• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laftan anlayamayan evlat

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş😡 Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Seninle ve babasıyla ilişkisi nasıl yani bu kadar çok erkek ile flört ediyor olması bana biraz ilgi açlıgı varmış gibi geldi ve psikolojik olarak iyi degil yardım alsın bana kendimi hatırlatıyor anlattığın şeyler yani bende çok hırçındım bir zamanlar çünkü psikolojik olarak batmış bir durumdayım tabi ben öyle annemi odadan atmak vs yapmazdım ama çevreme karşı öfkeli birine dönüşmüştüm yardım alın kızınızı karşınıza alıp iyimisin paylaşmak istedigin bişeyler var mı diye sorun belki sorunlarını anlatıp rahatlasa bu halleri düzelebilir ama yardım şart gibi duruyor böyle giderse büyük hatalar yapabilir kendine de size de zarar veriyor belli ki

Ami
Pek şaşırmadım aslında cünkü 16,17,18,19,20 bu yastakiler su anda genel anlamda böyle. Umarım doğru insanlar çıkar karşılarına.. öbür türlüsü çünkü pek hayırlı olmuyor..
Amin insallah hayirli insanlar cikar karsisina.En büyuk korkum ters birine denk gelecek.basina bir hal gelecek.Allahim herkesin evlatlarini korusun.sonrada benim evlatlarimi
Simariklik yapan kızınız.Ona diyin ki annesinin hayatta olmasi,ona bir kez sarılıp kokusunun,sesinin anneye sarilmanin,onun yaptığı bir yemeği yemenin nasil bir his olduğunu bilmek için neleri feda edecek insanlar varken simariklik haksizlik yapmaya ne kadar hakki var acaba?
Gerçekten hayat hic adaletli degil...
Sizin yapmaniz gereken sert çıkışlar yapıp artik haddini bildirmek.Ama bu yaştan sonra ne kadar etkili olur tartisilir.Zamani gelince kafasini kayalara vurup,değerinizi anlayincagindan hic şüpheniz olmasin
Insallah degerimi anlar.o kadar cok üzülüyorumki

Sizinki kadar kötü olmasa da anlattıklarınıza çok benzeyen bir akrabam vardı. 18 yaşına kadar ailesine çektirmediği eziyet kalmadı. Aynı sizin kız gibi o yaşında aynı anda bir sürü kişiyle görüşüyordu. Sonra 18 yaşında evlendi biriyle. Uzak bir şehre gitti. Hem uzak yerde yaşamanın etkisiyle hem de kocasının aşırı otoriter yapısıyla o kadar değişti ki. Tam tersi biri oldu. Hala her gördüğümde şaşırırım bu kız o kız mı diye. Şimdi tam sorumluluk sahibi, annesine son derece düşkün ve saygılı. Eksik olan otoriteymiş. Onu da kocası sağladı. Koca otoritesi altına girmek benim doğru bulacağım birşey değil hiç normalde ama bazen istisnalar çok güzel sonuçlar veriyor. Ama sizde o koca varken o kıza otorite kuramazsınız. Allah sabır versin ya mesajlarınızı okurken bile bana fenalık geldi. Allah ne verirse hayırlısını versin.

Ablam böyle asiydi. Çok üzdü annemi. Pasif bir baba ve aşırı şefkatli, aşırı verici bir anne olunca ablam dengesini şaşırdı. Şu an 40 yaşına geldi ve annemin dizinin dibinden ayrılmıyor. Ne diyeyim bilemedim.. Bu yaştan sonra otorite kurmaya kalksanız gider saçma sapan bir evlilik yapar allah korusun. İnşallah olgunlaşır kıymetinizi anlar.

Allah yardımcınız olsun . Bu hâle gelene kadar hiç mi fark etmediiz ? Sevgisiz kalmış büyük ihtimalle. O kadar erkek arkadaşının olması , bu asabi davranışları bunu gösteriyor

Böyle deyip de kadını iyice üzmeyin.
İki kardeş arasında bile dünya kadar fark oluyor neden acaba?
Bazı çocuklar aşırı inatçı, inatçı demek istemiyorum kararlı diyeyim ve dışarıya çok açık, temkinsiz olabiliyor.
Karakterin etkisi çok büyük bunda.
Kadincagiz ailede küfür yok birbirimize saygılıyız diyor, eşim işten gelince yardım ediyor diyor.
Bazı çocuklar gerçekten çok zor.
Öyle de böyle de davransaniz anlamıyorlar.
Bakın psikolog denemiş onunla bile dalga geçmiş.
Belli ki aileden önce arkadaşlarını koymuş.
Yani biz sevgi pitircigi aile olursak cocugumuz da öyle olur deyip büyük konusmamak lazım.
Bazı çocuklar gerçekten çok asi olabiliyor.
söylediklerinizde haklısınız ancak bir genç ailesine karşı neden bu kadar öfkeli olur bunu anlayamadım. durduk yere değildir diye düşündüm

