• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lanet olsun Paraya !

Seva_Ky

Meleğim kollarımda...
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
158
1
116
Konya
Kafayı yemek üzereyim.Bir az kafanızı şişirecem ama inanınki artık kimseyle konuşamıyorum bu konuları..sorun eşim ve ailesi.biz 2008 yılında evlendik (evlendik dediysem sadece resmi nikah) evlenirken hiç bir şeyimiz yoktu (ama hep eşime dedimki her şey iyi olucak ve her zaman yanındayım) zar zor bi ev bulduk kiraya oturduk ablamların yardımı ile ve de biraz benim birikimimle elektrik su felan açtırdık,eve tabak bardak bi şeyler aldıkinanınki hep benim ailemden geldi para..tabii ki evlenirken bide çeyiz aldık (Düğün paketi aldık hesaplı olsun diye) vakit geldi taksitleri ödemeye eşimin işleri hala iyi gimiyo felan..
Neyse benim haberim olmadan annesi küçük oğluyla benim eşimi bi araya getiriyo ve parayı küçük oğluna ödetdirib bu defa abiyi kardeşe borçlu durumuna sokuyo (o abiyiki 4-5 sene önce 50 mılyarlık dükkanı batırıb giderken aynı kardeşin arkasını toplamış ve hatda bunun için evini bile satmış).tabiiki benim bundan anca 2009-un ocak ayında haberim oldu ne yapalım ne edelim derken bu defa kardeşe ödeyeceyimiz parayı taksitlendirdik (2700 lira 4000 lira oldu) ve ödemeye başladık 7 ay her ay 500 lira ödedik en son aralık ayını ödeyemedik çünkü eşim alıcağı parayı alamıyor,çünkü benim eşim kavga etmesini hakkını istemesini bilemiyor:kızgın: çünkü benim kocam yumruğunu masaya vurmasını bilemiyor...inanırmısınız şu 500 lira yüzünden iki aydır nerdeyse bir güne bir kavga ediyoruz :( eşimle konuşamıyorum sen karışma diyor ama onlarda beni arayıp duruyorlar olmazın laflar diyolar tmm çoğu kısmını kendi oğulları ve ya abileri için diyolar ama....sonuşta benimde eşim oluyo..en son bugün aradı beni küçük kaynım ve dediki ALLAH BELANIZI VERSİN,PARAM SADAKAM olsun :((((( ağladım ağladım ve halada ağlıyorum...
bu sadece bi kare daha neler neler var.....YARDIM EDİNNN .....
karışmayım diyorum ama dayanamıyorum bi taraftan kızıyorum kocama kavga ediyoruz o bür taraftanda düşünüyorum ki elinde olsa vermezmi ,o da bu lafları duymak istemezki (kıyamıyorum da:çok üzgünüm:)

haksız olarak mı borçlandırıldınız anlamadım
ayrıca evdeki gelenden gidenden eşler eşit söz hakkına sahip olmalı, sonuçta paranın saadeti nasıl beraber sürülcekse, parasızlığın kahrıda beraber çekiliyor

Yok cnm haksız olarak değil ama o zaman annesi kardeşinden alıp abisine verdirtmeseydi o zaman eşimde bi yolunu bulmak zorunda kalırdı ve ya en azından o salak kaynıma boçlanmamış olurdu...(Vallahi devlete borçlu olmak ailesine borçlu olmaktan çok çok daha iyidir)

Karışma diyeceğim ama başlı başına olayın içindesin...
Bence eşine ciddi anlamda destek göstermelisin.Vurdumduymaz biri olur o zaman amenna dersin.Ama dediğin gibi o da bu durumlara düşmekten,o kadar lafı işitmekten hoşnut değildir.Kimseyi de karşına alma,sonuçta ailesi yarın para ödenir,senin söylediklerin yaptıkların kalır ortada.Zaten yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz az daha sabret ve kırıcı olursa da idareci olmaya çalış canım...

