Laf sokulduğunu sonradan fark ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şunu anlamadım; doğulu olmak ayıp falan mı? İç anadoluya doğu denmez ama velev ki dedi neden bu laf sokmak olsun? O öyle düşünüp laf soktuğunu sanıyordur belki eski nesil cahilliği ama burda herkes “iç anadolu doğu değil ne alakası var hem kendisi çok mu batılı” gibi şeyler söylemiş. Biri bana doğulu dese zerrece takmam oturup ühü ben “avrupai” değilmişim diye de üzülmem açıkçası.
Doğulu derken yüz ifadesini görseniz 🤦 ben de normalde üzülmem buna ama bunu hakaret aracı olarak kullanıyor kendince

Bazen anlamamak anlamaktan daha iyidir en azından sinir olmazsınız. Annemin 5 kız kardeşi +6 eltisi +2 görümcesi arasında büyüdüm. :KK11:Stajımı sağlam yaptim yani. Şimdi 3 görümcem var daha ağızlarini açmadan cevapları bende hazır. Anneleri bile şu geline bulaşmayın kendi kendinizi rezil ediyorsunuz demiş 😂

Bazen anlamamak anlamaktan daha iyidir en azından sinir olmazsınız. Annemin 5 kız kardeşi +6 eltisi +2 görümcesi arasında büyüdüm. :KK11:Stajımı sağlam yaptim yani. Şimdi 3 görümcem var daha ağızlarini açmadan cevapları bende hazır. Anneleri bile şu geline bulaşmayın kendi kendinizi rezil ediyorsunuz demiş 😂
Evet düşünüyorum da benim böyle staj yapacak bir ortamım olmadı. Hatta annem de böyledir. Ama ne olur biliyor musunuz? Susar sabreder en sonunda patlar ve herkes iyi kendisi kötü olur. Ben de böyle olmaktan korkuyorum

Bu arada genelleme yapmak istemiyorum ama karadenizlilerde kendinden olmayanı bir küşük görme hali var genel olarak. Benim ailem göçmen bizde hat safhada o yüzden garipsemiyorum artık.

Bir arkadaşıma ev tutmaya gittik yıllar evvel.
Ev sahibi karadenizli. Arkadaş hataylı. Ama çok samimiyet kuruldu bir amda. kadın benim arkadaşı çok sevdi. Sonra seni çok sevdim nerelisin sen dedi. Kız hatay diyince, olsun memlekete bakmamak lazım demek ki bak ne tatlı kızsın gibi bir şeyler dedi kadın hahaha. Böyle de açık sözlüydü 🤣🤣

Bu konularda genelleme yapmamak lazim. Bizde karadenizliyiz. 34 kuzenim var. Erzurumlu erzincanlı rizeli ordulu sinoplu edirneli ankaralı tekirdağlı konyalı muğlalı samsunlu antepli hatta yabancı uyruklu damadimiz gelinimiz bile var. Yeterki insan olsun.

Evet düşünüyorum da benim böyle staj yapacak bir ortamım olmadı. Hatta annem de böyledir. Ama ne olur biliyor musunuz? Susar sabreder en sonunda patlar ve herkes iyi kendisi kötü olur. Ben de böyle olmaktan korkuyorum

Benim annemde cok sessiz sakindir . O da anlamazdi ezilirdi. Ben babaneme cekmisim cadiyim daha kücücükken anlardim

Bu konularda genelleme yapmamak lazim. Bizde karadenizliyiz. 34 kuzenim var. Erzurumlu erzincanlı rizeli ordulu sinoplu edirneli ankaralı tekirdağlı konyalı muğlalı samsunlu antepli hatta yabancı uyruklu damadimiz gelinimiz bile var. Yeterki insan olsun.

söyledim zaten bizimkiler yapar valla buralı mı bizim taraflı mı diye çok insan ayırır. Benim de çok kuzenim var bizim jenerasyona kadar bizim taraflı olmayan biri aileye giremedi. Şimdi durumlar değişti tabi. Hepimiz farklı yörelerden biriyle evlendik sorun da yok. Ama eskiden böyle değildi daha kapalı yaşıyorduk. 😊

Karadenizlilerde de gördüm. Bazı yöre insanı memleketini çok seviyor kendini beğeniyor. Başka yöreleri kendinden aşağı görebiliyor.

