Laz diye dalga geçiyorlar

teyzen eşinle bozmuş kafayı sanırım...kaç yaşında teyzen genç mi?Ben ondan önce evlendim diye mi fln demişsin de...

her rizeli laz değildirr....rizenin pazar ilçesi ve çamlıhemşin ilçesinden olanlar lazca biilir...diğerlerinin uzaktan yakından lazcayla alakasııı ykturr.....yanlış sendeee çok üstelemişsinn oyusden üstüne gelmişlerrr...lazın bebesii diyinceee babasının kıızıı kimee benziycek gibi laflar söliceneee dahda insanları ateşlemişsinn....laz demelerinde ne sakınca var gavurmuu diolarr yokk....oyusden hata sende üsteleemicen yada övecen yaa lazlar gibisii ykmus iyi insanlarmışşş işte memleetlerii ne güselmişş gibisinden ....kii eşin eminim lazcaa bilmiorrdurr iştee her rizeliyii laz sanıolar halbukii değillll....o ilçeler dışındakiler 1 kelime lazca bilmezz....hata sende canımm üsteleme umursamaaa alan razı veren razı kime ne benim eşimin laz olmasından ..lazsada lazzz ne var yaniiiiiiii.......

teyzen eşinle bozmuş kafayı sanırım...kaç yaşında teyzen genç mi?Ben ondan önce evlendim diye mi fln demişsin de...

aklınca şaka yapıyor gülerek ben de gülerek eşim izin veriyor eğlen diyor diye karşılık veriyorum ama baktım bu şakayı bi kaç kez oraya gitmemde tekrarladı..teyzem 40/41 yaşında..yaşını da göstermez. evlensin diye ben de can atarım ama ne yapalım kader..

Bunun nesi kötü ben anlamdım bişi..

Benim eşimde Laz..

Yanında Laz da der benimkilerr
Oğluma bazen aha laz damarı tuttu derler..
Eşimin hoşuna bile gider..
Elhamdülillah Lazım diyoo..

Hatta ben bile yanında bisimkiler(annem babam kardeşim vs varken) ee saat 12 yi geçti kocamandan bunları görmeniz normal diye takılıyorum hiç ses etmezz..

Açıkcası ben burada eşini yadırgadım. İnsan neden ırkından dilinden kültüründen rahatsızlık duyarki. Varsın desinler. Ne var Laz denmesinde. Hayır Laz olmayı hakaret olarak algılıyorsa eşin bence kendi kültürünü kabul etmiyor demektir. Benim giresunlu bir arkadaşım var o da ısrarla laz olduğunu savunur :) Ona laz denmesinden acayip mutluluk duyar. lazca bile öğrenmeye başladı. Bence siz ve eşiniz Laz ırkından olmayı hakaret olarak görüyorsunuz ondan rahatsız oluyorsunuz. Laz çerkez türk kürt yada alevi sünni ermeni yahudi ne fark ederki. Birilerinin bunu hakret olsun diye söylemesine aldırmadan bunun bir kültür olduğunu, halkımızın kültürünün yaşatılması ülkemizin zenginliği olduğunu söylerseniz onlarda bırakırlar bence. Çünkü bir insana deli dersin kızdığında üstelersin onun gibi düşünün. Sizin bunu hakaret olarak kabul ettiğinizi bildikleri için kendilerince hakaret ederek şaka yaıyorlar.

Canım keşke konuyu iyice okusaydın teşekkürler yorumun için fakat eşim zaten rahatsız olmaz ben de rahatsızlık duysaydım zaten evlenmezdim; benim anlattığım burada akrabalarımın alaycı bir tavırla söylemeri..Dalga geçtiğini bir insanın konuşma stili ve mimiklerinden anlarsınız mutlaka 1.sinde olmasza 2.-3. de mutlaka anlarsınız ki 8 sene oldu..8 senedir aynı saçma tavırlar..artık ben rahatsız oldum bu tavırlarından.küçümsemeye çalışıyorlar ama kendileri gözümde küçüldüklerini anlayamıyorlar..

bende laz geliniyim ailemde ara sıra lazoğlu der, eşim kesinlikle rahatsız olmaz çünkü niyetlerini bilir senin sorunun akrabalarının kötü niyetli olması bence bulmuşlar damarına basacak noktayı ordan vuruyorlar takma güzelim sende kafana .

doğru diyorsun canım benim en hassas noktamdır bir insana lakap takılması...hele de art niyet varsa altında...ya takmıcam ya da inadına bir cevap yapıştırcam..

