Limonluşeker'in sinema günlüğü

Bu filmler benim de favorilerim arasında.
ben de IMDb den izlenecekler listesi çıkarmıştım. ortak olanlar ile izlemeye başlayayım en iyisi.

mizah ve duygusal içerikli filmleri severek izliyorum.
aksiyon filmi de olabilir, ama filmin sonunda 'vay be' dedirtecek sürprizler arıyorum ister istemez.

Hint filmlerine karşı eskiden çok ön yargılıydım ama Amir Khan' ın 2 filmini izledim(diğeri 3 idiots idi), çok beğendim.
Bollywood filmlerine merak saldım şimdi...

topiğinizin takibinde olacağım.

Herkesten bir ricam var; filmlerin detaylarından bahsetmeyelim lütfen. :34:

tarzlarımız yakın galiba :9:

-dram izliyosam komedi ve dram karışık olanlar favorimdir :34:
-aksiyonda senin dediğin gibi sonunda vay be demem gerekir.. tek aksiyondansa bilim kurgu aksiyonu daha çok seviyorum..
-komedinin belaltı değil gerçekten ince espirileri olması lazım..
-yerli filmler öncelikli benim için ama şu evim sensin, aşk tesadüfleri sever gibileri değil daha kıyıda köşede kalan ve beni daha çok etkileyenler..
-bir de kadın mücadelesini konu alan kendi başına ayakta durmaya çalışıp engellere karşı koyan kadınları konu alan filmler de çok ilgimi çeker :9:
-hint filmleri delisi bi arkadaşım var istersen senin için öneri alabilirim zaten onun sayesinde ben de birsürü izledim blacki izlemediysen tavsiye ederim :16:

daha ne kadar oyunculuk harika olabilir, konuşmadan mimiklerle vücud diliyle herşeyi anlattılar bunun üstünde birşey olabilir mi ???

bilemiyorum canım ben alamadım o duyguları zevkler tartışılmazki ben sana neden beğendin o filmi diyemem yani sen etkilenmiş olabilirsin ama ben hiç beğenmedim... 50/50 ondan daha iyiydi bana göre...

bilemiyorum canım ben alamadım o duyguları zevkler tartışılmazki ben sana neden beğendin o filmi diyemem yani sen etkilenmiş olabilirsin ama ben hiç beğenmedim... 50/50 ondan daha iyiydi bana göre...

kült filmler tartışılmamalıda zaten ama bence tekrar izlemelisin

the artist mi kült sadece oscar aldı diye öyleyse oscar ödülleri beni çokta bağlamaz.. ben zaten baştan söyledim kült ya da herkesin sevdiği filmleri sevmediğimi

hayır yanlış anladın beni oscar aldığı için kült demedim filmin kendisi için öyle diyorum ki çoğunluğun yorumuda bu şekilde , tamam sen sevmeyebilirsin ama ben bi şans daha ver demek istedim

tarzlarımız yakın galiba :9:

-dram izliyosam komedi ve dram karışık olanlar favorimdir :34:
-aksiyonda senin dediğin gibi sonunda vay be demem gerekir.. tek aksiyondansa bilim kurgu aksiyonu daha çok seviyorum..
-komedinin belaltı değil gerçekten ince espirileri olması lazım..
-yerli filmler öncelikli benim için ama şu evim sensin, aşk tesadüfleri sever gibileri değil daha kıyıda köşede kalan ve beni daha çok etkileyenler..
-bir de kadın mücadelesini konu alan kendi başına ayakta durmaya çalışıp engellere karşı koyan kadınları konu alan filmler de çok ilgimi çeker :9:
-hint filmleri delisi bi arkadaşım var istersen senin için öneri alabilirim zaten onun sayesinde ben de birsürü izledim blacki izlemediysen tavsiye ederim :16:

Ghajini
Fanaa
Lagaan
bodyguard 2011 (Teri meri diye bir şarkısı var, çok hoşuma gitti :) bu yüzden izlemeye karar verdim. olumlu yorumlar almış ...)
black
paint it yellow

bunlar izlemeyi düşündüklerim... arkadaşından liste alabilirsen çok sevinirim. çünkü netten izlemiyorum, beğendiğim filmlerin dvd lerini almaya çalışıyorum. gereksiz almayayım...

komedi, dediğiniz gibi, kesinlikle ince esprilerden oluşmalı. bel altı esprileri pek sevmesem de, gerçekten orjinal bir espri ise yine severim.
yerli filmleri ben çok sevemiyorum, eşim alt yazı okumak istemediği için gidiyoruz.
gidip de pişman olmadıklarım; Babam ve oğlum, kabadayı ve eşkıya filmleri idi...
av mevsimi de güzeldi ama filmin yarısında olayı çözünce, kalanı pek tat vermedi. ama oyunculuklar ve çekim kalitesi çok iyiydi.

