ay canım işin çok zor gerçekten ya. Allah sabır ve kolaylıklar versin inşallah.
ne kadar düşüncesiz insanlar bunlar böyle ya. yakıt parası vermemek için resmen sizin sırtınızdan kışı geçiriyorlar bu ne böyle ya. ee sizin yaptığınız masraflara yazık değilmi. yani siz neyle ısınıyorsunuz bilmiyorum ama hem yakıt hem de yiyecek, içecek masraflarınız 2 katına çıkıyor sayelerinde. siz buna mecburmusunuz. bir arkadaşın yazdığı gibi bu resmen insanı enayi yerine almaktır ya. bir de üstelik görümcen olacak şahsiyet hiç bir işe elini sürmüyor terbiyesizliğin daniskası yani. sen bütün gün çalışacaksın bir de işten yorgun argın gelip onlara hizmet edeceksin yazıklar olsun onlara ya.
sen söylemesen bile görümcenin sen gelene kadar yemektir, ütüdür, temizliktir bütün işi bitirmesi ve senin yükünü hafifletmesi gerekiyor. hatta sen gelince bile yengecim sen yorgunsun, otur dinlen ben sofrayı da kurarım, bulaşığı da hallederim dese inan onların varlığı sana bu kadar batmaz ama maalesef çok düşüncesizmiş.
canım bak sen mecbur değilsin onlara bu kadar hizmet etmeye ve bir şekilde o görümcene iş yaptırmanın yollarını bul bence. hatta emrivaki yap. birkaçgün hastayım falan de kolumu kıpırdatacak halim yok de, başka bir gün bişey uydur eve biraz geç git baksınlar başlarının çaresine. bu kadarda olmaz yani. insan utanır ya. valla hatta işi daha ileriye götür görümcenle açık açık konuş ben çok yoruluyorum, bu kadar işe yetişemiyorum bana yardımcı olursan çok iyi olur, artık misafir değilsiniz de. ister darılsın, ister gücensin. kendi evinde iş yapmıyormuymuş hanfendi, herhalde 5 yıldızlı otele tatile geldiğini senin de oda servisi ve hizmetçi olduğunu mu düşünüyor. bence eşinle de konuş gitsinlşer evlerine gerekirse evlerine soba kursunlar odun kömür parasını da siz verin, yada doğal gaz faturalarını ödeyin çünkü şuan onlar yüzünden yaptığınız masraf da az değil yani. ay canım inşallah hatalarını anlayıp biran önce dönerler ve sizde rahat edersiniz.
bu arada inşallah hamilesindir ve bu kadar sıkıntının içinde güneş gibi doğar bebeğin. Allah yardımcın olsun.