Laftan anlayamayan evlat

Evlat büyütmek, insan yetiştirmek ne kadar zor.
7 yaşındaki kızım bitirdiği ödevi kaldırmıyor diye beni dinlemiyor sanıyorum. Büyümeleri ayrı bir dert demekki.
Allah kolaylık versin, hoşgörü ile yaklaşıp uzman desteği alırsanız iyi olur sanırım.

Hangi huyu için tavsiye verelim? Aile ilişkileri de arkadaşlık ilişkileri de çarpık bir genç kız anlatmışsınız. Bizim tavsiyemizle düzelecek bir şey yok. Uzman yardımı almanız en iyisiu

Ya bana konudaki bazı dert ettiğiniz kısımlar ilginç geldi 20 yaşında genç bir kız flört adı üstünde 4 5 kişiyle flört edebilir
Evi neden süpürmüyor diye de kızmam ayrıca ama kendi odasının sorumluluğunu almasını isterim kendisiyle alakalı sorumluluk

burada cidden büyük olan sorun küfür etmesi bağırması saygısız biri olması
Ben bu saatten sonra korku ve baskıyla 20 yaşındaki koskoca insanı değiştirebileceğinizi zannetmiyorum

ayrıca böyle insanlarda ters de tepebilir
Uzmandan yardım alacaksınız oldukça basit bir durum
Belki de sizin bazı davranışlarınız onu hırçın yapıyor mesela olamaz mı?

ama küfür ve terbiyesizce konuşmalar büyük sorun bence
Odasınıda toplamıyor zaten.10 tane bardaği camın kenarına diziyor.elbiseleri yerde.makyaj malzeleri yatagin icinde çarşafları boyanmis.4,5 flört olsa keşke daha fazla.Yardım etmesini sağlığım yerinde olmadigi zamanlar söylüyorum.çünkü vücudum rahat değil.

Odasınıda toplamıyor zaten.10 tane bardaği camın kenarına diziyor.elbiseleri yerde.makyaj malzeleri yatagin icinde çarşafları boyanmis.4,5 flört olsa keşke daha fazla.Yardım etmesini sağlığım yerinde olmadigi zamanlar söylüyorum.çünkü vücudum rahat değil.
100 tane flörtü olsun oda onun odası siz de toplamayın öyle madem
Oda onun
Ya yardım etmesi onun insiyatifi üzücü ama yardımdan daha önemli durumlar var bence saygısız olması

Sanirim konu sahibinim kastettifi flort flortlesme degilde , bildiginiz sevgililik. Ki 20 yasinda bir kiz annesinin anlattigi tarzda bir karaktere sahipse bir cok erkekle flortlesmesi dogru degil. Zaman gercekten degisik degil korkunc zaman.

Bir uye soylemis. Kizinizi acil psikiyatra goturun. Acil hemde. Ama soyle guzel bir psikiyatr. Tecrubeli ve. Tabsiye edilen.
Tabi maddi imkaniniz yetiyor mu bilmiyorum

Sizi de uzmek istemiyorum benm de evladim var Allah gaflete yanlisa dusurmesin ama ben herseyin yuzde doksan aileden oldugunu dusunuyorum. Bir yerlerde yanlis yapmsiniz. Ama nerde
. Mkutlaka duzelebilir ama nasil.
Keske psikolog uyeler olsa tavsiye verseler

Ya anne kız ilişkiniz nasıldı ki baskı kurdunuz mu mesela onu herhangi bir durumda çok yargıladınız mı?
Size ailesine çok tepkili gibi

Her zaman mi böyleydi.. sonradan mi degisti..
Bu ayrinti onemli..

Bu devirde evlat büyütmek cok zor..
Sadece sizin degil bu cağda cocuk yetistiren bir cok anne babanin sorunu bu maalesef..
Sizin yapabileceğiniz cok bisey yok aslinda fazla uzerine gitmeyin zitlasmasin tamamen..
Zamanla düzelir..
Bende o yasta annemle cok kavga ederdim sesimi yukseltirdim ama bir iki sene sonra cok iyi anlasmaya basladik..
20 yas hala biraz ergen oluyor..
Kendinizi ezdirmeyin birakin bir sure kendi haline..
Odasini da toplamayin..

Tüm suçu kızınıza atmak doğru olmaz.
Anne baba olarak biryerlerde yanlış yapmış olma ihtimaliniz yüksek.

Eşiniz yüzgöz olmak istemiyorum diye işin kolayına kaçmış zaten. Tamam ergenlik dönemini zor geçirenler oluyor ama evde sorumluluk, başına buyrukluk, saygısız tavırlar bir anda olacakt şeyler değiller. Baştan müdahale etmeniz gerekirdi.

Bir uzman yardımı alin, kızınız gitmek istemiyorsa bile siz gidin eşinizle, nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili yol gösterir size.

Amacım eleştirmek değil durumu değerlendirmeye çalışıyorum. 20 yaşına gelene kadar hiç mi yol yordam öğrenmedi bu kız. Başkalarında kalıyor diyorsunuz. Ailenin izni olmadan nasıl kalıyor.

