• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lanet Olsun Bu Nefse

İnsülin direncim var zaten ilaç kulanmam gerek ama sürekli içmeyi unutuyorum.

unutma o zaman ilacını içmeyi ve madem şeker problemin var bırak kiloyu sağlıgın için şeker ve karbonhidrattan uzak dur.

Ben 65 kg kadar olmasa da cok ciddi kilo verdim. Diyetisyen klasik listesinden sonra koruma programi yaptiniz mi ? Ben o donemde bile hicbir sey yiyemiyordum kilo verdim daha cok yuzum cok cokunce birkac kilo geri almistim mesela.

Koruma programindan sonra tekrar kilo alma ihtimaliniz azaliyor cunku.

Ben 65 kg kadar olmasa da cok ciddi kilo verdim. Diyetisyen klasik listesinden sonra koruma programi yaptiniz mi ? Ben o donemde bile hicbir sey yiyemiyordum kilo verdim daha cok yuzum cok cokunce birkac kilo geri almistim mesela.

Koruma programindan sonra tekrar kilo alma ihtimaliniz azaliyor cunku.

Evet uyguladım zaten kilo verdikten sonra yediklerime dikkat edersem gayet güzel koruyabiliyorum ama ipin ucu kaçtı mı bütün verdiklerini geri alıyorsun. Diyet hakkında her şeyi biliyorum ve gerçekten çok azimliydim inanın tırnak ucu kadar kaçamak yapmıyordum Ama şimdi neden böylesiniz derseniz inanın bilmiyorum...

işe öncelikle kendinizi suçlamayarak başlayın. bir dilim pasta yediğiniz için kendinize kızmayın. herkes yiyor.
bu şekilde kendiize kızarak içinize dert ederek devamlı yemek düşünüyorsunuz ve bu sizi yemek yemeye itiyor.
yapılacak tek şey şu ki ben de çok etkili bir yöntemdir ve ben hiç öyle çok kilolu olmadım. 3-5 kilo içindi sizde daha iyi yarar.
yemeğe oturduğunuzda sadece bir tabak yemek yiyin. ve biraz yavaş yiyin. bittiğinde tam doymamış olacaksınız ama bi yarım saat sonra falan o tıka basa dolu halinizden çok daha rahat olduğunu göreceksin. ki zaten yemekten sonra tatlı faslı geliyor ondada sadece bir porsiyon yiyeceksiniz o kadar.
inan bana 1 haftada sonuç alırsın. şundan kes bunu yeme yaparsanız aklınız fikriniz sadece yemekte olur.
Kesinlikle öyle. Bunu yemiycem dediğimde o şey daha çekici geliyor. 65 kilo verdim bir daha niye veremiyim diyorum ama iş kafada bitiyor. Farkındalığım yüksek ama 3 sene sonunda elde var sıfır.

Evet var, tabi o da istiyor kilo vermemi. Zaten en çok onun için istiyorum.

bir başkası için değil , kendi sağlığınız için isteyin kilo vermeyi. istediğiniz bir kıyafeti alamıyorsunuz. evlenirseniz gelinliğiniz belki istediğiniz gibi olmayacak , sağlıklı kiloda olan insanlara oranlar 2 kat fazla yoruluyorsunuzdur muhtemelen. ileride çocuk sahibi olmakta zorlanırsınız ya da hamilelik kiloları eklenirse, bence bunları da düşünün. her insan kendi beynini yönetir bence iradenize sahip çıkın. neden insanlar koca bir dilim pasta yemiyor da siz yiyorsunuz bunu araştırın. iyi gelecekse ve hırslandıracaksa yakınlarınızdan acımasız eleştiriler yapmalarını isteyin

Evet uyguladım zaten kilo verdikten sonra yediklerime dikkat edersem gayet güzel koruyabiliyorum ama ipin ucu kaçtı mı bütün verdiklerini geri alıyorsun. Diyet hakkında her şeyi biliyorum ve gerçekten çok azimliydim inanın tırnak ucu kadar kaçamak yapmıyordum Ama şimdi neden böylesiniz derseniz inanın bilmiyorum...

Ben uzun suredir istedigim her seyi yiyorum ve hic kilo almiyorum. Benim diyetisyenim koruma programindan sonra kendimi cok sıkmamam gerektigini soylemisti.

