Kzn m var? Derdin var. Ne yapacam bu kzla? Birileri duysun beni...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Wildosh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla şimdiki aklım olsa aynen bende öyle yapardım evlendiğin zaman zaten bütün işleri bizler yapıyoruz neden ailemizin evinde rahat etmeyelim ki. küçüklüğümden beri temizlik yaparım yemek yaparım 17 yaşında çalışmaya başladım maaşımın hepsini aileme verdim. üniv kazandım okurken burslu okudum bursumu bile aileme verdim. herşeyi yaptım ünivden sonra çalıştım yine aynı maaşımın hepsini verdim sadece harçlığımı aldım. ama ne oldu senelerce çalıştım didindim benim karım ne hiç sadece. en iyisimi gezecen dolaşacan harcayacaksın gününü gün edeceksin. evlenince zaten harcayacak bir para bulamıyor insan.

benim kızımda 20 yaşında
dediğin gibi sorunlar yaşanıyor
fakat bunları sorun haline getirip büyüttüğümüzde
hem kendimizi hem çocuklarımızı üzüyoruz
her yaş döneminde yaşananlar farklı olmuyormu
önemli olan bunlara tanıdığımız çocuğumuza göre çözüm bulmak
odası dağınıkmı bırakın kapısını çekin o onun odası kızınız düşünsün dağınıklığını
üstüne ne kadar giderseniz ve bunu dile getirirseniz o dahada dağıtacak
ben aynını yaşadım kendi haline bıraktım
elimi sürmedim arkadaşları geldiği zaman utancından toplamayı öğrendi
harçlığı beğenmedimi hergün biraz daha azalttım
ve evde para sıkıntısı çekiyormuş gibi yaptım
ogüne kadar hep bol keseden harcadığı için
verdiğim geçmiş paranın kıymetini anladı
evet onlar sınavların stresini yaşıyor ama
biz tüm ailenin sıkıntısını yaşıyoruz bunu dile getirmediğimiz için yükleniyorlar
ben benimde sıkıntılarımı dile getirmeye başlayınca
kendisinin okumasının kendi görevi olduğunu ve bunun stresini
kimseye yükleyemeceğinin farkına varıyor
ben tüm bunları yaparken o farkında olmuyor
ama ben kızımı kazanıyorum

Bence hiiiiiiiiiç bişi yapma. burdan kızın gayet sağlıklı ve normal görünüyor.

tam 20 yasında bir gençkız işte. ne bekliyosun ondan???
hemde her hareketiyle hakkını veriyor bence.
ablası onun yanındaaaaaa cooooookk öp benim içinnnn kaydirigubbakcemile5

şimdi yapmasında bu yazdıgın seyleri ne zaman yapsın? baska ne zaman fırsatı olacak?

endişelenmenize gerek yok.çok normal bir kız.hiç bir anormalliği yok.kızınız tam yaşını yaşıyor.herşeyden şikayet etmesi size nazı geçtiği için....
size şunu net söyleyim kızınız huzurlu anlayışlı ve rahat bir ailede büyüdüğü için böyle....bende böyleydim..keşke gene o yıllara geri dönsem annem babam daha genç, ben daha küçük olsam sositososito ...tadından yenmez valla...
sıkıntıları boşverin tadını çıkarın...herşey yolunda

kızınızla konuşun...sorumluluk alma zamanı gelmiş..20 yaşında pek küçükte sayılmaz...

kızınız bence biraz şımarmış hiçbişeyin farkında değil ancak çalışırsa yada evlenirse aklı başına gelebilir şimdi bişeyden haberi yok herşey ona basit geliyor iş başa düştümü sorumluluk almaya başlar merak etmeyinyerimseniben

Acaba kızınıza her dediğini verip yaptınız mı bu zamana kadar ? Çocuklara hayırı da öğretmeli yetiştirirken. Her dedikleri verilir yaptırılır ise, ileride mutsuz bireyler oluyorlar.

Ancak sizin kızınızın davranışları bence geç ergenlik sendromları. Sabredin.. Ve doğrularınızdan şaşmayıp, sakince ifade etmeye çalışın.

ben de 20 yaşındayım ama kızınızın yaptıkları bana abartılı geldi:mymeka:

wallahi ablacım bende 20 yaşındayım ama hiç böyle bi dönemim olmadı benim.Biraz şımarık bi kızınız var galiba.Eğer bişeyleri yaşamış olsaydı böyle davranamazdı.Biraz kendi haline bırakın bence hayattan hatalar yaparak tecrübe kazanmalı.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

şunu anladım ne kadar eleştiririlirse kaç yaşında olursa olsun daha fazlasını yapıyor gençler.bence iyi taraflarını daha çok anlatırsanız mesela şöyle yapman çok hoşuma gitti en ufak bir yardımında eline sağlık kızım çok iyi oldu gibi konuşursanız bence eleştiriden daha etkili olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…