Manik depresif mi acaba ben de bir şey demek istemiyorum ama annemin üç kızı var bizi terlikle döverdi azıcık arsızlık yapsak korkarız yani ama çooook da severiz şimdi kocaman olduk tabi. Bunların onda birini yapmış olsaydık kovardı evden haklı olarak hemde köşebaşına kadar terlikle kovalayarak 😅

Öncelikle Allah yardımcınız olsun ve mutlaka bir uzmandan yardım alın.
Kızınız birden bire böyle biri olmadi. Yavaş yavaş işlendi. Karakter de coknonemli cidden bazı insanlar çok zor inatçı söz dinlemeyen bir yapıda oluyor. Diğer normal insanların uyduğu kur allara uymak onlar için çok zor hatta imkansız oluyor.
Bence kızınız kucukkende zor bir çocuktu ve sınırlarını bilmeden büyüdü. Nasıl çocuk lugu?
Babası serbest bıraktı demişsiniz. Çocukluktan beri mi serbestti? Eğer öyle ise bu yaşadı klariniz normal. Çünkü sınırlarını bilmeden büyüyen çocuklar böle sert bir rüzgar gibi esip gurleyip dururlar. Çünkü kendilerini güvende hissetmiyor kar.
Yani ben uzman değilim sadece bir anneyim. Okudukları mdan gördüklerimden yorum yapıyorum.
Kızınız güvenle bağ lanmamis. Ne anneye ne babaya.
Anne kızmis baba evet demiş. Sizin de oteriteniz sarsılmış.
Baba nasıl ilgilimi yoksa tam tersini?
Çok flört etmesi içindeki bu eksikliği n göstergesi gibi. Baba eksikligi gibi. İlgiden hoşlanıyor ve sürekli yeni yeni ilişkilerle bunu tatmin ediyor.
Hiç bir şey cozulmes değildir. Gecede kalmis değilsiniz. Devlet tede psikologlar var. Onlara gidin.lutfen

bende birbirine çok bağlı, saygılı anne babayla büyüdüm. ama yapı meselesi sanırım çok aksi ve huysuzdum.. tabi anneminde etkisi vardı uzun zaman sonra doğan çocuk olduğum için, çok öz güvensiz yetiştirdi beni. ama babam hep arkamdaydı. tam da sizin kızınızın yaşında her şeyi kötü algılayan, a denileni b anlayıp evde kavga çıkaran biriydim. sonra sonra kendime geldim. kendimi bulunca daha uyumlu oldum. bence kızınıza biraz zaman verin. ama bir uzmanla da bu durumu görüşün. belki sizin de anlamadan yanlış yaptığınız şeyler vardır benim annem gibi.

18 yaşına geldi mi bir çocuk evden ayrılmalı bence. Pandemi bunu daha net gösterdi yani melek gibi çocuklarla bile sorun yaşıyor aileler. Üniversite olur, iş hayatı olur ama bir şekilde kendini gerçekleştirmeye çıkmalı evinden.

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş😡 Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Psikiyatriye götürmeyi denediniz mi. Bence zor kullanmayın, fazla tepki göstermeyin sabrınızı zorlayarak sabırlı ve ılımlı yaklaşmaya çalışarak kendinize yakın tutun.
Maddi gelirini azaltmak belki birazcık frenleyebilir inşallah kötü tecrübeler edinmeden düzelir

Kızınızı nasıl ikna edersiniz bilmiyorum ama bi uzmana götürseniz iyi olur. Bir sürü erkekle flörtleşiyor demişsiniz başına büyük bir dert de açabilir. Dönüşü olmayan yollara girmeden çözüm üretmelisiniz ama babayla da durumu ciddi şekilde konuşun, tek başınıza çözüm bulamazsınız babayla ortak kararlar alıp uygulamalısınız.

Konuda en buyuk sorun kizinizin cekinmeden kufur ve hakaret edebilmesi.Insan cekinir yani,arkadasina vs kime olursa olsun agzindan cikana dikkat eder cunku alacagi tepkiden korkar.Ilk kufurde kizmadinizmi siz, ne tepki verdiniz?Kotu arkadaslar edinmesine neden musade ettiniz? 20 yasinda birden boyle olmadi herhalde , 4 5 sene once nasildi araniz mesela?Suan yapmaniz gereken kafasina gore istedigi kisiyle gorusemeyecegini soylemek, eve giris cikis saatleri kuralli olacak.Cunku sizinle yasiyor ve evin kurallarina uymak zorunda,yasi 20 olsa bile.

