Laftan anlamayan veliler:(

Veli toplantısına bile gerek yok.
Whatsaptan bir toplu mesaj.

Okuldan sonrasında önemsiz sebeplerle beni rahatsız etmeyiniz.
Çocuklarınıza verimli olabilmek için dinlenmem gerekmektedir.
Uyarıma rağmen halden anlamaz bir kaç veli yüzünden gruptan ayrılıyorum.
Saygılarımla.

Ohh kafa rahat :)
bir watsap grubunda öğretmen olmamalı bizim öğretmen bize söylemek istediklerini sadece sınıf annesine ümesaj çeker oda öğretmenden bilgi diye paylaşır ve öğretmenimiz her öğrenciye yapmamız gerekenleri bir kağıtla bize yollar

Çocuklarla ilgili olmak gerçekten güzel bir şey ama ailelerin göz ardı ettiği bir şey var.
Çocuğun tüm işlerini anne baba üstlendiğinde hayatı boyu anne babaya bağımlı olarak yaşar.
Kendi başına bir iş beceremez.
Bazıları gereksiz yere ego şişkinliğine sahip olurken bazıları daima anne babadan yardım isteyecek kadar özgüvensiz olur.
Kısaca kendini idare edebilecek bireyler yetişmez.
Motor gelişimi iyi olan çocuğa kaşıkla yemek yedirmenin, çantasını taşımanın, üstünü, ayakkabılarını giydirmenin adı çocuğumla ilgileniyorumdur.
Halbuki şımarık ve doyumsuz yetişen çocuğun karakterini düzeltmek yerine pohpohlamaktan, başkalarına göz dağı vermekten öteye geçmezler.
Eğitim bu değildir.
Özel öğrencilere bile hayatta tek başına kalınca kendini idare edebilsin diye bir çok şey kendisine yaptırılır.
Hepimiz kadınız, anneyiz, anne olacağız.
Sen daha baştan çocuğun saatinde okula gelmesini sağlamayıp eğitim disiplinine önem vermezsen kim bilir ileride ne olur.
Diğer öğrenci ve velilere kötü örnek olmasından bahsetmiyorum bile.
Daima iyi olanı takdir ve teşvik edin.
Bir konuda taviz verirseniz diğerlerine de vermiş olursunuz.

Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.
Yazık gerçekten mühendis olmuş birine hiç yakışmayan cümleler,neden tatillerimiz sizi bu kadar rahatsız ediyor,mühendis olup çok çalıştığınız için hirsinizi bizden mi çıkarıyorsunuz.

Bakın tekrar derdimi anlatayım umarım anlarsınız,benim 23 öğrencim var ve o sınıfa girdiklerinde hepsi bana emanet,benim isimde onlara eğitim öğretim vermek,fakat uyardığım halde çocuğu 5-10 dk geç kaldığı yetmiyor gibi bir de dersimi bolup yok çocugum su dersten zorlandı yok şöyle yok böyle sohbete başlıyor veli,peki soruyorum size bu veli diğer çocukları da rahatsız etmiş olmuyor mu,ya da teneffüste Velinjn ben yokken çocukları rahatsız etmeyeceğini nerdn bilebilirim.

Konumda da defalarca belirttim 23 veliden bir kaç tanesi öyle dedim ve cidden yetiyorlar sinirlerimizi bozmaya.

Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.

Tatillerimde de çalışayım yani öyle mi? Gerçekten tuhafsınız. Hadsizlik derken tam da sizin düşüncelerinize sahip kişilerden bahsetmiştim..
İşinizi bilmeyen biri karşınıza geçip yaptığınız işle ilgili aynı sizin gibi anlamsızca söylemlerde bulunsa, üslubunuza ve egonuza bakacak olursak sinir küpü değil, sinir harbi yaşayıp karşınızdakini paralarsınız.

Tekrar söylüyorum herkes işine baksın, kimse kimseye işini öğretmesin. Ögretmenlerinize saygı duymak ve haddinizi bilmek zorundasınız, sınıfta öğrencilerimize verimli olabilmemiz için enerjimizi emmeyin, insan eğitiyoruz biz ve kendi işinizle kıyaslama yapıp da gülünç duruma düşmeyin.

