• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazerle göz ameliyatı olmaktan korkuyorum :(

anlamadığım bişey var dakikalarca göz kapağı aletlerle açık bırakılıyor ya nasıl bişey o...yani sulanmıyormu zor değilmi..kapama ihtiyacı olmuyormu.. yani reflekstir haliyle kapama isteği gelince aletlerin engel olması acıtmazmı..ne bileyim anlayamadım ben bu işi..

Simdi daha teknolojik aletler var mi ayni teknoloji mi bilmiyorum ama ben oldugumda, boyle yuvarlak, metal bir sey takiyorlar. Hatta iki sey, biri goz kapanmasin diye, digeri goz fazla oynamasin diye. Gozunuze damlattiklari damlalar zaten gozunuzu sulandiriyor. O gun hep sulaniyor zaten azalarak aksama dogru gecmisti benim. Once bir gozunuze sonra giger gozunuze takiyorlar. Ameliyat olurken gozun biri oburu kapali duruyor o yuzden kapatmaya calismiyorsunuz fazla, ikisi de kapali gibi hissediyorsunuz. Damlalardan surekli sulandigi icin de fazla kapatmayi istemiyorsunuz.
Diyelim kapatmaya calistiniz, o da hic aci vermiyor. Sonucta simsiki yummaya calismiyoruz

Bir de oyle herkese tavsiye edeyim, herkes olsun diye anlatmiyorum bunlari. Zaten siz isteseniz de doktorunuz uygun gormedikce olamazsiniz bu ameliyati. Bir suru testten geciyorsunuz. Benim doktorum gozumun uygun oldugunu soylemisti ve oldum. O kadar memnunum ki. Yani eger doktorunuz size oneriyorsa hic korkmayin, cok kolay cok rahat bir sey. Yillardir her yeri goruyorum. Bir de doktorum kor olma riski yok demisti, en kotu ihtimal, miyop yaninda astigmat olursun ki bu cok dusuk ihtimal demisti. O goz kararma aninda gozunuzu hic oynatmayin, yani bir kac saniye zaten.

Bir de oyle herkese tavsiye edeyim, herkes olsun diye anlatmiyorum bunlari. Zaten siz isteseniz de doktorunuz uygun gormedikce olamazsiniz bu ameliyati. Bir suru testten geciyorsunuz. Benim doktorum gozumun uygun oldugunu soylemisti ve oldum. O kadar memnunum ki. Yani eger doktorunuz size oneriyorsa hic korkmayin, cok kolay cok rahat bir sey. Yillardir her yeri goruyorum. Bir de doktorum kor olma riski yok demisti, en kotu ihtimal, miyop yaninda astigmat olursun ki bu cok dusuk ihtimal demisti. O goz kararma aninda gozunuzu hic oynatmayin, yani bir kac saniye zaten.

Bir de oyle herkese tavsiye edeyim, herkes olsun diye anlatmiyorum bunlari. Zaten siz isteseniz de doktorunuz uygun gormedikce olamazsiniz bu ameliyati. Bir suru testten geciyorsunuz. Benim doktorum gozumun uygun oldugunu soylemisti ve oldum. O kadar memnunum ki. Yani eger doktorunuz size oneriyorsa hic korkmayin, cok kolay cok rahat bir sey. Yillardir her yeri goruyorum. Bir de doktorum kor olma riski yok demisti, en kotu ihtimal, miyop yaninda astigmat olursun ki bu cok dusuk ihtimal demisti. O goz kararma aninda gozunuzu hic oynatmamaya calisin, yani bir kac saniye zaten.

Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler:71:

bende araştırmıştım ama ilk önce kornea ölçümü yaptırmalısın sonuçta mutlaka iğne yapıp uyuşturuyolardır dedem olmuştu ameliyat hiç hissetmediğini söylemişti

canım ben de yaptırdım ama bana doktorum o zaman gözün büyümesi tam anlamıyla 21,5 yaşında durur demişti o yüzden 22 yaşında yaptırdım bence sen doktora bi git göster belki o da aynı şeyi der..
asıl soruna gelince de evet ürkütücü duruyo hatta ben yapılırken ellerimi epey bi sıkmıştım çünkü yapılan bütün işlemlerin farkındasın o tabakayı kaldırma kırmızı ışık vs ve benim de canım acayip tatlıdır ama inan hiç bişe hissetmiyosun acı anlamında toplamda15-20 dk arası sürüyo zaten.. sadece geriliyosun ister istemez çünkü gözünle oynuyolar tedirgin oluyosun.. sonrasında o gün tamamen bulanık görüyosun ve ufacık ışığa bile hassaslaşıyo gözlerin.. ama sonrası.... işte onu hiçbişeye vazgeçemem... senelerce gözlük ve lens kullanmış biri olarak sabah etrafımı net görerek uyanmanın verdiği mutluluk vazgeçilmez cidden...
ama doktorunu iyi araştır ve sakın ama sakın ben çizerim kartal göz yaparım bilmem kaç metre ilerisin çok net görürsün diyenlere prim verme benim bu şekilde yaptıran çoğu arkadaşım şu anda yakın görme problemi yaşıyo... :( benim doktorum bana herşeyi açıkca anlattı sıfırlama yapılır ama bu sonra belki ,25 ya da 0,50 ye çıkabilir ki bu da netlikte çok büyük bi kayıp değildir demişti nitekim de öyle oldu sağ gözüm ,25 şu anda ama çok şükür hala net görüyorum.. haa bi dezavantajı gözlerin çok kuruyo, fazla ekrana baktığında, fazla çalıştığında, göz içine kalem çektiğinde falan kurumaya başlıyo eee onun için suni gözyaşı damlaları var haftada iki ya da üç kere akşamları makyajımı çıkardıktan sonra kullanıyorum bi iki damla da değil epey bi dökerek göz içimi yıkıyorum temizlensin iyice diye

Ben lazerle ameliyat oldum 2010 da oncelikle muayne oluyorsun gozun lazer icin uygunmu degilmi neyse uygunsa zaten ameliyatta agri yada sizi filan yok yarim saat bile surmuyo aneliyattan cikip net gormeye baslayinca oh be dunya varmis duyorsun sadece ilk 4 saat filan gozunde batma yanma filan oluyor sonra geciyor zaten damla filan verir duzenli kullanirsin belli sure makyaj havuz vs yasak zaten doktor soyluyo bunlari simdiden gecmis olsun bana sorarsan ben memnunum iyiki ameliyat olmusum ama gozzumde bi kadinti bile olsa tedirgin oluyorum ameliyat yuzundenmi diye halbuki 2 seneyi gecti :)

