Kzlar einiz yaptnz yemekleri annesinin yapt yemeklerle kyaslar m?

bana esimin dediyi hep sudur annemden daha güzel yemek yapiyorsun cok nezetli der

buna bezeri olay bende yasadim

valla övünmek gibi olmasın ama turizm sektörünün yiyecek-içecek işletmesi mezunuyum anlıycağınız yemekler beslenme doğal ürünler benden sorulur.sonuçta okulda 50-100 kişiye sırayla gruplar halinde yemek yapıyorduk eee artık uta sayılırım sadece türk mutfağı değil dünya mutfaklarıda.ben bu işe 1-0 başladım sayılır

bende güzel yemek yaparım

ama bazı yemeklerde annesinin yemekleriyle kıyaslar.

mesela annem çok güzel pilav yapar der gerçektende ben onun gibi yapamam.:icecream: hak veriyorum ona bende rahmetli annemin yaptığı yemeklerin lezzeti kimsenin yemeğinde bulamıyorum.

sonuçta herkez hangi evde büyüdüyse o yemeklere alışıyor.damak tadı ailesinin yemek kültürü gibi oluyor.

Benim daha güzel yemek yaptığımı söyler sağolsun. Kıyaslama yapmaz o yüzden. Benim yelpazem baya geniştir ondan herhal. Annesi ise tekdüze yapar çıkar herdaim.

esim kiyaslamaz cünkü benim yemeklerim annesininkinden güzel olur hatta kaynanam bile söyler güzel yemek yaptigimi:sm_cool:

hayır kıyaslamaz...zaten şampiyon belli...:gitme:
bende yaptığım yemeği özenerek yaparım... lezzeti, görüntüsü çok önemlidir...ama kayınvalidem başkadır yemek konusunda... tutup onun yemekleriyle benimkilerle kıyaslasa önce ben bir dürterim kendisini..
cokacimcoook

ilk zamanlar evet sonra benim yaptıklarımın tadına varınca
benimkileri beğenir oldu sonra k.validemi kıskanclık kapladı :roflol:

aksine benimle evlendikten sonra onların yemeklerini beğenmemeye başladı kaydirigubbakcemile3
özelliklede çayını kardeşinin yada annesinin demlediği çayı içmiyor illede ben demlicekmişimnaniknanik

Benim yemeklerimi daha çok beğenir her zamanda söyler.
K.validem bile söyler sağolsun yemeklerin çok güzel diye tarif bile alır benden.

benim yemeklerim daha güzel,hatta aile olarak bizim yemek kültürümüz daha geniş ve gelişmiş...
oda bunun farkında...sadece bir defa benden sütlaç istedi,sütlaca bayılır,aksi gibi bende hiç tutturamam...ondada annem bile senden güzel yapar dedi,bende git annen yapsın o zaman dedim.sırnaşık şey..ondan sonrada bir daha duymadım...zaten bu konuda oda şanslı olduğunun farkında...kendimi çok mütevazi gördüm canım...:kedi:

eşim benım yemeklerımı annesininkilerden daha çok begenıyor.hatta bekarlagında yemedeğı yemeklerı bile yemege başladı.. :)

nadir yemek yapıyorum.yaptığımda da burdan yada çevremden tarifle ortaya çıkarttığım içim muhteşem oluyor. hihoyyyt
şimdiye kadar eşim mukayese yapmadı. benneyaptımki
kayınvalidem yılların tecrübesi yemek tad birincilik onundur :lepi:
ama sunum görsellik ben daha iyiyim gibi yaa
alkisalkisalkis

eşim benim yemeklerimi cok sever. hatta yemediği birçok yemeği benim sayemde yemeye başladı. Onların aile genelde hep et ve tavuk yiyerek besleniiler.bizde ise tam tersi biz egeliyiz ve otları cok severiz:) Bu yüzden yemek kültürlerimiz cok farklı eşimde artık sebze yemeklerini cok seviyor:) Kayınvalidemde inanamıyor tabiii

evettttttttttttttttttttttt
ben asla annesi gibi patlıcan yemeğini özellikle yapamıyorum.
diyorki;
ahhh anam nasılda güzel yapardı tuzuna bile bakmaz, tencerenin ağzını kapatır piştiğindede altını kapatır o yemeğin tadına doyum olmaz diyor..bende
anneler güzel yapar tabi diyorum...beğenmediysen yeme Allah Allah

Mukayese etmek değil de, örneğin kayınvalidemler laz, bense egeliyim.
Doğal olarak yöresel yemekleri benden çok daha iyi yapıyor.
Her birimizin yaptığı yemekler farklı lezzetlerde. Ama hepsini
beğenerek yer eşim. Şu daha iyi gibi yorumlamadan.a.s

ilk evlendiğimiz sıralar çok yapardı <annem daha iyi yapıyor ,elin onun gibi değil> vb. şeyler bende ozaman annen yapsın biz yiyelim benden bu kadar işine gelirse dedim hiç rekabete girmedim vallah.
şimdi ise benim elimin tadınada alıştı ama yine de beğenmediğini söyler (kıyaslamasın yeter) buda iyi güzel dediğinde samimi olduğunu biliyorum.

ayda yılda bir yemek yaptığım için hevesimi kırmamak için benim bile yiyemediğim yemeklerimi sesini çıkarmadan yer hatta çok güzel olmuş der. Canım benim ya

ayda yılda bir yemek yaptığım için hevesimi kırmamak için benim bile yiyemediğim yemeklerimi sesini çıkarmadan yer hatta çok güzel olmuş der. Canım benim ya

:roflol: çok uyanıksın kız, dur aynı taktiği bende yapayım

valla kayınvalidem egeli olduğu halde yemekleri o kadar yağlı yapıyor ki sadece yağ tadı alıyorum, kendisi katıksız egeli olmasına rağmen hemde, eşim bazen anamun çorbasu gibisinden bişeyler gevelesede, kurusa bakmasın ben yağ içinde yüzün yemek yapamamda yiyememde:mymeka:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…