Laf nlamayan g.zekalı konşum

Siz komşudan terbiyesiz terbiyesiz bahsederken özel durumunu göz önünde bulundurup yapıcı oluyor musunuz?

Kadın tüp bebek tedavisi görüyormuş, dolayısıyla çocuğu olmadığı için akıl edememiş olabilir, bi heves edip çocuğunuzla yakınlık kurmaya çalışmış olabilir.

Yabani gibi koluna yapışacağınıza, usulünce anlatsaydınız bunları yedirmiyorum, kimsenin çatalını kaşığını ağzına sokmasına izin vermiyorum diye...

Tüp bebek tedavisi gören bir kadın,çocuğunuza aşırıya kaçan bir ilgi göstermiş ama sizin tepkiniz daha aşırı olmuş.Bu durumda tüm çocukları, olmayan evlatları yerine koyan bir kadından geri zekalı diye bahsetmeniz de acımasızca!gitmeyin sorun kökünden çözülsün!

insanlar konuşur hep konuşur ve hep konuşacaklar.

önemli olan sizin verdiğiniz ya da vermediğiniz tepkiler.

siz yeni annesiniz onlar çocuk yetiştirmiş insanlar sizi küçümsemek ya da cahil damgası vurmak için yapmıyorlar ki bunu,sadece kendilerince tecrübelerini paylaşıyorlar.patlamak carlamak bilmem ne yerine amca,hala,teyze her neyse çocuğumun ihtiyaçlarını biliyorum teşekkürler deyip geçebilirsiniz.

bazen çocuklar konusunda bazı durumların ve tepkilerin çok abartıldığını düşünüyorum.

her yerde bu böyle galiba, bizim de arkadaş toplantılarında oldukça bilinçli eşi olan bir arkadaş var. 6 ay sadece anne sütü istiyor eşi, kadında uyumlu tamam demiş. her toplantıda "ayyy yazık çocuk aç kalıyor, bir lokma ver nolcak, bak bak nasıl bakıyor , ben benimkine 4 aylıkta vermeye başladım, ben hepsinden veriyodum vs vs" kadının başının etini yiyorlar. kadın gülüp geçiştirdi hep, vermeye çalıştıklarında çocuğu çekti. ama tartışmadı hiç. bence sen de tartışma. anlattım diyorsun da herkes anlamıyor işte. yengeme bir milyon kere anlattım hazır meyve püresi, hazır mama,kendilerine pişirdiği salçalı tuzlu yemekler vs veriyor hala yeğenime. eee anlattım söyledim zararlı diye... değişen hiçbişey olmadı. kendi çocuğu kendi bilir dedim artık yapacak bişey yok.

sen de ters cevap verme , o herşeyden vericem dediğinde deseydin "doğar doğmaz yaş pasta vericem çocuğuna, görürsün sen " diye, gülüp geçseydiniz

Bir buçuk yıldır tek bir Allah'ın kulunu tanımadığım bir şehirde yaşıyorum. Ki buraya taşınmadan önce gece gündüz gezdiğim arkadaş ortamım vardı ve eve kapandım 1,5 yıldır.
Komşularımla ayrı dünyanın insanlarıyız hiç bir ortak noktamız yok.
Yüz versem bana gelmek istiyorlar. İki kere haber yolladılar size gelmek istiyoruz diye bahane buldum almadım evime. Gidip gelmeyi de düşünmüyorum.
Bunu neden dedim biliyor musunuz? Sizi belki anlayabilecek durumda biriyim ama anlayamadım kusura bakmayın. Arkasından bu kadar ağır sözler söylediğim birileriyle görüşmek bence ikiyüzlülüktür. Bu kadar nefretle bahsettiğiniz insanlarla görüşmeyeceksiniz. Çocuğunuzu alıp kendiniz gezebilirsiniz mesela parka bahçeye maksat hava almaksa alırsınız. Sosyal bir hayattan asosyalliğin dibine vurdum ama kimseye bunalıp şiddet uygulamıyorum psikolojim hala yerinde. Hele nefretle andığım insanlarla görüşmezsem çocuğuma şiddet uygularım sözü inanılır gibi değil.

