• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kzlar einiz yaptnz yemekleri annesinin yapt yemeklerle kyaslar m?

valla benim eşim 28 yaşında ama annesine bebek gibi şımarır...her yemeğinie bi kusur bulur kadının ama bi yandan da yer yutar süpürür...
ben de kötü bi yemek bile yapsam laf söylemez, olumlu bi şekilde eleştirir hatta bi ucundan tutar yardım eder mutlaka ( aynı şahıs annesinin evinde suyunu bile kendisi almaz:roflol: )
cins kadının cins kocası işteee

daha önce de buraya yazmıştım benim eşim hiç kıyaslamaz diye ama geçen gün ortaya çıktı ki kayınvalidem eşimin bayırlarak yediği patlıcanı ağzına koymadığını iddia etti ben de yoo çok severek yiyor dedim sonra da içinme kurt düştü eşimi sıkıştırdım hayatım hatırım için yiyorsan yapmayayım dedim bana dediği ailem beni tanımıyor ki hayatım

bu arada hep aynı evde yaşamışlar pesss diyorum başka bişi demiyorum bir anne oğlunun ne yediğini bilmez mi ben de benim tavuğun sadece göğsünü yediğimi öğrenemedi diye kızıyordum oğlunun yeme alışkanlığını bilmeyen benimkini nerden bilcek ki

eşimin annesi bilinen klasik yemekleri yapar genelde
hatta bol yağlı:(
eşim lohusalığımda kayınvaldeme eşimin yemeklerini özledim mutfağı ona bırakın demişti:)))
annesi birazcık alınmıştı ki sen yap kocana yemekleri dedi ertesi gün
eşimin daha önce sevmediği yemekleri sevdirmiş olmam mükemmel.....

eşim yemeklerime bayılırcokacimcoook yemek kültürüm annesininkinden farklıdır.annesi hamurişlerini harika yapar mantı falan ,ben hamur açamadığım için annesi gelince rica ederim hamuru açar bende mantı yapar buzluğa stoklarım. içli köftesi meşhurdur kayınvaldemin gelince bol bol yapar yine buzluğa atarız. bunun dışında eşimin sevipte benim yapamadığım yemek yok kıyaslama yapmaz yani önüne ne konsa yer canımıniçiŞeniz

daha önce de buraya yazmıştım benim eşim hiç kıyaslamaz diye ama geçen gün ortaya çıktı ki kayınvalidem eşimin bayırlarak yediği patlıcanı ağzına koymadığını iddia etti ben de yoo çok severek yiyor dedim sonra da içinme kurt düştü eşimi sıkıştırdım hayatım hatırım için yiyorsan yapmayayım dedim bana dediği ailem beni tanımıyor ki hayatım

bu arada hep aynı evde yaşamışlar pesss diyorum başka bişi demiyorum bir anne oğlunun ne yediğini bilmez mi ben de benim tavuğun sadece göğsünü yediğimi öğrenemedi diye kızıyordum oğlunun yeme alışkanlığını bilmeyen benimkini nerden bilcek ki

Bır gun kayınvalıdem de esımın pırasayı asla yemedıgını soylemıstı.
Bende 'ama gecenlerde yaptım, yemıstı' demıstım.
Tamam bayıla bayıla yemez, sevmezmıs.
Ama benım ıcın yemıstı, annesı yaptıgında hıc yemezmıs. (:

Yemek konusunda o kadar sanslıyım kı!
Aslında bu ıyı bır sey mı bılmıyorum.
Salataya talım edıyor adam.
Dunkı menum, hazır corba, ıspanak ve salata.
Bana dedıgı 'bu kadar cok yemek yapma!'
'ıyı salata yaparım artık' dıyorum, 'tamam olur' dıyor.
Sayesınde rahatım ama yemek yapma kulturumu gelıstıremıyorum ):

benim kayınvalidem pek güzel yapmaz bana göre onun için de kocacım ne pişirsem yer kaydirigubbakcemile3

benimkide beğenir yemeklerimi.
zaten gelen misafirler filan da söyler bunu.
canım kocamda oğluşunu alır kucağına bak oğlum annenin ordan bi karı(hanım demek istiyo :roflol:) al sende. çok güzel yemek yapıyo bunlar der bilmiyorumkismile

eşim her türlü yemeğimi severek yer.ilk başlarda karnabahar, pırasa yemem yapma diyordu.kayınvalidem de sevmez oğlum demişti.ama sebze yemeklerini daha çok yapmayı tercih ederim o yüzden eşimde yaptığım yemekleri yemeye başladı ve yedikçe de sevdi.Şimdiye kadar da hiç kıyaslamadı annesinin yemekleriyle.