çok üzüldümm canımm:teselli: eşinde bu durumun altında ezilio.ne olursa olsunn ona yanında olduğunu hissettir.dediğin gibi o istermii kardeşinden onları duymayıı.bu süreçte sen elinden geldiğince destekk ol.bu olay yüüznden kawga çıkartıpp birbirinizi dahada yıpratmayınnn.

allah yardımcınız olsunnn canımm.umarım bi an önce herşey yoluna girer:Saruboceq:

Yok cnm haksız olarak değil ama o zaman annesi kardeşinden alıp abisine verdirtmeseydi o zaman eşimde bi yolunu bulmak zorunda kalırdı ve ya en azından o salak kaynıma boçlanmamış olurdu...(Vallahi devlete borçlu olmak ailesine borçlu olmaktan çok çok daha iyidir)

Kabahat ne kaynananda nede kayninda arkadasim, burda tek kabahatli olan esindir bana göre.:hulya:

Evlenmek isteyen adam kendine güvenecek, hem manevi hem maddi....ondan bundan heleki evlencegi kizin ailesinden medet umarak olmazki bu is....bana göre racona ters.:delphin:

Kayninla kaynanan sanki size kötülük etmis gibi kabahati onlarda bulman bana göre yanlis, Kaynin zor zamanininzda size borc vermis kaynananda vermesine vesile olmus, bunda ne kötülük var anlamadim?
Ayrica esim bir yolunu bulmak zorunda kalirdi diyorsun ya, ne gibi bir yol bulacaktiki?
Kardesinden borc almasaydi baskasindan alacakti, yani yine bir sekilde borclu olacaktiniz!:kahve:

Kayninin sana telefonda söyledikleri sözler hic hos degil fakat yine ben bu konudada esini kabahatli buluyorum......Neden seni bu denli ailesi ile yüz göz ediyorki? Bu isi kardesi ile kendi halletmiyor?
Kaynin neden abisini degilde seni ariyor? Demekki oda abisini passif görüyor....öyle degilmi?

Bence esinle konusmalisin....ailenle kardesinle olan hesaplara seni karistirmasin, cünkü onlar kardes, sövselerde birbirine yine barisirlar konusurlar, ama onlarin sana veya senin onlara söyledigin ufacik bir söz hicbir zaman unutulmaz.

Umarim durumunuzu düzeltirsiniz.....Allah yardimciniz olsun:Saruboceq:

Vala belki söyleyeceklerim belki hoşunuza gitmeyecek ama evlenmek için gerekli maddi manevi olgunluğa erişmeden kızın ailesinden erkeğin ailesinden sağdan soldan borçla niye evlenir ki insan...
Paranız yok, ev tutuyorsunuz, paranız yok abladan 3-5 senin birikimin derken elektrik su açıyosunuz.. PAranız yok eşya alıyosunuz, taksitle.. Eee taksiti nasıl ödiycez diye düşünen yok....
Eşnin ailesi el borcu olacağına kardeşine borçlu olsun dye iyi niyetle aracılık ediyor....
Ama suçlu o olmuş (kaynana ya.... ne kolay suçlamak)...
Sanıyormusunuz ki bankadan kredi çekseydiniz, yada mağazaya borçlansaydınız size müsaa göstereceklerdi, neyse bu ay ödeme bidaha ki aya ödersin diyeceklerdi...
Tamam kaynının arayıp bu kadar ağır laflar etmesi hoş değil... Ama kusura bakma da senin de eşin adam olsun da o lafları sana söylettirmesin.... ıki kardeş kendi aralarında bu konuyu konuşup halledebilecekleri halde kaynın tutup seni arıyorsa eşinden umudu kesmiş sana sarıyor demektir....

Ben tek hatalı eşini ve seni gördüm.... Evlenmek için aceleniz neydi alah aşkına para yok puyok sağdan soldan borçla evlenince işte böyle ne huzur kalıyor ne bişey....

Yaa ben salakmıydım... Eşimle tanıştım, 1 yıl sonunda evlenmeye karar verdik.. Ailem pek onaylamadı, ama ben karalıydım... 3sene içinde o kredi çekip ev sahibi oldu,, bu arada beyaz eşyalarımızın taksitlerine girdik.. Herşeyimizi evlenmeden önce ayarladık, hazırladık, maddi birikimimizi yaptık, bir taraftan da ailemi ikna ettim ve evlendk... Evlendikten sonra ödediğimiz tek borç koltuk takımının borcuydu, o da 2500 lira mıydı neydi 10 ay taksitle 250 250 farketmedik bile borç ödediğimizi....

