Bebek Beslenmesi Laktozsuz sütten yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Benim bebeğim laktoz intoleransı olduğundan laktozsuz sütten yoğurt yapmamı söyledi doktor ama maya olarak ilk hangi yoğurdu kullanacağımı bilemedim. Bu şekilde bebeği olan varsa ilk nasıl mayaladı yoğurdu acaba?
Laktozsuz yoğurt diye birşey yoktur heralde.

sütaşın babymix bebek yoğurdu var sadesi de var onu bi araştır derim ben
prebiyotik içerikli yoğurtlar var sanırım sana uygun olabilir
bide kefir yoğurdunu deneyebilirsin çok sağlıklı

bebişin kaç aylık neden yoğurttaki laktozu tolere edemiyo acaba umarım hep oyle gitmez hiç duymadım yogurtta sorun yasayan kefirde de yoğurtta da peynirde de var laktoz fakat feremente oldugu ıcın zarar vermiyosen miktarını mı çok verdin acaba
bir de kefiri bazı doktorlar bebişlere öneriyo fakat yeterli çalışma yok galiba o konuda. ve kefinin yoğurdu nası yapılıyo onu da merak ettim normal kefir mayalamaktan mı söz ediliyo acaba

5.5 aylık bebişim. 3.5 aydır çekiyoruz bu sorunu. Süt şekerini sindiremiyor. Laktaz enzimi eksik. Yoğurt henüz vermedik ama doktor laktozsuz sütten mayalıycaksın demişti. Hatta şimdiden başla zor oluyor tutturması laktozsuz sütten yoğurdu demişti. Ben de laktozsuz sütünü aldım deneyeyim dedim.

Laktozsuz sütten yoğurdu mayaladım. Marketten normal tava yoğurdu alıp kullandım maya için. Gayet güzel tuttu. Ama fırının içinde mayaladım 5-6 saat geçmesi gerekti. Daha kısa sürede nasıl yapılır onu deniycem. Henüz bebişime vermedim ama. İnşallah herhangi olumsuz bir tepki olmaz.

ama şunu hatırlatmak isterim ki yaptığın tava yogurdunun içindedde laktoz var bnmde bebeğim var ve bende aybı sorunla karşı karşıyayım....

bebeğim şu an altıncı ayına girmek üzere. laktoz intöleransı teşhisi konuldu. bu hastalık sizde ne zaman geçti?

Benimkinde 4,5 aylıken kondu. Aynı şeyi bende sormuştum esen rüzgara ama nete girmiyor sanırım cevap vermedi. Benim oğlum şuan 10. ayına yaklaşıyor. 1 ay önce yoğurta başlamıştım. Hemde laktozsuz sütten değil bildiğimiz büyümix yoğurtları. Kötü bir tepkide vermemişti. Ama 2 HAFTA sonra tekrar huzursuzlukları ağlamaları şiddetli geri dönünce ben yoğurtu tekrar kestim. Bu arada laktozda yoğurtun içindeki süt şekerinin laktik aside döndüğünden verilebileceğini söylüyolar. Şuan hala bebelac laktozsuz mamasından veriyorum. Sanırım tam anlamıyla 1 yaşından sonra süt ürünlerini sokmaya başlıycam. Ama bu bebeğe göre değişir. 1 VE YA 2 ay diyeti uygula. Sonra denersin yavaş yavaş süt ürünlerini baktın kötü oluyor tekrar kesersin. geçmiş olsun.

aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin....

merhaba benimde oğlumda laktoz intoleransı var şu an 6 aylık, bizde bebelac LF kullanıyoruz ek gıdalara da geçtik , yoğurt da vermek istiyorum ama sizinki gb tepki almakdan korktuğumdan henüz daha vermedim, kendim mamasından hazırlamayı düşünüyorum. Siz ne yaptınız bir daha yoğurt verdiniz mi? ve kahvaltıda ne yediriyorsunuz ?

5.5 aylık bebişim. 3.5 aydır çekiyoruz bu sorunu. Süt şekerini sindiremiyor. Laktaz enzimi eksik. Yoğurt henüz vermedik ama doktor laktozsuz sütten mayalıycaksın demişti. Hatta şimdiden başla zor oluyor tutturması laktozsuz sütten yoğurdu demişti. Ben de laktozsuz sütünü aldım deneyeyim dedim.

canım sen ikinci bebeğini mi doğurdun?hatırladığım kadarıyla 2yıl önce bir bebeğin vardı,benim oğlum gibi o da rotavirüs aşısından muzdaripti.ordan hatırlıyorum

Back
X