Laz diye dalga geçiyorlar

böceğim beniimmm.ben sana rumca da öğreteyim.yunanistana gidersen güçlük çekmezsin.

Son düzenleme:

evet eşimin akrabalarından çok cancı insanlar var çalışkanlar da..ben zaten karadebizlileri severim hele evimdekini daha bi çok ya hayır ben de dayımın yeni damadı alevi diye mi dalga geçeyim..asla , o çocuğun ne kabahati var hem..hem de bu sorun değil insan olsun yeter..ama yok insanın böyle akrabaları olunca nereden ne sorun çıkaracağı belli olmuyor...doğru diyorsun aslında sert şekilde çıkışayım diyorum annem bırakmıyor ki...sert şekilde çıkışsam kırcağım şu 3 günlük dünyada ne de olsa büyüğüm hepsi de..

evet asıl lazlar artvindedir biliyorum ama bir de asıl laz olsun eşim sorun değildir..eşimin şivede fazla değişiklik yok ama kayınvalidemin şivesi bayağı değişik bazen anlamıyorum soruyorum açıkça anlamadım diye o da kızmaz aksine hoşuna gider açıklar..
aslında bak bu da iyi fikir duymamazlıktan gelip; ikinci kez soruşunda bişey mi dedin eşimin bir adı var da!demek iyi olcak

evet acaipler hakkaten hani akrep cinsinden bazen
ayrıca evet çocukları çoook hareketli maşallah yedikleri balıklardan mıdır nedir kızım da onlar gibi durmuyor yerinde hızına yetişemiyorum..bu arada utansam da söyleyeceğim eşimin eli benden pratiktir maşallah yemek yaptı mı benden güzel yapar hızlıdır

böceğim beniimmm.ben sana rumca da öğreteyim.yunanistana gidersen güçlük çekmezsin.

tmm lenn öğret tosyalım

bazen lazca konuşurlar eşim hemen acıklamasını yaapr
konuşurken bazen unutyorlar benım laz olmadığımı
ama dışarda asla konuşmazlar
evde kendı ortamlarında
duymamazlıktan gelmek ıyı fıkır dene

laz demekte ne var ki

ben çok severim şahsen lazları

hem çok zeki hem de çocukları özellikle çok güzel olurlar

akrabalarınız bi acayipmiş....

çok teşekkür ederizzzzz.gülümseyerek okudum yorumunuzu.özellikle çöocukları çok güzel oluyor cümlesini.heee bakın avatardaki büdüşümee..pamuk pamukkk

evet eşim laz bende artık lazım ne var teyze de... burnunu kıvır sen onu küçümseyerek
halinden memnun görün gurur duyuyorum de.. ben öyle iyi, aklı başında, boş ve cıvık konuşmayan,üstlerine düşmeyen şeylere burunlarını sokmayan ,saygılı insanlar ömrümden görmedim de...

teyzen alacagını alır üstüne merak etme...

Dalga geçerlerse geçsinler
Ne varmış yani Laz olmakta.
Saf, temiz kalpli iyi niyetli Temel fıkrasındaki karakterler gibi insanlarız.
Ben Laz olmaktan dolayı şahsen çok mutluyum.
Hatta tüm Karadenizlileri Laz sananlara eskiden sinir olurdum.
Ama şimdi sakince anlatıyorum hangi bölgelerde Lazların yaşadığını
Lazcanın celcim cittim olmadığını tamamen farklı bir dil olduğunu.
İnsanlar bilmeyebilir ama bilmedikleri bir şey için gidip bir de aşağılayıcı konuşmaları hoş olmamış.
Lazoğlu laz bebesi olsun hem fena mı beyaz tenli renkli gözlü uzun boylu pamuk gibi insanlarız :)))

şekil a büdüşümm.

Böyle akrabaları anlıyamıyorum yaa.. Canım bence mesafe koy arana onlarla. Hiçbir şekilde uyarma ama suratın hep düşük ve mesafeli bir şekilde davran.

