• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlayamayan evlat

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş😡 Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Bir tane de benim başımda var. Bizimki 17 yaşında ve yirmi yaşındaki hali nasıl olacak merak ediyorum. Hadi sizin öz kızınız ama benim eşimin kızı ve hayatımı o kadar zorlaştırıyor ki. Maalesef eşim kızın üzerinde bir otorite kuramamış ve şimdi de üniversite okumayacağım yurt dışına gideceğim diyor. Hangi parayla nasıl gidecek bilmiyorum. Odası çöplükten beter. Kullandığı banyo da kirli pedleri ortalarda geziyor ve daha neler neler. Artık midem bulanmaya başladı bu kızdan. Allah sabır versin bize ve biran önce doğru yola iletsin bu kızları.

Aslında tamda eline alıp ıslak odunla neyse söylemiyecem (ki hiç şiddet yanlısı değilim) ama anneye bu kadar saygısızlık (PES) sen hayırdır ya sen mi benden çıktın ben mi senden çıktım.

Sanırım pisikoloğa ihtiyacı var kızınızın. Allah yardımcınız olsun. Benim 2 yaşındaki kızım bile kendince bana yardım etmeye çalışıyor bir iş yaptığımda ben yaparım annedim :) diyor direk he tabi ki büyük konuşmuyorum ilerde başımıza ne gelir bilmem ama gerçekten üzüldüm bir anneye evladın böyle davranmasından.

Benim erkek kardeşim bile annemin ayaklarını öpüp ben bu ayaklara kurban olurum derdi biz böyle görmedik.
Yazık gerçekten çok yazık.

Bir tane de benim başımda var. Bizimki 17 yaşında ve yirmi yaşındaki hali nasıl olacak merak ediyorum. Hadi sizin öz kızınız ama benim eşimin kızı ve hayatımı o kadar zorlaştırıyor ki. Maalesef eşim kızın üzerinde bir otorite kuramamış ve şimdi de üniversite okumayacağım yurt dışına gideceğim diyor. Hangi parayla nasıl gidecek bilmiyorum. Odası çöplükten beter. Kullandığı banyo da kirli pedleri ortalarda geziyor ve daha neler neler. Artık midem bulanmaya başladı bu kızdan. Allah sabır versin bize ve biran önce doğru yola iletsin bu kızları.
Sizinki özellikle yapıyor sanırım. Sizin yerinizde olsam asla elimi sürmem kendi yapsın 17 yaşında sonuçta onun hizmetçisi değilsiniz gerçekten allah yardımcınız olsun biz böyle büyümedik şimdiki nesilmi öyle kişilik meselesimi bilemedim.

Allah sabır versin.bir doktora götürdünüz mü? Uğraştığı bir hobi var mi?yada okuyor mu?oyalanacak bir uğraş lazım yoksa kafa başka yerlere gidiyor..bu hayatta şunu anlamak lazım.herşeye hayır demek,asi olmak ,tecrübelerden yararlanmamak maalesef insanlara kötü geri dönüş olarak geliyor.inşallah başına bir iş gelmez.en iyisi doktora gidin

2-7 yaş arasu çocuklarla çalışan ve 20 yaşında bir oğlu olan eğitimciyim.
Açık konuşmak gerekirse sizin kızınızla olan ilişkinizde ipin ucu kaçmış, yakalanması çok zor.
Müsebbibi de otorite kurmayan eşiniz ve hatalı aile ilişkileri...
20 yaş artık ergenliğin bitişidir ve krizli dönemler atlatılmıştır.
Kızınız şımarık ve saygısız bu yaştan sonra da saygı, hürmet vb. öğrenmesi zor, üzgünüm.
Sorumluluk verir ve meşgale bulmasını sağlarsanız bir nebze rahatlayabilirsiniz.

Buse hanım Allah yardımcınız olsun. Sizinde işiniz bayağı zor belli ki. Burnunuzu yüzünüzde tutmalısınız, insanları bu şekilde itham edip, alttan alttan "yolunda" diyerek kadına psikolojik şiddet uygulayıp insanların hayatına hadsizce yorum yapamazsınız. Kadın bize kızının "yolunda" olup olmadığını sormuyor, çözüm önerisi istiyor.

