• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlayamayan evlat

Konuya gerçekten üzüldüm ama yazmadan duramayacagim
İki haftaligina annenin gitmesi size ceza gibi mi geliyor??
Çok komik:) çoğunluğun böyle düşünmesine şaşırdım . Anne zaten evdeki otorite, kapıdan çıkarken "nereye" diye soran, darlayan, gözünün devamlı senin üzerinde olduğu bir karakter. Anne olmayınca çocuk üzülüp sorumluluk bilincine erismeyecek , tam tersi mutlu olacak ve her gün rahat rahat planlarını yapacak. Akşam da yemek saatinde gelip hazır pişmiş yemeğe oturacak. Keyif dolu bir iki hafta geçirecek.
Ben de annemle anlasamam, ilkgenclik yıllarımda daha bir anlasamzdim. Her ay bir kereliğine memlekete giderdi. Ablamla bizim icin dünyalar bizim olurdu:) evde gönlümüzce at kostururduk, sabaha karşı yatar öğlen kalkardik, eve eşi dostu toplardik, biz çıkardık güzel güzel... Hayırsız evlatlık böyle bir muessesedir:) çocuğa ödül vermek istemiyorsanız evden gitmek hiç bir şeye çare değil, bence o planı silin kafanızdan .

Konu için genel yorumuma gelirsek, temennim kızınızın hala ergenlikten çıkmamış , hormonlarının onu ele geçirmiş olması. Umarım yuzyuze universite yeniden başladığı zaman yeni çevresi kaliteli olur da şimdiki arkadaşlarından kendisi utanır
Bence bu saatten sonra, yani 20 yaşındaki bir kız için yapacak pek bir şey yok. Para vermeyi kes demişler ama kesin, sevgililerinden alır. Türkiye'de erkejler çok meraklıdır zaten kıza para harcatnamaya , birine bluz aldırır,ötekine çanta... Böyle bir kız zaten. 'bu evin kuralları var,beğenmiyorsan git' deseniz, kiz zaten beğenmiyor ve gitmek istiyor. Çevresi de kalabalık, hatta onca flortun içinde öğrenci evi gibi küçük evi olan biri varsa direkt ona da taşınabilir uça uca. Sanki bu kız için mesele evden kovulmak...
Bence yapacağınız tek şey
Bir psikologa gidip nasıl yaklaşmanız gerektigine dair akıl almak. Çocuğu da boşuna uzmana falan götürüp para harcamayın . Kişi kendi istemedikten sonra Amerika'dan profesör getirin, derdini anlatıp sorunun temeline inmeye yardımcı olmaz

Son düzenleme:
Hepsi birbirinden etkileniyor bence , benim 7. Sınıf öğrenci velilerimden de aynı şikayeti duyuyorum . Merhametsiz bir nesil yetişiyor. Ben size deyim . Bunlar yarın bir gün bizim fişimizi bile çekerler . Ne işe yarayacak bu moruk deyip .
Şimdi sosyal medyada çok zaman geçiren çocuklar , bir çok konuyu biliyor . Cinsiyet ayrımı yapmadan sevgili olabiliyor. Eh ailelerde ben görmedim kızım görsün , ben kısıtlandım kızım Özgür olsun , yakışıklı oğlum yesin içsin gezsin diye büyütüyor. Hiç hayır bilmiyorlar , hep ytabi evladım diyor veliler .
Geçen ay bir velim aradı hocam Allah rızası için akıl verin kızım uygunsuz resimlerini internete koyuyor dedi . Siz zamanında bana bu çocuğa akıllı telefon almayın dediniz , dinlememiştim. Ah kafam ah . Hakkınızı helal edin hatta bir çok yerde ayyy Özlem hoca da herşeye karışıyor demiştim dedi .
Yapılacak en mantıklı şey kararlarının sonuçlarına katlanması olur bence .
Çok kötü . Hele şu tiktok . Allah yardımcınız olsun . Evlatla imtihan etmesin Rabbim. Ne hâle geldik toplum olarak.

Çok kötü . Hele şu tiktok . Allah yardımcınız olsun . Evlatla imtihan etmesin Rabbim. Ne hâle geldik toplum olarak.
Amin . Ben sosyal medyada zaman geçirmesin ama video oyunlarından da geri kalmasın diye bir sürü para verip , oyun alıyoruz . Cihazı filan da var . Her gün kontrollü olarak oynuyorlar .
Bizim ailecek sosyal medya hesabımız yok . Evde en çok telefonla ben uğraşırım . Biraz da aileler olarak örnek oluyoruz sanırım .

