Hepinizin başı sağolsun canım anneler. Bu serklaj konusunda çok çok kafam karışık.
Ben de çok yeni daha beş gün önce, 23+5 te servikal yetmezlikten dolayı bebeğimi kaybettim. Doğdu ve sadece iki gün yaşayabildi. Acılarım geçmek bilmiyor. Yeri dolmasa da kendimi bu sayfalarda bilgilerle meşgul ediyorum. Doktor sezaryanım sırasında bir sonraki gebeliğinde mutlaka serklaj dedi. Daha çok yeni, daha doktora da gitmedim detayları görüşmek için ama sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Serklaj konusunda herkesin birçok geçmiş tecrübesi var. Muhtemelen buraya yazan herkes vajinal serklaj olmuş ve bir kayıp bir kayıp daha derken doktorlar abdominal serklaj öneriyor. Araştırdığım kadarıyla abdominal serklaj hem kalıcı hem de çok daha sağlam dikiş oluyormuş. Peki doktorlar ilk serklaj konusu açıldığında neden hemen vajinala yöneliyorlar? Neden seçenek sunmuyorlar. Yoksa sizler mi vajinal tercih ettiniz? Siz doktorunuzla serklaj öncesi hiç bu iki tarzı konuştunuz mu? Vajinal serklajda kayıp riski abdominale göre daha fazla ise riske atmaya gerek var mı gerçekten tekrardan. Bilmiyorum kafam çok karışık.