• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lafını bilmeyen kayinvalide

elasen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
1.541
1.930
133
Merhaba arkadaşlar, üzgün ve kırgınım kimseye de diyemiyorum. O yüzden sizlerle paylaşmak istedim.

3 yılın sonunda tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. Yavaş yavaş hazırlıklara başladık, bebek için ileride de kullanabilmesi için beşik begendim. Eşim de beşik sizden demiş ailesine onlar da tamam demişler. ( 1000 TL civarı). Durumları iyi olunca ben de tamam dedim.

Geleyim asıl meseleye, erken doğum riskim olduğu için eşim annesini ikna etti bizim bulundugumuz şehire geldi 1 haftalığına.
Sabah eşim pazara gidince kayinvalidem bana diyor ki:
-bizim oralarda doğum yapınca, odasını kıyafetlerini kız annesi yapar.
ben de dedim ki:
-benim kimseden maddi bir beklentim yok. Eşim laf arasında size söylemiş ama istemiyorum, beşiğini de odasını da her şeyini biz yaparız çok şükür çalışıyoruz. Hem gönülden yapılmadıkça bunların bir anlamı yok anne...
Onun cevabi:
-Yok kızım o da bizden hediye olsun.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Eşime diyemiyorum şuan, muhakkak annesine hesap sorar.
Modum çok düştü sürekli alttan alttan başka konularda da laf söylüyor. Ben sessiz, sakin, aman kavga olmasın diyen bir tipim çünkü. Kendime çok kızıyorum.
Nasıl davranmalıyım bir yol gösterin bana. Bu 1 hafta nasıl geçecek...

Son düzenleme:
Ya bilmiyorum ben mi fazla rahat bir tipim ama bunda bu kadar alınacak ne var ki? Siz demişsiniz ihtiyacımız yok almazsanız da olur diye zaten yine de alalım demiş. E tamam işte bırakın laf alsınlar, soktuğu lafı da hiç ciddiye alıp takmam bile.

Saygısızlık olmadığı müddetçe bu tarz şeyleri idare edebilmek lazım.

Benim fevri bir yapım var ben olsam bugün netten hemen beğendiğim bir beşik siparişi verir biz beşiği aldik derim. Neden derlerse kız tarafı erkek tarafı muhabbetleri duymak istemediğim için diye söylerim. Öyle icimdekini söyledim oldu bitti diye düşünüyor kayinvalideniz. Düşünmeden konuşmamış belli ki onun bile telafisi var gayet düşünerek söylenen birşey. Bir daha tekrar tekrar artısı eksisiyle düşünür konuşur.

Ya bilmiyorum ben mi fazla rahat bir tipim ama bunda bu kadar alınacak ne var ki? Siz demişsiniz ihtiyacımız yok almazsanız da olur diye zaten yine de alalım demiş. E tamam işte bırakın laf alsınlar, soktuğu lafı da hiç ciddiye alıp takmam bile.

Saygısızlık olmadığı müddetçe bu tarz şeyleri idare edebilmek lazım.

Tabiki yapı meselesi ama benim hoşuma gitmiyor oğullarına ayrı bana ayrı konuşmaları. Kötü gelin moduna sokmaya çalışıyor gibime geliyor.

Benim fevri bir yapım var ben olsam bugün netten hemen beğendiğim bir beşik siparişi verir biz beşiği aldik derim. Neden derlerse kız tarafı erkek tarafı muhabbetleri duymak istemediğim için diye söylerim. Öyle icimdekini söyledim oldu bitti diye düşünüyor kayinvalideniz. Düşünmeden konuşmamış belli ki onun bile telafisi var gayet düşünerek söylenen birşey. Bir daha tekrar tekrar artısı eksisiyle düşünür konuşur.

Haklısın galiba. Ben de kayınvalidem gidince eşimle konuşup her şeyi kendimiz yapalım diyeceğim. Biraz zora sokacak bizi tüp bebek çok masraflı bir süreçti. Sağlık olsun.

