Laparoskopi Ameliyatı Öncesi Yardım Lütfen

valla handecim bende anlamadım hormon dengesizliği testlerde çıkar zaten bence sen bi doktora daha görün canım

aslında bikaç doktora gittim .çoğu laparoskopiye gerek yok zaten senin sorununun tedavisi yok dedi :( ben de bi umut acaba tedavisi olur mu laparoskopiden sonra diye sordum size.

nasılsın şerifecim nasıl geçti ameliyatın insallah umduğun gbi gecer cnm

canım mrb. ameliyatım çok başarılı geçti ikiz rahim değilmiş perde varmış dr. perdeyi almış ameliyat düşündüğümüzden uzun sürdü sebebi de dr. her şeyi kontrol etmiş tüplerime sıvıyla bakmış şuan ikiside açıkmış herhangi bi sorun yok çok mutluyum hastaneden de çok memnun kaldım çok iyilerdi personel felan malatya araştırmada yaptırdım... Allaha ÇOK ŞÜKÜR ...keşke daha önce yaptırsaymışım..sen de biran evvel yaptır canım ağrın yok denecek kadar az oluyo..

canım mrb. ameliyatım çok başarılı geçti ikiz rahim değilmiş perde varmış dr. perdeyi almış ameliyat düşündüğümüzden uzun sürdü sebebi de dr. her şeyi kontrol etmiş tüplerime sıvıyla bakmış şuan ikiside açıkmış herhangi bi sorun yok çok mutluyum hastaneden de çok memnun kaldım çok iyilerdi personel felan malatya araştırmada yaptırdım... Allaha ÇOK ŞÜKÜR ...keşke daha önce yaptırsaymışım..sen de biran evvel yaptır canım ağrın yok denecek kadar az oluyo..

Merhabalar bende dün laparoskopi oldum benimde çok başarılı geçmiş... Ama ben geç uyandım odada 3 saat falan ayılmamışım. Sonra uyandım ama baş dönmesi istifra falan oldu :(( çok korktum ağladım falan ama şuan göbeğimdeki delikler hariç ağrım yok.
Yalnız basit bir ameliyat değil bence ertesi gün falan normal yaşantıya dönmeye imkan yok bana doktorum 1 hafta sonra karnının ağrısı geçer dedi. Zor bir süreç ama ertesi gün daha rahat oluyorsunuz <:)) geçmiş olsun sana cnm

geçmiş olsun arkadaşlar...
bu arada tupbaby sana narkoz baya dokunmuş galiba.. tekrar geçmiş olsun size

Son düzenleme:
geçmiş olsun tupbaby.. bence de öyle hemen iyi olmuyosun 2hafta sonra işe başladım ben, dediğin gibi en çok göbeğim ağrıdı şimdi daha iyiyim bende bi de omuz ağrısı çok oluyodu gerçekten zor... sen neyden dolayı olmuştun canım

offf ya nerden çıktı bu lavman...bende 10gün sonra lap. olacam ama lavmandan haberim yoktu ameliyattan değil ondan korkuyorum düşüncesi bile bayıltacak gibi yapıyor benii yaa..

sanada lavman yapıldımı?nasıl bisey ?zormu?ve birde hastanede kac gün kaldın?cvplarsan cok sevinirim...

canım bana lavman yapılmadı.hastanede hiç kalmadım 2 saat sonra eve geldim.hiç zor bişey değil 3 gün sonra normal hayatına dönüyorsun.1 hafta sonra hiç acın sızın kalmıyo zaten.bende omuz ağrısı falanda olmadı.sadece ilk iki gün gaz sancısı oluyo karnın şiş oluyo ve gaz çıkarmakta zorlanıyorsun bide idrarını yaparken yanma oluyo mavi bi sıvı geliyo okadar.ama 3 gün sonra herşey normale giriyo.3 gün boyunca sıvı tüket bol bol bide katı yememeye çalış.gaz yapacak şeyleri hiç yeme.
ben açık ameliyatta olduğum için laparoskopi bana çok kolay geldi.açık ameliyat çok zordu.lavmanı açık ameliyatta yapmışlardı onuda merak ediyosan söyliyim lavmanda hiç canın yanmıyo gayet basit bişey.tuvelette hemşire yada hasta bakıcı hortumla içeri sabunlu su veriyo.3-5 dakika tuvaletini tut diyo sonra tuvaletini yapıyorsun.ama işte tek sorun tuvaletini tutmak baya zor oluyo çünkü ishal ağrısı oluyo baya bi tutamıyosun o yüzden.ben 2 dakika dayanmıştım anca.
laparoskopiyle ilgili sormak istediğin bişey olursa cevaplarım canım.