Daha hiç kıyaslamadı benim yemeklerimi daha çok seviyor :asigim:

Eşim ara ara kıyaslar annesi süper yemekler yapsa da beni onun yanında pohpohlar bazen daha iyi yaptığımı söyler şımartır iyice. Tabi ben iyice gaza gelerek abartırım yine onun işine gelir. Yani beğenmese yediklerini burnundan getireceğimi de bilir. Ama ben de uğraşırım çok, kendimi geliştiririm sürekli. Şimdi dışarıda yediklerini hiç beğenmiyor:)

Son düzenleme:
bu konuda en şanslılarınızdanım sanırım çünkü eşimin annesi doğru düzgün yemek yapmazmış. hep ablaları yapmış yemekleri. ama eşim kimseyle kıyaslamaz yemeklerimi. çoğunlukla da beğenir. ben evlendikten sonra ilk kez girdim mutfağa. bazen inanmıyorum ilk kez girdiğine diyor :9: :9:

Esim yabanci oldugu icin turk yemekleri ona lezzetli geliyor ama ben onlarin yemeklerini pisirdigimde herkes cok begeniyor hatta kayinvalidem bile benden daha lezzetli yapmis diyor. belki de beni cok sevdigi icin cesaretlendirmek istiyor ^^ olsun iltifat etmesi bile guzel ^^

kayınvalidem hamur işlerini çok güzel yapar o konuda bişey diyemem. ben sevmem zaten hamurişi :)))) yemeklerde ise ben daha iyi yaparım. çorbanın içine küçük köfte yapar sürekli eşim kızar. bazen pilavı sen yap der kaynanam gelir karışır eşim bana bakar senmi yaptın diye ben hyr derim. bir keresinde geldi karıştı yemeğe eşim sinir olmuş karıştırmasana ben niye sana yap diyom diye söylendi ben ne yapayım bir dahakine seni çağırayım sen söyle annene diyorum. eşimden için sevmiyor öyle diyorum yok inadınamı yapıyor ne illa karışır. ama kendi evimde asla karıştırmam

benim yemeklerimi tek geçer ve her defasında dile getirir..annesinin yemeklerinden çok çok daha güzel olup kıyaslamasının mümkün olmayacağını söyler...
elçiye zeval olmaz...)))

benimki çok kıyaslamaz ama kıyasladığında da genelde benimkiler ağır basar
annemin (onun annesinden bahsediyorum) yapıp benim yapamdığım yemekler için de ondan öğrenmemi ister; "annemden öğrensene ya sen kesin daha güzel yaparsın" der :)

Kıyaslayamaz çünkü kayınvalidem yemek yapmaz..

Onu kınamak veya ayıplamak için söylemiyorum gerçekten yapmaz, iki senelik evliyim evlerinde tost ve hazır tavuktan başka birşey yemedim..

Normalde de ekmekarası falan yerler veya dışardan söylerler..

Kahvaltı hazırlamaz,börek sipariş ederler onu yeriz..

Üç gün kalsak üç gün böyle devam ediyor..Bağırsaklarım düğüm düğüm oluyor..

Eşim yemeklere yorum bile yapamaz,çoğunun önceden tadını bilmiyordu çünkü..

Zavallı kuzum benimm

Eşim benim yemeklerimi çok beğenir.Belki kıyaslar ama her zaman benim yemeklerim geçer onun gözünde.Hatta bir iki gün dışarıda yemek yemiş olsak onun ailesine yada benim aileme gitmiş olsak sonunda eve gelince isyan eder aşkım yemek yap :56:senin yemeklerini özledim evimizde yiyelim diye:16::16::16:6yıl içinde yalnız bir kez yemeğimi beğenmemişti oda yeni tarif denemiştim bende beğenmemiştim:63:

kıyaslamazda ,annemde böyle yapardı annem gibi yapmışsın falan kötülemedi sağolsun ya da kıyaslamada bulunmadı..
tabi ben ona bile icerliyorum o da susuyor.. bu benım el lezzetim diyorum :71:
sonucta annesınden baskasından uzun yıllar yemek yememiş kıyas yada benzetmesi normal.. zamanla da karısının yemeklerinden vazgecemez..:56:

Kıyaslama yapar ama şöyle.Annesinin güzel yaptığı ve onun sevdiği şeyleri yaparım aynı annem gibi yapmışsın çok güzel der.Eşim boğa burcu evlilikte en büyük korkusu annesi gibi yemek yapamayan bir eşmiş :1: hep söyler annemi hiç aratmadı diye.İsterse beğenmesin valla hiç bir şey yapmam evin duvarlarını yer :32:

Back
X