Bu konuya cevap yazmadan gecmek istemedim cunku ayni korkulari 1 ay oncesine kadar bende yasadim :)
Tam 1 ay oldu ben gözlerimi cizdireli. 2sene once yaptirmak istemistim ama asiri derecede korktugum icin bir turlu cesaretimi toplayamadim. En sonunda bu sene kafama koydum dedim artik korkarsan kork yaptiracaksin. Cunku 2000 yilindan beri gözluk, 2008den beride lens kullaniyordum ve artik usanmistim ve lensler gozlerimi cok acitmaya baslamisti. Neyse iste kararimi verdim gittim muayene oldum, doktor gozlerin uygun ama yaptirip yaptirmamak sana kalmis gozluklerden lenslerden kurtulmak istiyorum diyosan yaparim yok ben onlarlada rahatim diyosan yapmam dedi. Kesinlikle kurtulmak istiyorum dedim ve 2 gun sonrasina randevu verdi. Heyecadan korkudan duramadim 2 gun. Ve daha once korkudan izleyemedigim ameliyat videosunu ameliyattan 1 gun once izledim korkum dahada artti :))
Ameliyat gunu geldi catti korkudan titriyodum yerimde duramiyodum. Ameliyathaneye aldilar, doktor uzanmami soyledi. Gozume bi damla damlatti. Ben daha biseyler sorup rahatlamak isterken doktor gozun sabit durmasi icin 'kanca' gibi seyi gozume sokuverdi :)) hicbisey hissetmedim. Ne ara yapti bunu ya diye soylendim icimden sadece. Yerimde duramiyorum ellerim ayaklarim oynayip duruyo. Sadece ellerini yuzune yaklastirma dedi okadar. Yaptigi her islemi anlatarak yapti. Simdi gozune serum yapiyorum, simdi falan yeri kaldiriyorum bilmemne. Hicbisey hissetmiyosun. Bosyere kendimi kastim okadar. Goruntu bi 10 saniye kaybolacak panik yapma bu benim kontrolum altinda gerceklesiyor 10a kadar say geri gormeye baslayacaksin dedi. 10a kadar saydim hop goruntu yerine geldi. Lazeri yaptigi esnada gordugun kirmizi isiga bakaaksin. O sirada igrenc bi koku aliyorsun. Bildigin yanik et kokusu. O baya urkuttu beni ama neticede cokta korkulacak birsey degilmis. Buda yine bin10-15 saniye kadar suruyo, sonra yine goze serum yapiyor gozle oynuyor biraz, ardindan o kaldirdigi kismi geri kapatiyor, onu biraz duzeltiyor bi damla daha hop bittiii. Bu islem 4 dakika falan surdu. Sonrada diger gozume gecti ayni islemi yapti, oda yine bi 4 dkk surdu ve 8 dkk sonra bitti hersey. Yerimden kalktim sadece biraz bulanik goruyodum o sirada. Ama aci falan yoktu. Karanlik bi odaya goturduler. 10-15 dkkya kadar gozlerin yanmaya baslayacak ve yasaracak gozlerini acamazsanda panik yapma dediler. Gittim karanlik odaya oturuyorum ama yine yerimde duramiyorum. Acidigindanmi hayir sadece cok fazla korktugumdan. 