Benim kızım 2 yaşında, kreşe başladığında inşallah öğretmeni sıkboğaz eden velilerden olmayız diyorum. Öğretmenlerin de işi zor, kendi etrafımdan da biliyorum, her şeyde öğretmeni darlıyorlar. Aynı zamanda inşallah iyi bir öğretmene denk geliriz
Valla benim kizim bu yil basladi ozel kreşe darliyorum ogretmeni yoksa olmuyor....

işim geregi her meslekten insanla muhatap oluyorum fakat ögretmenler kadar herşeyi ben bilirimci,egosu tavan,en ufak birşeyde çemkiren şikayet eden bir grup daha yok inanır mısınız:olamaz:
asla çalısmak istemediğim müşteri kitlesi

Ben bu eski, tecrübeli, ilkeli sınıf öğretmenlerinin olduğu bir dönemde okudum, ilkokul hocamın üstümde davranış açısından emeği çok büyüktür. Bizim zamanımızda annelerimiz hiç okula zırt pırt gelip taciz etmezlerdi, hatta veli toplantıları ya da hastalandığım zamanlar haricinde bir defa geldiğini hatırlıyorum, onda da altıma yapmıştım :KK70: Dönemimiz velileri çocukları konusunda biraz buldumcuk olabiliyorlar o konuda gözlemlediğim kadarıyla hak veriyorum size. Ancak sizin özel hayatınızda yaşadığınız gelişmelerden bu velilerin niye haberi var? Bence bu konuda siz hatalısınız. Velilerin sizin özel hayatınıza saygı göstermeleri gerektiği konusunda sizinle hemfikirim, yalnız, bu çocuklar davranış açısından en şekillenmeye müsait yaşlardalar sonuçta, sizin çocuklara karşı tavrınız da biraz yanlış bence. Hafif top attım da kıyameti kopardı da... Başkasının çocuğunu sevemeyecek, ciddi bir çocuk sevgisi ve öğretme aşkını hissedemeyen insanlar bence ilkokul öğretmeni olmamalı. Zira ben ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerinden bile yeri geldiğinde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde eski veliler olmadığı gibi eski sınıf öğretmenleri de yok maalesef... Özveri istiyor, bu özveriyi göstermeyen de bu kadar çocuklarla iç içe bir meslek seçmemeli sanki, hani branş öğretmenliği daha mantıklı olur.
Çocukları sevmediğimi attığım topa tepki veren çocuğa bakış açımdan mi cikardiniz aslında ben şunu demek istedim kısaca anlatayım.
Ha benim özel hayatımdan da haberleri yok genç evli bir öğretmen olmamdan dolayı tahmin etmeleri takdir edersiniz ki zor değil.

Aslında o olayda şunu söylemek istedim maalesef zamane anneleri çocukları bağımlı,özgüven eksikliği olan,en ufak bir problem karşında bocalayan,ozbakim becerilerini yapamayan(ayakkabı bağcıklarını bile biz bağlıyoruz,ya da tuvalete gidecek düğmesini biz açıyoruz)yani burda sorun çocukta değil yetiştilme tarzında bunu eleştirmek için o örneği vermiştim.

Öğretmenler tabiki çocuk sevmeli merhametli olmalı,vicdani olmayan hiç bir insan öğretmen olmamalı ama şu da var biz anne ve babaları değiliz,o nedenle simarik davranışlarda bulunan çocuklari pohpohlamak bizim işimiz değil.

