Kzlar yardm...

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
40
İstanbul
arkadaşlar merhaba...beni bir çoğunuz biliyorsunuz...yeni evlenipte borcu olanlar yazısını yazan kişiyim ben...şimdi fikrinize ihtiyacım var bankalarda birlikte toplam hala on bin lira borcum var elden iki bin lira var ...eşim daha yeni iş değiştirdi ve ben smmm sınavlarına girmek istiyorum.bu sınav daha doğrusu bu iş benim hayattaki tek idealimdi...zaman kaybetmek istemedim okul daha yeni bitti çalıştığım yerden nefret ediyorum çünkü...biran önce stajımı başlatmak ve hayatımı bu yönde devam ettirmek istiyorum...yanlız bu sınava sadece giriş maliyeti 1050 lira evrakları falan derken 1500 civarı birde bunun dershanesi var ayda 160 tl taksitle 10 ay eşim beni yazdırdı saolsun ama bu ay hiç bi yere ödeme yapamayız ödeme yapmazsak bi dahaki ayda yine sıkışırız ama o ısrarla seni bu sınava sokucam dio...bende herşeyden çok istiyorum girmeyi dershaneye bile başladım...sizce vazgeçmelimiyim bu sınavdan...yani borçlarımızın bitmesi herşey yolunda giderse tabi 8-9 ay ...bana bi fikir verin ne olur...

Dershanenin sınava yardımcı olacağı kesin ama
gerekli kitapları alıp evde çalışamamaz mısınız?
ınşallah olmaz da hani bide dershaneye gidip staja da hak kazanamazsanız....Borç konusunu fazlasıyla sıkıntı yaptığınız okumuştum çünkü....

Dershanenin sınava yardımcı olacağı kesin ama
gerekli kitapları alıp evde çalışamamaz mısınız?
İnşallah olmaz da hani bide dershaneye gidip staja da hak kazanamazsanız....Borç konusunu fazlasıyla sıkıntı yaptığınız okumuştum çünkü....

yok...çok zor...ama dershane olursa eminim başarılı olabileceğimden...hem artık kendim için birşeyler yapmak istiyorum hemde bu durumdayken düşünmedende edemiyorum...

bencede ya evde çalış yada bekle..aslına bakarsan hayatta bazen fekakarlık yapmak lazım..belki işini sevmiyorsun ,bir an önce kurtulmak istiyorsun ama 10 000 tl borçta az değil..ne kadar para alıyorsunuz ,ayda borcun ne kadarını ödüyorsunuz bilmiyorum ama ben olsam 2000 tl yi yatırırım ki borç azalsın ve çabuk kapansın..sonuçta bu kadar borçla kursa gitsen de için rahat edermi o da var...bizimde borcumuz var,borç gırtlakta..senin dershaneye gitmen lazım ama benimde hastaneye gitmem lazım..düşün sağlığımdan fekadarlık yapıyorum aylardır.((

bence sen sınava gırsem mı gırmesem mı dıye dusunmeyı bır kenara bırak ve kazanmaya odaklan. eşin sana destek oluyor sıkıntılı bır zamanda senı ve isteklerını önemsemıs sende tesekkur olarak bu sınavı kazanmaya odaklan ve kazanmak için elınden gelenı degıl gelmeyenı bıle yapmalısın. borclara gelınce benım fıkrımı sorarsan borclar 2 senede bıtecegıne bırak 3-4 senede bıtsın ama sen arkana dönup baktıgında keske sınava gırseydım deme.
eşinde sınava gırmenı ıstemeseydı borçlar gıbı çok guzel bır bahanesı varmıs elınde ama sana borcumuz var sonra sınavı konusuruz dıye atlatmamıs.

bence sen sınava gırsem mı gırmesem mı dıye dusunmeyı bır kenara bırak ve kazanmaya odaklan. eşin sana destek oluyor sıkıntılı bır zamanda senı ve isteklerını önemsemıs sende tesekkur olarak bu sınavı kazanmaya odaklan ve kazanmak için elınden gelenı degıl gelmeyenı bıle yapmalısın. borclara gelınce benım fıkrımı sorarsan borclar 2 senede bıtecegıne bırak 3-4 senede bıtsın ama sen arkana dönup baktıgında keske sınava gırseydım deme.
eşinde sınava gırmenı ıstemeseydı borçlar gıbı çok guzel bır bahanesı varmıs elınde ama sana borcumuz var sonra sınavı konusuruz dıye atlatmamıs.

evet artık kendim için birşeyler yapmak istiyorum...ama şimdi o sınava girersem bir aylık faiz hepsine binecek...öbür ay nasıl yapıcaz o zaman ama...kafam çok karışık...

canım bence dersaneye devam et idealinden vazgeçme o sınavı kazanırsan hayatını çok değiştirecek biliyorsun daha iyi bir işte 5-6 milyar para alırsın bende özel bir firmada bütçe uzmanı olarak çalışıyorum benimde idealim smmm sınavına girmek ama çok meşakkatli bir iş 3 yıl staj gözümde büyüyor ama sonucu düşününce harika olurdu diyorum
madem bu ara borcunuz çok harcamalarınızı ona göre ayarlayın lüksleriniz varsa bir süreliğine rafa kaldırın böylece çok sıkıntı çekmezsiniz tabi acil ödecek bir para ise onu bilemiyeceğim.

