Lafı "Beni akrabalarımdan kopardın"a getirdi.

evlilik demek akraba bağlarının kopması değil..eşin bunu kabullensin önce..haa eskisi gibi zırt pırt gidilmez ayrı konu..çünkü herkes çalışıyor işten gelince yemek biraz dinlenme sonra uyku...
bu arada başkasının boşanması sizin huzurunuzu bozmasın..gerek yok..

Bazen içimden böyle erkekler aileleriyle kalsa diye içimden geçiriyorum.Bizleri annesiyle ya da yengesiyle her neyse kiminle yaşıyorsa onla bir tutmasalar iyi olacak.Durum bu. İstemiyorsan beğenmiyorsan evlenmeyeceksin ya da kendine göre biriyle evleneceksin.Git köyünden kız al.Ya da evhanımı bayan al.

Merhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.

Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...

ya bıktım primatlar gibi beraber koloni halinde olmak isteyen insanlardan ya
oooofffffffff offffffff

Ay eblenmeseydı o zaman ya bellı hır sure snra ınsanın kafası gelmıyor kalabalıga ya

Nerde cokluk.orda b*kluk bana göre.

Esiniz ya o bosanma asamasindaki akrabasindan etkilenmis olabilir.

Bizde gelen giden sevmeyiz zararını çok gördük çünkü. Küçücük çekirdek ailemizde çok mutluyuz. Basit bir olayımız, sırrımız, tatsızlığımız içimizde kalır, hallederiz. Hiç gerek yok koloni olmaya.

2 senelik evliyiz bayramdan bayrama sülalelerimizi görürüz..Akrabasini cok seven diğerini zorlamadan gidip diledigi yerde ve zamanda görüşür.2 mizde çalışıyoruz evde misafir ağırlayacak kadar, hele ki sürekli sürekli marifetli değilim.Olmak da istemem
Bizim mutlu cekirdek ailemizi kimseye citlatmam:KK14:
Biz boyle iyiyiz yetiyoruz..

Merhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.

Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...

ne kadar sıkıcı ya böyle mıc mıc sürekli akraba akraba... bence eşin kendine bi hobi falan bulsun... sana da arkadaşlarının üzerinden ayar vermiş, ayıp etmiş bence, söyledikleride çok ağır

Tamam canım o zaman işten çıkıyorum artık ne kadar akraban varsa her gun evde en güzelinden ağırlıyorum onları artık kesenin ağzını açıyorsun derdim. Gece gündüz çalış tek başına o zaman.

En nefret ettigim seylerden biridir.
Calismasan bile olcak şey değil ama hem çalışıp hem milletin agiz kokusunu mu cekicen.

Valla benimki de arada evlenince akrabalardan uzaklastim diyor. Senin yuzunden demiyor ama bende cevabi yapostiriyorum " Bekarliktaki gibi devam etseydin o zaman sorun olursu zaten. Nasil evlenince benim hayatim degisti seninki de degismek zorunda yapacak birsey yok. Bende bekarken 12 ye kadar kiz arkadaslarimla takiliyordum simdi takiliyor muyum? Hayir. O yuzden bekarliktaki kadar sik akrabalara gidip gelmemen gayette normal bir durum"

O karisini ugrana uzdugu akrabalarindan yarin bir gun bir kazik yerse anlar esinin kiymetini.

Benim babamda yillarca abisi icin annemi uzdum sonuc amcam parayi bulunca babamin yuzune bakmadi. Babam artik annemin her daim arkasinda ama zamaninda yasananlar yanimiza kar kaldi.

Lafı öyle bir şeye getirdiyse siz de "Aaaay aman ne üzüldümm , kahrolayım been , nasıl böyle bir kötülük yaptımmm?" diyip dalga geçin.

Ceyz canım erkekler özellikle çalışan eşi olunca bu psikolojiye girebiliyo

Ne hikmetse o insanlar hep sana gelmek ister hasbel kader gelirde ağız ucuyla çağırırlar sen gitmek istersen olmazlar çünkü onların eşi ağırlamak istemez

Bende çok duydum senin yüzünden akrabam kalmadı kimseyi göremiyorum tamam dedim bigün kim çağırıyo ? herkes dedi

O herkesi ara dedim haberli gidelim 1i ağırlıycak mı benim gibi o herkesin bi işi oldu hep çünkü kimse kahveden fazlasını yapmak istemiyo

Madem öyle sende işten çıkınca o kıymetli akrabalarına yemeğe gidin hem yemek derdinden kurtulursun hem eşinin çenesinden kabul eden olursa tabi

Çok enteresan aileler var, tatile bile eşi ile yalnız gitmek istemeyen insanlar var, şaşıyorum.
Ben her şeyden önce çekirdek ailemle vakit geçirmeyi severim, sürekli arada birileri de olsun istemem, ne kadar seversrm seveyim.

O yüzden anlayamıyorum bu tarz konuları

bizde akrabalarımızla görüşüyoruz aynı değil ama farklı yanyana şehirlerdeyiz düğün dernek bayram seyran olunca kalabalık olur onun dışında telefonla görüşülür (akraba derken benim tarafımdan olan akrabalarla eşim akrabalarıyla zaten kopuk)bir ailesi var onlarada bayılmıyor yani.Bende akrabalarımdan ailemden kopmak istemem gerçekten iyi niyetli ve art niyetsizlerse eğer tam tersiyse durum bende uzak dururdum o kadar sıkı fıkı olmak iyi değil dediğim gibi bizde kalabalığız ama hergün hergün değil bu durum abartmamak lazım ayda yılda bir olabilir onun dışında aileyle haftada bir görüşülebilir.

Senin ailenle akrabalarinla arasi nasil ?senin ailen sık sık gelip gitse sizinle dip dibe olmak istese surekli ,tepkisi ne olur peki..genelde erkekler hep bencil hep bana hep bana diyolarda ondan sordum..bence sonuna kadar haklisin bende hic hoşlanmazdim bu durumlardan..

Benim eşim de sizinkine benziyor ve ben de onun tam tersiyim. Yurtdışında çekirdek aile olarak büyüdük, bir tek amcam vardı ailesiyle ve dedemle babaannem gelirdi senede bir. Kalabalığa hiç alışkın değilim bu yüzden, sizi de çok iyi anlıyorum. Eşimin akrabaları arasında bile nerde çokluk orada b. lafını kullanır, insanlar dedikodu ediyor birbirlerinin arkasından, niye gireyim ki öyle bir ortama. Çok içli dışlı olmak eninde sonunda sıkıntı yaratıyor.
Bence siz duymamış gibi devam edin, madem unutuyor böyle tartışmaları. Kendinizi de germeyin, erkekler bazen çok gereksiz konuşuyor :)

Var böyle haftanın uç dört günü yeme içme bedava modunda gezentiler. Tabi ki sıla i rahim önemli ama böyle sık sık olunca o zaman ancak vakit kaybı oluyor. Bir de bu gezenti tipler kimseyi evine cagirmaz hep bir bahaneleri olur...

Back
X