Laf Anlatamıyorum Aileme

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
İyi geceler. konu ailevi bir durum...Daha doğrusu yine erkek kardeşimin sorunu..
Ailecek bir ara maddi olarak zor bir dönem geçirdik.Elimizdeki harçlıkları bir ara ekmek parası yaptığımız günler oldu ve bu durum iki yıl kadar sürdü.Çok şükür durumlarımız yeni yeni düzeliyor,Allaha çok şükür.(bu arada anne baba ayrı ve annem ikinci defa evlendi,bizim masraflarımızı babam karşılıyor).O süreçte erkek kardeşim staj yapıyordu,staj parası da bu iki yılda ister istemez gitti.
Ben üniversiteye başladığımda durumlar biraz düzelir gibi olmuştu,annemlerde bizi memlekette tutan bir şey yok,para ayarlayalım yanına gelelim dediler ama düzelmedi durumları.Bu arada erkek kardeşimde benim olduğum şehre gelmeyi kafasına koydu ve annemler zorla para bularak gelip onu da burada bir pansiyona yerleştirdiler.Fakat babam bu duruma hiç sıcak bakmadığı için masrafların ucu yine annemlere dokundu.Staj parasıymış harçlığıymış falan hepsi toplandığında misli misli geri çıktı onlardan.Ben zaten o dönemde yurtta kalıyordum istesemde bir şey yapamayacaktım o dönemde.
Neyse şimdi durumlar düzelmeye başladı ve annemler kısmetse bu ay taşınacaklar İstanbula.Ama taşınacakları yetmiyor erkek kardeşimin ısrarı üstüne bir de motor alacaklar ona.
Anneme diyorum ki ya anne önce taşının borçları kapatın sonra alırsınız motoru,yok efendim eşi söz vermiş bir şey diyemiyormuş bu yüzden.Ha anneme de kızamıyorum sonra annemin başını ağrıtıyor kardeşim neden almıyorsunuz diye.Bir şey oluyor mesela direkt onun staj parasını harcandı gitti arada diyor,iyi de sonradan daha beter şekilde bizden çıktı diyorum ne yapayım diyor.Babama zaten söylese babam da yıl sonunda alırım diyor.
Ya haksız mıyım,daha borçlar kapanmadan ev taşımadan neyin sevdasıdır bu.Ev taşıma işi zaten bazı nedenlerden dolayı hemen yapılmak zorunda birde üstüne motor mu alınacak.Zaten kaç defa dedim onlara,motor alınır yok yakıtıdır bakımıdır derken yine sizden çıkacak diyorum,kendi düşünsün harçlığını ona göre harcasın diyorlar ama yine bizimkilerden çıkacak.Kızdığımı biliyorlar sanki aksi gibi bir şekilde bu konu açılıyor muhabbet arasında.

Sanki kardeşinizi fazla şımartmışlar ve sorumluluk bilinci yok.. koca adam yoktan vardan anlamıyo 3 yaşındaki çocuk gibi tutturuyo diycem ama oğlum bile annecim paramız yok deyince pamaamm diyo :)

Bence canınızı sıkmayın bu konuya odaklanıp sizden başka herkes halinden hoşnut.. yarın bigün ucunu size dokundurmalarına da izin vermeyin ama..

Kardeşiniz staj parasini vererek iyi bir yatırım yapmış :)
Eğer ucu size dokunmayacaksa karismayin. Bunca yıldır aileniz bütçeyi yonetebildigine göre bundan sonra da yapar.

Ne yazıkki yok sorumluluk bilinci. Daha yeni reşit oldu,gençlik zamanları diye bir kılıf uyduruyorlar.Ben kendime aylardır bilgisayar almayı erteliyorum,daha borçlar bitmedi ne olur ne olmaz diye. Ama kaç haftadır konuşulan taşınmaktan çok motor alınma mevzusu.İnsanın ister istemez siniri bozuluyor

Kardeşiniz staj parasini vererek iyi bir yatırım yapmış :)
Eğer ucu size dokunmayacaksa karismayin. Bunca yıldır aileniz bütçeyi yonetebildigine göre bundan sonra da yapar.
Ucunun zaten bana dokunmasına da izin vermem fakat halledilmesi gereken şeyler varken niye öncelik bu konu,anlayamıyorum.Staj parası başka şekilde çıktı zaten bizden de bunu gelde anlat.

Kesinlikle haklısın.. bu erkek ve kız kardeş arasındaki çifte standarda karşıyım ben.. gerçi ailen dışarı yönelmesin kendilerinden uzaklaşmasın diye yapıyodur şu an ama zamanında o bilinci verselerdi kardeşiniz de şu an sizin gibi düşünüyo olurdu..

Sizin elinizde olan bi şey değil ne yazık ki müdehaleyle düzeltebileceğiniz bi durum yok.. Allah sabır selamet versin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…