fedakarlık olmadan olmuyor hıcbırsey eger gercekten ıstıyorsan hayatınızda bazı kısıtlamalar yapmanız ve elınıze gecen parayı kurusuna kadar ii hesaplamanız gerekıyor ama sunu söylemek ıstıyorum bende çok borc ödedım ve hala öduyorum para yuzunden neyden vazgectıysem sımdı pişmanım çunku borc bıtıyor yenısı baslıyor o yuzden hayatını daha fazla erteleme 3 yıl staj var dıyorsunuz zaman gectıkce bu gözunde buyuyecek ve artık elınde ımkan olsada nasıl olacak çocuk var dıye elıne gecen sansı degerlenmedıgın için pişman olacaksın.
bence paradan daha cok bu dönemde eşınle ilişkilerine dıkkat etmelısın daha anlayıslı ve daha sevencen olmalısınızkı yıpranmadan bu dönemı atlatmanız gereıyor.

borcunuzun çok olduğunu göz önünde bulundurursak kısacak herhangi bir lüksünüz olduğunu sanmıyorum..
sınavın içeriği, kaç yılda bir olduğu, şartları hakkında bir fikrim yok ama bence şu borç olaylarını tam gazla bitirip sonra aklın rahatken bu işlerle uğraşmanın sınav sonucu açısındanda daha verimli olabileceğini düşünüyorum..ben olsam öyle yapardım hayatın düzene girsin , sonra yön çizme zamanı gelir elbet..

smm sınavlarını evde kitap ları okuyarak geçeni görmedim
o sınavda dersane şarttt. ve maliyetli bende kuzenimden biliyorum...

yarın ne olacağını kimse bilemez kendin için birşeyler yap bence. hayat çok adil değil çünki.... :olmaz:

canım bidahaki sene girme şansın yokmu.
şimdi kocanın böyle düşünmesi çok güzel, senin de idealin anlıyorum ama sonradan nasıl altından kalkıcaksınız.

hepsini düşünüyorum kızlar aslında...en azından yaza kadar beklesem mi die bile düşünüyorum...daha yaşım 24 ve ben bu kadar yoğunlukta evliliğimi dahi oturtamıyorum rayına...hiç bişey yapamıyorum evde kadınlık namına...ya eşim işsiz kalırsa bu taksitleri nasıl öderiz diede çok düşünüyorum çünkü yaşadık...ve artık çalınacak hiçbir kapımız yok...aslında en güzeli nakit parayla halletmek bu işleri...yada bi dönem en azından geciktirsem ve evde yavaş yavaş kendim hazırlansam...

Bence de 1 sene sonra sınava gırsen bıŞey olmaz acele etme. BorÇlarınız bıtsın o zamana kadar dıŞını sık.

doğru sölüyosunuz kızlar...hem yaşımda genç daha dimi...bi sene beklesem ne olurki...ağlicamda şimdi sizin yazdıklarınızı okudukça tutuyorum kendimi...

evet borcumuz çok olduğu için ne bir lüksümüz nede kısıtlamamız var haftasonu gittim dershaneye üstelik birgün hiç birşey yapmadan tam tamına yol parasıyla birlikte birgünde 20 lira gitti dersler tam gün 9-6 arası bi kahve olmuş 1 lira yol gidiş geliş 4,5 lira...bide öğle yemeği var bu işin...bi tek dershane parasıyla sınav parasıyla bitmiyoki...

bence önce borçlarınızı ödeyin sonra sakin kafayla dersaneye gidip sınava hazırlanın.siz borçları nasıl ödeyeceğem diye düşünerek derse odaklanamazsınızki.şimdiden takmışsınız çünkü

bence önce borçlarınızı ödeyin sonra sakin kafayla dersaneye gidip sınava hazırlanın.siz borçları nasıl ödeyeceğem diye düşünerek derse odaklanamazsınızki.şimdiden takmışsınız çünkü

evet taktım...uyku uyumuyorum...eşimide üzüyorum...o zamanda bi anlamı olmuyoki..

a.s.arkadasim smmm sinavlarini kendisi evde calisarak gecti. tabi bu arada evde neredeyse tüm vaktini buna ayirmak zorunda kaldigi icin baska hic birseyle ilgilenemedi. eger kursa giderseniz en azindan orada daha cabuk ilerlersiniz. sonucta onlar sorulara yönelik calisiyorlar.

su andaki sikintilarinizin bu sinavla ve belgeyle gecmiste kalacaginizi düsünün. hepsi geride kaldigi zaman deriye bakip ne günlerdi diyeceksiniz...

basarilar

Yaşın çok genç ben 32 yaşında evlendim evlendiğimde yüksek lisansımı tamamlamıştım. Herşey bi anda olcak diye bi kural yok. Belki de para biriktirip öyle evlenmeliymişsiniz. O zaman bu kadar sıkıntı çekmezdiniz belki de. Bu konuda da sabırlı ol acele etme. 1 sene sonra gir sınava.

Yaşın çok genç ben 32 yaşında evlendim evlendiğimde yüksek lisansımı tamamlamıştım. Herşey bi anda olcak diye bi kural yok. Belki de para biriktirip öyle evlenmeliymişsiniz. O zaman bu kadar sıkıntı çekmezdiniz belki de. Bu konuda da sabırlı ol acele etme. 1 sene sonra gir sınava.

haklısın beklemekte fayda var...zaten bu sıkıntıyla derste çalışamam ben...

Back
X