Merhabalar,
Hepimizin en büyük sorunu bu bence. Ben de benzer şeyler yaşadım. Derste sınıfa girip çocuğun montunu asıp, sırasına çantasını bırakıp, öpüp iyi dersler diliyor. Geç kaldığı yetmez gibi bu şekilde davranıyor.
Benim çözümüm whats app grubuna ben dışında birsey yazan veliyi gruptan atıyorum.
Geç kalmalar konusunda çok cok sert oluyorum sabahtan bana haber vermediyse tenefüs zili calana kadar derse almıyorum, kapıda bekliyor.
Şikayetler hic bitmez. Veli toplantısı yapın. Rahatsız olduğunuz şeyleri kesin ve net tavırla dile getirin.
Bir sure sonra kurallara alışıyorlar. Öğrencilerinize tembih edin annelerden cok onlar dinliyor . Mesela benim öğrencilerim annesini sinifa getirtmiyor, geç kalmasını istemiyor. Aileler de çocukları daha cok dinliyor. Öğretmeni takan yok. Ben genelde birşey yaptırmak istediğimde cocuklarla konusuyorum. Geç kalani degil de erken geleni beslenmesi düzgün olanı alkislattiriyorum. O gün bir öğrenci gec kaldi ailesi negatif birsey yaptı diyelim, baska bir ogrenciyi erken geldigi duzenli oldugu kendi basina davrandigi icin ovuyorum. Diger.cocuklar da bu sekilde davranmak istiyor.
Davranis panosuna ödevi yapanlar, doğru davranis sergileyenler yıldız aliyor en cok yildiz alana rozet.
Aileler kendilerine verilen görevleri yerine getirmiyor. O yuzden cocuklar uzerinden düzen kurun derim. Ustelik yanlış davranisi olan.aileyi uyarinca sorun yasiyoruz. Uzun bir surec ama isimiz bu sabretmek.
Kolayliklar
Sadece buraya yazdıklarınıza göre size yorum yapmak istedim. Bana metodlarınız çok doğru gelmedi. Velisi size geç kalacağını haber vermeyi unuttu diye küçücük çocuğu derse almamak hiç doğru değil bence. Ortaokul olsa tamam ama ilkokul daha onlar.
Veli grubundaki tutumunuzda aşırı rahatsız edici. Belki tüm velilerin ve sizin bilmeniz gereken bir durum var ve yazmak isteyecekler, koca kadın ya da adamlar sizden izin mi alacaklar. Ne demek cevap yazani atıyorum. Zaten veliler bu tutumlarınıza nasıl ses çıkartmıyorlar ona da şaşırdım ya neyse.
Bu arada tabiiki yanlış veli tutumları da çok fazla ama bunlar da bence sizin yanlışlarınız. Bari başka öğretmenlere önermeyin, yayılmasın.

Eğitimde dolaylı öğrenme denilen bir kavram var. Bunun hakkında bir bilginiz yoksa lütfen konuşmayınız. Öğretmenden daha iyi bilmediğiniz birşey hakkında konuşmanız absürd oluyor da o bakımdan söylüyorum.

Dolayli yoldan ögrenmek, bir cocugu ebeveynin basarisi ile sinifta övmek degil. Hani o cocugun kendi basarasi olsaydi bir nebze derdim. O diger cocuk elinde olmayan birseyden dolayi asaglanmis oluyor. Dahasi kendi anne babasindan utanir.

Ve eger bu konu hakkinda konusmak isteseydin, seve seve. Bilgi alis verisi güzel oluyor. Ancak siz ögretemenim egosu ile atar yapiyorsunuz ve ben buna maruz kalmak zorunda degilim.

Iyi forumlar.

Yazık gerçekten mühendis olmuş birine hiç yakışmayan cümleler,neden tatillerimiz sizi bu kadar rahatsız ediyor,mühendis olup çok çalıştığınız için hirsinizi bizden mi çıkarıyorsunuz.

Bakın tekrar derdimi anlatayım umarım anlarsınız,benim 23 öğrencim var ve o sınıfa girdiklerinde hepsi bana emanet,benim isimde onlara eğitim öğretim vermek,fakat uyardığım halde çocuğu 5-10 dk geç kaldığı yetmiyor gibi bir de dersimi bolup yok çocugum su dersten zorlandı yok şöyle yok böyle sohbete başlıyor veli,peki soruyorum size bu veli diğer çocukları da rahatsız etmiş olmuyor mu,ya da teneffüste Velinjn ben yokken çocukları rahatsız etmeyeceğini nerdn bilebilirim.

Konumda da defalarca belirttim 23 veliden bir kaç tanesi öyle dedim ve cidden yetiyorlar sinirlerimizi bozmaya.
Maşallah daha ilk cümlenizde kaf dağı öğretmenlerinden olduğunuzu belli etmişsiniz hemen başlamışsınız birşeyleri birilerine yakıştırmamaya ne o beni demi mi iki arada cahil gördünüz haddimi bildireceksiniz.Evet çok şükür çok çalışıyorum ve hiç de hırs duymuyorum çalışmaktan asıl sizin gibi 2 ay tatil yapıp öğrencilerinizin 2 ayda yüzünü bile unuturken her dakika mesleğimden şikayet etseydim rahatsızlık duyardım heralde.Tabi bunda eğitim sistemimizinde suçu var sizleri nir türlü memnun edemiyor.

Dolayli yoldan ögrenmek, bir cocugu ebeveynin basarisi ile sinifta övmek degil. Hani o cocugun kendi basarasi olsaydi bir nebze derdim. O diger cocuk elinde olmayan birseyden dolayi asaglanmis oluyor. Dahasi kendi anne babasindan utanir.

