Kzlar einiz yaptnz yemekleri annesinin yapt yemeklerle kyaslar m?

alıncak bişey yok canıum bırılerini kırmak amaclı yazsaydım daha afrklı bi uslup kullanırdım

elinde olan bişey olsa kıyaslar ama
kayınvalidem yemek yapmayı pek bilmiyor
şimdiye kadar onun başında kayınvalide varmış o yapmış hep
kadına ögretmeyince nerden bilecek ,

bir kere kaynvalidemlere gittik babamla annnem tarlaya gitmişler
eşimde işe gitti
babaanne çorbayı yaptı bende diğer yemekleri
akşam yemek yiyoruz eşim sofrada özlemişim annemin yemeklerini dedi
tabi biz yerlere yattık gülmaktann

bu guzeldi işte :))

isterse kıyaslasın ben becerikli bi hatun değilim tabiki annesi benden güzel yemek yapacakk bizim yaşımız kadar deneyimleri var...

isterse kıyaslasın ben becerikli bi hatun değilim tabiki annesi benden güzel yemek yapacakk bizim yaşımız kadar deneyimleri var...

işte bende bunu söylemye calışıyorum ama yanlış anlasıldım kırıldım yazmış bırıs bana :)

eşim beğenir yemeklerimi sever. kıyaslamaz hiç .ama tabi kayınvalideminde kendi ne özel yemekleri vardır içli köfte mesela bende begenirim vede onun yaptığı şekilde denedim ve sonunda yaptım. ama oda benim yemeklerimi geldiğinde takdir ediyo begeniyor yani.herkesin bir el lezzeti var kendine göre sonuçta eşimiz bizim el lezzetimize alışıyor.

evet kıyaslar, annem bu yemegı asla yapamaz, asla beceremez, zaten hiç bişeyı beceremez der geyiğe vurur her seferınde,,sonra gizlice annesiyle telefonda konuşuyomuş gibi yapar, ahhh canım anam gene aç kaldım, nerde senın yemeklerın gıymatını bılememişim gibi şımarıklar yapar benı guldurur. şaka bır yana cıddı olarak asla kıyamazlar, aç kalacagını bılır. gırışımde bıle bulunmaz.

aslaaaaa annesinden elli kat güzel yemek yaparım ukalalık değilll benimkiiii ,eşimde derrr yanii

evliliğimizin ilk yıllarında kıyaslama oluyordu ama bu beni hiç rahatsız etmedi çünkü üslubu gayet güzeldi yani olmamış demek yerine annem şu şekilde yapardı dene istersen falan şeklinde nihayetinde kayınvalidem gerçekten süper yemek yapar ben de çok beğenirim yani benim bile özel isteklerim olur kendisinden zaman zaman ondan mutfakta öğrendiğim çok şey var gerçekten şimdi sentez yaptım zaten kendi annemden öğrendiklerim kendimden kattıklarım ve kayınvalidemden öğrendiklerim eşim beğeniyor ama hala kendisinin daha güzel yaptığında ısrarcı nedense ben de evet hayatım diyorum sen çok daha güzel yapıyorsun böylece mutfakta en büyük yardımcım kaydirigubbakcemile3laf aramızda gerçekten eli çok yatkın harikalar yaratır mutfakta bu durum benim işime geliyor açıkcası iftar davetlerinde ne yapsam diye düşünmüyorum çok fazla son günlerdekaydirigubbakcemile3ama sonuçta birlikte karar verip birlikte yapıyoruz yemekleri çok eğlenceli oluyor her zaman değil tabi opuyorumnanaktan

evet kıyaslar ama benim yemeklerimi daha çok beğenir canım kocam , elinin değdiği herşeyi güzelleştiriyorsun der hep..hatta sevgiliyken bi keresinde yaptığım şehriye çorbası nasıl olmuş diye sordum güzel dedi , beni de şeytan dürttü anneninki mi daha güzel benimkimi diye
"annem yapsa yemezdim ki " dedi..ve ben buunla uzun süre şantaj yaptım ona annene söylerim diye :))

benim yaptığım yemeklerii kimselerinkiyle kıyazlamaz.. çook güzel olmuş der:) yanık ve az pişmiş olsalar bile çok beğenir::))))

esim yemeklerimin hepsini begenir
anneside saolsun bu yasina kadar dogru duzgun birsey yapmamis, ogrenmemis, oglan ne yapsin sicak yemek bu baska oluyor :) (3 ay birlikte yasadik birtek makarna yapildigini gordum o evde, onuda ben yapiyordum gorumce ile).. bilmiyor kadincagiz :)

5 yıllık evliyiz daha bir kez bile beğenmemişlik yapmadı sağolsun.annesinin yemekleriyle aynı tadı bulduğunu söylüyor.zaten yemek kültürümüzde aynı.ama şunu söylemeliyim bende bayılırım kayınvalidemin yemeklerine. :hulya:

evet kiyaslar .ama ben daha lezeetli ve guzel yaptigim icin bende bi sourn teskil degil .ama karsilastirilmak hosuma gitmiyor her ne olursa olsun.aksi olsaydi cok cnm SIKILIRDI mutlaka

Kaynanam kızartma ağırlıklı yemek yapar
Bense haşlama ve fırında yemekleri severim
Eşim ülser olduğu için benim yemeklerimi daha çok seviyor
Annesine de hep benim gibi yemek yapmasını söyler

Kıyaslar ama benimkileri daha çok beğenir.Senin yaptığın her şey çok güzel der.Ve bayılır yemeklerime.

kıyaslar benim yaptığım yemekleri daha çok beğendiğini söylerzemuszemus yalnız annesinin pilavını hala tutturamamışım öyle der! 'anneminki gibi yumuşak neden yapmıyorsun' ben tane tane yaparım ne sert ne lapakaydirigubbakcemile3 naapsın çocuk yıllrca lapa pilav yiye yiye öyle yapılır sanmış:icecream:şunuda eklemek istedim bazı arkadaşlar ayıp olduğunu düşünüyor anne yemeği eleştirlirmi diye benm eşimin annesi evde yemek bile yapmazdı ya dışardan söyler , ya kahvaltı ederler , yada et ,köfte kızartmak gibi kolaya kaçardı öyle tencere tencere yemeği , çorbası , zeytinyağlısı olmazdı. buna binaen gönlüm ferah bi şekilde yazıyorum burayada. kimseyi karalamıyoruz olanı yazıyoruz.

Son düzenleme:
eşim kıyaslamaz.bende istemem kıyaslamasını.lmaz:evlenene kadar annesinin mutfak kültürünü, damak zevkini almış. evlendikten sonra da benim mutfak devrim başladı.her iki tarafta da beğenilen ama ne kadar tarif alınsada asıl yapan kişinin verdiği tadı alamadığımız yemekler var.mesela kayın validem benim yaptığım etli lahana yemeğini çok beğenip nasıl yaptığımı sormuştu.ben de onun izmir köftesini beğenirim.böyle karşlıklı paslaşırız k.validemlevereliniortak.eşiminde kıyaslamaya fırsatı kalmaz, bu durumdan en karlı o çıkarkaydirigubbakcemile3

ama yeni evlendiğimiz de, ilk yaptığım yemeğe yorumu şu olmuştu " canım çok üzel olmuş ama bir daha yapma" sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…