Ben Sinopluyum laz değilim ama eşim bana yine de senin kafan öğlen onikiden sonra çalışmıyor diyor.

bende trabzonluyum laz değilim rumda deilim ne olduğumu bilmiyorum .. ama baska bi yere gitsem hep laz diyolr ya da liseyi giresnda okudum bi hocam tutturmustu sen rumsun diye hep rum diyodu bana ..
eee desin dursun napım bn öldüremem ya adamı ben doğrunun ne olduğunu biliyorum... da anlamadığım sey şu lazları niye küçümsüyolar ki ???
zekalarını mı cekemiyolr kendilernde olmadığını anladılr ona buna sataşıyorlar bence ..
ben bana böyle laz rum diyen insanlara sinirlenmem aksine heaaa lazım derim ama demişsin ki dalga gecmek için söylüyolr ..
neden lazların dalga gecileck neleri var ??

teyzeme bişi diyemem canım evlenmedi kendisi yanlış anlar diye diyeyorum hassas zaten bu tarz konularda...ama bir de laz olmasından grur duyuyorum onun için evlendim diyeyim bir daha derlerse bakalım...teyzem alacağını üstüne alsaydı eşimin ona saygısından sevgisinden anlar alırdı dersini..

inan bunu da denedim canım lazların heryerde olmadığını lazcanın yabancı dil gibi farklı dil olduğunu bizimkilerin lazca konuşmadığını sadece şive farklılığı olduğunu...ama hala garip bir inatla dalga geçiyorlar..şaka mı yaptıklarını düşünüyorlar nedir...inanın annem bile sinir olmaya başladı bu duruma öncesi ne var kızım bunda diyordu ama o da farketti dalga geçerek söylediklerini...hayır diğer kuzenlerimin de çocukları oldu hatta kendi kızı da nişanlandı dayımın ama kendilerini saygın gibi göstermeye çalışıp ben oraya gittiğimde "laaazzz bebesiiii" diyerek gülüşmeleri hakkaten sinirime dokunur oldu artık...

Böyle akrabaları anlıyamıyorum yaa.. Canım bence mesafe koy arana onlarla. Hiçbir şekilde uyarma ama suratın hep düşük ve mesafeli bir şekilde davran.

teyzemi de çok severim aslında herkesin yaşına inerek hareket eder herkese yardımı;emeği geçmiştir ailede..en çok dertleştiğim yakın bulduğum teyzem de odur..ama neden böyle yaptı anlamadım....diğerlerine gelince zaten mesafe kooydum artık aramıyorum sormuyorum ...özellikle dayımın eşini...dengesiz ya!!

Ya Laz olmak güzeldir, bunda birşey yok. Ama bizim toplumda her ortamda da Karadanizliler'e takılır insanlar Laz olsa da olmasa da. Bunda da kötü birşey yok. Neden kötü niyetli olsun ki. Biz işyerinde bir arkadaşımıza hergün aynı espirileri yaparız. Kendisi de bize katılır hatta bizim bilmediğimiz yeni Laz fıkralarını kendisi bize anlatır. Ben rahatsız olacak birşey görmedim.

aklı sıra şiveleri komik geliyor bunlara anlaşılan..dediğim gibi eşimin oranın şivesiyle konuşmaz pek..ama annesi babasının şivesi farklıdır..onun dışında dalga geçecek bir malzemeleri yoktur çünkü eşimin hiç bir saygısızlığı yoktur aksine dedem hastaneye yattığında bizzat kendisi yolladı memlekete aman deden ölür içinde kalır git gör diye..

canım sen eğer işyerindeki arkadaşına alaysı bir ses tonuyla diyorsan söyleme dedği halde ısrarla söylüyorsan aylar sonra gördüğünde ismini zikretmiyorsan ben bunda art niyet ararım..ve 8 senedir de memnuniyetsizliğini dile getirdikleri halde yapıyorsan..
ama sen yapmıyorsundur bu tarz dengesizlikleri bence..

bende trabzonluyum ama laz değiliz...karadenizli olunca laz olunmuyor hep...kaldı ki olsa ne olacak..teyzen çok tuhafıma gitti açıkçası...inadına yapıyorsa da sebep ne?

sinir olurum böyle gıcıklığına yapılan hareketlere...ama bir arkadaş demiş ya sende inadına gurur duyuyorum lazlığınla de diye,katılıyorum ben de....

sinir oldum hee....

ne bileyim canım hani günahını da almak istemem ben ondan önce evlendim diye mi grur meselesi yaptı da ondan mı inatlaştı böyle dengesizlikler yaptı bilmiyorum ama annemlere gittiğimde neden bu kadar kalıyorsun ben kocanın yerinde olsam seni eve almam git anana orda kal artık derim diyor 1 senedir...anlayamadım ben de inadına o izin veriyor kendi diyor kal eğlen ben işte yoğun çalışıyorum sen bari annenlerin yanında ol diyor dedim.hayır eşimin yanında dese şu lafı eşim yanlış anlayacak öz teyzesi neden böyle diyor bişi mi var ki diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…