canım ne yazık ki vardır öyle insanlar.. herkeste kendilerince konuşacak bir şey bulurlar. bu kimi zaman insanların tabiiyeti olur, kimi zaman mezhepleri olur, kimi zamansa durumları olur. bunların hakkı kötektir :)) kusura bakma hani cidden çok sinirlenirim böyle durumlara. ben seni anlıyorum burada konu eşinin laz ya da kürt vs olması değil, bunu hangi hislerle söylediğini tahmin ettiğin için kızıyorsun ve haklısın da. bence sen kızdığını belli ettikçe daha çok üstüne geleceklerdr ki sanıyorum bunu sadece sana yapıyordur, eşinin yüzüne söylemiyordur.. sen de gülerek karşılamaya çalış, onu öyle alt edebilirsin ancak diye düşünüyorum. ayrıca lazlardan açılmışken konu, bayılırım ben o lazlaraaaaaaa :) en iyi dostlarım, arkadaşlarım hep lazlardan ve karadenizlilerden olmuştur hep nayinoma kurbaaan :)

canım çok takmışsın bu konuyu.. ama teyzen de sanırım bir kıskançlık durumu mudur nasıl ifade etsem kendimi bilemedim..
benim eşimde karadenizli.. laz da diyim mi demim mi bilmiyorum..
dedesi nenesi lazca biliyormuşlar.. ama anne baba bilmez mesela.. kayınvalidem trabzonlu.. rahmetli kayınpeder de trabzondan samsuna gitme..
hatta bazen telefonda babamla konuşurken.. (karadenizli olmamamıza rağmen) uşağumiz ne ediy , diye sorar..
yada şu saat 12 meselesine aklı durmaz lazın.. sadece normal insan aklının seviyesine iner :) derler..
bende mesela türkiyeli değilim.. müslümanım çok şükür, ama eşim de bana takılır gavur der bazen :) ne edim adamı tutup öldüreyim mi.. bende ona takılırım.. rummusun rusmusun belli değil ne olduğun derim..
akça pakça.. sarı saçlı mavi gözlü adam.. ne edeyim anam :) herşeye takacak olsak.. birbirimizi vurmalıyız..
bence sende teyzene bukadar takma.. birşey dediği zaman da ters tepme, laz bebesi.. tabi ki de laz bebesi.. babası neyse o da o dur, sende onun nüfusundasın :)

eşimde bende rizeliyiz ve gerçek lazlardanıız yani dil bilenlerdeniz karadenizili ve laz olmak ayrıcalıktır ancak gurulandırır insanı dua etöyle yerler varki insanları en ağır şeylerle anılan

açıkçası ben sorunun ne olduğunu anlayamadım. benim eşimde laz. neymiş problemki. tuhaff

slm arkadaşım teyzen yani anne tarafın nereli ki??

bence arana mesafe koy, soğuk falan davran
a ne demekmiş ki kökeni farklı diye yadırgamak
ben de melezim mesela çok ayıp ya
hala böyle olan insanlar var, inanamıyorum

Ben olsam bu olayın daha da üstüne giderdim. Laz olmanın nesi kötü anlamadım. Laz'lar bence çok zeki ve ataerkil insanlardır.
Üniversitede Trabzonlu bir arkadaşım vardı ve gerçekten Laz'cada konuşurdu o konuşurdu biz mest olurduk :) :)
Ayrıca Yiğit delikanlıların hikayeleri hep o yörelerden çıkar :) En tuhaf kimsenin aklına gelmeyecek icatları hep o yörelerden
duymuyormuyuz ? Karadeniz turu denildiği zaman ilk akla gelen yer yine o yöreler olur.. Bence siz gurur duymalısınız..
Ne bileyim abartılacak ne var bunda ayrıca ?

Sıkıntınızı anlamıyorum.

Lazlık kötü birşey mi de eşiniz laz denmesinden hoşlanmıyor. Nolmuş lazsa. Karadenizin Riz, Trabzon yer yer Artvin lazla doludur. Aslından niye utanıyorki. Siz niye bu kadar tepki gösteriyorsunuz. Siz tepki verdikçe insanlar daha çok üstünüze gelir, takmayın, tınlamayın.

Vallahi garip bir durum. Lazsak nolmuş yani. Töbe töbe.(Aslında Laz değil Hemşinliyim ama lazları bu durumda savunmam gerektiğini hissettim)

eşimde bende rizeliyiz ve gerçek lazlardanıız yani dil bilenlerdeniz karadenizili ve laz olmak ayrıcalıktır ancak gurulandırır insanı dua etöyle yerler varki insanları en ağır şeylerle anılan

Uyyyy, o paçi haçan Rize'nun neresundensun.

canım sende neden samimi oluyorsun.konuşma onlarla .çok ayıp ve günah dalga geçilirmi öyle ya.sakın düşünüpte moralini bozma canım

aman çok bilmişler...
yurdum insanında lazlar kadar sevimli,komik, kıvrak zeka var mı yahu?
niye dalga geçiyolar ki anlamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…