Acaba siz cok kastiginiz icin daha fazla yeme ihtiyaci duyuyor olabilir misiniz?
Cok iyi anliyorum sizi verdiginiz emegi.

Ben uzun suredir istedigim her seyi yiyorum ve hic kilo almiyorum. Benim diyetisyenim koruma programindan sonra kendimi cok sıkmamam gerektigini soylemisti.

Acaba siz cok kastiginiz icin daha fazla yeme ihtiyaci duyuyor olabilir misiniz?
Cok iyi anliyorum sizi verdiginiz emegi.

Psikolojik olarak tamamen bitik durumdayım zaten belli bir süre hiç bir şey yemememe rağmen hiç kilo veremedim diyeti bırakmamda en etkili neden o olmuştu.

Psikolojik olarak tamamen bitik durumdayım zaten belli bir süre hiç bir şey yemememe rağmen hiç kilo veremedim diyeti bırakmamda en etkili neden o olmuştu.

Bence asil sorun bu.
Siz de biliyorsunuz ki diyette ilk baslarda hizli kilo veriliyor sonra bir donem oluyor ki kirilma noktasini atlatmaniz gerekiyor.
Bir kere yapmissiniz tekrar yapmamaniz icin hicbir sebep yok. 65 kg dile kolay. Bence kendinizle gurur duymalisiniz.

Çok teşekkür ederim. Böyle motive edici sözler duymak çok huşuma gidiyor gerçekten. Yarından itibaren hatta bu akşamdan itibaren daha dikkat edicem beslenmeme. En önemlisi tatlıdan uzaklaşmaya çalışıcam mesela. Zaten abur cubur yada fast food merakım yok çok şükür. İnsülin direncim için kullanmam bgereken ilacı kullanırsam daha iyi olacak. Kendimi toparlamam gerek en kısa zamanda. Özel bir günüm için en azından 5 kilo vermem gerek hiç değilse süzülmüş desinler :)

Çok teşekkür ederim. Böyle motive edici sözler duymak çok huşuma gidiyor gerçekten. Yarından itibaren hatta bu akşamdan itibaren daha dikkat edicem beslenmeme. En önemlisi tatlıdan uzaklaşmaya çalışıcam mesela. Zaten abur cubur yada fast food merakım yok çok şükür. İnsülin direncim için kullanmam bgereken ilacı kullanırsam daha iyi olacak. Kendimi toparlamam gerek en kısa zamanda. Özel bir günüm için en azından 5 kilo vermem gerek hiç değilse süzülmüş desinler :)

Ben tatli krizlerini tarcinli sutle atlatiyordum :)
Tabii ki yapabilirsiniz 5 kg 1 ayinizi alir.
Ben de 1 kg alsam hemen dikkat ediyorum. Uzun zamandir almiyorum ama alsam hemen diyetisyenime giderim.
Ben diyetisyenim olmasa devamlilik saglayamazdim, nisanlim o zamanlar sevgilimdi sagolsun yedirmek icin ugrasirdi bazen :KK71:
Ama ben her hafta gidecegim diye kendimi tutardim. O yuzden siz de boyle hissediyorsaniz gidin tekrar.

Bence olay diyet olarak bakmamak lazım. Beslenme alışkanlığı edinmek olarak düşünmeli. Az yemek, sık yemek ama kalorisi düşük ve aynı zamanda sağlıklı yiyecekler ile kendimizi oyalamak. Bol su ve bitki çayları içmek iştahı kesiyor mesela. Taze yeşillikler (maydonoz, nane, dere otu, tere) hem yenilene lezzet veriyor, hem de iştahı kesiyor. Özellikle yağ ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak. Pastalar, kekler, tatlılar hiiiiç yenmeyecek yasak diye bir şey yok. Sadece tadımlık önce koklayın, sonra küçük küçük lokmalar halinde ağzınızda uzun süre tutarak tadına varın. Önemli olan ağzımızdaki tat değil mi, 1 tane de yesek aynı tat,10 tane de. Oldu da aştınız kendinize eziyet de etmeyin.

Kendinize ciddi yasaklar koymayın, psikolojiyi bozuyor bu tür yasaklar. Vee spor. Spor hem mutluluk hormonları üretiyor hem de zayıflatıyor.