Arkadaşım bir sen çocuk büyütmüyorsun ki bu ne tepki bu ne sinir. Bir çocuk yetiştiriyorsunuz ama kırarak dökerek yazık. O da onun anneannesi

Bi insan nasil 5 aylik bebegi hirpalamaktan bahsedebilir gercekten sok edici gitmeyin olsun bitsin mecburmusunuz bu insanlara boyle kalitesiz zaman gecireceginize oturup cocugunuzla sohbet edin dil gelisimine katkida bulunun oyunlar oynayin

Malesef boylesı cok
benım komsum hemsıre olmasına ragmen cocugumun elıne cıkolata verdı ...cok kızdım ve bana senın yuzunden hasta olacak kızın dedı herseyı yesın bısey olmaz dedı. bende ne munasebet dedım cok ters bı sekılde... o oldu bıdahada karısmadı bende o fırsatı vermedım

Munasebetsız ve herseye karısan ınsanları heryerde goruceksın
Daha bu ne kılosuna boyuna herseyıne laf etmeye kalkacaklar oylesıne mesafe koyup gorusmeyı kesıyorum

Gereksız ınsanlarla gorusmeyı kesmek lazım

Bıde evde oturmaktan psıkolojım bozuluyor bebegı hırpalamaktan bahsetmıssınız de e komsuya sinirlenınce noluyor
?
Bu kadını cekmek yerıne bebegınızı ıyıce gıydırıp bebekk arabasına koyup bı yuruyuse cıksanıza

abartmayın yahu. meyve mi yedirmiş zehir mi .

ne saçma abartılı bir tepki

Bi insan nasil 5 aylik bebegi hirpalamaktan bahsedebilir gercekten sok edici gitmeyin olsun bitsin mecburmusunuz bu insanlara boyle kalitesiz zaman gecireceginize oturup cocugunuzla sohbet edin dil gelisimine katkida bulunun oyunlar oynayin

Sosyallik böyle bir şey işte.. Biz anlamayız tabii :)

Ben 8 gündür falan evden işe işten eve gidiyorum kimi hırpalasam acaba. Bebek ya bebek. Kimi bilemez kimi bulamaz..

Ben yaklaşık bir aydır öyleyim kuzum.
Ama kendi kendime mutlu olmayı sıkılmamayı çok şükür ki biliyorum.
Ben yıllarca öyle kalabilirim
çocuğum yok olsa herhalde hiç kimseye ayıracak vaktim kalmaz
kitap, dergi, el işi, yemek derken ooo kendimi o sosyallikten bu sosyalliğe atıyorum
başkası ile boşa zaman geçireceğime hele böyle sinirlerim hopluyorsa oturur hiç denemediğim yemeği denerim
hiç olmadı müzik açar oynarım valla

Kendi evinize belli sayıda komşu çağırarak görüşebilirsiniz.
Sakin kalmaya çalışın daha çok karşılaşıcaksınız bu tarz olaylarla.
Haklı olduğunuz bir konuda üslubunuz hoş olmamış incitmeyin anne olmaya çalışan komşunuzu.

ben 6 yıl aynı binada oturdum karsı komsumda dahil kimseye oturmaya gitmedim
bana geleni cevirmedim ayda yılda bir oturmaya geldiler ondada yüzügümü komusmun kızı caldı inanın
o olaydan bir yıl sonrada ben tasındım ordan
hiç kimseden komsulardan görgüsüzdü haz etmemeiştim
bana uzaylı zekiye lakabı takmıslar
kendileri gibi basit ve hangır hangır olmadıgım için cocugumu sitenin içindeki parka bile indirmedim 4 yasına kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…