yabancı filmler de orjinal sesiyle izlenmeli. seslendirme olunca tadı kalmıyor...

dövüş kulubüne yıllarca önyargıyla yaklaşmıştım ve izlediğimde gerçekten sevdim. Zevkler farklıdır ve bence bir şans vermek gerekir. Son yıllarda amerikan yapımı filmler soğuk gelmeye başladı hint filmleri ( 3 idiots, her çocuk özeldir, my name is khan...) çok daha duygulara hitap ediyor ya da kore filmleri daha sevecen:)

canım şimdi ben yeri gelcek kritik yapıcam o yüzden izlemek istediğin filmin adı geçiyosa orayı okuma bence :9:

filmlerin ana noktasını belirtmeden de kritik yapılamaz mı?

o zaman alt başlıkta spoiller içeren filmlerin adını belirtin. bir uyarı olsun yani.
gerçekten çok moralim bozuldu o yorumunuzu okurken. geçen hafta bir arkadaşımla değerlendirme yapıyorduk, mutlaka izlememi önermişti. o da çok beğenmiş.

Extremely Loud And Incredibly Close- Çok Gürültülü ve Çok Yakın
bu filmi izleyeceğim birazdan.
Tom Hanks & Sandra Bullock
her ikisi de sevdiğim oyunculardır. özellikle Tom Hanks; her filmini çok beğenirim. bakalım bu nasıl çıkacak.

Cevaplar için çok sağol :) kıyıda ,köşede kalmış dediğin filmler hangileri .
Eğer ilk baştaki liste ise o ,hemen hemen herkes tarafından izlenen ,beğenilen filmler olduğunu söylebilirim .

baştan beri yorumlarla birlikte tüm başlığı okudum, yabancı filmler konusunda çok da zevklemiz tutmamış ama yerşli filmler konusunda mutlaka takipte olacağım.
V for Vandetta, nedense beni de çok etkilememiştir ancak The Help gibi bir filmi de Oscar'lık görmen beni çok şaşırttı. Ben kitabı da okuduğum için söylüyorum film de kitap da yetersiz ve çoğu yerde bana göre vasat. Eternal Sunshine of the Spotless Mind,The Truman Show kadar kendine bağlatmamış olsa da beni yine de havada karada The Help'i ezer geçer diye düşünüyorum.

Tabii bunlar benim düşüncelerim, bir de söz konusu filme bünye hazır olmayınca ne desek boş, frekansın tutması da gerek.

Ben izlediğim filmler üzerinden katılırım sohbetlere, yerli filmlerini de merakla bekliyorum.

Ghajini
Fanaa
Lagaan
bodyguard 2011 (Teri meri diye bir şarkısı var, çok hoşuma gitti :) bu yüzden izlemeye karar verdim. olumlu yorumlar almış ...)
black
paint it yellow

bunlar izlemeyi düşündüklerim... arkadaşından liste alabilirsen çok sevinirim. çünkü netten izlemiyorum, beğendiğim filmlerin dvd lerini almaya çalışıyorum. gereksiz almayayım...

komedi, dediğiniz gibi, kesinlikle ince esprilerden oluşmalı. bel altı esprileri pek sevmesem de, gerçekten orjinal bir espri ise yine severim.
yerli filmleri ben çok sevemiyorum, eşim alt yazı okumak istemediği için gidiyoruz.
gidip de pişman olmadıklarım; Babam ve oğlum, kabadayı ve eşkıya filmleri idi...
av mevsimi de güzeldi ama filmin yarısında olayı çözünce, kalanı pek tat vermedi. ama oyunculuklar ve çekim kalitesi çok iyiydi.

yabancı filmler de orjinal sesiyle izlenmeli. seslendirme olunca tadı kalmıyor...

filmlerin ana noktasını belirtmeden de kritik yapılamaz mı?

o zaman alt başlıkta spoiller içeren filmlerin adını belirtin. bir uyarı olsun yani.
gerçekten çok moralim bozuldu o yorumunuzu okurken. geçen hafta bir arkadaşımla değerlendirme yapıyorduk, mutlaka izlememi önermişti. o da çok beğenmiş.

Extremely Loud And Incredibly Close- Çok Gürültülü ve Çok Yakın
bu filmi izleyeceğim birazdan.
Tom Hanks & Sandra Bullock
her ikisi de sevdiğim oyunculardır. özellikle Tom Hanks; her filmini çok beğenirim. bakalım bu nasıl çıkacak.

fanaayı bende izledim ama çok beğenmemiştim ben arkadaşımla konuşup sana liste veririm canım..

diğer konuda haklısın canım bir dahaki sefere uyarı yaparım :34:

baştan beri yorumlarla birlikte tüm başlığı okudum, yabancı filmler konusunda çok da zevklemiz tutmamış ama yerşli filmler konusunda mutlaka takipte olacağım.
V for Vandetta, nedense beni de çok etkilememiştir ancak The Help gibi bir filmi de Oscar'lık görmen beni çok şaşırttı. Ben kitabı da okuduğum için söylüyorum film de kitap da yetersiz ve çoğu yerde bana göre vasat. Eternal Sunshine of the Spotless Mind,The Truman Show kadar kendine bağlatmamış olsa da beni yine de havada karada The Help'i ezer geçer diye düşünüyorum.