10 dakika sonra gozlerimden musluktan akarmiscasina yaslar akmaya basladi. Ve oyle bi yanma batma olduki, sanki gozlerime bicak sapliyorlar. Oyle bi aci. Aksama kadar dinlen hatta uyu dediler, saat basi uyanip damlani yaptir dediler. Eve gidince karanlik bi odaya girdim ve uyumaya calistim, ama acidan uyuyamadim. Gozlerimide acamadim bu surecte. Saat basi annem damlalarimi yapti, bi nebzede olsun rahatlatiyo bu damlalar. 5 saat kadar sonra yine bi damla seansindan sonra gozlerimi acmaya basladim. Artik daha az aci cekiyodum. Kiyaslamak gerekirse gozume biraz kum kacmis gibiydi artik. Oncedinde acidan kimseyle konusacak halim bole yokken artik tekrardan etrafimdakilerle sakalasmaya basladim. Evin icinde oda biraz karanlikta olsa gunes gozlugu olmadan yine duramiyordum ama yinede cok iyiydim. Aksama dogru aci tamamen hafifledi, sonuctz bi ameliyat geciriyosun gozunde bi garip his oluyo tabiki ama aci degil artik. Netlik konusuna gelince ilk 2 gun bulanik gordum, 3. gunden sonra netmesmeye basladi. Gunes gozluksuz hicbisekilde duramiyosun tabi hala. Damlalara aksatmadan devam ediyosun. Sol gozumun tamamen netlestigini arabada giderken onumuzdeki arabalarin plakalarini okuyarak mutlu bi sekilde fark edebiliyodum. Ama sol gozumu kapatip sag ile okumayi deneyince eskisindende bulanik bir goruntuyle karsilasiyodum. İsiga bakinca isigin etrafinda sanki tel örgu varmis gibi bi goruntu oluyodu. Bu beni biraz panige soktu. 14 gun boyle gectikten sonra doktordan kontrol icin tekrar randevu aldim cunku biseylerin ters gittigini dusundum. Doktor isigin dagildigini soyledi, gayet normal bi durum dedi bazilarinda 2 gozde olur sende tek gozde olmus dedi. İyilesmesi biraz zaman alabilir gozden goze fark eder dedi. Ama anormal biseyin olmadigni ve herseyin gayet iyi gozuktugunu soyledi. İcim gercekten cok rahatladi. Sol goze damla yapmana gerek yok artik ama sag goze devam et dedi. Her gecen gun biraz daha duzeldigini fark ettim. Su an dedigim gibi tam 1 ay oldu. Ve goruntu harika. Bazen hala gece yatacakken 'lenslerimi cikarmayi unuttum' hissine kapiliyorum sonra aklima gelince sukrediyorum :)
Artik istedigim yaziyi detayi rahat bisekilde gorebiliyorum okuyabiliyorum. Cok memnunum. Ameliyat sonrasindaki o ilk 5 saat aci cekerken, gercekten pisman olmustum yaptirdigima. Ama sonucu gorunce iyikide yaptirmisim diyor insan. Bi 5 saat disini sikacaksin dayanacaksin sonrasinda yepyeni bi hayat seni bekliyor. Benim yasim 23 bu arada. Sen 18 yasinda oldugunu soylemissin, yinede biraz bekle derim. En azindan 20yi gectikten sonra yaptir. Ama kurtulmak istiyosan gozluklerinden, mutlaka topla cesaretini ve yaptir derim ben. Hergun Allaha sukrediyorum bizlere boyle bi imkan sundugu icin. Simdi sorsalar bana tekrar yaptirman gerekirse yaptirirmisin diye, tereddutsuz evet derim. :)

