Kzlar buyrun bakalm, siz ne yapyorsunuz bu konuda?

baştan taviz vermeyin bence canınızı sıkan bi konuşma oldugunda kibarca azının payını verin verinki bir daha yapamasın susarsanız inelemelerin ve hayatınıza müdahalenin sonu gelmez .

ben eşime kayınvalidemle olan diyaloglarımın hepsini anlatmam.anlattıysamda mutlaka bilmesi gerekli olan konuları anlatırım.ilerde sorun yaşamamak adına
eskiden eşim dengeyi kuramıyordu am şimdi annesi anne,benimde eşi olarak dengeyi sqağlıyor

hayatım kayınvalidenle yaşadığın sorunu yada sana söylediklerini mutlaka eşine tatlı dille anlatmalısın... kırıcı olmadan. eşimin bana bir lafı vardır her ne olursa olsun bana söyle sen hiç bir zaman kötü gelin olma sorunlar büyür ben kötü olayımkii gerekirse ben evlatlarıyım beni affederler ama kaynana gelin arası sürtüşme seneler sonra bile olsa sürer der. onun için bırak her zaman eşin konulara müdahale etsin. çok öpüyorum seniiiii opuyorumnanaktan

saol cnm yorumun ıcın bu arada baya bı ayrı dustukk bakkıyorumda sen kanka yapmıssın malum bende kıskanclık hat safaaa kusuyum barı dedım

saol cnm yorumun ıcın bu arada baya bı ayrı dustukk bakkıyorumda sen kanka yapmıssın malum bende kıskanclık hat safaaa kusuyum barı dedım

sakın ha birtanemmm herkesin yeri aynı sen hala benim adaşımsın canımsın kankamsınnn bende seni çok özledim kızdan giremiyorumki doğru dürüst msne çok özledim bende seniiii opuyorumnanaktan

Size çok rahatsızlık veren şeyleri gidip uygun bir dille söylemesinde bir sakınca yok ki zaten olması gereken de bu, ama incir çekirdeğini doldurmayan şeyler içinde gidip konuşması gerekmez, siz belki dertleşmek adına bazı şeyleri eşinizle paylaşıyorsunuz o da siz rahatsız oluyorsunuz diye ailesi ile konuşup çözümlemek istiyor, küçük pürüzleri aksettirmeyin eşinize görmemezlikten gelin sonuçta onun da ailesi yerimseniben

bende anlatırım
konuyu bilsin tabiki farklı yansıtılmasın
ama gidip konuşması için değil
senden niye duymadım niye bana anlatmadın demesin diye a.s

ne o ya yedi sulalenin elimi opulurmus allasen kadin isterse yaptirirmis adamcagizin kolu kalkmiyormus e ozaman dusunmuyor oglunu evet esine iyi demissin sonra sen kotu olurdun bu durumda

kızkar benim eşime şikayet etmek bir tarafa agzımı açmam annen şöyle dedi demek gibi bir lüksüm olmuyor.çünkü el görüyor sanırım.annesinede tapıyor.dertleşemiyorum bile sen bişey demişsindir sen hatalısındır diyip kestirip atıyor beni yalancı çıkarıyor.onun ailesinden başka herkes yalancı ailesiyle arasını kötü etmek için ugraşıyorsum diye düşünüyor..benden önce kaynanam benim konuştuklarımı anlatıyormuş oda ayrı ama kendimi ispatlayamıyorum kendi söylediklerini hep inkar ediyorlar eşimde öyle napıcagımı şaşırdım tıkandım..7 senedir evliyim ama kopma noktasındayız.

senin dediğini direk gidip söylemesin gelinler kötü olmaya müsaittir..
sende eşine söylerken birlikteyken şunlara bunlara dikkat et sen görmüşsün de söylüyorsun diye söyle ama benim yanımda değil de..
sanki o yakalamışta öylelikle söylemiş olsun..

yaa ne dertler varr ne cekıoruz bu kaynanalarda Allah yardımcımız olsun hepımızın