Bence suçu bakalarında aramak yerine biraz da kendinizde arayın, ne diye bu kadar acele ettik diye....

evlenmek için ne aceleniz vardı? madem eşinizin düzgün bir geliri yok, kenarda köşede paranız yok, ev açmaya bile maddi gücünüz yok; neye güvenerek evleniyorsunuz?
insan evlenirken kendi başının çaresine bakacaksa kalkışacak bu işe; abladan borç alıp kira, su açtırmakla evliliğe başlanmaz. kimsenin ailesinden yardım görmeyeceğini farzederek sadece kendi imkanlarınız size yetecekse bu işe kalkışacaktınız.

ayrıca yazmışsınız ki kayınvalide abiyi kardeşe borçlu duruma soktu. pardon da o abinin kardeşin aklı fikri yok mu ki annelerinin sözüyle borçlu-alacaklı duruma düşüyorlar.
demek ki birinde para varmış, öbürü de almayı kabul etmiş ki borç-harç yapılmış. kimse kimsenin gırtlağına yapışmamıştır.

evet kaynınızın söyledikleri çok çirkin şeyler ama bence gene de eşinizde hata var burada da. kardeşiyle sizi bu şekilde yüzgöz etmemeliydi.

Kaynınız sadece borcunuzdan ötürü sizi sıkıştırıp ağır konuşma konusunda hatalı..Yapmamalıydı sonuçta abisi borcu erteleyebilir alttan alabilir ama bu kadar ağır konuşmasını gerektirecek ne var bir de ona sormak lazım?

Diğer konularda diğer insanları pek hatalı görmedim..Kayınvalidenizin maddi durumu çok iyiydi de mi size hiç yardım yapmadı evlenirken? Neden=? Bunları bilemiyoruz..

Ama ne olursa olsun sonuçta;elde avuçta hiçbirşey yokken yine de evlenmeniz tabağı çanağı bile etraftan toplamanız, ablanızdan para alarak elektrik vs. açtırmanız karşısında da adama sorrarlar; ne acelen vardı? paran yoktu da ne demeye evlendin? diye...

Yani yangından mal kaçırır gibi evlenmişsiniz sonra da çektiğiniz sıkıntıların faturalarını başkalarına çıkarıyorsunuz..2 sene daha bekleyip para biriktirip öyle evlenseydiniz ne aceleniz vardı?

Her neyse olan olmuş alelacele evlenmişsiniz eehhh böyle durumlarda da para sıkıntısı çekme en baştan belli olan bir konudur ve çiftler bunu bilerek bu yola çıktıkları için dişlerini sonuna kadar sıkmalıdır..

Allah yardımcınız olsun..Umarım en kısa zamanda maddi manevi feraha çıkarsınız..Gün doğmadan neler doğar...

Her kese tesekkur ederim ablalarim ve kardewlerim.Evet bi cogu konularda sizde haklisiniz ne olursa olsun evlenmemeliydik (ztn bu yuzden kendimi hic aff etmiyorum yaa) ama sorun shu ki bizim bu kadar acele evlenmemizede sebeb kayinvalidem.diceksiniz ki bu kizda ogrenmis kayinvalideyi suclamayi aynen de devam vallaha deyil.Normalde men Adanada staja gidiyodum 2008 senesinde,ama kayinvalidem olmaz dedi ha bu arada da bana solemi olmazi ogluna diyor ki sen nasil erkeksin karin olucak kadin bilmediyin tanimadigin kisilerle dolasicag (bunu kendi kulaklarimla duydum) ve s.neyse ki beni ikna etdiler.Kayinvalidem yanimizda oturursunuz bi sure dedi, vede oturdug esim o aralar yani agustos 2008 de para durumu felan iyiydi yoksa ne zann etdiniz bizim butun harcimizi borcumuzu kim karwiladi nikah yaptik ama olesine de imza atmadik onunda masrafini esim yapti.kayinvalidem kayin pederim bana 5 kuruw dahi vermediler gelinimiz oldun hayirli olsun diye.Biz evlenmeden once yilin basinda esim yeni bi is icin biriyle ortakliga girmisdi dediyim gibi iwlerde iyiydi biz evlenen kadar ve evlendikten 3 sy sonrasina kadar taki ortak bize borc yukleyip kazik atana kadar .Isleri batirdigi yetmedi 8-10 milyarlikda cekleride almis (ewet yine esim suclu ama ne yapa bilirim ki adam insanlara cok kolay guveniyor).Ortagiyla anlasmalari bu idi isin teknik kismina esim maddi kismina ortagi bakicakdi kac defa uyardim esimi (daha nisanliydik) arada bir sende bak diye cevabi '' biz is yapiyoruz'' oldu.
Yani anlicaginiz biz evlenmeden her sey iyiydi kayinvalidemlerde kalma sebebimizde onun isteyiydi ama esimin ortagi kazik atinca evin alisverislerini yapamamaya baslayinca kapi gosterilmeye basladi bize...yukarida anlatdiklarimda ondan sonra oldu iste....
Bu arada kaynima gelince....Kaynimla esim zaten o dukkani batirdigdan(dukkani satmislar) ve esimde evini satmaya mecbur kaldikdan (aman ne kadar borc derseniz malliyeye vergiye her kapiya borc yapmis kaynim) sonra hep gergin olmuslar... hatda abisi onu ekmek kapisini kesmis dukkani satmakla...Kayinvalidemede kizma sebebim bu iste....Haaa yine demiwsiniz ki kaynin vermeseydi baskasindan borc alicakdi ama iste sorunda orda ya bende o aralar onu o kazik atan ortagini sikiwdirmaya itiyodum....(yaa adam kendi parasini eliyle verdiyi parasini isteyemiyor yaaa :kızgın: ) kardesi hakliysa eyer anneside bu kadar iyi niyetliyse o satdigin evin yari parasini versin kaynim .... offf offff AMA BENIM ESIMDE DE SUC COK HAKLISINIZ....

