Laparoskopiden sonra baya hamile kalan var çok şükür..

merhaba arkadaşlar.bende uterus bicornis vardı ve hiç gebelik hikayem yok.zaten bicornis engelmiş gebeliğe.6 ay sonra ege üniv operasyona girdim.uterus anomalisi düzeltildi ama bu kez de tüpler sorunlu çıktı.birtanesi kapalı diğeri de açmaya çalışmışlar.anlamadım yani tam açıklama yapmadılar.bir hafta oldu operasyon olalı.bakalım ne olacak.tüp bebek dediler ve benim psikolojim altüst durumda......

bende bu ay laparoskopi oldum.benimde tek tüpüm kapalıymış ama açıldı.uterus bıcornis ne demek bilmiyorum ama Allah şifasını vermiş meraklanma.tüp bebeğin tutar neden psikolojini bozuyorsun durduk yerde.ne olacağımız bak belli değil.Allah'tan umut kesilmez belkide açmaya çalıştıkları o tüple olur bebek.Rabb'im cümlemize tez zamanda versin bebekler inş.

yok ya ben çok şanssız bir kadınım bunu daha iyi anladım.ameliyat sonucumla ilgili tatmin olamadığım için ameliyatı yapan prof tan randevu aldım ve görüşmeye gittim.adam ameliyat dvd sini izlemiş ve beni aradı görüşmeden bir gün sonra.tüplerin açık görünüyor 3 ay dene dedi olmadı görüşelim tekrar dedi.Allahım yardım et bana ve tüm isteyenlere hayırlısıylaaaa..bu arada bicornis dediler ama ameliyatta septum yani perde çıktı onu almışlar sorun kalmamış,,

pco teşhisi konuldu bana Laparoskopi tedavisi ile sonuç alınabilinir mi?

arkadaşlar bende yenıyım daha önce klomenle hamıle kalanlarda takılıyodum sorun değiştikçe mekanda araştırmada değişiyo malesef bende 3 kez yumurta takıbını denedım bırınde gebelık oldu ama malesef 10 gun sonra kanamayla sonlandı tam 1 sene aynı doktora gıttım sonra emın olamadım acaba dıye umut tüp bebek merkezıne gıttımkı ne duyım çıkolata kistım varmış çok ufakmış ve hemen tüp bebek dedı ama ılk orda duyuyorum çok kızdım ilk doktoruma unutmadan aşılamda oldum oda tutmadı şimdi taksımde istanbul tupbebek hastanesı var ona başladım oda tüpbebek önermedı çok ılgınç hepsı farklı şeyler önerdı bu doktorumsa laparokopı dedı yapışıklık varsa giderılebılır va doğal kalabılırsın çok küçük dedı ama benı korkular sardı izledım netten baya zor bişe olanlar paylaşırsa sevınırım .

merhaba,bence acele etme çünkü 3 takipte gebe kalabilmişsin demekki küçük bir tedaviye olabiliyor.çikolata kistin de küçükmüş evet hamileliğe engel olabilmekte(büyükse) ama bıçak altına yatmaya deymez.soğan kürünü öneririm işe yarıyor:)
tahlillerin yapılmadan,hiç değilse rahim filmin çekilmeden sakın laporoskopi olma,heleki kaç senedir bekliyosun bilmiyorum ama tüp bebek için de erken bence,bazen maddi olarak çıkar sağlamak istiyorlar...mesela ben laporoskopi ameliyatı oldum ama sorunum rahimde kürtajdan dolayı yapışıklıklar vardı ki ameliyata rağmen hala var bence. telaşlanma,sakin ol yanlış müdahaleler yapılmasın.dediğim kürü dene kontollerini aksatma,olmadı rahim filmi çektirir sonra karar verirsin arkadaşım,Allah yar ve yardımcımız olsun.Gelişmelerden haberdar et lütfen:)

saol canım yazdığın için ben ıkı yıllkı evlıyım rahım fılmım açık çıktı sıkıntı yok ınan artık napıcamıda şaşırdım laparoskopı yaoılıp sadece yapışıklık varsa gidermek için ve çokmu azmı tüpe gerek varmı dıye bakıcakmış azsa açılırmış ona göre sadece aşılama yaparız tüpe gerek kalmaz dedı kıste hıç dokunulmıyck kuçuk olduğu için yapışıklık varsa giderılıcekmiş yanı nebılım kısmet bakalım nolucak ALLAH yardımcımız olsun senın çocuğun varmı canım ?

Ben de ağustos ayında laporoskopi oldum tüplerim tıkalıydı.Henüz hamile kalamadım zaman geçtikçe umudum azalıyo.Allah yardımcımız olsun.Dua edin nolur...

