• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laf sokmak.. hazır cevaplılık..

Eğer hak etmişsem. yani bir yanlışım var ise ve fark etmiş isem. Alttan alıp şakaya vurup şaka yollu cevap veririm.
Hak etmediğim bir mevzu ise..Ne demek istiyorsun Açık açık söyle ..... şunu ..şunu mu söylemeye çalışıyorsun yada şunu mu ima ediyorsun diyerek konunun açıklığa kavuşmasını sağlarım..

cevab-yaptrmak.webp

neden "laf sokmak" istiyorsun?
o kisilerle iletisimi kesmeyi denesen?
ya da hayatına almak istemesen de mecburen iliski kurdugun birileri ise mesafe koysan?
belki o zaman sana soylenen seylere kulagını kapattıgın kadar, onlar da yuz bulamayacagı icin hic duymazsın...

ayrıca elestirdigin kisilerden biri olmak istiyorsun su an... tekrar dusun.

bana gelince... bir sabrederim iki sabrederim sonra kibarca konusurum... baktım hala anlamıyor sorunumu veya karsımdakinin sacmalıklarını acıkca soylerim.
zaten onlar kendiliginden kusuyorlar, bana birsey kalmıyor.

benım kv de esı ben hamıle kalmadan once vefat etmıstı ben hamıle oluncada tutturdu esımın adı olacak dıye sustum saygımdan. sonrada patladım cok ıstıyosanız dıger oglunuzu evlendırım ona takın ben ıstemıyorum dedım nedır bızım kv cektıgımız. he bu lafıda haddını asmasın orada dursun dıye soyledım sussam dahada ılerıye gıdecek . ıste bu yuzden laf sokmak lazım laf edenlere yoksa hadlerını asıyolar sustukca...

susmak işe yaramıyor bazılarında anlamıyorlar
cevap vermiyor beni tiye almıyor susuyum bari demiyor
devam ediyor
sende cevap verince kötü gelin oluyorsun
hayatın cilvesi demekki napalım
ama ben kötü gelin olmaya razıyım tınımda bile degil

Laf sokmanın hazır cevabın kültürle eğitimle ne ilgisi var
internette çay kahve satan bir çocuğun videosu var
her lafa bir cevabı var maşallah

size laf sokulduğunda nasıl davranırsınız.. kendımı ele verıırm ve sınırlendıgım bellı olur. enerjım duser. ve karsımdaki ıste zafer der gıbı mutlu olur. hazır cevap değilim bazen aksam yatarken aklıma gelıyor keske soyleseydım dıye.. hazır cevap olanınız varmı nedır bu nun püf noktası? kitap okumakmıdır acaba?

lafı yer otururum:KK53::KK53:

images.webp

Hazır cevap oldugumda genelde donulmez sonlara gıder konu..ayarı tutturamıyorum cunku..

Susmak en buyuk erdemdir der susarım..
Emın ol karsındaki daha çok cıldırır ozaman..
Yokmuş gıbı davran.

bazen mala bağlarım lafı yerim kalırım
bazen çat lafım yerini bulur
neye göre karşımdakine göre tabiki eheheh
kalbimi yeterince kırmış benim de kırmaktan gocunmayacağım biriyse tamam söylerim
ama kalbini kırmaktan çekineceğim biriyse yerim lafı sonra da kendimi geri çekerim affettirmesi gerek çünkü
öyle işte...
ha bir de hem lafı yiyip hem de hiçbir şekilde bir şey belli etmemek zorunda olduğum durumlar var : okul hocalarım
o yüzden onalrdan nefret ediyorum ahahaha:KK53::KK53:

neden "laf sokmak" istiyorsun?
o kisilerle iletisimi kesmeyi denesen?
ya da hayatına almak istemesen de mecburen iliski kurdugun birileri ise mesafe koysan?
belki o zaman sana soylenen seylere kulagını kapattıgın kadar, onlar da yuz bulamayacagı icin hic duymazsın...

ayrıca elestirdigin kisilerden biri olmak istiyorsun su an... tekrar dusun.

bana gelince... bir sabrederim iki sabrederim sonra kibarca konusurum... baktım hala anlamıyor sorunumu veya karsımdakinin sacmalıklarını acıkca soylerim.
zaten onlar kendiliginden kusuyorlar, bana birsey kalmıyor.
malesef ıletısımı kesemeyecegım bırı malesefkı kardesım uzucu ama benı kıskanıyor asamadı bir turlu bu duyguyu.. surtusmelerdede bana acaıp laf sokuyor sustum hep ama artık tıkandı bıyerlerımde daha susamam sanrıım. bırılerının yanında benı ezmeyı cok sever ke ndısı amacıda hep onun ustun ve ıyı olması .hep o konusulsun ıstıyor.. daha olgunlasmadıgından bunlar.. gucenmedım benı anlayacagı gunler gelecek u mıd edıyorum.

malesef ıletısımı kesemeyecegım bırı malesefkı kardesım uzucu ama benı kıskanıyor asamadı bir turlu bu duyguyu.. surtusmelerdede bana acaıp laf sokuyor sustum hep ama artık tıkandı bıyerlerımde daha susamam sanrıım. bırılerının yanında benı ezmeyı cok sever ke ndısı amacıda hep onun ustun ve ıyı olması .hep o konusulsun ıstıyor.. daha olgunlasmadıgından bunlar.. gucenmedım benı anlayacagı gunler gelecek u mıd edıyorum.