Son düzenleme:
Insanin sorumsuz bir esi olunca basina hersey gelir allah yardimcin olsun canim...
sizin olay biraz karisik esin sorumsuzlugundanmi odeyemiyor yoksa parasimi yok is mi bulamiyor yurt diisinda yasiyorsun galiba esin trdenmi geldi yurt disina??

küçük kardeş de banka gibi faiz koymuş! 2700 nasıl 4000 oldu? bi ay ödemediniz diye abisine bunları diyosa yazıklar olsunnn

Insanin sorumsuz bir esi olunca basina hersey gelir allah yardimcin olsun canim...
sizin olay biraz karisik esin sorumsuzlugundanmi odeyemiyor yoksa parasimi yok is mi bulamiyor yurt diisinda yasiyorsun galiba esin trdenmi geldi yurt disina??

Hayir yabanci olan benim..Ben turk degilim...Esim su anda durumlari toplamaya calisiyor vede az da olsa topladi cok sukur...dediyim gibi eski ortagi bi suru borc yuklemisti o borclari bitirmek uzereyiz o yuzden de 1 ay gecikdi kardesinin parasi...yani anlicaginiz adam 1 ayda nerden baksan 3-4 milyar para oduyor borclar kapansin diye.bunada kardes diye ailem diye guvendi bir ay fazladan beklerler dedi....

dusenin dostu olmaz diy ebosa dememisler canim bu hayatta ailene bile guvenmiceksin benim zavalli esimin aileside oyle ayni sizinkiler gibi ama yapacak bisey yok esimin ailesi bu gercegi hic bisey degistirm iyor malesef

küçük kardeş de banka gibi faiz koymuş! 2700 nasıl 4000 oldu? bi ay ödemediniz diye abisine bunları diyosa yazıklar olsunnn

Kardes size yemin ederim ki eyer ailesinin de kardesinin de zor durumda oldugunu bilsem hic kirilmam.Ama Allah biliyorki kaynim her hafta en az 300 liralik giyim alis verisi yapar,ve eyer en az 4 gunluk tatil varsa mutlaka bi tatil koyune gider...tabiiki yinede hakli parasini isteye bilirde benim kanima dokunan ya lanet olsun bu para abinden kardesinden cokmu onemli..

Kardes size yemin ederim ki eyer ailesinin de kardesinin de zor durumda oldugunu bilsem hic kirilmam.Ama Allah biliyorki kaynim her hafta en az 300 liralik giyim alis verisi yapar,ve eyer en az 4 gunluk tatil varsa mutlaka bi tatil koyune gider...tabiiki yinede hakli parasini isteye bilirde benim kanima dokunan ya lanet olsun bu para abinden kardesinden cokmu onemli..