Ben de ağustos ayında laporoskopi oldum tüplerim tıkalıydı.Henüz hamile kalamadım zaman geçtikçe umudum azalıyo.Allah yardımcımız olsun.Dua edin nolur...
slm bende samsundayım 4 yıllık evlıyım bı sorunumuz yok ama hala bebek sahıbı olamadık
laporoskopi yapalım dedı en son dr um sızden rıcam laporoskopi oncesı ve sonrası neler yasadınız zormu dr kımdı..

slm bende 210 da 8haftalım hamileyken dış gebelik nediyme bebeğimi kaybettim ve sağ tüpüm de gittiekim ayın da bi aşılama oldum negatifle sonuçlandı bu ayın 3 de hem laporoskopi ve aynı aynda histereskopi oldum sol tüpüm de polip bulunmuş tüpün ağzını tıkayan rahimde de yapışıklık varmı hepsi halledilmiş inşş bundan sonra herşey yolunda gider dr öyle söyledi bundan sonra işimiz daha kolaylaştı dedi inşş dediği gibi de olur anne olmama çok az kalmıştır artık

bence laporoskopi olacaklar hiç korkmayın bi sorun varsa ancak bu yöntemle anlaşılabilir zaten genel anestezi ile oluyo

bende ıkı hafta olcak laporoskobı oldum ama tuplerın kapalı olduugunu ve açamadıgını soyledı dr.acaba amelıyatla açılmayan tupler bıkere de rahım fılmı çektırsem açılırmıkı.halbukı 6 ay evvel rahım fılmı çektırmıştım açık çıkmıştı.ama çıkolata kıstım buyudugunden amelıyat oldum.şimdi çok uzgununm yaa .dr tup bebek dıyo.oda olurmıu bılmıyom

ben de yklasık 20 gun once laporoskopi amelıyatı oldum bu ay asılama yapacağız..hayırlısıı

Merhaba bayanlar 25 ocakta laporoskopi oldum yaklasik.laporoskopi sonucunda doktorum artik anatomik olarak bir engelin olmadigini belirtti. Bu operasyondan sonra hamile kalan var mi ? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim

arkadasım ıyı aksamlar bısey soracaktım lapraskobı nasıl oluyor devlet hastanesınde yaptırsam ucret oluyormu yınede bılgın varsa yazarmısın.bıde benım tek tupum kapalı ama doktor dırekt asılamkafam allak bullak dıyor

kızlar canlarım bı akıl verın tek tuple asılama tutarmı kımse bısey yazmıyor lapraskobı olduktan sonra mı asılama oluyum blgilerinize ihtiyacım var lutfen bısey soyleyın

Merhaba arkadaslar..
Bende yaklaşık bir ay önce laparoskopi oldum.ultrasonla baktiginda bir tane 4cm cikolata kistim oldugunu soylemisti doktorum fakat ameliyat sırasında diger yumurtaligimdada bir tane iki cm kist olduğunu görmüş ve ikisinide almış. Ayrica her iki tupumde tıkanıkmis onlarida acmis.doktorum alti ay normal yolla gebe kalabilecegimi soyledi.bir aylik cinsel perhizim vardı bitimindede adet gordum.adetimin ikinci gunundeyim. sonrası beni cok endiselendiriyor.bazilari ameliyat yumurtalik rezervini azaltıyor diyor. Bebek istedigim icin ameliyat oldum.insallah olduguma değer. .

="ebru5, post: 16384075, member: 245608"]meraba arkadaşlar bende 2hafta önce laparoskopi oldum.ama benımkı tuhaf bı durum aslında.ben hısteroskopi oldum polip alındı.sonrasında cok agrım oldugu ıcın bıde ustune laparoskopi yapıldı.neyse benım merak ettıgım dıkışlerınız kac gunde dustu.normal cınsel hayatınıza kac gun sonra dondunuz.laparoskopi yaptıranlar sorularımı cevaplarsanız cok tesekkur ederım.[/QUOTE]
Gecmis olsun kisa surede eski sağlığınıza kavusursunuz insallah.ben tam bir ay once ameliyat oldum.dikislerim hala duruyor.doktorum kendimi iyi hissedersem 4 iyi hissetmezsem 6 hafta sonra cinsel munasebette bulunabilecegimi soyledi.

Ooof evet valla nedir bu çektiklerimiz. Allah hepimize şans getirsin. Bu arada harika bir blog buldUm. Bu kadar mı güzel anlatılır şu yaşadıklarımız. Çok da komik. Azıcık gülmek iyi geldi :) Herkese tavsiye ederim. Google'a embriyoannesi blog diye yazın hemen çıkıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…