Odasınıda toplamıyor zaten.10 tane bardaği camın kenarına diziyor.elbiseleri yerde.makyaj malzeleri yatagin icinde çarşafları boyanmis.4,5 flört olsa keşke daha fazla.Yardım etmesini sağlığım yerinde olmadigi zamanlar söylüyorum.çünkü vücudum rahat değil.
Flört mevzusu geçistirilebilecek bir şey değil, haklısınız. Görüştüğü erkeklerin kızınıza ne yapabileceğini bilemezsiniz, tv'de neler görüyoruz.

Bu kızı siz yetiştirmediniz mi? Tüm çocuklar melek olarak doğmuyor mu? Eminim bile isteye değil ama durum bariz, belli ki bir yerlerde hata yapmışsınız. Ya çok baskıcıydınız ya da çok umursamaz. Belki de çocukken korkutarak dizginlemeye alıştırdınız şimdi sökmüyor.Siz derken yalnız sizi de kastetmiyorum baba ve anne kastım.Tavsiyelerle düzelecek yaşı geçmiş profesyonel destek almanızı önereceğim sadece.

Baba yüz göz olmak istemiyormuş kızınla. O yüzden çok fazla müdahale etmiyor.Zaten ben gidemezsin dediğim yerlere baba izin verdigi için beni daha takmadi.
Şu cümleniz aslında kızınızın durumunu açıklamak için yeterli maalesef.. Anne baba arasındaki tutarsızlık, çocukları bu şekilde dengesizleştiriyor

Sizde durum nasıl bilmem inşallah öyle de olmaz ama bu şekilde olursa herşeye izin veren babası iyi, siz onu kısıtlamaya çalışan annesi kötü olur.. Siz birşey deyince asla anlamak istemez.. Babası da müdahale etmediği için günün sonunda yıpranan ve kötü olan siz olurken kızınız da hiçbirşeyin farkında olmadan sizi kırıp dökmeye devam eder..

Bence kızınızdan önce anne ve baba olarak siz bir psikolog ile görüşün ve önce anne baba tutarlı davranmayı başarın.. Babası yeri geldiğinde müdahale etmesi gerektiğini falan anlasın.. Nasıl davranmanız gerektiğini öğrenip daha sonra sürece kızını katın..

Allah yardımcınız olsun.. Rabbim hepimizin evladını herşeyden önce hayırlı eylesin.. Size de acil şifalar versin.. Bu zor zamanlarınızı inşallah biran önce atlatırsınız ama dediğim gibi tek başınıza verebileceğiniz bir mücadele değil..

Kızınız çok başına buyruk ve problemli. Eşler aranızda iyi polis kötü polis olmalı. Siz bu dengeyi kuramamışsınız. Eşiniz gerçekten tuhaf biri. Benim babam değil böyle göz yummak, ev-okul arası cafede oturmamıza müsade etmezdi. Bir yanlış yaptığım zaman babamın kulağına gidecek diye ödüm kopardı. Sizdeki baba kusura bakmayın ama rahat ve geniş. Öyle bir babadan da ancak böyle bir kız çıkar. Suç sizde değil. Hala annelik iç güdüleriyle size korona bulaştıran kızınıza sahip çıkma, yola getirme peşindesiniz. Boşa dememişler “Cennet anaların ayakları altındadır” diye. Arkadaşların dediği 2 hafta evden gitme fikrini ilk etapta gerçekleştirin. İlla ki arkalarını toplamanız için size muhtaç kalacaklar. Kesin kurallar koyun. Allah yardımcınız olsun, bol sabırlar versin. 🙏🏻🤲🏻 Gerçekten yaşadığınız olaylar karşısında üzüldüm.

Allah yardımcınız olsun . Bu hâle gelene kadar hiç mi fark etmediiz ? Sevgisiz kalmış büyük ihtimalle. O kadar erkek arkadaşının olması , bu asabi davranışları bunu gösteriyor
Hepsi birbirinden etkileniyor bence , benim 7. Sınıf öğrenci velilerimden de aynı şikayeti duyuyorum . Merhametsiz bir nesil yetişiyor. Ben size deyim . Bunlar yarın bir gün bizim fişimizi bile çekerler . Ne işe yarayacak bu moruk deyip .
Şimdi sosyal medyada çok zaman geçiren çocuklar , bir çok konuyu biliyor . Cinsiyet ayrımı yapmadan sevgili olabiliyor. Eh ailelerde ben görmedim kızım görsün , ben kısıtlandım kızım Özgür olsun , yakışıklı oğlum yesin içsin gezsin diye büyütüyor. Hiç hayır bilmiyorlar , hep ytabi evladım diyor veliler .
Geçen ay bir velim aradı hocam Allah rızası için akıl verin kızım uygunsuz resimlerini internete koyuyor dedi . Siz zamanında bana bu çocuğa akıllı telefon almayın dediniz , dinlememiştim. Ah kafam ah . Hakkınızı helal edin hatta bir çok yerde ayyy Özlem hoca da herşeye karışıyor demiştim dedi .
Yapılacak en mantıklı şey kararlarının sonuçlarına katlanması olur bence .

Back
X