Amin . Ben sosyal medyada zaman geçirmesin ama video oyunlarından da geri kalmasın diye bir sürü para verip , oyun alıyoruz . Cihazı filan da var . Her gün kontrollü olarak oynuyorlar .
Bizim ailecek sosyal medya hesabımız yok . Evde en çok telefonla ben uğraşırım . Biraz da aileler olarak örnek oluyoruz sanırım .
Büyük ihtimalle. Ailelere çok iş düşüyor

Ben şeyi merak ettim ön ergenlik dönemi denen dönemde nasıldı aranız ? 0-6 yaş.o dönemde de zor ve hırçın bir cocukmuydu? Çocukluğunda yeterli ilgi ve bağlılık olmadımı acaba? Bence arkasında dağ gibi babası var şımarıklık yapabileceği.çocugunuzun malesef empati duygusu gelişmemiş,hep böyle mi sürer bilmiyorum ama size yaptığı vicdansızlık.yani içi ve vicdanı nasıl rahat ediyor çok üzüldüm.anne baba olarak kesinlikle siz psikoterapi almalısınız.yalniz ben sizi eşinize karşıda çok pasif buldum.esiniz sizin istemediğiniz duruma onay veriyor ve sizde bunu makul karşılıyor hayat devam ediyor.etmiyor işte hayat öyle devam.esinizi karşınıza alın ve başınıza gelebilecek herşeyi konuşun derim.benim bir tanıdığım anne baba var.anne arkadaş gibi hiç ses etmiyor kızının herşeyinden haberdar.baba desen pasifin pasifi kızı ne yaparsa sessiz.babaya küfür ediyor ses etmiyor.cocuklar hiçbir şekilde saygı duymuyorlar.ben annenin arkadaş gibi olmasına bu aileyi gördükten sonra karşıyım.fikrimi değiştirdiler.çocugun arkadaşa değil anneye ihtiyacı var.her ne olursa olsun hayır dua edin yinede.

Tikto yedi cocuklarin basini. Cocuk disardan cok uslu gibi geliyor, tiktoka sacma sapan videolar koymus. Tik tok neyse ne acayip programlar ,sayfalar cikti, parayla ciplak fotograf, video satilan. Cocuk odasinda ne yapiyor her dakina takip edemeyiz ki. Anne baba olmak eskiden zordu belki ama sosyal medya cikali daha bir zorlasti.

hastasınız

bunu kabul edin ve hasta gibi davranın

yani ev işi yemek çamaşır yapmayın

eşiniz de var evde kızınız da

evet birkaç gün ortalık kirli olur belki ama olsun

bırakın alın telefonu bilgisayarı ne varsa girin odaya ve çiş dışında çıkmayın

gerekirse siz peynir ekmek yiyin ama onlara asla yemek yapmayın

geçmiş olsun

doktora gitmesi gerekiyor
Bunun ergenlikle vs alakası yok
Ama şu da var sevgisiz bir ortamda mı büyüdü ?
Belki de içinde bi isyan var size karşı

Odasınıda toplamıyor zaten.10 tane bardaği camın kenarına diziyor.elbiseleri yerde.makyaj malzeleri yatagin icinde çarşafları boyanmis.4,5 flört olsa keşke daha fazla.Yardım etmesini sağlığım yerinde olmadigi zamanlar söylüyorum.çünkü vücudum rahat değil.
okumuyor mu kızınız?
çalışmıyor mu?
odasında tüm gün telefon öyle oturuyor mu?

babası nasıl yüz göz olmayacakmış yaa
size ettiği hakaretleri duymuyor mu
topluluk için de nasıl size karşı

bence bir uzman yardımı almak sizin için en iyisi olacaktır. böyle davranan asi bir çocukla başka ne yapılırki

Kızınız yolunda, yoluna çıkmış Allah bereket versin. Bu gidişle yatıya kalmalar malmalarla torun seversiniz 3 vakte.

Saygılarımla,
Buse
ne kadar yapıcı bir yorum
kadın baş edemiyorum diye dert yanıyor farkında mısınız?
gitme dese dinlemeyecek ve aşağılayacak bir çocuk var karşısında

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Ardından bolca sabır diliyorum size, zor bir durumdasınız belli ki.