Off sorma ya fitne fesat değiliz oyuzden laf aklımıza gelmiyor bence benim gorumcem var kizida 13 yaşında aynı kendi gibi yaa sasiyorum laf sokuyor resmen kalıyorum böyle karsisinda kikir kikir gülüyor bana daha bu sene başladı anasını aratmıyor ama kim ne görüyorsa ne duyuyorsa öyle yetişiyor buna emin oldum eşide öyle çünkü gerçi benm esimde öyle çok güzel laf sokuyor ama Allah'tan bana yapmıyor ben alttan laf söylemem daha dgrusu söyleyemiyorum becersem yapicam daaa🤭😂
Ayyy dikkate alma cekemediklerinden yapiolardır bosver en guzeli onemsememek aslinda onemsiyoruz da cvp bulamayinca cool görunmeye calişiom insallah oluyodur 😁Annesinden terbiye alsa boyle yapmaz ama naparsn herkes gorduğü terbiyeyi aktariyor 😉 senin kaynanaya da laf sokmuş gibi oldum ama oyle 😁

Bi daha yaparsa sen deki "oğlun en doğru tercihi yaptı beni seçerek tabi bende ikimizde cok memnunuz seçimlerimizden sen canını sıkma "

Ayyy dikkate alma cekemediklerinden yapiolardır bosver en guzeli onemsememek aslinda onemsiyoruz da cvp bulamayinca cool görunmeye calişiom insallah oluyodur 😁Annesinden terbiye alsa boyle yapmaz ama naparsn herkes gorduğü terbiyeyi aktariyor 😉 senin kaynanaya da laf sokmuş gibi oldum ama oyle 😁
Ayy o da aynı nesilden nesile işte değişen bişey yok 😀

Acaba önceden eşiniz ile dayısının kızı arası da evlenme konusu geçti de ondan mı öyle dedi.evet bana da orası saçma geldi durduk yere bak dayısının kızıyla evlenmiş denir ki. 🧐

Acaba önceden eşiniz ile dayısının kızı arası da evlenme konusu geçti de ondan mı öyle dedi.evet bana da orası saçma geldi durduk yere bak dayısının kızıyla evlenmiş denir ki. 🧐
Ben o an bunu anlayabilseydim hemen sorardım ama şimdi aradan uzun zaman geçti. Konuyu şimdi açsam saçma olur yani ama aklıma da takılıyor. Bir de kuzenler arası akrabalar arası evlilik yapıyorlar genelde. Memleketlerine hemşehrilerine baya düşkünler. İşte bunları evlenmeden önce bilmiyordum. Öyle evlilik meselesi olduysa bunu bilmem de kötü olur çünkü her sene yazın memleketlerine gidiyoruz kurban falan beraber kesiliyor sürekli karşı karşıya geliyorum kızla

Ben o an bunu anlayabilseydim hemen sorardım ama şimdi aradan uzun zaman geçti. Konuyu şimdi açsam saçma olur yani ama aklıma da takılıyor. Bir de kuzenler arası akrabalar arası evlilik yapıyorlar genelde. Memleketlerine hemşehrilerine baya düşkünler. İşte bunları evlenmeden önce bilmiyordum. Öyle evlilik meselesi olduysa bunu bilmem de kötü olur çünkü her sene yazın memleketlerine gidiyoruz kurban falan beraber kesiliyor sürekli karşı karşıya geliyorum kızla
O zaman çok kurcalamayın boşverin. Eşinizle sizin aranız iyi olsun yeter. KaynananıZı duymazlıktan gelin.

Büyük ihtimal kızın haberi yoktur bu kv olacak eşinize çıtlatmıştır ama tepkiyi de yemiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X