Ben bu eski, tecrübeli, ilkeli sınıf öğretmenlerinin olduğu bir dönemde okudum, ilkokul hocamın üstümde davranış açısından emeği çok büyüktür. Bizim zamanımızda annelerimiz hiç okula zırt pırt gelip taciz etmezlerdi, hatta veli toplantıları ya da hastalandığım zamanlar haricinde bir defa geldiğini hatırlıyorum, onda da altıma yapmıştım

Dönemimiz velileri çocukları konusunda biraz buldumcuk olabiliyorlar o konuda gözlemlediğim kadarıyla hak veriyorum size. Ancak sizin özel hayatınızda yaşadığınız gelişmelerden bu velilerin niye haberi var? Bence bu konuda siz hatalısınız. Velilerin sizin özel hayatınıza saygı göstermeleri gerektiği konusunda sizinle hemfikirim, yalnız, bu çocuklar davranış açısından en şekillenmeye müsait yaşlardalar sonuçta, sizin çocuklara karşı tavrınız da biraz yanlış bence. Hafif top attım da kıyameti kopardı da... Başkasının çocuğunu sevemeyecek, ciddi bir çocuk sevgisi ve öğretme aşkını hissedemeyen insanlar bence ilkokul öğretmeni olmamalı. Zira ben ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerinden bile yeri geldiğinde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde eski veliler olmadığı gibi eski sınıf öğretmenleri de yok maalesef... Özveri istiyor, bu özveriyi göstermeyen de bu kadar çocuklarla iç içe bir meslek seçmemeli sanki, hani branş öğretmenliği daha mantıklı olur.