Evladınıza hepten kayıp gözüyle bakmayın. Aslında mesela arkadaşıyla kaçmaması, annem babam üzülür, kardeşimi özlerim demesi, bunlar önemli. Iyi bir terapistten yardım almak zorundasınız, şöyle ki, daha önceki yıllardan hiç bilmediğiniz bir travması olabilir. Hemen aklınıza çok berbat şeyler de getirmeyin, herkesin olayları kaldırma gücü farklıdır. Sizin gülüp geçeceğiniz bir olay başkasında travma yaratabilir. Doğal olarak bugüne kadar yaşadığı her şeyi de bilemezsiniz, bir çoğumuzun anne babası hayatımızdaki en küçük detaya kadar bilmez. Hepimiz genç kız olduk. Hangimiz her şeyi anlattık ?

Biraz otorite her zaman iyidir. Otorite derken baskıdan bahsetmiyorum, yanlış anlamayın. Genellikle bir noktada insanı yola getirir. Ancak dozunda ve gerekli otoriteyi sağlamak için sizin de yönlendirilmeniz gerekiyor. Gerçekten işinin ehli birinden yardım almak hepinize iyi gelecek ailecek. Umarım düzelir kızınızın durumu, sevgiler 💜

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş😡 Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Allah yardımcınız olsun, özel mesaj yazamıyorum bana ulaşır mısınız?

Yorumların hepsini okuyamadım ama psikoloğa gitmişsiniz sanırım. Psikoloğa değil, psikiyatriye götürmeniz lazım. Devlete de götürmeyin, iyi özel bir psikiyatriste götürün. Kızınızda bipolar kişilik bozukluğu olabilir. Tanı konulur en azından ama pek tedavisi yok. Çok kolay gesin.

ben bir de bu kardeşin yaşını merak ettim

yani arada yaş farkı var mı

özellikle bebek doğduğunda olgun görünen ablaların ilerleyen süreçlerde patlak verdiğine dair bir şeyler okumuştum da

Kızınız yolunda, yoluna çıkmış Allah bereket versin. Bu gidişle yatıya kalmalar malmalarla torun seversiniz 3 vakte.

Saygılarımla,
Buse
Buse hanım Allah yardımcınız olsun. Sizinde işiniz bayağı zor belli ki. Burnunuzu yüzünüzde tutmalısınız, insanları bu şekilde itham edip, alttan alttan "yolunda" diyerek kadına psikolojik şiddet uygulayıp insanların hayatına hadsizce yorum yapamazsınız. Kadın bize kızının "yolunda" olup olmadığını sormuyor, çözüm önerisi istiyor.

Saygılarımla,
Olivia

kızınız çok aşırı. ben de bana kimse karışamaz, benim kararım benim hayatım tartışmalarına girdim ailemde, önemli noktalarda kendi yolumu kendim seçtim ama sizin kızınızın yaptığı bu değil ki, evi otel sizi de hizmetçi gibi kullanmak bu, üstelik saygı da yok.

anne değilim henüz, büyük konuşmak istemem ama sanırım bu durumda ben, böyle davranamazsın, çocuk değilsin, biz de seni çekmekle yükümlü değiliz, sen de bizim kadar bireysin ve sorumlulukların var konuşması yapar, çözemediğin şeyler varsa her zaman arkandayım, psikolog desteği alabilirsin, derdim. Çözüm bulmaktansa sorun çıkarmaya devam mı ediyor, ne çamaşırına ne temizliğine odasına karışmaz, önüne de evdeki iş bölümünü gösteren listeyi koyar, geçerdim. Öğrenememiş ama birlikte yaşamak ekip işidir, kendini bu kadar ekibin dışına koyarsa yalnız kalır, çevresinde insanlar olsa bile yalnız kalır, bir an önce dahil etmeye çalışın aile ekibine kızınızı.

bir de benzer bir konuşmayı eşiniz de hak ediyor. ayrıca yüz göz olamam nedir, neden yüz göz olmuş olsun, kızı o. Gayet şefkatli bir dille, yapıcı bir konuşma yapabilir. Birlikte vakit geçirip, sohbet ederek kızınızın ruhuna dokunabilir.

sizde kendinizi önemseyin, bırakın aç ve pasaklı kalsınlar biraz, tehlikeli bir hastalıkla mücadele ederken bunların hiç bir önemi yok.

Back
X