Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler![]()
ya arkadaslar bazı konularda ne kadar sagduyusuz yaklasıyorsunuz,arastırmadan.ilerisiini dusunmeden sadece estetik acıdan guzel gozukmek ıcın nelerı rıske attıgınıza hıc bakmıyorsunuz.bahsettıgınız lazer amelıyatını ben 2002 senesınde oldum ama benım gozlerım sızın gıbı 2-3 derece degıl 10 -12 derece mıyoptu.ve zaten bu amelıyatlar yuksek mıyop ve astıgmat hastaları ıcın uygun.sızın gıbı 2-3 numaralar ıcın degıl.bunların nasıl gerı donusu olacagı,yada ılerde o kesılen retınanızın sıze lazım olup olmayacagını hıc dusunmuyormusunuz.cunku ıkıncı bır lazer operasyon hakkınız kalmıyor.2-3 numaralar ıcın gozluk dahı kullanmadan hayatınızı surdurebılırsınız kı ben su an 3 derece mıyobum ve kullanmıyorum gozluk.lutfen ozel hastanelerın tıcarethane mantıgına gelmeyın ve sagduyulu dusunun.helekı yasınız 20 lerı gecmeden hıc yaptırmayın cunku gozun yapısının oturması ancak tamamlanıyor.
Benim de gozlerim 5 derece miyop ve ben de lazerle cizdirmeyi dusunuyorum. Epey bir arastirdim. 1 tane de video izledim. Gozum korktu, ama hastalarin yorumlarini okuyunca icim cok rahatladi. Bu ameliyati olup da pisman olana ya da "cok zahmetliydi, yaptirdigima degmedi" diyene rastlamadim. Herkes mi memnun olur bir ameliyattan ya! Sartlar olgunlasinca bu ameliyati olmayi dusunuyorum, hem korkuyorum, hem olmak istiyorum. Bana en cok cesaret veren seyler hasta yorumlariyla birlikte, bu ameliyatin cok kisa surmesi ve biter bitmez sonuclari gormek! 5 dakikalik zahmetten sonra, ki buna zahmet bile demiyorlar, yeniden dogmus gibi olmak.
Senin yazinda benim tek dikkatimi ceken sey yasin oldu. Daha 18 yasindaymissin. Su zamana kadar gozlerinin numarasi durmus olabilir ama ya sonradan yine artarsa? Benim goz doktorum gozlerin o yaslarda hala gelismekte oldugunu soylemisti, daha numara o yasta oturur diye birsey yok. Gerci her dr farkli konusuyor ama.
Sunu da ekliyim. Ameliyati olup da 10-15 sene sonra tekrar gozum bozuldu diyenlere gozu kapali aldanma. Cunku goz belli bir yastan sonra zaten bozulmaya basliyor sen ne yaparsan yap. Sen ameliyati 35 yasinda olup da 45 yasina gelince gozlerin bozulursa sucu bu ameliyata atmayacaksin. Onun sebebi yas cunku, lazer degil.
Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler![]()
Ben de 18 yasindayken, yani 10 yil once oldum lazer ameliyati. Cocuklugumdan beri gozluk takiyordum ve cok bikmistim. 1,25 numarayla baslamistim, 3 numaraya cikmisti. Sonra babam beni istanbulda ozel bir hastaneye goturdu,o zamanlar heryer yapmazdi bunu. Tahlil ve test yaptilar, ayni gun gozumun ameliyat icin uygun oldugunu, istiyorsak hemen yarin yapabileceklerini soylediler. Ben o kadar biktim ki gozlukten hic dusunmeden evet dedim. Ertesi sabah heyecanla gittik, her bir goz 5er dakika suruyor. Iki cesit damla damlatip gozlerimi uyusturdular. Ama sadece gozlerimin icini, goz kapagi falan gayet kendinde. Sonra bir alet takiyorlar goz kapagi acik kalsin diye. Sen sahsen islemleri goruyorsun, doktorlarin elini falan ama hicbiri korkulacak, telaslanacak seyler degil. Oyle aletleri de yok, bir makine yapiyor. Sonra doktor simdi gozlerin kararacak panik yapip gozlerini oynatma dedi. Bir kac saniye gozler karariyor, lazeri gonderdikleri an bu an. Sonra tekrar gormeye basliyorsun, islem tamamlaniyor. Diger goz yine aynen. Sonrasinda hic aci yok. Sadece gozleriniz sulaniyor, bir de hafif batma hissi var, hani gozumuze kirpik kacar ya onun gibi. Ama aninda net gormeyibekleme. Neyse ameliyat gecesi yattim, ertesi sabah uyaninca elim alismis, gozlukleri ariyorum, ama bir de ne goreyim, harika goruyorum her yeri. Artik sulanma da yok. Yine doktora kontrole gittik. Doktor tebrikler sifir numara gozleriniz dedi. O kadar mutluydum ki. Damla verdi doktor, onu sanirim 3-5 ay kadar kullandim. Mikrop kapmasin diye. Imdi hala gozlerim harika goruyor. Ben cok memnunum. Hic aci yok, problem yok. Super.
