Laparoskopi ve histeroskopi

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.844
6.915
158
Merhaba hanımlar,

Bu hafta endometriozis odaklarımın temizlenmesi, yapışkanlık varsa açılması, tüplerin durum kontrolu (sıvı birikmesi, tıkanıklık, yapışıklık vs) için laparoskopi ve bir de 2 cm'lik polipim var onun alınması için histeroskopi olacağım. Genel anestezi altında iki işlem beraber yapılacak.

Fakat korkuyorum. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Sonrasında çok zor oluyor mu, ağrı, kanama vs oluyor mu, yaşayan varsa beni bilgilendirirse çok memnun olurum.

yarın 10. günüm. çok şükür kendimi iyi hissediyorum. sol tarafta 3,5 cm civarı çikolata kistim alındı, hidrosalpinksten dolayı sol tüpüm alındı, bağırsaklardaki yapışıklıklar temizlendi, rahim duvarındaki kist odakları temizlendi. ilk gün yoğun bakımda tuttular prosedür için ama gerek bile yoktu belki ertesi gün sondayı çıkarınca wcde idrar çıkışı oldu ve normal odaya alındım hemen yürümeye başladım. laparoskopide karın içi gazla doldurulduğu için gaz çıkışı çok önemseniyor ve çıkardıkça yürüdükçe insan rahatlıyor. yavaş yavaş önce sıvı sonra katı beslenmeyle normal düzene dönülüyor. ağrı ve bulantı için hastanede sürekli iğne serum taktıklarından sıkıntı yaşamazsınız, 5 gün falan kanlı akıntım oldu ama pede bile çok çok az çıktı, o da rahimden kist alındığı için muhtemelen. şimdiden geçmiş olsun, sorunuz varsa yine sorabilirsiniz.

Benim de laparoskopiden sonra neredeyse 2 hafta olacak. Ameliyattan sonra canın yansa da yavaş yavaş yürümeye başla çok önemli kapalı ameliyat zaten normale dönersin inşallah hemen ben de derin endometriozis hastasıydım yani her yerde odaklarım vardı yumurtalık kisti olarak 16 cm ve 8 cm kist çıkarıldı benden odaklar dışında.

Size de çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza tamamen kavuşursunuz. Size sorum şu olabilir; Çikolata kistinizin ve hidrosalpinksin varlığı operasyondan önce belli miydi?

Doktorum bana hiç çikolata kisti varlığından veya tüplerin durumundan bahsetmedi. O yüzden de korkuyorum acaba cerrahi gereksiz mi diye.

Çok geçmiş olsun, umarım bundan sonra tamamen kurtulup sağlığınıza kavuşursunuz benim doktorum çikolata kisti varlığından bahsetmedi odaklar var dedi. Ama 1,5 yıldır hamile kalamıyorum. Tüplerde kalıcı bir sorun olmasından çok korkuyorum açıkcası. O da operasyonda belli olur dedi doktorum. Sizin tüpleriniz için bir şey söylenmiş miydi ?

Teşekkür ederim. Ben de çocuğum olmadığı için kontrole gittiğimde öğrendim çikolata kistlerinin varlıklarını. Ama biz doktorum da dahil sadece çikolata kisti ameliyatı olarak planlamıştık. Bana 1-2 saat sürer ağrın da yok yapışıklık yoktur diye düşünüyorum dedi. Ama ameliyatım 5 saate yakın sürdü her yerde yapışıklık varmış. Mesane etrafında, rahim çevresinde, yumurtalıklarda, bağırsaklarda vb. Ameliyatımdan sonra derin endometriozis olduğum belli oldu anlayacağınız. Ameliyatımdan önce belli değildi bu. Ameliyat sonrası hala narkoz etkisindeyken tüplerimden de sıvı geçişi var mı diye kontrol etti. Siz rahim filmi çektirdiniz mi?

Ooo çok uzun sürmüş ben de galiba ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Rahim filmi de çekilmedi, doktor hepsine ameliyatta bakacağım dedi. Çok hızlı şekilde ameliyat kararı verildi zaten. 1 aydır avicenna kullanıyordum sadece. Kontrole gidince ameliyat edelim dedi.
Sizin tüplerde hidrasalpinks yok o zaman öyle mi? Çocuk ihtimali üzerine bir şey dedi mi doktorunuz? Bana tüp bebek için daha uygun bir adaysınız dedi.

Bana kistlerin küçük olsaydı asla ameliyat kararı almazdım çocuğun olmadığı için dedi doktorum. Çünkü yumurtalık rezervlerini çok düşürüyormuş ameliyat. Ama benimkisi çok büyüktü 3 doktor dolaştım hepsi ameliyat dedi ama üçü de aynı şeyi dedi kistlerinin boyutu küçük olsaydı kesinlikle ilaçla tedavi yoluna giderdik diye. Uzun araştırmalar sonunda bulup gittiğim doktor beni ameliyat öncesi tüp bebek merkezine yönlendirdi. Git dedi embriyo dondur ameliyatını öyle yaparız. Ameliyattan sonra onlar senin sigortaların olur ne olur ne olmaz diye. Ameliyat sırasında yumurtalıkların da alınabilir tüplerin de hasar görebilir dedi. Hiçbir şey olmazsa yumurtalık rezervlerinin azalacağı kesin dedi. O yüzden ameliyattan bir ay önce ben yumurta toplama ve embriyo dondurma sürecini tamamladım. Şu an onlar beni orada bekliyor ama 6 ay kadar denemeyi planlıyorum. Bence tek doktora bağlı kalmayın. Çıkın birkaç doktor dolaşın. Çünkü kistiniz çok küçük bana çok tuhaf geldi doktorunuzun dedikleri

Amh testi yaptırın yumurtalık rezervlerini ölçmek için basit bir kan testi sonrasında eğer ameliyatı ertelerseniz ya da gittiğiniz başka doktor ilaçla tedavi derse gidin bir hsg rahim filmi çektirin. Tüpleriniz açık mı kapalı mı öğrenin. Çikolata kistleri tek başına engel olmuyor hamileliğe. Film sırasında bazen kapalı tüpler bile açılabiliyor. Benim her yerimde yapışıklık olmasına rağmen tüplerim kapalı olmasına rağmen doktorum açtığını söyledi. Az da olsa sıvı geçişinin geçtiğini belirtti. İyi bir doktor bulun kendinize içinize sinen bir doktor

Amh testi yaptırdım birkaç kez ve çok değişken; 6 ile 8 arasında bir değer çıkıyor. Ama bende pcos da var. Dolayısıyla gerçek rezervi göstermez bu pcostan dolayı yüksek çıkıyor dedi doktorum. Zaten kalitesi düşük oluyormuş olgunlaşmıyormuş pcosta. Ne yapsam bilemedim. Aslında doktorum çok iyi biri ama gerçekten başka bir doktora daha mı görünsem acaba. Kafamda soru işareti çok. Çok teşekkür ederim size desteğiniz cevaplarınız için

Bence başka bir doktor görüşü alın kafanızda soru işareti bırakmayacak bir doktor illaki çıkacaktır karşınıza sağlıklı günleriniz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…