Kzn m var? Derdin var. Ne yapacam bu kzla? Birileri duysun beni...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Wildosh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
W

Wildosh

Ziyaretçi
Bende genç bir kızdım birzamanlar.Kendimi daima anlayışlı bir anne olarak gördüm ama 20 yaşındaki kızımla zaman zaman çok çatışıyoruz.Ben onu anlamaya çalışıyorum ama okadar mutsuzki sanki kamyon çarpmış gibi (allah korusun) herşeyden şikayet eden,odasını toplamayan,sürekli arkadaşlarıyla zaman geçiren,eski aşkını bence unutamayan,yenisine alışmaya,sevmeye çalışan,asla verdiğin harçlığı beyenmeyen,dolabını açtığında ben ne giyeceğim?hiçbirşeyim kalmadı diyen,derslerine final zamanları çalışmaya kalkan,sınav kötü geçincede anne ben şimdi napıcam diye benide strese sokan,evde canı istemesse bir sofra bile kurup kaldırmayan,iyi birşey yaptığında babasının kızı,eve geç geldiğinde babasının senin kızında artık fazla oluyor dediği,bana herşeyini anlatan ama ben bişey sorduğumda internetten kafasını kaldırmayan çok güzel bir kızım var.. BÜYÜDÜKÇE DERTLERİDE BÜYÜYOR diyenler çok doğru söylemişler. Sizce ne yapmalıyım? Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

eşiniz senin kızında fazla oluyor artık derken bunu kızınız duyuyor mu?
şahsen ben kendimi koydum da yerine böyle birşeyi asla duymak istemezdim..

benimde kız kardeşim var, 20 yaşında.
ve inanın sevgili konusunda dediklerinizle birebir örtüşüyor.
sevgili bulabilse kendine o da örtüşecek merak etmeyin, tırım tırım arıyor zaten.
belki bende o yaşımda ailemden ayrı yaşıyor olmasaydım benle de örtüşecekti.
çünkü ben de 18 yaşında böyleydim.

kızınız tam ilk geönlik çağlarında bence, henüz sorumluluk ne demek bilmiyor.
paranın öneminin farkında değil.
bu durumdan yaşadığınız üzüntüleri onunla paylaşın bence.
bakalım ne diyecek..

Yarın yuva kurduğunda yaptıklarına siz bile inanamazsınız.
Bırakın anne baba kucağının keyfini sürsün,evlenince nasılsa yapacak bu saydıklarınızın hepsini.

20 yaşındaki bir genç kız bence sorumluluk sahibi olmalı,
hayata dair planları olmalı ve onlar için var gücüyle çalışmalı...
belki derslerin ağırlığı,okul bitince iş bulamama korkusu
onu agresifleştirmiştir...kıyafet konusun da ben 37 yaşındayım ki,gardolabın yarısından fazlasında
benim kıyafetlerim olduğu halde,aynı şeyi ben de söylerim bazen...
sizin yapacğınız sakin yaklaşın,babası da sanki çocukmuş gibi konuşmasın...
en tehlikeli dönemden geçiyor belki,
belki bir psikolog yardımcı olur,fikir verebilir ama
lütfen yakın olun,derdi varsa paylaşın..
geçiş dönemi,inşallah hemen atlatırsınız...
sevgiler...

bende gençliğimde öyleydim
harçlığı beğenmezdim evde bardak dahi kaldırmazdım
sürekli arkadaşlarımla vakit geçirirdim onlarla daha mutlu olurdum
ne zamanki iş hayatına başladım değiştim ailemle vakit geçirmeyi anneme yardım etmeyi çok seviyorum..
Kızınız için geçici bi durum telaş etmeyin çok üstüne gitmeyin herzaman arkadaş olun diyorum yerimseniben

21 yaşındayım 17 yaşından beri çalışıp anneme veriyorum

o bana bişeyler almak için zorlar ama ben alma diye zorlarım

aslada anneyi babaya tercih etmemm

annemi zora sokmam yardım destek ederim..

kesin hatalarım vardır nazım ona geçer falan

söylenirim ama her dediğinide yaparım onan izinsiz

işten bile çıkmam işten istifa ediceksem ilk arar ondan izin alırım

böyle bir çocuk olmadım ben hiçç

insaşllah senin kızında gençlik hevesi geçince normala döner

inanıyorum hayatındaki en önemli kişisin sensindir ve nazı

o yüzden sana geçiyordurr..

babalar öyledirrr... senin kızın der işlerine gelmedimii

/B]

kusura bakmayın ama kızınızda fazla püsürmüş
ben 17li yaşlarımda iken annem çalıştığı için yemekte dahil olmak üzere evin bütün işlerini yapıyordum
disipli bir annem vardı benim yaptırırdıda
birazda içinden gelecek tabi
evlenincede hiç zorlanmadım

bakın bu cümle çok önemli..kızınızın olumsuz yanlarından şikayet etmektense olumlu yanlarını görmeyi tercih edin..size herşeyini anlatıyormuş işte ne güzel..ya iyice kapalı kutu olsaydı??
ben 22 yaşındayım bu anlattıklarınızın çoğunu ben de yapıyorum...aslında kızınız da neyin ne olduğunun farkındadır...ve ileride olumlu yönde öyle büyük bir değişim geçirir ki şaşırıp kalırsınız..bende az çok başladı kendimden biliyorum :1closedeyes:

benim gozlemlediğim hangi anneler ne kadar nalayışlı ise kızları bi o kadar tam tersi oluyor.