Geçmiş olsun canım peki bu 10 yıl içinde düzenli olarak göz doktoruna kontrol oluyormusunuz bende gözlük kullanıyorum benim doktorum gözlük numarası sabitlenene kadar pek tavsiye etmiyor
Ben de 18 yasindayken, yani 10 yil once oldum lazer ameliyati. Cocuklugumdan beri gozluk takiyordum ve cok bikmistim. 1,25 numarayla baslamistim, 3 numaraya cikmisti. Sonra babam beni istanbulda ozel bir hastaneye goturdu,o zamanlar heryer yapmazdi bunu. Tahlil ve test yaptilar, ayni gun gozumun ameliyat icin uygun oldugunu, istiyorsak hemen yarin yapabileceklerini soylediler. Ben o kadar biktim ki gozlukten hic dusunmeden evet dedim. Ertesi sabah heyecanla gittik, her bir goz 5er dakika suruyor. Iki cesit damla damlatip gozlerimi uyusturdular. Ama sadece gozlerimin icini, goz kapagi falan gayet kendinde. Sonra bir alet takiyorlar goz kapagi acik kalsin diye. Sen sahsen islemleri goruyorsun, doktorlarin elini falan ama hicbiri korkulacak, telaslanacak seyler degil. Oyle aletleri de yok, bir makine yapiyor. Sonra doktor simdi gozlerin kararacak panik yapip gozlerini oynatma dedi. Bir kac saniye gozler karariyor, lazeri gonderdikleri an bu an. Sonra tekrar gormeye basliyorsun, islem tamamlaniyor. Diger goz yine aynen. Sonrasinda hic aci yok. Sadece gozleriniz sulaniyor, bir de hafif batma hissi var, hani gozumuze kirpik kacar ya onun gibi. Ama aninda net gormeyibekleme. Neyse ameliyat gecesi yattim, ertesi sabah uyaninca elim alismis, gozlukleri ariyorum, ama bir de ne goreyim, harika goruyorum her yeri. Artik sulanma da yok. Yine doktora kontrole gittik. Doktor tebrikler sifir numara gozleriniz dedi. O kadar mutluydum ki. Damla verdi doktor, onu sanirim 3-5 ay kadar kullandim. Mikrop kapmasin diye. Imdi hala gozlerim harika goruyor. Ben cok memnunum. Hic aci yok, problem yok. Super.
Canım korkacak hiç bişey yok.
Abartmıyorum kesinlikle ameliyat esnasında en ufak bir acı bile hissetmiyorsun.
ameliyat gibi bile değil. 15 dk falan sürüyo
uyuşturucu damla döküyolar zaten.
ameliyattan sonraki ilk gece bira zor geçiyo yanma oluyo gözünde.
Sadece bu.
İki üç hafta kadar gözünde kırmızılık kalıyo ama ağrı sızı yok.
Güneşe çok çıkma bi kaç gün yeter,inan en basit ameliyat buymuş.
Ben en çok hani retinayı kesiyorlarya ondan korkuyorum bi anlık panik yapıp masadan kalkar giderim diye düşünüyorum nasıl olsa bayıltmıyorlarmış
Bir de ya ameliyat olupta Allah korusun hiç göremezsem diye endişeleniyorum![]()
Ben en çok hani retinayı kesiyorlarya ondan korkuyorum bi anlık panik yapıp masadan kalkar giderim diye düşünüyorum nasıl olsa bayıltmıyorlarmış
Bir de ya ameliyat olupta Allah korusun hiç göremezsem diye endişeleniyorum![]()
Hangi hastanede oldunuz:26::26: Ameliyat öncesi sakinleştirmek için hap veriliyormu? veya 2-3 saniye geçici körlük oluyormuş ameliyat anında hiç korkup telaş yapmadınız mı?:26:
Siz retinayi kestigini bile anlamiyorsunuz ki. Hic hissetmiyorsunuz. Sadece doktorlarin ellerini goruyorsunuz. Valla ben disciden cok korkuyorum onlarin o aletlerinden. Bu goz ameliyatinda hic oyle seyler de yok. Siz anlamiyorsunuz bile, bi bakmissiniz bitmis. Gozunuzun icini uyusturuyorlar. Yani goz kapaginiz, cevresi falan uyusmuyor, o ici sadece uyusuyor, damlayla.