cok tesekkürler...herseyi anlatman dahada rahatlattı beni,gercekten cok sagol.kafama takılıyodu lavman,inş gerek kalmaz.sonucta tüpteki yapısıklıklar kesin acılıyormu?senin sonuç nasıl oldu?bide özeldemi yaptırdın?ne kadr tuttu?Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun canım....

cok tesekkürler...herseyi anlatman dahada rahatlattı beni,gercekten cok sagol.kafama takılıyodu lavman,inş gerek kalmaz.sonucta tüpteki yapısıklıklar kesin acılıyormu?senin sonuç nasıl oldu?bide özeldemi yaptırdın?ne kadr tuttu?Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun canım....

tüpteki yapışıklıkların açıldığını duydum her yapışıklık değilde sonrada oluşan yapışıklıklar açılıyormuş.ben pkodan laparoskopi oldum.bide yumurtalık zarım kalın olduğu için yumurtam çatlamıyordu yumurtalık delme işlemi yapıldı.tüplerin şekli düzeltildi.genel bi temizlik yapıldı yani.tüplerim açıktı benim.
amin canım Allah şifa versin inşallah.

tüpteki yapışıklıkların açıldığını duydum her yapışıklık değilde sonrada oluşan yapışıklıklar açılıyormuş.ben pkodan laparoskopi oldum.bide yumurtalık zarım kalın olduğu için yumurtam çatlamıyordu yumurtalık delme işlemi yapıldı.tüplerin şekli düzeltildi.genel bi temizlik yapıldı yani.tüplerim açıktı benim.
amin canım Allah şifa versin inşallah.

cok tesekkürler canım....nisan bası gibi olucam bende,bi tüpte yapısıklık var,diğeride tıkalı.inş acılırda problem kalmaz,dileklerin için tesekkürler....hersey gönlünce olsun...öpüyorum!!!

pazartesi bende olacam bugun kan verdim yatış işemim yapıldı pzt. aç karnına gidecem maalesef lavman yapacaklarmış:(( benim sol tüpüm kapalı hidrosalpenks var, sağ açık gözüktü rahim filminde ama yapışıklık falan çıkmaz inşallah ondada....çok gerginim norkoz olyı beni asıl strese sokan şeyy,toplamda ne kadar sürüyor herkes farklı şeyler söylüyor yaa...

slm ben dun laporoskopi amelıyatı oldum.hsg de kapalı görunen tuplerım açıkmış.aynı esnada lap.ve hıstroskopide yapılmış hıçbır problem yok.çarşamba gunu yattım hastaneye akşam 21.00 kadar sıvı tuketıyosun corba gıbı.saat 9 da lavman yapıldı zor bışey deyıldı.saat 12 ye kadar sadece su içilebılırsın daha sonra su bıle yasak.sabah 9da gırdım amelıyata uyandıgımda sat 11.00 .amelıyat çok ıyı geçmış ama sonrası çok zor karnı şişirmek için gaz verıldıyı için gaz sancısı çak fazla boyun bolgemde omuzlarımda halada devam edıyo.bıkaçgunde bole devam edrmış.