Eskiden hep dışarıdaydı diyorsunuz. Eve giriş çıkış saati yok mu? Çocukluğundan itibaren evde sorumluluklar vermediniz mi? Karşınıza alıp kadın erkek ilişkileri halkında sohbet etmediniz mi? Evde bitki gibi mi büyüdü bu kız?

Evlat büyütmek, insan yetiştirmek ne kadar zor.
7 yaşındaki kızım bitirdiği ödevi kaldırmıyor diye beni dinlemiyor sanıyorum. Büyümeleri ayrı bir dert demekki.
Allah kolaylık versin, hoşgörü ile yaklaşıp uzman desteği alırsanız iyi olur sanırım.

Amacım eleştirmek değil durumu değerlendirmeye çalışıyorum. 20 yaşına gelene kadar hiç mi yol yordam öğrenmedi bu kız. Başkalarında kalıyor diyorsunuz. Ailenin izni olmadan nasıl kalıyor.

Eskiden hep dışarıdaydı diyorsunuz. Eve giriş çıkış saati yok mu? Çocukluğundan itibaren evde sorumluluklar vermediniz mi? Karşınıza alıp kadın erkek ilişkileri halkında sohbet etmediniz mi? Evde bitki gibi mi büyüdü bu kız?
Hayır tabiki.Şu saatte eve gel dediğimiz zaman asla o saatte gelmez.Hem hatta aradığımız zaman ..yaklaştım der.Ama aradan 2 saat geçer hâla gelmemis olur. Ben bugün kalamazsın derim .babayi arar oda izin verdimi.beni takmaz zaten

Tüm suçu kızınıza atmak doğru olmaz.
Anne baba olarak biryerlerde yanlış yapmış olma ihtimaliniz yüksek.

Eşiniz yüzgöz olmak istemiyorum diye işin kolayına kaçmış zaten. Tamam ergenlik dönemini zor geçirenler oluyor ama evde sorumluluk, başına buyrukluk, saygısız tavırlar bir anda olacakt şeyler değiller. Baştan müdahale etmeniz gerekirdi.

Bir uzman yardımı alin, kızınız gitmek istemiyorsa bile siz gidin eşinizle, nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili yol gösterir size.
Tabiki hatasız kul olmaz.bizdede hata olabilir.ama bu yaptiklarini hakedecek kadar hata yaptigimi düsunmuyorum.sonuc olarak ben bir anneyim.benim annemi sanki bana hatasi olmadimi sanki.ama hic bir zaman saygimdan kusur etmem.bu yasima geldim.her gittigim yeri bilir.şuraya gitme derse gitmem bile

Kızım suan hala 11 yaşında şimdilik sadece ergenlikle mücadele ediyoruz oyüzden bu konuda size akıl vermek haddim değil . Ama arkadaşımdan örnek verebilirim .
Kendisi yabancı ve doğal olarak kızı yabancı kültürüyle yetişiyor . Son anlattıklarına göre kadında aynı sizin gibi sürekli dertleniyormuş . Erkek arkadaşlar , evde ve ailede sorumsuzluk sigara alkol gibi kötü alışkanlıklar vs. Arkadaşıma yabancı demeye bin şahit gerek , o da tıpkı benim gibi tutucu ve Türk kültürüyle yetişmiş sanki. Normalde çok sabırlı ama kızı kadının psikolojisini allak bullak etmiş durumda .
En son kızıyla açık açık konuşup ya düzene uyarsın yada pılını pırtını toplayıp kendi basının cagresine bakarsın demiş . Anladığım kadarıyla evde suan sert rüzgarlar esiyor ama bir şekilde orta yolu bulacaklarına inanıyorum . Sanırım buda bir türlü periyodik bir dönem . Kızınızda henüz kendi kimliğini bulamamış . Bence sürekli yakınlık gösterip arkadaş gibi yaklaşın kendisine . Bazen cocuklar ebeveynlerini arkadaşları gibi görmek isteyebilir . Hareketleri ve konuştukları olumsuzda olsa siz yinede ürkütmemek adına daha güler yüzlü yaklaşın . Umarım bi dahakine daha iyi haberlerle gelirsiniz ☺️

Her zaman mi böyleydi.. sonradan mi degisti..
Bu ayrinti onemli..

Bu devirde evlat büyütmek cok zor..
Sadece sizin degil bu cağda cocuk yetistiren bir cok anne babanin sorunu bu maalesef..
Sizin yapabileceğiniz cok bisey yok aslinda fazla uzerine gitmeyin zitlasmasin tamamen..
Zamanla düzelir..
Bende o yasta annemle cok kavga ederdim sesimi yukseltirdim ama bir iki sene sonra cok iyi anlasmaya basladik..
20 yas hala biraz ergen oluyor..
Kendinizi ezdirmeyin birakin bir sure kendi haline..
Odasini da toplamayin..
Bazı arkadaslarınla tanistiktan sonra cok degisti.

Back
X