Lie to Me

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44

"Sıradan bir insan 10 dakikalık bir konuşmada 3 yalan söyler" sloganıyla Amerikan FOX kanalında 21 ocak 2009 itibari ile yayınlanmaya başlayan yepyeni bir dizi Lie to Me.

Dr. Cal Lightman(Tim Roth), insanların vücut dillerinden, davranışlarından yalan söylediklerini hatta ne sebeple söylediklerini anlamak gibi "özel" bir yeteneğe sahiptir. Bir bilim adamı olan Lightman'ın araştırmacılar,psikologlardan oluşan polis,fbi gibi güvenlik kurumlarına yada özel şirketlere çeşitli davaların çözülmesinde yardımcı olan,danışmanlık yapan bir şirketi vardır.Tabii bu yeteneği suçluları yakalamada yardımcı olsa da kendi özel hayatına da negatif ve pozitif etkilere sahiptir.

İnsanlar neden yalan söyler, yalan söylediklerini nasıl anlarız sorularına yanıt arayan Dr. Lightman ve ekibi, insanların yüzlerinden, özellikle de göz ve dudak hareketlerinden, vücut duruşlarından, ses tonlarından ve konuşma şekillerinden doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini analiz ederek FBI başta olmak üzere, polise, hukuk firmalarına, özel şirketlere, askeri birimlere en zor vakaları çözmede yardımcı oluyor. Örneğin konuşma sırasında bir kişi tek taraflı omuz silktiğinde Dr. Ligthman onun yalan söylediğini kolaylıkla anlıyor. Dizinin en güzel yanıysa bu yüz veya vücut duruşlarını gerçek hayattan tanıdığımız oyuncu, şarkıcı, sporcu, siyasetçi gibi ünlü kişileri örnek göstererek açıklaması. Bir anda ekranda Bill Clinton'ı veya Hugh Grant'ı görüp yalan mı söylemiş yoksa utanmış mı öğreniyorsunuz. Günlük hayatta kullanabileceğiniz birçok ipucuna ve yararlı bilgiye de sahip oluyorsunuz. İnsanların duygularını ifade etme biçimlerinin evrensel olduğunu ve gerçeğin insanların yüzlerine kazındığını belirten, saniyenin beşte birinde beliren yüz hareketlerini anlayabilmek için 20 yıl boyunca çalışan Dr. Ligthman sadece insanların yalan söylediklerini bulmakla değil neden yalan söylediklerini anlamakla da ilgilenen bir bilim insanı.

Alıntıdır

Tamam bununla etti 2 diğer dizi neydi:roflol:

Kuzum ama şu takım kıyafetli adam baya ang.t tipli ya:roflol:

Tamam bununla etti 2 diğer dizi neydi:roflol:

Kuzum ama şu takım kıyafetli adam baya ang.t tipli ya:roflol:

Bu dizi varya süper ha, kıpırdasan yalan sölediğini anlıyor uyuz herif :roflol::roflol:

valla beni acip sardı bu dizi heyecanla yayınlanacağı günü bekler oldummm
aşkımcımla tv karşısına geçip serediyoruz
bir ileri bir geri hımmm şu hareketi yaptı şöyle konuştu gibilerinde yorumlarla beraber
işin tuhafı tv de gördüğüm konuşmacıları takip eder oldum kaş göz hareketlerini mimiklerini felan
hani yalanını yakalıyacam ya hhahahahahahha

"Cal Lightman'a Rakip Geliyor"

Marc Blucas("Buffy" dizisinde Buffy'nin erkek arkadaşı Riley Finn'i canlandırmış),"Lie To Me"nin 2.sezon 5.bölümünde "Jack Rader"isminde Dr.Cal Lightman'a rakip bir karakteri canlandıracak.Karakterin dizide ne kadar yer alacağı şu an için net değil.

Jack Rader, bakışları,zekası ve karizmasıyla bir "yalan uzmanı" rolündeymiş.Daha önceden Lightman,onun akıl hocasıymış ama bir sebepten dolayı araları açılmış.Lightman tatildeyken bir dava için çağırılacakmış ve Lightman'ın ortağı Foster'a göz koyabilirmiş.

Bunun dışında James Marsters( Buffy,Angel,Smallville,Torchwood,Without A Trace ve en son Dragonball Evolution)da 2.sezonda görünecek aktörlerdenmiş.

