bende laz gelınıyım
eşim artvın arhavılı yanı tam laz
karadenızlılerın hepsı laz değildır
eşimin dılıde var şivesıde ve bence cok büyük ayrıcalık
bende öğrenmeye çalışıyorum
bazen şivelı konuşmasını özellıkle ısterım
deme şeklınden dolayı kırılmış olabılırsınız
bıkaç kez uyarırdım olmadı laz dıye sorduklarında duymamazlıktan gelır devam eder geçerdım
sıkman canınızı
eşiniz karadenizli olduğu için laz kelimesine zaten alışıktır,teyzenizin ona bu şekilde hitaplı konuşmasından rahatsızlık duyacağını sanmıyorum siz bu konuyu galiba biraz abartıyorsunuz,siz hoşlanmayabilirsiniz bu durumdan haklı olarak,usluplu bi şekilde uyarmışssınız ama anlamamışlar yada anlamamazlıktan gelmişler,bence sert bi şekilde tavrınızı bu söylemden hoşlanmadığınızı belirtin,ancak ozman dikkate alacaklardır,ayrıca laz olmak kötü bişi diilki ben karadenizli değilim ama karadenizliler için düşündüğüm duydum bi sürü iyi şey var bi kere çok güzel şehirdeler hepsi kıpır kıpır insanlar, ayrıca çalışkan ve içtenler bunları da dikkate alın derim :)
bende laz gelınıyım
eşim artvın arhavılı yanı tam laz
karadenızlılerın hepsı laz değildır
eşimin dılıde var şivesıde ve bence cok büyük ayrıcalık
bende öğrenmeye çalışıyorum
bazen şivelı konuşmasını özellıkle ısterım
deme şeklınden dolayı kırılmış olabılırsınız
bıkaç kez uyarırdım olmadı laz dıye sorduklarında duymamazlıktan gelır devam eder geçerdım
sıkman canınızı
böceğim beniimmm.ben sana rumca da öğreteyim.yunanistana gidersen güçlük çekmezsin.
evet asıl lazlar artvindedir biliyorum ama bir de asıl laz olsun eşim sorun değildir..eşimin şivede fazla değişiklik yok ama kayınvalidemin şivesi bayağı değişik bazen anlamıyorum soruyorum açıkça anlamadım diye o da kızmaz aksine hoşuna gider açıklar..
aslında bak bu da iyi fikir duymamazlıktan gelip; ikinci kez soruşunda bişey mi dedin eşimin bir adı var da!demek iyi olcak
laz demekte ne var ki
ben çok severim şahsen lazları
hem çok zeki hem de çocukları özellikle çok güzel olurlar
akrabalarınız bi acayipmiş....
Dalga geçerlerse geçsinler
Ne varmış yani Laz olmakta.
Saf, temiz kalpli iyi niyetli Temel fıkrasındaki karakterler gibi insanlarız.
Ben Laz olmaktan dolayı şahsen çok mutluyum.
Hatta tüm Karadenizlileri Laz sananlara eskiden sinir olurdum.
Ama şimdi sakince anlatıyorum hangi bölgelerde Lazların yaşadığını
Lazcanın celcim cittim olmadığını tamamen farklı bir dil olduğunu.
İnsanlar bilmeyebilir ama bilmedikleri bir şey için gidip bir de aşağılayıcı konuşmaları hoş olmamış.
Lazoğlu laz bebesi olsun hem fena mı beyaz tenli renkli gözlü uzun boylu pamuk gibi insanlarız :)))
evet eşim laz bende artık lazım ne var teyze de... burnunu kıvır sen onu küçümseyerek
halinden memnun görün gurur duyuyorum de.. ben öyle iyi, aklı başında, boş ve cıvık konuşmayan,üstlerine düşmeyen şeylere burunlarını sokmayan ,saygılı insanlar ömrümden görmedim de...
teyzen alacagını alır üstüne merak etme...
Dalga geçerlerse geçsinler
Ne varmış yani Laz olmakta.
Saf, temiz kalpli iyi niyetli Temel fıkrasındaki karakterler gibi insanlarız.
Ben Laz olmaktan dolayı şahsen çok mutluyum.
Hatta tüm Karadenizlileri Laz sananlara eskiden sinir olurdum.
Ama şimdi sakince anlatıyorum hangi bölgelerde Lazların yaşadığını
Lazcanın celcim cittim olmadığını tamamen farklı bir dil olduğunu.
İnsanlar bilmeyebilir ama bilmedikleri bir şey için gidip bir de aşağılayıcı konuşmaları hoş olmamış.
Lazoğlu laz bebesi olsun hem fena mı beyaz tenli renkli gözlü uzun boylu pamuk gibi insanlarız :)))
Böyle akrabaları anlıyamıyorum yaa.. Canım bence mesafe koy arana onlarla. Hiçbir şekilde uyarma ama suratın hep düşük ve mesafeli bir şekilde davran.
bende trabzonluyum laz değilim rumda deilim ne olduğumu bilmiyorum .. ama baska bi yere gitsem hep laz diyolr ya da liseyi giresnda okudum bi hocam tutturmustu sen rumsun diye hep rum diyodu bana ..
eee desin dursun napım bn öldüremem ya adamı ben doğrunun ne olduğunu biliyorum... da anlamadığım sey şu lazları niye küçümsüyolar ki ???
zekalarını mı cekemiyolr kendilernde olmadığını anladılr ona buna sataşıyorlar bence ..
ben bana böyle laz rum diyen insanlara sinirlenmem aksine heaaa lazım derim ama demişsin ki dalga gecmek için söylüyolr ..
neden lazların dalga gecileck neleri var ??
Ya Laz olmak güzeldir, bunda birşey yok. Ama bizim toplumda her ortamda da Karadanizliler'e takılır insanlar Laz olsa da olmasa da. Bunda da kötü birşey yok. Neden kötü niyetli olsun ki. Biz işyerinde bir arkadaşımıza hergün aynı espirileri yaparız. Kendisi de bize katılır hatta bizim bilmediğimiz yeni Laz fıkralarını kendisi bize anlatır. Ben rahatsız olacak birşey görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?