Doktorundan memnun olanlar doktor ve hastane ismi soyleyebilir mi? Bir de toplam fiyatini?
Yaptircam, tavsiye doktor ariyoum.
:26:

Bende ankarada dunya goz hastanesinde oldum...doktorum volkan matbendi:21:

ben istanbul dünya gözde oldum, doktorumun ismi belmaydı ama soyadını hatırlayamıyorum, ödediğim ücreti de hatırlamıyorum çünkü 5 sene oldu yaptıralı ama sanırım 1000 dolar civarıydı belki daha azdır emin değilim.. ve bu iş için çoğunlukla dünya gözü tavsiye ediyolar..

canim ne kadar ödedin? bide hangi lazer tedavisi yaptirdin bicaklimi bicaksizmi? doktorundan memnun kaldinmi?

hangi yontem oldugunu unuttum ya lasikti sanirim bicak yoktu ama ya doktorumdan cok memnun kaldim guler yuzlu isindede iyi ismiyle arastirirsaniz bulabilirsiniz belki yada dunya gozun sitesine girin ankaraninkine orda yaziyor hakkindaki hersey..fiyat olarakta sanirm 2000 filandi simdi tamda hatirlamiyorum yalan olmasin...
bana uygulanan islemleri anlatiyim ben belki o zaman hangi yontem oldugunu tahmin edersin,
once on muayne oldum gozum uygunmu degilmi diye butun muaynelerin sonucunda gozum ameliyata uygun cikti 20 yasinda oldum ameliyati 2010da ne hastane arastirdim nede birsey once kudret gozde olmaya karar vermistim bir tanidigin orda olup memnun kalmadigini duyunca dunya gozden randevu aldim ne doktor arastirdim nede ameliyat nasil oluyor diye video izledim daha gecen gunlerde izledim videoyu ilk yani o videoyu ameliyattan once izleseydim belki vazgecerdim :1:neyse ameliyat gunu gittim gozume damla damlattilar siramin gelmesini bekledim girdim iceri zaten doktor yapman gerekenleri soyluyor sonra iste uzandim gozun ustune bi makina geliyor once bi goz sonra bi goze makina gozune biraz baski uyguluyo o sirada hersey karanlik sadece kirmizi bi nokta var ona bakiyorsun zaten bir kac saniye suruyo makinayi kaldirdiktan sonra once bi karanlik ama hemen gormeye basliyorsun zaten sonra ayni sey diger goze sonra kalkiyorsun baska bir masaya yatiyorsun ordada gozune birsey yapistiriyorlar cengel filan takiyorlarmis gozu iyi acmak icin tabi ben bunlarin hic birini hissetmedim cogunu izledigim videoda gordum :1:sonra iste gozune ilac gibi birsey dokuyor serummus o gozunle oynamaya basliyo elinde birsey var kalem gibi sonra iste lazer gelince soyluyo zaten sana gozunu kipirdatma diye lazerden sonra bi bakiyorsun aydinlanmis etraf :27:sonra ayni sey diger goze :27:ben ameliyattan sonra direk net gormeye basladim ama gun gectikce dahada netlesiyor zor olan sadece o ilk 4 saat filan batma filan oluyor gozlerin akiyor agriyo filan bi o zor ama bende onu uyuyarak gecirdim daha sonra zaten gecti o ama mesela benle ameliyat olan bi kiz vardi ayni gun muayneye gittim 4 saat sonra muayne oluyorsun nasil olmus diye kiz acamiyordu gozlerini yasariyormus hala halbuki beraber girmistik ameliyathaneye kisiden kisiyede degisiyor demekki simdi gayet iyi gozlerim ALLAHA SUKUR insALLAH ilerde bir sorun cikmaz...:23:

Benim gözlerim 5 numara bende çizdirmeyi düşündüm ama doktorm 21 yaşını bekle dedi.Bide ünivi kazandım bu yıl. ünivrsitede ders çalışmaktan daha da artar dedi. Bu yüzden ben biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Bide korneanın inceliğine baktır. Bazı yerler göz yapısı uygun olmasa bile para almak için yapıyorlar.

bu arada benim gittigim doktora bir yakinimda gitmis benden once onun gozu uygun degilmis mesela yapmadilar ameliyat,
parada gozu olsa onuda ameliyat etmezmiydi ?

Gözlerimin tam kaç numara olduğunu bilebilmiyorum desem yeridir.4,5 falan sanırım.Gözlüklerime alışkınım heralde şükür sıkıntı çekmiyorum.Şuan düşündüm de ameliyat istermiyim diye korkmayı falan düşünmeden bilmem ne gerek var dedim...Ben sadece gözlüksüz daha farklı göründüğüm için istemem o kadar.Onun dışında memnunum....

Zaman ne gösterir bilmem.Eşim istiyordu ol rahat et diye...Bakalım...

ya bende gözlük kullanıyorum artık sıkıldım takmak istemiyorum senin gbi banada lazer ol diyolar ama korkuyorum bende zaten sürekli ilerliyo artık zaten yarın göz doktoruna gidicem lens isticem yoksa bende cesaret edemiyorum senin gibi :31:

Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler:71:[/QUO

merhaba ,ben 1yıl önce oldum ve göz numarak 4,50 idi şimdi diyorumki yıllar öncesi olsa imişim . ankarada kudret göz hastanesinde işlemim tamamlandı oysaki ben göz kontrolüne ğitmiştim ,hiç korkmadım gözünü açayıp kapaman toplam 20 dakika hiç korkma gözlüksüz hayat süper ,ama tavsiyem muhakkak ama muhakkak agrısız işlem göz yapın uygun ise , agrılı yönetm olan arkadaşlarım var 15 ğün ışık yüzü ğörmediler .ben oldum ve eve geldim herşey çizdirmeden önceki gibiydi ,ertesi ğün işe dahi geldim , göz yapın uygun ise hiç beklemeeeee

Back
X