Lipödem

Brighter

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2023
57
44
18
32
Merhaba herkese,
kendimi bildim bileli hep kalın bacaklı olmuşumdur, son zamanlarda diz çevremdeki yağlanmam da beni çok rahatsız ediyordu. Ancak bu geçtğimiz yılda selülitlerim taa dizime kadar indi, çok rahatsız olmaya başladım. Bugün lipödem evre 2 teşhisi kondu.
Bunu yaşamış ve kontrol altına almış olan var mı? Şu an liposuction vs gibi bi şey düşünmüyorum. Olabildiğince ketojenik beslenip egzersiz yapmaya başlayacağım, 5-6 kilo fazlam var ama çok moralim bozuldu her yerde tedavisi yok diyor, kontrol altına alınabilir diyor ama bu yaşta bu selülit görüntüsü çok rahatsız ediyor beni

Merhaba herkese,
kendimi bildim bileli hep kalın bacaklı olmuşumdur, son zamanlarda diz çevremdeki yağlanmam da beni çok rahatsız ediyordu. Ancak bu geçtğimiz yılda selülitlerim taa dizime kadar indi, çok rahatsız olmaya başladım. Bugün lipödem evre 2 teşhisi kondu.
Bunu yaşamış ve kontrol altına almış olan var mı? Şu an liposuction vs gibi bi şey düşünmüyorum. Olabildiğince ketojenik beslenip egzersiz yapmaya başlayacağım, 5-6 kilo fazlam var ama çok moralim bozuldu her yerde tedavisi yok diyor, kontrol altına alınabilir diyor ama bu yaşta bu selülit görüntüsü çok rahatsız ediyor beni
Merhaba nerde yaşıyorsunuz

Merhaba herkese,
Henüz tedavisi yok. Ketojenik ya da Karatay beslenmesi yapacaksınız, Karatay'da yenilen her besin size uymayabilir, bedeninizin tepkisine dikkat etmelisiniz.
Liposuction yaptırsanız bile lipödem yağ dokusu standart yağdan farklı olduğu için kurtulamıyorsunuz. Beslenme, spor ömür boyu devam etmeli, elbette insanız arada kaçamak yapabilirsiniz. Adını tam hatırlayamadığım bir iğne var Amerika'da (GP5 Gp 1 gibi bir şeydi ama hatırlamıyorum) , lipödemin çaresi olabilir deniyor, henüz net bir şey yok.

merhaba aynı dertten ergenlikten beri muzdaribim hep kalın bacaklı ve selülitli olarak gördüm kendimi çok zayıfladım üst 32 beden alt hala 38/36 beden kaldı sonra lipodemi duyunca liposakşın oldum ancak doktorun önemi büyük tabi ilk halimden daha iyiydim ama hala o girintili çıkıntılı kısımlar mevcuttu sanırım twk ameliyatla zor oluyor o dönem yedijlerime dikkat edip aralikli oruç ketojenik beslenme ile süreci geriletmiştim ancak düşükle sonuçlanan bir hamilelik geçirdim ve hepsi geri döndü sıkıntınızı anlıyorum ve derdinizi paylaşıyorum
plates çok iyi geliyor bana çok fazydası olmuştu ayrıca trambolininde iyi geldipini kuru fırçalama ve lenf masajının ağrı ve ödemli bölgeleri rahatlattığını öğrendim ve kensimde denedim umarım faydası olur

Back
X