Bu söz üstüne söz tanımam; gerçi çok kez sosyal medyada paylaşıldığı için klişe oldu belki ama...

Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek cevabım var.
Ama bir lafa bakarım laf mı diye,
bir de söyleyene bakarım adam mı diye

Ömer Hayyam

iletisim kesemiyorsan mesafe koyabilirsin,
elbette akraba oldugu icin dısarı karsı yaklasımımz gibi degil de suskunlugunu onun kucuklugune verip muhatap almamak seklinde hissetmesini saglarsan biraz daha rahat hissedebilirsin...

artık tıkandıysa da didişmek yerine acıkca dusuncelerinizi soyleyip uyarabilirsiniz mesela.
diger turlu simdiye kadar yaptıgının bir anlamı kalmıyor,
suskunlugunu bir hata olarak degil de sabrının bir aşaması gibi dusun bence ; )

Hiç hazırcevap değilim, donup kalıyorum sonra da keşke şöyle söyleseydim diye hayıflanıyorum.

Çok fazla kitap okurum ama yine de lafı gediğine oturtamam.

zamanı geldiğinde laf çakarım susar kalır .affedrim ama unutmam .ben de sinirlenirim en iyisi ummadığı anda lafı yeine oturtmak

size laf sokulduğunda nasıl davranırsınız.. kendımı ele verıırm ve sınırlendıgım bellı olur. enerjım duser. ve karsımdaki ıste zafer der gıbı mutlu olur. hazır cevap değilim bazen aksam yatarken aklıma gelıyor keske soyleseydım dıye.. hazır cevap olanınız varmı nedır bu nun püf noktası? kitap okumakmıdır acaba?

aynen kitap okuduğunuz zaman paldır küldür yapıştırıyorsunuz cevabı. hatta bazen konuyu oyle bır bilimselliğe ceviriyorsunuz ki karşıdaki mal gibi kalıyor :KK53: bende bazen " keşke şöyle deseydim, o an aklıma niye gelmedi " diye içerliyorum eve gelince ama baktım afalladım hemen toparlayıp " aaaa senin beyninin içinde bulgur pilavı yok muydu çok şaşırdım ahahaha zavallıı " diye kurtarma operasyonuna geçiyorum :KK14: baktım laf sokan benden büyük biri, aynı anda saygı duydugum biriyse " frekanslarımız tutmuyo ya bence sen o konuyu daha iyi araştır elmde çeşitli kitaplar var okumak ister misin belki aklın aydınlanır " diyorum. sonra terbiyesiz diyorlar :rolleyes::rolleyes:

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri iyi günler dilerim hepinize :). Ben de hazır cevap değilim tak cevap veremem sonra da derim niye bunu demedim. Çok kitap okuduğum söylenemez. Ama kimseye karışma kendi halinde bi tipimdir. Oda arkadaşlarımdan 1 tanesi aşırı çirkef laf meclisten dışarı Adanalılar üzerine alınmasın kendi diyo ben çok çirkefim conoyum çingenelik var bende. Bide odada iki tane elazığlı var onlar benle iyi anlaşıyodu bu çekemiyodu artık naptıysa kızlar benimle konuşmuyor. Neyse geçenlerde bunlar bize gelmişti yani geçenlerde dediğim 1 yıl olacak bizim evde kedi var boyundan aşağı felçler yürüyemiyolar hep yatıyorlar. Bunlar bize geldi afedersiniz böyle şeyler söylenmez ama söyleyecem bizimkiler yemek yaptırdı meyvesi tatlısı herşey ikram edildi bi güzel yediler ettiler ve teyzemler falan herkes ilgilendi hani . Bide ben aşırı titizim yurtta yatağım kırışık olsun deli olurum kenarları toz olsun bişey olsun aynı şekilde kıyafet vs öyleyim. Bu adanalı olan arkamdan diğer oda ark. Demiş ne pisler falan titizim diye geçiniyor evde kedi var falan bir sürü laf etmiş ve bunlar tartıştı diğeri geldi hepsini bana anlattı bu kız da kendi kendine herkese laf sokmaya çalışıyo odaya biri geliyo yüzüne gülüyo ardından bu da salak bilmem ne bir araba laf ediyor. Benim arkamdan da aynı şekilmiş ve beni hiç çekemiyo zaten. Sabah diyo ki içimde Son bişey kaldı onu da söyleyeyim rahatlayacam tabi ben duymadım bunu. Hani nasıl konuşulacağını bilmiyor hep hakaret içerikli konuşuyo çünkü başka kelime yok onun için. Dedikodu yapmayı çok seviyor annesiyle konuşuyo Full dedikodu odada konuşuyo zaten sevgilisi demiş biraz sosyal ol biraz zayıfla falan. Bu bana hep laf çarpıyor laf sokmaya çalışıyo ben hiç cevap vermiyorum.ne yapayım sizce?

Back
X