Lafı "Beni akrabalarımdan kopardın"a getirdi.

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Merhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.

Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...

Eşiniz bu kalabalık sülalede yetiştiği için ona normal geliyor belli ki. Ama bir de sizin açınızdan bakmalı olaya. Çalışıyorsunuz zaten hem dışarıda hem ev içinde koşturmak sizi yeterince yoruyordur (kendimden biliyorum) bir de her akşam ya da 2-3 akşamda bir misafir ağırlamak ya da misafirliğe gitmek gezmek değil insana zulüm olur. Tabii eşinize bu durum normal gelir çünkü misafir geleceği zaman temizlik, yemek kısmını o yapmıyor belki iki alışveriş yapıp geliyor ve görevini tamamlamış oluyor sonrasında vay kadının haline.

Merhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.

Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...
Ayy neyseki eşimin kalabalık ailesi yok.

Bende sıkılırdım herhalde sana hak verdim canım. Ne o öyle? Çalışan insansın. Hadi cumartesini de aile akrabaya ayır size bir pazar kalıyor.

Eğer akrabalarından kopmak istemiyorsa, sürekli onlarla takılmak istiyorsa neden evlenmiş bu adam?
Bence geri adım atmayın sakın. Evli olduğunu, artık hayatında eşinden, ailesinden daha önemli kimse olmadığını anlamalı.

Ona göre çok normal hatta olması gereken. Bana göre değil ve eşim de sülalesi de saçmalıyor gibi geliyor bana
Nerde cokluk orda .okluk benim icin
Hic sevmem mic mic mic
Anneme bile haftada 1 gidip maksimum 3 saat kaliyorum afaganlar basiyo bana ..
Siz sonuna kadar haklisinizz
Bi cocugunuz var hatirladigim kadariyla
Ayni zamanda hamilesiniz
Calisiyorsunuz
Bi de konu komsu mu bakacaksiniz isiniz yokmus gibi
Onun ucin kolay tabi
Misafir gelse bas kosede durur
Kosturan sizsiniz
Pof bu erkekler

Öncelikle size tamamen katılıyorum...

Bence bu konuşmayı hiç yapmamış-onun bu serzenişt ve benzetmelerini hiç duymamış- gibi davranın... taviz vermeye başlarsanız ipin ucu kaçar gibi... çünkü önceki deneyimlerinizi de az çok hatırlıyorum...

Ben olsam üstü kapalı bir tehdit gibi algılardım bu konuşmayı ve düzenimizi daha sıkı tutmaya çalışırdım, çünkü konuşmanızın seyrinden eşinizin sizi anlamadığını/hak vermediğini ama ilişkinizin hatırına kendini tutmaya çalıştığını düşündüm.

Eşin saçma konuşmuş

Gidip gelmeleriniz yeterince hareketli daha fazlasına gerek yok.

Anormal olan kocan ve onun ailesi sen değilsin

Bizde de benzer sorunlar olmuştu.Onlar eşim çocukken 3 aile bir arada yaşıyorlarmış.Anne baba çocuklar eşleri ve çocukları .Sonra çocuklardan biri ailesiyle ayrıldı.Kayınpeder kaynanayla evli çocukları ve ailesi birde eşim kalmış..Evlerine hergün komşuları geliyormuş. Girenin çıkanın haddi hesabı yok.Yıllardır aynı mahallede aile gibi olmuşlar.

Büyük yengesine gittiğimizde yine aynı evde oturuyor yine komşuları zırt pırt eve girerler çıkarlar.Genellikle de yaşlı yaşlı kadınlar kadında bundan zevk alıyor bense sıkılıyorum.

Bizse tam tersi çekirdek aileydik.Evlenince eşim bu eski ortamını aradı.Onların evindeki kadınlar evhanımıydı ben ise çalışıyordum fazla kalabalığı seven bir insan da değilim.Ama sonuçta bana uydu.