mrb kızlar bende laparoskopi ameliyatı oldum.sebebi uzun olduğu için açıklayarak yazıcam.
son adet tarihim 02.09.2010 du o ay hamile kalmışım 27. gün idrar testiyle öğrendim.ertesi gün dr. gittim değerim 195 çıktı.çok sevindik haliyle 4.gün çok hafif pembe lekelenme geldi banyo yaparken bende önemsemedim değerim her 2 günde bir 2 kat artıyodu ama ilk günlerde keseyi göremedik doğal olarak dr.la dış gebelikten şüphelendik derken 5. haftanın başında keseyi yolk kesesinide gördük ama malesef bebek olması gereken yerde değil eski scar yani eski sezeryan dikişimin üzerine yerleşmiş bu arada benim 2 oğlum var fakat ilk evliliğimden sonra ara ara kanamalarım devam etti ben 6. haftamda memeleketime gitmiştim gezmeye ve orada yoğun ağrı ve kanamayla hastaneye gittik dr.muayenede rahmimde hematom olduğunu söledi hematom anlamı kas içi kanama ama bu benim rahmimde bebeğin kesesinin üzerinde oluşmuş kan dolu bi kese düşünün rahmimde 2 tane kese varmış gibi ve dr. bana bu bebek durmaz düşer dedi biz apar topar eve gittik hemen kendi dr.gittim hematom 8 cm olmuş zaten yeri aşşağıda olan bebeği rahim ağzına doğru itiyomuş bu arada bebek düşmüyo çünki benim rahmim tersmiş neyse çok kötü günler geçirdim ve gün geçtikçe kanamalar 1 çay bardağı dolusu olmaya başladı bebeğimin kalp atışları 150 ken 90 düştü ve biz o haftayı dua ederek stres altında geçirdik malesefki gittiğimizde bebeğimin kalbi durmuştu :(( ciddi bir ameliyat şeklinde kürtaj oldum 1 saat sürmüş bana girmeden önce rahmin bile alınabilinir denildi çünki ana damarlardan birine zarar verirsek hayati tehlike oluşur denildi çok şükür ayıldım dr. şu açıklamayı yaptı başarıyla çıktın ama bebeğin kesesini almadık kese zamanla yok olucak dedi kazımak istemedim bi an önce iğleşmen için denildi ve 15 gün sonra adet oldum arkasından hamile kalmışım ama kimyasal gebelik olmuş o günden sonra benim kanamalarım hiç durmadı 2 veya 3 ay her gün kanama oluyodu ha geçti geçicek derken bi gün çok özür diliyorum ilişkiye girmiştik ve ben acile kaldırıldım çok yoğun kanama nedeniyle acildeki dr. anlıyamadı ıkın dedi ve benden tazdikli kan boşalıyodu ertesi gün kendi dr. geldi hemen beni hastanedeki prof.tüp bebek dr. çıkardı 5 dr. başımda beni inceliyolardı korkudan ölmüştüm tam 2.30 saat sonra ameliyatıma karar verildi.1 hafta sonra 07.02.2011 Ameliyata girdim o süreçte çok şey yaşadık :(( bana girmeden önce her şeyi anlattılar böle bi vakka ilk kez görüyoruz ne olduğunu anlamak için ameliyat edicez dendi ameliyat en fazla 45 dk. sürücek ama rahmini alabiliriz kanamayı durduramazsak iç organların iflas edebilir falan filan die ben girdim ameliyata saat 5 alındım gözümü açtığımda hayal meyal saate baktım ve saat 10.00 geçiyodu bi türlü toparlıyamıyodum konuşamıyodumda çok saat geçmiş ama kaç saat olduğunu narkozdan dolayı idrak edemedim
tam 5 saat sürmüş :( malesef bana o gece ağrı kesici yapamadılar çünki tansiyonum çok düşük olduğu için ölüyorum sandım ve sabah olduğunda ben resmen davul gibi olmuştu vücudum ameliyatta karbondioksit gazı veriliyomuş ve ben bu gazı 5 saat almışım o yüzden 9 aylık hamile gibi şiştim bu şişler 15 günde ancak indi karnım çürümüş ceset parçası gibi olmuştu meğerse çok fazla uğraşıldığından dolayı damarlar zedelenmiş 1 ayda ancak geçti ve o müthiş omuz sırt ağrısı gazdan dolayıymış vücut gazı atana kadar bunları yaşamam normalnmiş sizi bilmem ama ben çok sıkıntılı geçirdim ameliyat sebebi hamilelikten dolayı bebeğin kesesinin yerinde 4x4 cm damarsallaşmış bir kitle oluşmuş bunu kesip almışlar ve bebek rahim ağzına doğru itildiği için rahim ağzı duvarımın yapısı bozulmuş onu düzeltmişler başarılı geçmiş ama eşime ve bana sorun bide eve geldik bitmedi çilem devamlı ağrı devamlı bulantı devamlı çarpıntı tekrar acillik oldum ve kan değerlerim çok düşmüş az daha kalp krizi geçiriyomuşum hemoglam değerlerim falan çok düşmüş bünyem zayıf 5 saat ameliyat bide onun öncesi kanamalar
çok uzattım çok sıkıntılı bi dönem geçirdik ve ben hala kendiliğimden hamile kalamadım :((

Laparoskopiyle tupunu aldiran arkadaslar size bi sorum olacak.tek tupumde hidrosalpenks var o alinacak.doktor bana adet bitiminden 10 gun icinde olman gerekiyor dedi.size de böyle bisey soylendimi acaba?lutfen cevap verin

Back
X