Saygılarımla,
Olivia
Merhaba Olivia Hanım,

Yoluna çıkana yapacak bir şey yok. Bir arkadaşımız da demiş "ne kadar yapıcı bir yorum" . Yapıcı mapıcı, yoluna çıkan, 99 kişiyle konuşan kızlarımnızın sonu sorunu maalesef ya erken yaşta anne olmak ve hanzo biriyle evlendirilmek ya da MAALESEF ALLAH GÖSTERMESİN 99 kişiden 1inin yapacağı kıskançlık sebebiyle şiddete maruz kalmak ALLAH GÖSTERMESİN.

Dövün evde oturtun desem beni linçlersiniz. Siz dövmezseniz elin oğlu dövecek. Alın şimdi linçleyin.

Saygılarımla,
Yolunda olmayan Buse

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş😡 Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Merhaba siz önce kendinizi bi sorgulayin.gercekten sevgi gösterdiniz mi evladiniza.bazi anneler sevgisini göstermeden sever.ona yakin oldugunuzu hissettirin.

Kusura bakmayın ama kazık kadar olmuş kız bu yaşa kadar hiç mi otorite kuramadınız? Bu yaştan sonra hiç ihtimal vermiyorum düzeleceğine. Evlenir gider bu kafayla birkaç seneye. Elin oğlu sizin gibi anlayışlı çıkmaz çok arar o zaman sizin evdeki hallerini. Size üzüldüm Allah kimseye evlattan çektirmesin.

Diğer üyeler de sormuş ama cevap vermemişsiniz, ben de 0-6 yaş aralığındaki anne kız ilişkiniz nasıldı onu merak ettim. Bir sabah uyandınız ve birdenbire bambaşka bir karaktere bürünmüş olamaz kızınız öyle değil mi? İlmek ilmek işleriz aslında onların kişiliğini, huyunu suyunu, davranışlarını. Evde ufak ufak sorumluluklar vererek başlarız, hayır'ı öğreterek, her istediği şeyin istedigi zamanda olamayacağını göstererek, kırmızı çizginin neresi olduğunu kavratarak, saygının, bir anne babaya karşı tutumun neler olduğunu tepkilerimizle fark ettirerek. Diyeceğim o ki, fazla üstüne düşmemiş, kendi dünyasında onu yalnız bırakmış, hırçın tavırlar sergilediğinde işinize gelmiş sen bilirsin modunda geri çekilmiş olabilir misiniz? Bu tavırlar sadece arkadaş çevresiyle ya da babanın otoriter olmamasıyla ilişkilendirebileceğimiz tavırlar değil. Uzun zamandır kendi dünyasında kendi başına kalmış bir kız çocuğu, şimdilerde geçmişin acısını çıkarıyor gibi duruyor. Sizi kırmak istemiyorum inanın ama dışarıdan bakan bir göz olarak tablo böyle görünüyor. Ve kesinlikle uzman desteği almanız şart.

Benim de evlatlarım var büyük konuşmuyorum,Rabbim sebin evlatlarımızı salih salihalardan eyle...Valla belki linçleneceğim ama dayanamıycam. Bir evlat annesine küfür edecek,hakaret edecek,defol diyecek öyle mi? Yok sevgi mi göstermediniz,yok onu anlayın yok arkadaş olun vs vs. Ya bırakın Allah aşkına? Sizin kızınızın sağlam bir köteğe ihtiyacı var. Düpedüz şımarıklık... Vicdansızlığı hangi psikolog düzeltebilir söyler misiniz? Hangimiz anne babamızdan sevgiye doyduk? Ben ergenlik nedir bilmedim yahu...Öyle bir lüksümüz olmadı. Ama böyle saygısız,terbiyesiz olacaksaymışım iyi ki de olmamışım. Allah yar ve yardımcınız olsun. Çok zor! Okurken sinirlerm bozuldu.

Back
X