var, onlar da birilerinin kızı, ablası, torunu, kuzeni, yeğeni" diyebilmeli ebeveynler oğullarına. Ben anneme aynısını ben yapsam -ki şimdiye kadar bir kişiyle flört ettim o da ilk buluşmada sarılmadım diye ayrıldı- ne tepki vereceğini soruyorum ve çok kızacağını söylüyor. Ama başkası yapınca, bunun başkalarının ebeveynlik vazifesi olduğunu, onlar ebeveynlik vazifelerini yerine getirmiyorlarsa kendisinin bir şey yapamayacağını söylüyor. Bizim insanımız kendi bayan akrabalarına yapılmasını istemediği şeyleri başkalarının bayan akrabalarına da yapmamayı öğrendiğinde bu ayrım ortadan kalkacak sanıyorum.

çok haklısın themis. benzer bi olayı ben de yaşadım. senin abin gibi olan durumda olan bi akrabam evlendi, şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor. sanki senelerce gelip aynen böle kalmadı etmedi gibi, biz kızlar abuk subuk nedenlerden üzerimize yürünüyor. kendi kızına yapılmasını istemediğin şeyi kendi oğlunun yapmasına göz yuman hatta buna yataklık eden anne babalara tek diyeceğim: yazıklar olsun. şu kırmızıyla boyadığım cümle çok iğrenç. demek ki kimseye güvenmemek gerekiyor.

themıs kesınlıkle oyle yanı su var aıleler ılk basta baskalarının onlara yapmamasını,yapılmamasını ıstemedıklerı seylerı öğretmeleri gerekiyor .bende cok özgürdüm ve erkek arkadaşımın söylediği bir laf var anne baban güvenmişler ve emınım senı korumuşlar,kız kardeşine nasıl davranılmasını ıstıyorsan kız arkadaşınada o şekılde davranman gerekıyor mantıgı ıle büyütülmüş hatta abisin sen abilik taslamaya sakın kalkma dıye annesı surekli eleştirilerde bulunmuş ve kendımden cok erkek arkadaşıma güvenıyorum gerçektende aıleler bu sekılde büyütmeliler eşitlik sağlayarak.

Evlatlar arasında bilerek yada farkında olmayarak ayırım yapmak onları tabiki de olumsuz etkileyecektir...

Davranış bozukluğu,içine kapanıklık,başarısızlık,özgüven eksikliği gibi sonuçları doğurur evlat arasındaki ayırım :delphin:

Annenin ve babanın seninle kardeşin arasında kıyas yapmaları senin kardeşine olan duyguların da zayıflamasına neden olur.

Kendini boşlukta gibi hissediyorsundur şuan kimsenin seni sevmediğini önemsemediğini ailende özgürün senden daha fazla sevildiğini sayıldığını düşünüyorsundur.

Bu ailenin hatası.Kız erkek ayırım yapılması daha kötü sonuçlar da doğurabilir.Bunun bir an evvel farkına varırlar umarım..:delphin:

inşallah. aynen öyle düşünüyorum. özgürden bıktımmmm artık. üniversiteye hazırlandığım için beni işten aldılarr.. eve kapattılarr. istediğim zaman dışarı çıkamıyorum. sevgilim varsenağlama vedışarı çıkamadım için onunla görüşemiyorum. ailem onu istemiyooooo. ama herşeye rağmen ondan vazgeçemiyorum.. hala çıkıyoruz ailemin haberi olmadan. sevgilim bana hak vermiyoo. anlamıyo beni.. ailem sıkıştırıyo.... erkek arkadaşım bi taraftann. özgür konuşu bambaşka. üniversite sınavının stresiii. o bu derken ben ortada kalıyorum.. bazen kendimi kahkahalarla gülerken buluyorum bazen hıçkıra hıçkıra ağlarken..bir kişide demiyo bana kızım senin var diye. anlat diyee... arkadaşlarımı eve istemiyolar. ben çıkamıyorum. bütün arkadaşlarımla bağım koptu. anlatıcak bi kimsem yok. ne annem ne babam ne ablam ne ikizim özgür bana karşı görevini yapmıyoo.. ben şuanda 4 duvar arasında kafayı yemiş durumdayım. psikolojik tedaviye ihtiyacım var ve bu kimsenin umrunda değilll................................................... KENDı KENDıNE KONUŞUP GÜLEN AĞLAYAN BıRıSıNı GÖRSENıZ NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ ORTADA HıÇBır SEBEP YOKKENN......

Senin şimdi yapman gereken tüm yoğunluğunu sınava vermen.:delphin:

Bırak erkek arkadaşınla arkadaşlarınla görüşememeyi felan,ailenin bu huyunu da değiştiremezsin artık böyle gelmiş böyle gider.

Sınavı kazanıp başka bir şehre gidersin umarım ne diyim.Aynı şehri kazansan gene rahatlık bulamazsın çünkü :delphin:

Bende sinir olurum öylelerine hadi kız cocuklarını korumak ic güdüsüyle böyle davranıyorlar, peki ya evde özgür'ün sözü'nün gecmesi ne demek oluyor? Ben burda bir koruma göremedim acıkcası. Koruma ic güdüsüyle bile olsa abartılmamalı. :kızgın:

malesef ki bu ayrım yapılıyor gözünün içine baka baka hemde :sinifsinif:

Son düzenleme:
Erkek çocuğum olmasını bu yüzden istemiyorum:kızgın:
Şuan 15 yaşında kardeşim tamam evin en küçüğü diye çok fazla seviliyor.opuyorumnanaktan.
Ben dahil öpe öpe bitiremiyorum ama herşey dozunda..O kadarda küçük değilki
Yanlış birşey bile yapsa annem o küçük vs.vs...
Hep sevicez onu o şekilde alttan alıcakmışız sanki biz o kadarken dediği şeyleri yaptı bize,öylede deniyorum bu sefer şımarma bas git diyor bana:1shok:
Şımarta şımarta tepelerine çıkardılar valla..eeee ERKEK nede olsa tek varisss soyumuz devamını getirecek nimet..:bbo:
Sonra nerde ne konuşacağını bilmiyor vurabiliyor bile bize o derece yanii..
Annemin ayırdığını söylüyoruz bu seferde kıskanç oluyoruz malesef..
Canım malesef kız çocukların üzerindeki baskı farklı :delphin:
Erkek kendini korur ama kız koruyamaz erkek kardeşimin sevgilisi olunca babam nereli vs.vs sorular soruyor..
Bana sorabilir mi sence??:jeyyar:

ahanda aynı bizim ailedeki olaylar..off off

Back
X