Tabii bunlar benim düşüncelerim, bir de söz konusu filme bünye hazır olmayınca ne desek boş, frekansın tutması da gerek.

Ben izlediğim filmler üzerinden katılırım sohbetlere, yerli filmlerini de merakla bekliyorum.

sen beni yanlış anladın bence canım ben oscarı bu sene the artisttense the help almalıydı dedim yoksa the help en iyi film demedim...

ayrıca sil baştan the helpi ezer diyemeyiz çünkü ikisinin alanları farklı biri aşk filmi diğeri biyografik bir film hepsi kendi alanlarında değerlendirilmeli diye düşünüyorum...

sil baştan çok kötü diyemem tabiki ama beni içine çekemedi etkilenmedim yani vaayy demedim film bitince :34:

yabancı filmler konusunda çoğu kişiyle zevklerim tutmuyor ama yerlide uzlaşırız belki :9:

haftaya yerli filmlerle ilgili geniş bi yazı yazmayı düşünüyorum o zaman gene konuşuruz :34:

Ben de çok iyi bir izleyici olduğumu düşünüyorum.
Zevklerimiz uymuyor sanırım pek.
Bir ara kıyıda köşede kalmış filmlere takmıştım kafayı.
Mesela Noi Albinoi geniş kitlenin bildiği bir film değildir.
Festivallerden ödüller almıştır vs. ama çoğunluk bilmez. Bayılmıştım ona. :69:
Ve birçok film indirip cdlerimi doldurdum bu tarz filmlerle.
İzlenmeyi bekliyor çoğu.
Dizilere sarınca uzak kaldım çünkü filmlerimden. :)))

Bu arada çok sevdiğin yönetmenler var mı? Her filmini zevkle izlediğin?
Ben Alfred Hitchcock ve Kim Ki Duk hayranıyım.
Daha da var tabi ama en çok ikisini seviyorum. :31:

Ayrıca fark ettin mi genelde sinema eleştirmenlerinde popüler olanı sevmeme durumu var gibi.
Zevkler o kadar farklı ki. Sinema dergisindeki puan listesinde biri 5 üzerinden 1 puan verirken, öteki aynı filme 5 verebiliyor.

Son düzenleme:
Ben de çok iyi bir izleyici olduğumu düşünüyorum.
Zevklerimiz uymuyor sanırım pek.
Bir ara kıyıda köşede kalmış filmlere takmıştım kafayı.
Mesela Noi Albinoi geniş kitlenin bildiği bir film değildir.
Festivallerden ödüller almıştır vs. ama çoğunluk bilmez. Bayılmıştım ona. :69:
Ve birçok film indirip cdlerimi doldurdum bu tarz filmlerle.
İzlenmeyi bekliyor çoğu.
Dizilere sarınca uzak kaldım çünkü filmlerimden. :)))

Bu arada çok sevdiğin yönetmenler var mı? Her filmini zevkle izlediğin?
Ben Alfred Hitchcock ve Kim Ki Duk hayranıyım.
Daha da var tabi ama en çok ikisini seviyorum. :31:

Ayrıca fark ettin mi genelde sinema eleştirmenlerinde popüler olanı sevmeme durumu var gibi.
Zevkler o kadar farklı ki. Sinema dergisindeki puan listesinde biri 5 üzerinden 1 puan verirken, öteki aynı filme 5 verebiliyor.

aynen dediğin gibi canım genelde eleştirmenler popüler olanları sevmiyor bende de o var sanırım :1:

zaten her insan kendi içinde bir dünyadır herkesin zevki eleştirmen olsun olmasın çok farklı o yüzden ben kimseye o filmi nasıl sevmezsin ya da seversin demem bu sadece zevk meselesidir :34:

ben sadece fikirlerimi söylemek için burdayım belki benim çok beğendiğim ve tavsiye ettiğim filmi burda kimse beğenmiycek :27:

noi albinoiyi geçenlerde gördüm dikkatimi çekti aklımda bir ara izlemeyi düşünüyorum :34:

benimde var böyle kıyıda köşede kalan sevdiğim filmler mesela bi tane örnek vereyim Les Choristes :ssz:

çok sevdiğim ve her filminide zevkle izlediğim bi yönetmende yok canım :10:

Son düzenleme:
aynen dediğin gibi canım genelde eleştirmenler popüler olanları sevmiyor bende de o var sanırım :1:

zaten her insan kendi içinde bir dünyadır herkesin zevki eleştirmen olsun olmasın çok farklı o yüzden ben kimseye o filmi nasıl sevmezsin ya da seversin demem bu sadece zevk meselesidir :34:

ben sadece fikirlerimi söylemek için burdayım belki benim çok beğendiğim ve tavsiye ettiğim filmi burda kimse beğenmiycek :27:

noi albinoiyi geçenlerde gördüm dikkatimi çekti aklımda bir ara izlemeyi düşünüyorum :34:

benimde var böyle kıyıda köşede kalan sevdiğim filmler mesela bi tane örnek vereyim Les Choristes :ssz:

çok sevdiğim ve her filminide zevkle izlediğim bi yönetmende yok canım :10:

Tabi ki. Öyle bir şey söz konusu olamaz. Zevklerde tartışma olmaz.

Les Choristes'i duydum. İzleyeceğim onu da.

Son düzenleme:
kızlar şimdilik yerli filmler hakkındaki görüşlerimi guruplandırayım haftaiçi çok yoğun oluyorum diğer haftasonu hepsini açıklamalarıyla değerlendiririm

beğenmediklerim

aşk tutulması
aşk geliyorum demez
güz sancısı
yazı tura
gece 11:45
sonsuz
acı aşk
polis
gölgeler ve suretler
tabutta rövaşata
aşkın ikinci yarısı
bir avuç deniz
bu son olsun
berlin kaplanı
osmanlı cumhuriyeti
pandoranın kutusu

ne kötü ne iyi dediklerim
iki dil bir bavul
7 kocalı hürmüz
anlat istanbul
takva
bana şans dile
beş şehir
eşrefpaşalılar
ejder kapanı
hayattan korkma
son osmanlı yandım ali
karanlıktakiler
romantik komedi
alinin 8 günü
aşk tesadüfleri sever
incir reçeli
ya sonra
çınar ağacı
cenneti beklerken
sinyora enrica ile italyan olmak
beni unutma
incir çekirdeği

beğendiklerim
babam ve oğlum--
sınav
kabadayı
o kadın--
başka dilde aşk
kalbin zamanı--
uzak ihtimal
hoşçakal güzin--
sıfır dediğimde--
deli deli olma
mommo kız kardeşim--
mustafa hakkında her şey
dilberin 8 günü--
ateşin düştüğü yer (bu sene oscara bu filmle katılacakmışız)
eyvah eyvah serisi
girdap
güneşin oğlu--
nokta
kağıt--
nefes vatan sağolsun
celal tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi
dedemin insanları
ulak
labirent
dilekler zamanı--
almanyaya hoşgeldiniz--
uzun hikaye--

beğendiklerimde -- koyduklarım diğerlerinden daha çok beğendiklerim :1: daha izlemem gereken çok fazla var ama şimdilik izlediğim yerli filmler bu kadar..

Belki izleme listenizde vardır bilemiyorum ama özellikle izlemenizi tavsiye edebileceğim birkaç yerli film mevcut.
Zevkler elbette tartışılmaz ama yerli sinemanın başka bir kulvarı olarak değerlendirilebilecek filmler bunlar, yorumlarınızı merak ediyorum.
Çok fazla 'sanat sanat içindir' anlayışı ile yola çıkmaktan hoşlanmasam bile, gişe kaygısı taşımadan izleyici ile ortak payda oluşturabilmiş filmlerdir benim gözümde.

Beş Vakit
Gişe Memuru
Vavien
Büyük Adam Küçük Aşk
Mutluluk
Barda
Atlı Karınca
Kıskanmak

Son düzenleme:
Belki izleme listenizde vardır bilemiyorum ama özellikle izlemenizi tavsiye edebileceğim birkaç yerli film mevcut.
Zevkler elbette tartışılmaz ama yerli sinemanın başka bir kulvarı olarak değerlendirilebilecek filmler bunlar, yorumlarınızı merak ediyorum.
Çok fazla 'sanat sanat içindir' anlayışı ile yola çıkmaktan hoşlanmasam bile, gişe kaygısı taşımadan izleyici ile ortak payda oluşturabilmiş filmlerdir benim gözümde.

Beş Vakit
Gişe Memuru
Vavien
Büyük Adam Küçük Aşk
Mutluluk
Barda
Atlı Karınca
Kıskanmak

önerilerin için teşekkürler bazıları listemde var vakit buldukça izliycem :34:

atlıkarınca ile ilgili yorumunu merak ettim canım ben konusu ensest olduğu için listeme almak istemedim bu filmi..

mutluluk ve bardayı izledim ama yarım yarım tam izleyip öyle değerlendirmeye alıcam onları da..

Son düzenleme:
Back
X