Laf sokulduğunu sonradan fark ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen anlamamak en iyisidir.. boşverbırak didişsenne olacakkii arkadaş hiç skma tatlı canını

Benim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?
Aynı ben.
Niye biliyor musun? Çünkü FESAT düşünmüyorsun. Her lafın arkasında bir şey arayan tip olursan, o zaman her laf sokmayı da anlarsın. Bilmiyorum böyle olmak mı daha güzel.
Bir gün şey diyebilirsin mesela, "ben saf ayağına yatmayı çok seviyorum ya, insanlar laf sokma yarışına girince hele, içimden eğleniyorum" gibi.

Benim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?
Güzel bir karikatür var,
"bak şimdi aklıma geldi. O gıcık herif hoşt deyince, yapıştırsaydım cevabı Hav diye"
:)

Eklentiler

• Screenshot_20210312_220900.webp
    Screenshot_20210312_220900.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 29
Karikatür paylasirken dikkat edin. Çizerleri tarafından dava edilebilirsiniz. O kadar çok magdur var ki. Sadeve sizin gibi yorumlarda paylaşıp hic beklemediği bir anda ifadeye çağrılan. S shibalba

Farkında olsanız ne olacak? Cevap vereceksiniz, onlar da ''şaka yaptık sen de şakadan hiç anlamıyorsun'' diyip işin içinde çıkacaklar. Siz de sanki problemliymişsiniz gibi gözükeceksiniz. Bu tür insanları iyi bilirim, hemen şaka ayağına yatarlar karşı taraf suçlu olur. Gülüp geçmek veya anlamamak en iyisi :)

Belli bir zamandan sonra takmamaya başladım kv yi, kendi çalsın oynasın, isterse diğerleri de eşlik etsin, zerre umrumda değil. eşimle ve çocuklarımla iyi olduktan sonra hepsi dış kapının dış mandalı. Bunu fark ettikleri zaman bırakıyorlar zaten :)

İçinizde bi kötülük olmadığı için o an laf soktuklarını anlamıyorsunuz. Herkes karşısındakini kendince bilirmiş... O kadar tanıdık geldi ki bu his bana. Algılarınızı açın bence daha dikkatli bi dinleyici olun o zaman anlarsınız bence ben bu şekilde çözdüm olayı.
Evet evet. Onlardan bir zarar gelmez diye dikkat kesilmiyosun söylenenlere.. Halbuki ne dolaplar dönüyor. Sonra düşününce anlıyorsun bos yere canin sıkılıyor. Bunun çözümü de her an algıları açıp gereken yerde üslubunca gereken cevabı yerinde vermek. Kapanıp gidiyor mevzu.

Ayy ben laf sokuldumu anlıyorum ama o an aklıma cevap gelmiyor 😂 hazır cevap olmak lazım valla bende beceremiyorum snradan diyorum keşke şunu diyip ağzının payını verseydim diye ama iş işten geçiyor

Kendi kendinize kurup ,canınızı sıkmayın .Biri bana net olarak birşey soylemezse bende üstüme alinmam .İmalar bana göre değil zaten.Nereli olduğunuz konusunda da oralı değilim dersiniz olur biter .

Ayy ben laf sokuldumu anlıyorum ama o an aklıma cevap gelmiyor 😂 hazır cevap olmak lazım valla bende beceremiyorum snradan diyorum keşke şunu diyip ağzının payını verseydim diye ama iş işten geçiyor
Aynen ahmet kural repliği bilir misiniz ." Diyemedim ya laaa " 😂 kafayi yastiga koyunca ayyy boyle deseydim fln aydinlanmayı o zamn yaşiyoz 😁

Gerçi bence arkadaş abartmış sankim biraz gereksiz üzülmüş ama biz oyle mi valla yüzüme dümdük neler diolar kaliom mal gibi afedersin 😁 sonra ne senaryolar ne cevaplar 😁
Off sorma ya fitne fesat değiliz oyuzden laf aklımıza gelmiyor bence benim gorumcem var kizida 13 yaşında aynı kendi gibi yaa sasiyorum laf sokuyor resmen kalıyorum böyle karsisinda kikir kikir gülüyor bana daha bu sene başladı anasını aratmıyor ama kim ne görüyorsa ne duyuyorsa öyle yetişiyor buna emin oldum eşide öyle çünkü gerçi benm esimde öyle çok güzel laf sokuyor ama Allah'tan bana yapmıyor ben alttan laf söylemem daha dgrusu söyleyemiyorum becersem yapicam daaa🤭😂

Ben de şunu anlamadım; doğulu olmak ayıp falan mı? İç anadoluya doğu denmez ama velev ki dedi neden bu laf sokmak olsun? O öyle düşünüp laf soktuğunu sanıyordur belki eski nesil cahilliği ama burda herkes “iç anadolu doğu değil ne alakası var hem kendisi çok mu batılı” gibi şeyler söylemiş. Biri bana doğulu dese zerrece takmam oturup ühü ben “avrupai” değilmişim diye de üzülmem açıkçası.

bu yönünü değiştirmene gerek yok. Kayınvalidenin saçma laf sokmalarını anlayıp ne yapıcan. Ben de anlamazdım muhtemelen gülerdim bana yusuf yusuftun dese. Ayy dimiiii öyleydim derdim.
karşındaki insan art niyetli diye sen de mi art niyetli olmak zorundasın.

Bu arada genelleme yapmak istemiyorum ama karadenizlilerde kendinden olmayanı bir küşük görme hali var genel olarak. Benim ailem göçmen bizde hat safhada o yüzden garipsemiyorum artık.

Bir arkadaşıma ev tutmaya gittik yıllar evvel.
Ev sahibi karadenizli. Arkadaş hataylı. Ama çok samimiyet kuruldu bir amda. kadın benim arkadaşı çok sevdi. Sonra seni çok sevdim nerelisin sen dedi. Kız hatay diyince, olsun memlekete bakmamak lazım demek ki bak ne tatlı kızsın gibi bir şeyler dedi kadın hahaha. Böyle de açık sözlüydü 🤣🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X