Bazen annemlere abimlere daha sık gidelim der.Canım isterse giderim keyfim yoksa da sen git derim engelde olmam.

Eğer akrabalarından kopmak istemiyorsa, sürekli onlarla takılmak istiyorsa neden evlenmiş bu adam?
Bence geri adım atmayın sakın. Evli olduğunu, artık hayatında eşinden, ailesinden daha önemli kimse olmadığını anlamalı.
Yanlış anlaşılmasın,eşim çok iyi bir eş,sevgili hemde çok iyi bir babadır çevresinde de çok sevilir.Kendi sosyal hayatına beni de çekmeye çalışıyor ben senelerdir böyle hissediyorum. Kendi yalnız gitse neyse,ben gitmediğim zamanlar tartışıyoruz. Zıt olmak çok kötü bir şey,ben kalabalık olmayan bir ailede büyüdüm,ayak uyduramıyorum

Ben akrabaları ve kalabalığı çok severim. Hepimiz bir arada olalım diye çırpınırım ve ne misafirden ne de akrabadan sıkılmam.
Akraba bağlarının korunması ve iyi tutulması taraftarıyım.

Öncelikle size tamamen katılıyorum...

Bence bu konuşmayı hiç yapmamış-onun bu serzenişt ve benzetmelerini hiç duymamış- gibi davranın... taviz vermeye başlarsanız ipin ucu kaçar gibi... çünkü önceki deneyimlerinizi de az çok hatırlıyorum...

Ben olsam üstü kapalı bir tehdit gibi algılardım bu konuşmayı ve düzenimizi daha sıkı tutmaya çalışırdım, çünkü konuşmanızın seyrinden eşinizin sizi anlamadığını/hak vermediğini ama ilişkinizin hatırına kendini tutmaya çalıştığını düşündüm.
Çok çok çok doğru düşünüyorsun arkadaşım...

bu kadar sık görüşmek kime fayda sağlamış ki boşuna dememişler nerde çokluk orda vs vs diye :) bide akraba değil mi yılan dili gibi bir sözde vardı sanki :D

valla ben anne babalar dışında görüşmüyoruz arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz hep, annem babamın akrabalarından o kadar çok çekmiş ki hiç iç açıcı gelmiyor bana akraba kelimesi

Ben akrabaları ve kalabalığı çok severim. Hepimiz bir arada olalım diye çırpınırım ve ne misafirden ne de akrabadan sıkılmam.
Akraba bağlarının korunması ve iyi tutulması taraftarıyım.
İşte buna saygı duyarım ama mesela eşin de senin tam tersin olsaydı sana uysun diye zorlar mıydın? Eşim gibi mi yapardın ya da eşinden ne beklerdin?

maalesef erkekler aile kurduğunun farkında olmuyor bende olsam bu kadar işli dışlı olmak istemem . bu yüzden de zaten ilişkimi bitirdim ailesine akrabalarına vs çok düşkün ileride sorun yaşarım diye

acaba beni bekleyen hayatın ön tanıtımı mı bu :KK14: nişanlımın ailesi deli gibi tutar sever birbirini. bense akrabayı senede bir belki iki kez görürüm. sülalecek ayaklansalar ufak çaplarda bir ülke fethedebilirler :kahve:

İşte buna saygı duyarım ama mesela eşin de senin tam tersin olsaydı sana uysun diye zorlar mıydın? Eşim gibi mi yapardın ya da eşinden ne beklerdin?
Eşim zaten benim tam tersim. Ben ve eltim sayesinde artık cümle alemi bir araya topluyoruz. Biz hem eşlerimizin hemde kendi akrabalarımızı topluyoruz. Yani herkes artık hısım oldu. Eltimin akrabaları, benim akrabalarım eşimin/kayınbiraderimin akrabaları yani 3 akraba taraflar birbirlerini tanır görüşür. Ben mutluyum. Eşimde artık tamam dedi.

Back
X