Neden kazıtılmaz? Bu iddianızın bilimsel dayanağı nereniz acaba?
Bende küçükken bitlendim,günlerce teyzemle annem temizlediler,geçti bir daha oldu,yine temizlendi yine oldu.En sonunda saçlarımı kestirdiler tamamen kurtuldum.Bir gün ağladım,2 gün üzüldüm,çocuktum kandırdılar bir şekilde,bak bu böcekler kafanda geziyor annecim,kurtulmamız lazım mutlaka,yoksa saçlarını daha beter edecekler,kurtulalım saçların çok daha güzel uzayacak dedi annem,daha dün gibi hatırlıyorum.Ne psikolojim bozuldu,ne travma yaşadım.Bu kadar abartmayın yani.Hem hiçbir şekilde kurtulamıyorum kafayı yiyeceğim diyorsunuz,hem de kestirmem diyorsunuz.Ne diyelim bu durumda biz? Bu çocuklarda ne psikoloji varmış arkadaş,hık deyince bozuluyor,gık deyince bozuluyor.Bizim niye bozulmadı? Belime kadar altın sarısı saçlarım vardı ve ben ilkokul 3.sınıf öğrencisiydim bu olayı yaşadığımda.Sizin çocuğunuz daha 30 aylık.Kafasında bitlerin gezmesinden,sürekli yara olana kadar kaşınmasından,yavrucağın kanını emmesinden daha mı önemli saçlar.Kesin saçları kurtulsun,temizlensin çocuk.Bir de küçük peruk alın ona,uzayıncaya kadar taksın kafasına oyun oynasın oyalansın.Kafası dağılır.O bit öyle pislik bir şey ki ne şampuan tanır ne başka bir şey.İstediğiniz kadar temizleyin gitmez,evin heryerine yayılır.Sizede,evde başka kim varsa onada bulaşır.Çocuktan size geçer,çocuk temizlenir,sizde ki bir daha çocuğa geçer,çocuk yine bitlenir.Kesmekten başka çözümü yok bunun,çocukken her yolu denemiş biri olarak söylüyorum.Özelden bir arkadas yazdi.küçükken bitlendigini için annesi saçını kazitmis ve yaşadığı travmayi anlattı. Günlerce hatta haftalarca bütün gün bit ayiklamam gerekse bile anne nolur saçımı kesme diyen kızımın saçını kesmeyecegim hatta kisaltmayacagim bile.
arkadasım sinek böcek ilacı sirkelere etkı etmiyor demişsin onu sıkmışsın özel şampuanı neden denemiyorsunDuydum onu memnun kalan da varmış kalmayan da.. bi de 30 aylık ya küçük diye cekindim çok etkiliymis ya acaba çocuğuma ağır gelir mi diye.
evet anında halleti.kızımın kafası dolu idi paranit kırtardıParanıt di sanırım en etkili bit şampuanı
Aynen zaten bit ilaçlarının içinden cıkıyor bu tarak.paranite demir vardı.2-3 yıkamada tamamen bitmişti bizimHer yere yaziyorum. Ben tarayarak kurtuldum.
Saci yikayip bolca kremliyorsun sonra nitty gritty diye bir tarak var onunla her gun tariyorsun. Sirke mirke ne varsa cikariyor.
Tararken tahris etmiyor.
Internetten amazondan falan siparis edebilirsin.
Bence cocugu olanin evinde mutlaka bulunmasi gereken bir alet.
Evet o metal taraktan bahsediyorum.Aynen zaten bit ilaçlarının içinden cıkıyor bu tarak.paranite demir vardı.2-3 yıkamada tamamen bitmişti bizim
Ben kücükken kullandiğimiz tarakta o şekilde idi
Evet o metal taraktan bahsediyorum.
Ben kucukken siyah kemik bi tarak kullanirdi annem. Sac diplerim verem olurduBen kücükken kullandiğimiz tarakta o şekilde idi
Paranit aldık az önce. UygulayacağıM inşallah geçecek artıkarkadasım sinek böcek ilacı sirkelere etkı etmiyor demişsin onu sıkmışsın özel şampuanı neden denemiyorsun
evet anında halleti.kızımın kafası dolu idi paranit kırtardı
Ay yollardı annem saçlarımı ince telli idi saçlarım birdeBen kucukken siyah kemik bi tarak kullanirdi annem. Sac diplerim verem olurdu
inşallah kesin çözüm oldu bizdeParanit aldık az önce. UygulayacağıM inşallah geçecek artık
Kızımın psikolojisi önemli. Saçlarını kesmemi kesinlikle istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?