buarada bırakın bu zmnlarını arkadaşlarıyla geçirsin ilerde nasıl olsa herkes kendini çekip ailesiyle kalıyor.ne yalan soylim bayılıyorum arkadaşlarımla vakit geçirmeye ama genelde derslerim cok ağir olduğundan boğulduğum içinde olabilir.surekli sınav var teknik universit olunca boyle oluyor sanırım

pek iş yapmıyorum bende sağ olsun annemde çalişmasına rağmen cok zorlamıyor.pek de gezmekten mahrum bırakmamaya çalişyor.piknik balo okulda ne duzenlense git diyor.bunlar anı kalcak sana bu yaşindan diyor.dolap meselesine gelince elimden geldiğince tutarlı olmaya çalişiyorum.çünkü ailemin gelirini biliyorum ve ayağimi yorganıma gore uzatmaya çaliişyorum.ki ailemde hep takdir etmiştir her zmn kenarda birikmiş kotu gun param olduğu için.bunlar küçüklüğümden beri boyleydi.şuan 22 yaşindayım. gerçi küçüklüğümden beri eğitimime onem verdim hep haftosonları dersane harta içi okul arasında mekik dokudum.

tabi biraz daha olgun olabilir kızınız ama bu zmndaki kızların coğu boyle dolaplarını beğenmezler belki birazı ev işi yapar.siz onu anlayabiliyorsanız onunda sizin anlamasını sağlayın mesela harçliğini beğenmemesinin ayıp olduğundan başlayabilirsiniz.

ence kızınız depresyonda..

ay hayır canım neden depresyonda olsun...
kızın ergenlik çağı dewam ediyor hala..ergenlik denilen şey herkesin bildiği gibi öyle 13-14 ünde başlayıp 19-20 sinde bitmez... bu uzun bir süredir ve bayanlarda 25 e kadar dewam eder...wücut ve kişilik gelişiminin ewresi 24-25 lerde tamamlanır....şu an kişilk gelişimi yaşıyor ve böyle tepkiler wermesi çok normal bence...
sakın kızım depresyonda diyip kendinizi boşuna üzmeyin..ama eğer çok istiyorsanız uzmandan yardım alabilirsiniz tabii,bilinçli olmanın kimseye zararı olmaz...

Benim anlamadığım 20 yaşında genç kızınız var ve özel siparişle yaptırdığınız MUHTEŞEM diye adlandırdığınız nazar boncuğu takılası diye ifade ettiğiniz ayakkabınız iyi 20 küsür senedir duruyor da günümüz teknolojisine uygun şekilde kalitesi yüksek bir fotoğrafını çekebiliyorsunuz.Sanki yeni yaptırmışsınız gibi ifade etmişsiniz bir de o topikte.Bazı kızlar yaptırdığınız yerin adresini sormuş da umarım 20 yıldır aynı yerde duruyordur:))))

http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...sle-yaptirdigim-muhtesem-gelin-ayakkabim.html

Bu ayakkabıyla,konu ne alaka ben anlayamadım doğrusuCADIARZU

bence şu an fazla üstüne gitmeyin ama ileride oluşacak sorumlulukları sürekli hatırlatın,bende çok gezdim,dışarda okudum,yediğim önümde yemediğim arkamdaydı,evde annem iş güç bile yaptırmazdı sadece yemek yapardım,şu an yeni evliyim ve sorumluluklar o kadar ağır basıyor ki,yapmadığım iş yok,o da evlenince anlayacaktır eminim....

hakkaten yaaa :1shok:

Aynı üyelikten bir arkadaşı açmıştır iki konudan birini.

Konudaki kızın durumunda da bence öyle felaket bir şey yok.Bende o yaştayken anneme aynılarını yaşattım.Malesef herkes istenilen gibi olamıyor bazen.Üstüne gitmeden üzüldüğünüzü belirtirseniz bence anlar.
Kolay gelsin.

ablacım oncelıkle Allah bagıslasın kızını..ama o zamanlar bızde oyleydık..gececektır uzulme herseyın bellı bır zamanı var...ama tabıı kendı halıne bırakmak da olmaz yıne de sen ılgını sevgını uzerınden eksık etme..
gececektırr bu zamanlar...sızden aılesınden hıc ayrılmamıs anladıgım kadarıyla ondan bırde benım gıbı tek kız bır evın bır kızı dıye el uzerınde buyuduyse bunun onune gecmen zor atık.. :1hug:

hehehe annecim üye olmuş siteye resmen
biri beni mi anlattı. 21 yaşındayım bende aynı böyleyim.
ev işi yapmıyo diye şikayet ediyosunuz. e evlenince zaten yapıcak.
bilemiyorum ne kızlar var annemin benle gurur duyması gerekir uyuştrucum yok alkolüm yok sabahlara kadar orda burda fink atmıyorm.

ha evet harçlığımıda beğenmiyorum

Aynı üyenin farklı mesajlarında çelişki bulununca kafamızda soru işareti oluyor.Ama öyle bir şey varsa bile olmaması lazım.Çünkü yasak aynı üyelikten farklı kişilerin farklı şeyler yazması.....

evlenmesinimi beklesin arkadas yani
allah askina 20 yasinda koca kizdan soz ediyoruz yeri geldiginde buyumus diyoruz yeri geldigindede daha kucuk diyoruz tabiki is yapicak gezecek kiyafetim yok diyecek...ama simarmadan anneye babaya saygili olucak...bilmiyorum niye boyle ama malesef bizdede var bitane amcamin kizi olur kendi sadece o 18 yasinda ve ergenlik asamasinda diyoruz seslenmiyoruz seslenmedikce dahada agresiflesiyo.zor ya evlat sorumlulugu kiz erkek farketmez ikisininde ayri problemleri oluyo bence anne babalara sabir versin yuce rabbbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…