Komşumuz hiç kilo veremiyordu çünkü yemeği bırakamıyordu. O da yürüyüşe başladı. Her gün 1 saat çok hızlı tempo yürüyor, o gün extra bir şey yerse +1 saat daha yürüyor. Hem zayıfladı, hem kilosunu koruyor, hem de öyle dinç mutlu ve sağlıklı ki... herkesi spora özendiriyor
.

Bence olay diyet olarak bakmamak lazım. Beslenme alışkanlığı edinmek olarak düşünmeli. Az yemek, sık yemek ama kalorisi düşük ve aynı zamanda sağlıklı yiyecekler ile kendimizi oyalamak. Bol su ve bitki çayları içmek iştahı kesiyor mesela. Taze yeşillikler (maydonoz, nane, dere otu, tere) hem yenilene lezzet veriyor, hem de iştahı kesiyor. Özellikle yağ ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak. Pastalar, kekler, tatlılar hiiiiç yenmeyecek yasak diye bir şey yok. Sadece tadımlık önce koklayın, sonra küçük küçük lokmalar halinde ağzınızda uzun süre tutarak tadına varın. Önemli olan ağzımızdaki tat değil mi, 1 tane de yesek aynı tat,10 tane de. Oldu da aştınız kendinize eziyet de etmeyin.

Kendinize ciddi yasaklar koymayın, psikolojiyi bozuyor bu tür yasaklar. Vee spor. Spor hem mutluluk hormonları üretiyor hem de zayıflatıyor.

Komşumuz hiç kilo veremiyordu çünkü yemeği bırakamıyordu. O da yürüyüşe başladı. Her gün 1 saat çok hızlı tempo yürüyor, o gün extra bir şey yerse +1 saat daha yürüyor. Hem zayıfladı, hem kilosunu koruyor, hem de öyle dinç mutlu ve sağlıklı ki... herkesi spora özendiriyor
.
Açıklamalarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım ve yazdıklarınızı hep okuyacağım. Ciddi bir disiplinle başlamam gerek bu işe. Çok üşengeç biri olduğum için yürüyüş spor hak getire gerçi...

Bende kilo verdikten sonra geri alanlar grubundayım ne yazıkki:((geçen sene 3 ay içinde 15 kilo verdim.1 sene içinde sigarayı bırakmanında etkisiyle 5 kilıosunu geri aldım.şimdi dikkat edip en azından yeni kilo alımını durdurmak istiyorum ama yooook olmuyor.yemiycem dediğim gün bir öncekinden daha çok yiyorum:(( hiçbirşey iştahımı kesmiyır..çok mutsuzum çooook..bi çözüm bulursan bana da haber ver lütfen..ikimizede başarılar diliyorum

Bende kilo verdikten sonra geri alanlar grubundayım ne yazıkki:KK43:(geçen sene 3 ay içinde 15 kilo verdim.1 sene içinde sigarayı bırakmanında etkisiyle 5 kilıosunu geri aldım.şimdi dikkat edip en azından yeni kilo alımını durdurmak istiyorum ama yooook olmuyor.yemiycem dediğim gün bir öncekinden daha çok yiyorum:KK43:( hiçbirşey iştahımı kesmiyır..çok mutsuzum çooook..bi çözüm bulursan bana da haber ver lütfen..ikimizede başarılar diliyorum
"Yemiycem dediğim gün bir öncekinden daha çok yiyorum" bu cümlede resmen beni anlatıyorsun canım. İnşallah bi gün bu kiloların üstesinden gelicez

1 tane yeşil elma (4 'e bölün )
1 tane limon (4 e bölün )
4 yemek kaşığı mate çayı..
4 yemek kaşığı yeşil cay
2 yemek kaşığı funda yaprağı.
2 yemek kaşığı biberiye .
1 tane çubuk tarcın ..
6-7 tane (tane) karabiber
10 tane maydonoz saplarıyla birlikte....
1.5 litre su..

bunların hepsini bir tencereye koyun 15 dakıka kaynatın ve hergün saat 14:00 kadar içip bitirin.. aç -tok sıcak soguk farketmez.. ben bu suyla göbegimi erittim... ayda 5 kilo verıyosunuz.. umarım sizdede işe yarar.. bana diyetisyen arkadasım verdi bu tarifi... herkes içebilir...

günlük kaynatın... cok kaynatıp diğer gunlerdede ıcmeyın.. malzeme cok gibi görünüyor AMA ALAKASI YOK AYLIK 20 TL YE MAAAL EDIYOSUNUZ HEPSİNİ...

Back
X