- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
- 333
Kız çocuğu bu nasıl sıfıra vurdurayim. Erkek çocuğu olsa hadi neyse bi nebze ama.. kiyamiyorum ki saçlarına
Ya estetik kaygı değil. Hasta gibi gozukecek ondan.
Neden kazıtılmaz? Bu iddianızın bilimsel dayanağı nereniz acaba?2 bucuk yasinda kizin saclari kazitilmaz.Yapmayin Allahaskina.
Benim de kucukken xok olurdu.Gazyagi surerdi annem bekletir sonra teker teker ayiklardi belki 2 saat...Ama ozaman 4 5 yasindaydim.Biliyorum nasil bir duygu.
Kötü anne oluyorum ama bugün kızıma teklif sundum. Anne nolur kesme saçımı diyor. Gerekirse günlerce sadece bit ayliklarim ama kızıma bunu yapamam.Ya 30 aylık bebek bu vurdur sıfıra. Yoksa sen kendi saçlarını vurduracaksin yakinda.
Bu arada bit bitli birilerinden geçer. Yuvaya gidiyorsa orada var. Yok bir oyun arkadaşı varsa ondan geçiyordur. Çocuğu takibe alın kimde varsa bit onunla gorusturmeyin.
Özelden bir arkadas yazdi.küçükken bitlendigini için annesi saçını kazitmis ve yaşadığı travmayi anlattı. Günlerce hatta haftalarca bütün gün bit ayiklamam gerekse bile anne nolur saçımı kesme diyen kızımın saçını kesmeyecegim hatta kisaltmayacagim bile.Neden kazıtılmaz? Bu iddianızın bilimsel dayanağı nereniz acaba?
Paranit diye bi sprey varmış. %100 kesin çözüm diyor. Birçok arkadaşım tavsiye etti bugün. Yarın alıp deneyecegim. O da gecmezse bi arkadas traş köpüğü ile bi öneride bulundu. O da olmazsa 3. Sıraya saç boyasını yazdım.Yazan oldumu bilmiyorum ama benim bir arkadaşın kızının da bayagi uzun saçı 4 yaşındaydı o da ne yaptıysa temizleyemedi.ve boyatti.tek seferde kurtuldu bence mantıklı sonuçta o bit ilaçlarda aynı kimyasali içeriyor sürekli ilaclsmakta kötü
Kızımın psikolojisi önemli. Saçlarını kesmemi kesinlikle istemiyor.kızın saçlarını kazıt. neden diye sorarlarsa daha gür çıksın diye dersin. elbiseleri, odaları, çarşafları herşeyi elden geçir. kızının kafasını kanını emen bitler mi önemli yoksa saçının kesilmesi mi?
Teşekkür ederim gaz yağını da listeme ekledim.Asla asla asla saçını kazıtmayın.
O kadar uzun uzadıya yazdım, kesin çözüm gaz yağı.
Ve tabi sadece çocuğu arındırmak yetmiyor yatak yorgan yastık, kıyafetler v.s. hepsi arındırılacak,
gerekirse değiştirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?