Ve eger bu konu hakkinda konusmak isteseydin, seve seve. Bilgi alis verisi güzel oluyor. Ancak siz ögretemenim egosu ile atar yapiyorsunuz ve ben buna maruz kalmak zorunda degilim.

Iyi forumlar.

Bilmediğiniz şeyler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak elbette güzel ama mantığınıza uymayan bir bilgiyi kendi pencerenizden bakıp da çürütmeye çalışmak ve söylediğimden atar sonucu çıkarmak anlamsız oldu biraz.

Ve ben de bu anlamsızlığa maruz kalmak zorunda değilim.

İyi akşamlar..

siz anlattığınız olayda bireysel olarak haklısınız. ancak öğretmenlerin kimi konularda insiyatif alamayıp kimi konularda aşırı cüretkar davranmalarını hiç anlayamıyorum.

Velıler ders esnasında sınıfa gırıyor sacma sapan sorular sorup gıtmek bılmıyorlar ,sınıf dolaplarını acıp havlu kağıt arıyor malzeme kutularını karıstırıyorlar sınıfta öğretmen oldugu halde. Velılerı uyarılıyor sınıfa gırmek yasak dıye resmen bes karıs surat düşman kesılıyorlar en ufak bırseyde bagırıp cagırıyorlar gercekten saygı denılen bır sey kalmadı sokaktan farkı kalmadı egıtım yuvasının.

Forumdaki öğretmenlere sesleniyorum okul tatillerinde okula gidelim, boş sınıflarda duralım,boş okul koridorlarında nöbet tutalım, o da olmadı okulu filan boyayalım,temizleyelim(yapmadığım şey değil,çok defa yaptım).
Tatillerde okula gidersek, tatillerimizi bu denli kafasına takan diğer meslek grupları belki biraz rahatlar.
He bir de kar tatillerimiz vardı bizim dimi :KK45::KK70:

Öğretmenler tarafından 1930lardan kalan yöntemlerin ballandıra ballandıra anlatılması :skandal:
100 yıl önceki savaş sonrası endüstrileşme dönemi metotlarının övülmesi:KK17:
Hangi birime şaşırayım kendim şaşırdım:sopa:

Her meslek gurubunda kendi işini küçük gören insana had bildirme çabası olur. Karşımızda hizmet verdiğimiz insan meslek hakkında fikir sahibi olmayıp olduğunu zannediyor ve sizi yönlendirmeye çalışıyorsa hoş olmaz.
Velilerin tek düşünmesi gereken "benim gibi 30 veli daha bunu yapsa ne olur?". Herkes bunu düşünebilip buna göre davranırsa problem kalmaz.

Bu sene 1.sınıf okutuyorum ve bu tarz sorunları ben de yasıyorum.Bir süredir azaldı ve sanirim bitecek bu tür rahatsızlik vermeler..Veli toplantisi yaptim ve dersin 15 dakikasinin bazi veliler tarafindan onemsenmedigini ve son saatte de ayni sekilde son 15 dakikanin baltalandigini soyledim ve hergun 15 +15 dakikanin 5 gunde 150 dakika ayda da 600 dakika ettigini bununda ortalama 15 ders saati ettigini belirttim.En son olarakta siz bilirsiniz kocaman insanlarsiniz ben sizi yeterince uyardim daha da uyarmayacagim dedim.Ister bu süreyi evlatlarinizdan çalin isterseniz evlatlariniza iade edin dedim.Cok şükür anladilar.

Haha eski öğretmenler de çok iyi olmuş şimdikiler kötü olmuş ya... Geçen de eski öğretmenlerle ilgili konu vardı burda..bir sürü kişi de eski öğretmenini kotuluyordu. Bejve genelleme yapmamak lazim. Ama şöyle bir genelleme yapabiliriz öğretmenler çocuk yetiştiriyor sonuçta ve iç içe hem öğrenci hem veliyle dolayısıyla en çok eleştirilen meslek grubu ogretmenler. İkincisi de doktorlar.

Aslında ortayı bulabilmek lazım. Kirmamak ama kırılmamak lazım. Ezmemek ama ezilmemek de lazım. Hele had bildirmek ne kötü bir kelime. Kimseye had bildirmek haddime değil zaten.

Back
X