Valla bende bana söylediği herseyi, bana dokunan bütün davranıslarını eşime anlatıyorum. Ve anlatırken eşimin gidipte onunla konusmasını isteyerek yapmıyorum bunu. Benim anlatma sebebim, hem herseyi dosdoğru bilmesini istemem, hemde birisiyle paylaşma ihtiyacı duymam. Eşimle paylaşmayacaksam kiminle paylaşıcam ki?
Ama işin aslı eşimin kesinlikle kayınvalidemle aramda kalmasını istemem. Eşimde sağolsun, dinler, ya bana hak verir, ya güler, ya "onu demek istememiştir" der. Sonuç olarak benim sinirimi alır yani:))
Zaten önemli olanda bu değil mi?

Kayınvaliden biz flört ederken vefat etti... Ama kaprisli bir kayınpederim var... 3grümce 2 kayın 2 elti....
Alaha şükür ciddi hiçbir problemim olmadı hiçbiriyle.. Arada bazı sorunlar çıksa da eşime hiç söylemedim.. Sorunlarımı sorun kiminle ise konuşarak çözme oluna gittim.. Sorunu kim yaşıyorsa o çözmeli, 3 kişiler benim eşim olsa dahi karışmasın....
Bir gün bayram ziyaretleri sırasında eşimin dayılarına gittik döndük.. Kayınpederde oturuyoruz. Eşim bir arkadaşıyla buluşmak için yarım saatliğine çıktı... Kayınpeder niye amcanlara da gitmediniz kızım onlar da beklerdi dedi.. Ben de baba benim aklıma gelmedi X(eşimin adı) da hiçbişey söylemedi dedim.. Kayınpeder X onları pek sevmez ama olsun o da benim kardeşim sayıp gitseniz iyi olurdu dedi...Ben de evet X pek sevmiyo ama gideriz iy oldu hatırlattığın dedim. Eşim döndü hadi kalk çıkalım yola dedi(annelere gitcektik) aşkım çıkalım ama yolds amcanlara da bi uğrayalım dedim... Off poff ters yerde onlar falan dedi, dedim olmaz amcandır ayıp kalk gideim... Çıktık gittik, yolda bana diyor ki nerden geldi amcamlar aklına.. Ne bileyim geldi öyle dedim, babasının söylediğini söylemedim bile...
Görümcem le de br sorun yaşamıştık 1-2 hafta soğukluk girdi aramıza, eşimn haberi bile olmadı 1-2 ablama gidelim dedi, bende bişeyleri bahane ettim gitmedim... Sorunu çözdük konuştuk barıştık sonra gittik evlerine... Hala da eşim görümcemle böyle bir sorun yaşandığını bilmez....
ıster istemez biri kanı canı biri karısı bi şekilde birii korumaya kalksa diğeri kırılacak dğerni korusa öbürü.... Hiç karıştırmamak en iyisi...

bir kere eşim yanımda olmadan kayınvalidemlere gittim
bişeyler bırakmam lazımdı ve kaldığım süre 15-20dak felandı sanırım
hoşuma gitmeyen söz üzerine çok canım sıkıldı
ve eşime anlattım
cevabı sen yanlış anlamış olabilirsin-di :1shok:
evliliğimin 3.ayı felandı sanırım
bu olaydan sonra hep eşimle gider gelirim
akşam evden aradığımda da genelde eşim olur yanımda
konunun önemi doğrultusunda eşimle paylaşırım
küçük şeylerse bende kalır :1ninca:
öyle herşeyi anlatmam yani canım
eşimin kendini izah etmesi gereken durumlarda da eşime bırakırım
gidememe yada yapamama durumlarını eminim kendisi daha iyi anlatır

tsk ederım yorumlarınız ıcın belkı bende uzak olsam sureklı gorusuo olmasam bende anlatmam esıme aman bosver derım ama ben aynı apartmandayım soyleme dertlesme ıhtıyacı duyuorum bekar olsaydım boyle seylerı anneme anlatırdım sımdı de esım var anlatıyorum oda benım sınırımı yatıstırıo bılıo bazen annesının naıl oldugunu hak verıo bazen yanlıs anlamıssındır dıo rahatlıorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…