Doğuma Hazırlık Lal isminin anlamı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
lal dilsiz anlamında biliyorum,değişik isimlere karşı değilim sadece manalı olmasından yanayım,,ecrin ceylin yeni moda isimler hiç 25 yaşında birinde bu ismi duydunuzmu hayır hemen cennetten bilmem ne eklenmiş bizlerde çocuklarımıza veriyoruz neolduğunu bilmeden..kızımın ismi de çok değişik ama bu isimde ayrı ayrı tanıdıklarım büüyk insanlar vardı beğendim ve koyduım.

lal isiminin tinisi cok hos.Fakat ''konusamayan'' anlamina geldigi icin bende vazgectim.Iclal olucak insallah kizimin ismi

ben sagir anlamini daha once hic duymadim, sarap rengi olarak biliyorum...
bence cok guzel bir isim ben olsam kizima koyabilirdim belki...

lal Far. l¥l
(I) sf. (l'ler ince okunur) Dili tutulmuş, konuşamaz duruma gelmiş, dilsiz.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------

lal, -li Ar. la¤l
(II) a. (la:l, l ince okunur) esk. 1. Parlak kırmızı renkte, billurlaşmış, saydam bir alüminyum oksidi olan değerli bir taş. 2. sf. Bu taşın renginde olan. 3. Kırmızı renkli bir çeşit mürekkep.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
lal
Ağır (eşya için) Bizim kazma lal bir alet.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü
lal
(< Ar. M) lal, dilsiz

lal
< Ar. lâl: Dilsiz (Erzincan Merkez)

lal
Dilsiz

lâl
(T.K.O.) Anadolu'da sessiz ve sözsüz köy oyunlarına verilen ad. (bk. samıt)

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü 1966
LAL İng. lysinoalanin
Lizinoalanin.

BSTS / Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü
-----------------------------------
** ve de pamuk kızımın ikinci adı :)

Ben isimlerin insanın kaderini etkilediğine inandığım için, etrafımda o isme sahip insanları araştırırım genelde.. Kızımın adını da o yüzden Lal koydum. Çünkü Lal isminde birkaç kişi tanıyorum. Çok sakin, başarılı ve ciddi insanlar. Sessizler enteresan bir biçimde.. Yeni ve duyulmamış bir isim değil. Tanıdığım kişilerden biri 45 yaş civarında.. Şimdilerde Alara, Aleyna gibi manasız isimlerin yanında Lal ismi de moda oldu ve Kur'an'da geçiyor bahanesinden nasibini aldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…