Laftan anlamayan komşu

Böyle
Kendi evimiz zaten yani ev de alsak olmuyor. Çözüm, başka müstakil bir ev almak ama artık öyle evler milyonluk bizim harcımız değil pek. Napalım artık yalıtımı deneyeceğiz
 
Böyle insanlar her yerde kendilerini belli eder. Mesela yolda birini görsün zınk diye yol ortasında durur konuşmaya başlar. Hiç umrunda değildir onun arkasından yürüyenler.
Sizin önünüzde yürürken sigara içer.
Ya da otobüs beklersiniz, otobüs gelince en önden binmeye çalışır, sizi iter.
Arabasını 2 kişilik yere park eder.
Ya da yol üstüne park edip markete falan girer, onun yüzünden trafik olur.
Sonra evine geldiğinde ondan başkası o apartmanda yaşamıyormuş gibi davranırlar. Biz ne kadar anlayışlı davranırsak, kibarca söylersek söyliyelim hiiiç önemi yok çünkü olan yine bize olur.
 
Yasaklar olduğu zaman eve birilerini davet ettiklerinde polise ihbar etmeliydiniz. 12’den sonra gürültü yaptıklarında yine 155’i arayıp yoğun gürültü diye ihbarda bulunun. Ben bu kadar sorun yaşadığım kimseye selam sabah vermem, güler yüz göstermem. Kapı kapanma sesi nasıl duyuluyor onu da anlamadım çözüm bulamazsanız odaya ses izolasyonu yaptırın. Benim yan komşum 12’den sonra çok gürültü yapıyordu bir kere gece 3’e kadar sesleri kesilmedi (balkonda rakı masası kurmuş 5-6 adam sarhoş sarhoş şarkı türkü söylüyordu, odalarda da misafir çocuklarının bağırtıları geliyordu) ihbarda bulunup ekip çağırdık, bir daha yapmadılar.
 
Çok geçmiş olsun öncelikle.
Komşunuzun laftan anlamaması akli melekleri ile ilgili değil, merhametsizliği ile ilgili bir durum.
Üç gün sonra bebeği doğunca sizin de kızınız büyüyünce ses sizden daha çok gidecek ama siz daha önce anladığınız için en azında o taraftaki odalarda temkinli davranacaksınız. O yaptı bemde yapayım demeyeceksiniz merhamet, vicdan sahibi olmak bunu gerektirir.
Yeni apartmanlar da maalesef ses yalıtımları ciddi anlamda yok. 40 yıllık bir evde oturuyorum komşuların sesi gelmiyor sadece su borusumdan sifonu sesi gelir ama 40 kişi misafir de gelse de ses yok. Annemler 5 yıllık bir binadalar, adım atılsa duyuluyor.
 
Öyle gerçekten her yerde var bunlar utanma asla yok. Bizim de evin ta önüne kapımızın dibine arabalarını park ederlerdi ki dünya kadar alan varken sırf inadına polise şikayet ettim gıcıklık yapacağını sanıyordu neyse ki ben istediğimi almıştım yani nereye gitsen karşına çıkıyor o yüzden artık evi şehrin dışından uzak demeden alıyorlar kimse katlanamıyor haklı olarak eskiden nezaketen de olsa saygı duyulurdu utanırdı şimdi yüzsüzlüğün dibine vuruyorlar. Valla ev yaptırsam kendime şehrin dışına en az 600 m2 lik isterdim ki kimseyi görmeyeyim
 
Kendinizce sebepleriniz var ona bi şey diyemem zaten ama üzgünüm karışamazsınız.Polisede en fazla gürültü çıkarıyolar diye şikayet edebilirsiniz.
 
Korona vakalarından dolayı herkes evde bırbırını sıkayet edince polisler de üzerinden atmak istiyor. Bebekli yan komsum eve arkadasım geldi diye beni polise şikayet edince polis kendi söyledi. Millet evde otura otura manyak ldu saracak birşeyleri yok ondan diye. Konu sahibi için aynı sekılde dusunmuyorum, bebekli ,durum farklı.
 