Alıntıdır

Dün 2. bölümü izledim.Gerçekten süper bir bölümdü..

Bu adam gibi olmayı isterdim gerçektenkaydirigubbakcemile3

Bu dizi insanı paranoyak yapıyor ya, karşımdakinin kaşı oynasa "hımm yalan söylüyorsun sanki" diyorum içimden.

Gerçekten güzel bir dizi, ilk 2 bölümünü izledim diğer bölümlerini de indiriyorum.Hem beden diliyle ilgili baya bilgi sahibi oluyorsunuz.

Gerçekten güzel bir dizi, ilk 2 bölümünü izledim diğer bölümlerini de indiriyorum.Hem beden diliyle ilgili baya bilgi sahibi oluyorsunuz.

Bir müddet sonra insanların yüzleri okumaya çalışıyorsun aman dikkat

Güzel bir diziydi ama...Neden yarım kaldı?

Bitmesi kötü oldu... daha doğrusu yarıda bırakılması !

Bitmesi kötü oldu... daha doğrusu yarıda bırakılması !

imdb puanı 8 olan bir dizinin yarıda bırakılması gerçekten çok ilginç.En favori dizilerim arasındaydı bittiğine nasıl üzüldüm anlatamam.İngiliz aksanından nefret eden ben Tim Roth için dizi için adeta müptelası olmuştum.Keşke geri dönse dizi

Aynen ben de hic sevmem ingiliz aksani ama tim roth cok sempatikti basta hic sevmemistim cok hareketli tuhaf bi aktor diye

Geri gelmez herhalde hic iptal edilip geri gelen dizi gormedim malesef

Son düzenleme:
Aynen ben de hic sevmem ingiliz aksani ama tim roth cok sempatikti basta hic sevmemistim cok hareketli tuhaf bi aktor diye

Geri gelmez herhalde hic iptal edilip geri gelen dizi gormedim malesef

Tim roth'un halini lisede çatlak profesör bi fizik hocamız vardı davranışlarını aynı ona benzetirdim.İlk başlarda saçma gelmişti bana da ama sonradan acayip sardım.Hatta kitaplarını bile alıp okumayı düşündüm..

Bence de geri gelmez ama bizimki umut işte..Puanı da iyiydi neden iptal ettiler küsskünlüğümden hiç onunla ilgili haberleri makaleleri filan okumadım öyle de bi inatçıyımdır

ahahah çok tatlısın canım küstün mü
ben diziyi tamamlamadım açıkçası bitmesini istemediğimden hala 2. sezondayım

ahahah çok tatlısın canım küstün mü
ben diziyi tamamlamadım açıkçası bitmesini istemediğimden hala 2. sezondayım

Evet küstüm Benim öyle bi şansım olmadı eş zamanlı izledim gerçi ben başladığımda dizi biraz ilerlemişti ama diziyi sömüre sömüre eş zamanlı olarak izlemeye başladım.Sonra ara verdiler diye düşündüm meğerse iptal olduğunu öğrendim.Aslında bir daha izlenebilir bir dizi zaten bu aralar dizi boşluğundayım bikaç dizi var aklımda onları da izleyecek kaynak bulamıyorum o yüzden belki eski dizilerden ara ara izleyebilirim diye düşünüyorum dizi izlemeden beni uyku tutmaz çünkü

dizi seçme konusunda yardımcı olabilirim istersen gerçi sen benden daha çok biliyor gibisin dizileri ama

hangi diziler arasında kaldın ki ya da ne tarz bir şey arıyorsun

Ya mesela bi sherlock izlemek istedim,hem hd değildi çözünürlük kötüydü,hem de ilk bölüm acayip sıktı izleyemiyorum sıkıntıdan halbuki çok methini duydum.Bir de ben projeksiyondan izliyorum büyük ekranda olduğu için çözünürlük benim için çok daha önemli oluyor,hadi onu geçtim the wire izlemek istedim o da aynı illa torrentten mi indireyim,dizimag kapanalı mahvolduk eşimle

Suç/gizem/macera filan çok severim,bunun harici bir de çerezlik gibi izlemek için komedi dizisi de her zaman bi tane olur...Yada sen bana bakmadan önerilerin neler?Sonra da ben sana önereyim farklı bir dizi geldi aklıma şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…