Para bazen hersey bazende hicbirsey arkadasim, üzme kendini....allah güc kuvvet versin hayirli kapilar acsin ödersiniz insallah borclarinizi.

Insan gecmiste verdigi kararlarinin ceremesini cekiyor bir sekilde....maddi durumunuzu düzeltip evlenseydiniz, bekleseydiniz simdi cok daha farkli olabilirdi hersey....:delphin:

Ama bosver bunlari artik, ve en önemliside kaynim kaynanam deyip onda bunda kabahat arama.....esinle bas basa verin calissin....Allah baska dertler vermesin.:Saruboceq:

KAynın 4-5 sene önce dükkan batırmış... Ama u anda haftada 300 tllik alışveriş yapabilecek 4 günlük tatillerde bile tatil köyüne gidebilecek düzeyde..
Kardeşinin batak dkkanını kurtarmak için eşin evini satmış ama kardeşi yani kaynın bunu geri ödememiş bi de üstüne size verdiği borcun sontaksidi için yaygara koparıyor...
Kusura bakmayın ama çok mantıksız, sizin bilmediğiniz yada yanlış ildiğiniz bşeyler olmalı....
Yoksa hiçbi kardeş hiçbir kardeşe 500 lira için bu kadar çemkirmez, bu kadar hakarete varan laf etmez...
Lanet olsun falan demeye göre acaba o batan dükkanı da eşiniz mi batırdı...
Yoksa batan dükkanın borçları ödensin diye dükkanı sattılar diye niye kocanıza kızsın ki, batırmış işi karşılığında da dükkanı satıp hatta üstüne eşiniz bir de evini satıp onun borçlarını ödemiş... Bunun için kaynınızın eşinize kızgın olması çok saçma...

KAynın 4-5 sene önce dükkan batırmış... Ama u anda haftada 300 tllik alışveriş yapabilecek 4 günlük tatillerde bile tatil köyüne gidebilecek düzeyde..
Kardeşinin batak dkkanını kurtarmak için eşin evini satmış ama kardeşi yani kaynın bunu geri ödememiş bi de üstüne size verdiği borcun sontaksidi için yaygara koparıyor...
Kusura bakmayın ama çok mantıksız, sizin bilmediğiniz yada yanlış ildiğiniz bşeyler olmalı....
Yoksa hiçbi kardeş hiçbir kardeşe 500 lira için bu kadar çemkirmez, bu kadar hakarete varan laf etmez...
Lanet olsun falan demeye göre acaba o batan dükkanı da eşiniz mi batırdı...
Yoksa batan dükkanın borçları ödensin diye dükkanı sattılar diye niye kocanıza kızsın ki, batırmış işi karşılığında da dükkanı satıp hatta üstüne eşiniz bir de evini satıp onun borçlarını ödemiş... Bunun için kaynınızın eşinize kızgın olması çok saçma...

Inanin aynen dediyim gibidir bunu bana baska kimse deyil olayin icinde bire bir olan kayinvalidemin abisi anlatdi...ama o anlatana kadar bende ayni sizin gubu dusunuyodum esim bunlari yapmis parayi istememish bi de dusmanmi olmuslar ????? ama gercekde boyleymis...(MIT-den emekli dayisi var saolsun benide sever, O anlatdiasil gercekleri..
Ayni kaynimi anlatmak icin bi cumle daha kendi oz yegeni icin 2 lira verib akulu arabaya bindirmiyor,git babandan para al gel ole bindireyim diyor..Amcaligida budur iste (cocuk bizim deyil tabii)...

Son düzenleme:
Ama bosver bunlari artik, ve en önemliside kaynim kaynanam deyip onda bunda kabahat arama.....esinle bas basa verin calissin....Allah baska dertler vermesin.:Saruboceq:[/QUOTE]

Yok abla yaa benim uzulduyum o kucuk kaynim evlatlarida benim esim bu ananin babanin evladi degilmi??? birgunden bir gune arayip oglum nasilsin demiyolar..Kayiinvalidem gune giderken arar ay oglum kardesinden para alamadim bana bir 100 lira bulda gel...

kaynın evlimi canım
insan bu devirde kardeşine bile güvenemiyor:umursamaz:
zaten kaynının maddiyatı kötü olsaydı bu kadar anlayışsız olmazdı

Back
X