Bende 40 yıllık bınada oturuyoru. bebek seslerı hasta seslerı tuvalet seslerı hersey duyuluyor. Sizin binanız için duvar kalınlığı geçerli olandır:)
 
Bende 40 yıllık bınada oturuyoru. bebek seslerı hasta seslerı tuvalet seslerı hersey duyuluyor. Sizin binanız için duvar kalınlığı geçerli olandır:)

Öyle ya ev sahibim kendisş ve çocukları oturacağı şekilde epey sağlam yapmış :)
 
Mahkeme. Tek yol. Laftan anlamaz o şımarıklar.
 
Msjınızi yeni gördüm ve ben de üst kat komşudan illallah ettim. Gece 3 lere kadar alem yaparlar topuklu terlikle gece gunduz tepemde rak rak gezer. Habire esyalari cekistirir. Gece 2 de 3 te misafirleri gidince supurge acar sabah 7 de yine supurge acar. Cocuğu beşikte rak rak o besigi yatak odamizin tepesinde odalarinda sallar altinda ahır mi var insan mi bilmez. Cocuģu aglayinca yatak odasinda susturmaya calisir bagirarak ninniler hatta supurge ile uyutmaya calismalar ve biz bu arada hep uykusuz kaliyoruz. 8 yaş kızım bile diyor anne bunlar insan mı. Değiller işte. Özel seslerine kadar duyuyoruz surekli.Neler mi yaptik... Kiraci bu insan kılıklı terbiyesizler. Tam 32 kere uyarıda bulunduk. Önce apartman gorevlisiyle haber yolladik sonra esim direk cikti konustu gece 3 te temizlik yaptiklarinda sonra ev sahibiyle konustuk kendileriyle defalarca konustuk yok. Ev sahibinin karisinin akrabasiymis die göz yumuyorlar. Biz uyarinca da bide su ustune cikiyorlar bu komsular. Ben de caresizim. Uzun oldu kusura bakmayin ama icim dolmus. Siz ne yaptiniz en son? Kurtulabildiniz mi?
 
Ev sahibi ne yapabilir ki bu durumda kiracılarına?
 
Maalesef yapılacak bir şey yok bu noktada, sizin adınıza üzüldüm keşke biraz anlayışlı olsalar. Bizde durumlar biraz değişti açıkçası. Komşunun bebeği olunca biraz sakinleştiler, biz de kızımı odasına geçirdik daha az takılmaya başladık gürültüye. E artık roller de değişti: biz düzenimizi az çok kurduk. Artık evin her köşesinde koşturan bağıran gülen bir çocuğumuz var onlar da bebek uyutmaya çalışacaklar nihayetinde durumumuzu anlarlar artık diye düşünüyorum :)

Bazen böyle insanların başına bir olay gelmeden empati yapamıyorlar, umarım kısa zamanda komşularınız da sizi anlayabilirler
 
Sizin adınıza çok sevindim. Darısı bizimkilerin basina. Inanin trajik bi trafik kazasi gecirdiler ailelerinden ölenler oldu ilk ben ciktim. Dedim olsun ölüm bu insanlik öldümü diye. Tek isteğimiz aşağida insan olduğunu anlamaları. Ev sahibi cikarmiyor biz de mucadeleden yıldık. Bir an evvel giderler insallah. Tek dileğim yaşattıklarini yasamadan ölmesinler. O kadar çektirdiler ki....
 
Nasil ne yapabilirler. Tüm uyarilari hiçe sayiyorlar ve apartman kurallarina uymayi reddediyorlar. Direk cikarabilirdi
Üst katımda böyle bir bela var. Tekrar tekrar uyardım olmadı.Yöneticiye rica ettim ben bir şey yapamam dedi. Baktım işler kavga etmeye doğru gidiyor.Önce evden gelen gürültüleri ses kaydı aldım.Sonrada Hoparlörü gardolabın üzerine koyup sabahın dördünde son ses İstiklal marşını çaldım bir kaç gece üst üste. Polis geldi tabii... Memurlara durumu açıkladım. Sesleri dinlettim.Kahkaha ata ata gittiler O gün bu gün ses seda yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…