Haklısın galiba. Ben de kayınvalidem gidince eşimle konuşup her şeyi kendimiz yapalım diyeceğim. Biraz zora sokacak bizi tüp bebek çok masraflı bir süreçti. Sağlık olsun.
Yani beşik degilde park yatak alabilirsin inan daha kullanışlı gittiğin heryere götürüyorsun otel odasında kullanıyorsun ailene kalmaya gidersen götürüyorsun odadan odaya gezdirebiliyorsun ben çok sevdim ve severek kullanıyorum

Tabiki yapı meselesi ama benim hoşuma gitmiyor oğullarına ayrı bana ayrı konuşmaları. Kötü gelin moduna sokmaya çalışıyor gibime geliyor.
Eğer böyle küçük hesaplar peşinde koşan biriyse bence ciddiye bile almayın.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, bunlara takılıp stres olmayın. :KK200:

O haftalarda biz de yatağını arabasını herşeyini almıştık.Bizimkiler sormadılar bile.Sormak zorundalar mı onu da bilmiyorum.Madem imkanınız var ne diye yüz göz oluyorsunuz ki alın geçin.

Bu tarz muhabbetler gelin kv arasında sürekli olan şeyler takılacak bir durum da yok.Onun lafı size Batar sizin lafınız ona.Madem öyle habersiz alıverin emrivaki ile ana babaya neden aldırıyor ki eşiniz.

İlk olarak oda yapmanı tavsiye etmiyorum ,park yatak iyidir .salona gotur odana gotur. Küçük kızım 2 yaşına kadar odasında uyumadı , oyununuda salon da oynuyor . Maddi olarak da rahat olmadığınız için zora sokmayinn kendinizi.
Kayınvalidenizi gelince , gerekli cevabı vermişsiniz takmayın. Cevremizdeki insanlarin hiç biri bizim istediğimiz gibi olmuyor. Kendi ablamin bile bana göre bazen çok yanlış sözleri oluyor. Büyütülecek bir şey değil bana göre, az beklenti çok huzur.

Park yatak tavsiye ediyim ben de.hem co krahat hem beşik kadar güvensiz degil.bizde de annem aldı çoğu şeyi adet öyle ama her şey uygulancak diye bişey tabiki yok sakın olun hepsi hallolur iyi doğumlar olsun ins.

Kvdenle ilgili konuyu eş geciyorum. Beşik yatak vs. Ekstra bizi zorlar demişsin de ben park yatak aldım. Hem uygun hem kullanışlı. 3.5 yaşına kadar da kullandım. Normalde 5 yaşına kadar kullanılıyor.

Öyle de pratik ki. Vallahi rahat edersin.

Sonrasında ranzalı yatak aldım abi kardeş yatıyorlar.

Hem beşik, hem yatağa ne gerek var ki şimdiden.

Size birsey söyliyim mi: Üzülmeyin,strese girmeyin. Su anda en önemli olan siz ve bebeginizsiniz. Gerisi fasa fiso. Cocuk odasi kiyafet su bu her zaman alinir. Yeterki ikinizin sagligi yerinde olsun. Su para mevzulara kücük düsünceli insanlar kafayi takar. Ha kiz tarafi ha erkek tarafi almis ne fark eder ki. Saglikla kucaga alin bebeginizi

Boyle bir gelenek var maalesef... Kayinvalideniz yapmam dememiş ki bizim oralarda böyle demiş... Cevap vermişsiniz zaten takilmayin bence....

Boyle bir gelenek var maalesef... Kayinvalideniz yapmam dememiş ki bizim oralarda böyle demiş... Cevap vermişsiniz zaten takilmayin bence....
Valla az kuyruguna bastin mi o benim oglumun cocugu ananin evinden mi getirdin diye ama isine gelmeyince yok adet yok su yok bu. Bu kv cok alem.

Tek tek okudum yorumlarınızı. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım ayrica bebeğimi ve kendimi uzmeyecegim.
Çok teşekkür ederim hepinize.
Birilerine içimi dökmek bile iyi geldi:KK200:

Valla az kuyruguna bastin mi o benim oglumun cocugu ananin evinden mi getirdin diye ama isine gelmeyince yok adet yok su yok bu. Bu kv cok alem.
valla kusura bakmayin ama adet gelenek muhabbetini başta gelinler başlatıyor. "Kız almak" la basliyor gelenekler... Dogru bulmuyorum o apayrı konu... Keşke hiç geleneklere takılmadan saygı çerçevesinde olsa iliskiler... Çocuklarım için kimseye söylediğiniz laf düşmez,çocukları ne ben getirdim ne eşim getirdi... Dolayısıyla sadece bizim çocuklarimiz...

Birak alsınlar hicde üzülme kendine yaparsin. Vurdum duymaz ol. Bosver dediği yere kadar sen gereken cvbi vermişsin

Back
X